Rețeta de drob fără carne pentru masa de Paște. Preparatul vegetarian este savuros și hrănitor
Pentru cei care nu consumă carne sau nu agreează carnea de miel, am pregătit o rețetă de drob vegetarian. În locul drobului tradițional, puteți opta pentru aceasta variantă savuroasă și ușor de pregătit.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 11 Aprilie 2023, 15:06 | Actualizat: Marti, 11 Aprilie 2023, 16:47În loc de carne, drobul vegetarian conține ciuperci tăiate mărunt, care sunt amestecate cu mai multe condimente, printre care ceapă, usturoi, făină și care se coace într-o tavă tapetată cu făină. Rezultatul este delicios și hrănitor.
Pe aceeași temăRețeta de drob fără carne pentru masa de Paște 2023
Cu carne de miel, de porc, de pasăre sau doar din legume, drobul ocupă loc de cinste pe masa de Paște. Dacă dorești să gătești un drob vegetarian, îți recomandăm să încerci rețeta de mai jos.
Rudele sau prietenii vor fi încântați de preparatul ușor, dar și foarte delicios. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar rezultatul va fi unul de excepție.
Ba mai mult, este ușor de pregătit, iar timpul de preparare este scurt. Iată care sunt pașii pentru a prepara rețeta de drob cu ciuperci pentru cei care nu mănâncă deloc carne, dar care vor să se bucure de bunătățile pascale.
Pe aceeași temăIngrediente rețetă de drob fără carne:
Pentru a prepara drobul delicios fără carne ai nevoie de câteva ingrediente. Iată ce îți trebuie pentru a găti drobul vegetarian:
- 500 g ciuperci proaspete
- 3 cepe
- 2 căței de usturoi
- pătrunjel proaspăt tocat
- 2 linguri de făină
- 1/2 cană de supă de legume
- sare și piper, după gust
- ulei pentru gătit.
Cum se prepară drobul fără carne pentru Paște 2023
Pentru început, trebuie să cureți ciupercile și să le tai în bucăți mici. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjește ciupercile la foc mic până când își pierd din volum și încep să se rumenească. Apoi adaugă ceapa tăiată și amestecă bine.
Următorul pas constă în adăugarea condimentelor. E timpul să pui sare, piper, usturoi tocat mărunt și gătește amestecul timp de câteva minute, până devine ceapa translucidă.
Pe aceeași temăDupă ce iei tigaia de pe foc, adaugă făină și amestecă bine până când compoziția devine omogenă. Acum poți transfera amestecul de ciuperci într-o tavă de copt tapetată cu făină. Toarnă supa de legume peste ciuperci și presară pătrunjel proaspăt tocat.
Acoperă tava cu folie de aluminiu și las-o 30 de minute la cuptor. Temperatura ideală este 150 de grade Celsius.
După cele 30 de minute, îndepărtează folia și mai lasă drobul 10-15 minute până când suprafața devine auriu închis. Poftă bună și Paște fericit!
Alte rețete de Paște care te-ar putea interesa
În rândurile următoare găsești mai multe rețete de preparate pentru masa de Paște:
- Rețeta de pască fără aluat a lui Chef Sorin Bontea. Cum să pregătești rapid o pască pufoasă și delicioasă
- Rețetă de pască fără aluat. 3 idei savuroase
- Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar
- Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul
- Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
- Pe ce dată se vopsesc ouăle de Paște 2022, conform tradiției
- Rețetele tradiționale: stufat de miel la cuptor și la ceaun
- Pulpă de miel la cuptor, rețeta lui Sorin Bontea pentru Paște. Ce ingrediente folosești și cum obții o carne fregedă și gustoasă
- Preparatul „minune” de pe masa de Paște. Care e cel mai sănătos fel de mâncare tradițional românesc
- Friptura de miel pentru Paște 2022. Două rețete savuroase pentru grătar și cuptor, potrivite și pentru copii
- Rețeta pentru o friptură de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea. Care e ingredientul secret pe care îl folosește
- Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu pentru Paște 2023. Ingrediente și cum se prepară desertul
- Cum prepari cel mai bun cozonac, după rețeta lui Chef Sorin Bontea. Trucul care îl face mai pufos și mai gustos
- Rețeta de cozonac cu care Mirela Vaida face furori pe Internet. Ce a adăugat în plus pentru a-l face diferit
- Rețetă de pască fără aluat. Cum să faci cel mai delicios desert de Paște și să scapi de povara frământatului
- Cele mai ciudate preparate tradiționale de Paște. Care sunt tradițiile culinare în lume