Carnea de porc este vedeta meniului de Crăciun. Aceasta se regăsește ca atare în farfurii, ori ca ingredient principal în diverse alimente, precum sarmale, salate, ori aperitive.
Citește și: Diferența dintre greutatea în viu și cea netă la porci. Cum să îți organizezi bugetul pentru masa de Crăciun
La se să fie atenți românii când achiziționează carne de porc
Inspectoritorii Autorității Naționale Sanitar Veterinare (ANSVA) precizează care sunt măsurile de precauție pe care orice cumpărător ar trebui să le ia în momentul în care dorește să achiziționeze produse din carne.
Citește și: Românii preferă porcul din Danemarca. Cât costă 1 kilogram de cotlet cu două luni înainte de Crăciun
În această perioadă, carnea de porc este la mare căutare, iar românii trebuie să fie atenți ce cumpără și de unde. Astfel, inspectorii ANSVA vorbesc despre importanța cumpărării produselor din locuri autorizate, precum și cea a verificării integrității vitrinelor frigorifice și a ambalajelor.
Citește și: 5 rețete ușoare cu carne de porc tocată. De la preparate tradiționale, la variante moderne
Carnea are nevoie de o temperatură optimă pentru a-și menține prospețimea și a nu începe să se degradeze. Astfel că, funcționalitatea vitrinei este crucială.
Citește și: Metodă rapidă de marinare a cărnii de porc. Rezultatul este delicios
Totodată, trebuie analizată cu atenție eticheta produselor. Acolo trebuie menționat producătorul, dar și condițiile optime de păstrare, precum și termenul de valabilitate.
La carnea de porc este importantă și analiza trichinelozei. Nu se poate pune la vânzare carne de porc fără acest test, care se realizează în centre autorizate. Prețul variază între 27 și 101 lei plus TVA, conform Observatornews.ro.
Citește și: Este bine sau nu să bagi carnea proaspătă imediat la congelator. Ce recomandă Chef Ștefan Popescu
Românii sunt sfătuiți să cumpere carnea fără să se grăbească, să-și acorde timp să analizeze produsele și să aibă grijă de propria sănătate, precum și a celor apropiați. Totodată, și acasă trebuie să fie atenți cum depozitează carnea, astfel încât să-și păstreze prospețimea și să nu devină un pericol alimentar.
Cum se prepară o rețetă autentică de guacamole. Ce ingrediente să folosești alături de avocado... Desertul copilăriei în postul Crăciunului. Cum să prepari mere umplute cu nucă în cel mai scurt timp...