Ingrediente
- Ghiceste pretul calculat pentru aceasta tarta, realizata cu produsele recomandate de Mega Image!
- ALUATUL:
- 500 g faina (marca BANEASA, FAINA TIP 000 1KG)
- 350 g unt (marca 365, UNT 65% 200G)
- 10 g sare (marca DELHAIZE, SARE IODATA ATLANTIC 500G)
- 100 ml lapte (marca LADORNA, LAPTE UHT 1.5% 1L)
- foie gras (marca FEYEL, FOIE GRAS RATA 2X40G)
- cartofi albi (2.5 KG CAL1 ROM)
- dulceata de ceapa rosie (DIDDEN CHUTNEY CEAPA DIN ARDENI 150G)
- COMPOZITIA de SMANTANA:
- 1 l smantana lichida (marca LADORNA, SMANTANA PENTRU GATIT UHT 32% 1L)
- 10 oua (marca 365)
- sare (marca DELHAIZE, SARE IODATA ATLANTIC 500G)
- piper (marca DELHAIZE, PIPER NEGRU MACINAT 40G)
- nucsoara (marca DELHAIZE, NUCSOARA 25G)
- boia dulce (marca 365, BOIA DULCE 17 G)
- 1 catel de usturoi (CAL1 ROM)
Mod de preparare
Aluatul:
Se amesteca untul facut bucatele cu faina si sarea. Se adauga laptele la temperatura camerei si se amesteca pana cand se omogenizeaza totul intr-un aluat.
Se pune intr-o forma de tarta si se coace in crud, adica umplut cu boabe de fasole timp de 30 de minute la 180 de grade Celsius.
Forma astfel obtinuta se umple cu bucatele de cartofi fierti in prealabil in smantana lichida, bucatele de foie gras de rata si dulceata de ceapa rosie.
Compozitia de smantana:
Se da in clocot smantana. Separat se adauga ouale si condimentele. Compozitia rezultata se toarna in forma de tarta.
Tarta se da la cuptor timp de 45-60 de minute la o temperatura de 160 de grade Celsius.