Ingredientul secret pentru o ciorbă de fasole extrem de gustoasă. Ce trebuie să pui pentru a avea un preparat ca la restaurant
Ciorba de fasole este printre preparatele tradiționale preferate de români. Chiar și în timpul postului se află pe mesele acestora. Pentru o savoare deosebită este nevoie de un ingredient special.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 03 Aprilie 2024, 16:18 | Actualizat: Miercuri, 03 Aprilie 2024, 16:18Bogată în arome și reconfortantă, ciorba de fasole este printre preferatele românilor de orice vârstă. Mai ales acum, în postul Paștelui, acest preparat intră în meniul oricărei gospodine.
Pe aceeași temăIngredientul secret pentru a găti o ciorbă de fasole extrem de gustoasă. Ce trebuie să pui pentru a avea un preparat ca la restaurant
Pe lângă gustul nostalgiei, ciorba de fasole este și foarte ogtă în vitamine și nutrienți. Aceasta poate revigora, mai ales în post când aportul de proteine este mic.
Pe aceeași temăPentru a-i da un plus de savoare, potrivit unei surse, este nevoie de un ingredient-minune. Este vorba despre un praf de boia de ardei.
Astfel, preparatul va căpăta o savoare cu totul deosebită, care va da impresia tuturor invitaților la masă că este cea mai bună ciorbă de fasole pe care au gustat-o vreodată.
Rețetă de ciorbă de fasole
Pentru o rețetă simplă și delicioasă de ciorbă de fasole de post este nevoie de câteva ingrediente esențiale. Orice gospodină poate pregăti preparatul tradițional atât de îndrăgit de români.
Pe aceeași temăIngediente
- 300 grame de fasole boabe
- un morcov
- două cepe medii
- 100 de grame de țelină
- o rădăcină de pătrunjel
- un ardei
- 5-6 roșii
- pătrunjel verde tocat
- ulei
- sare
- piper
- boia de ardei
Pe aceeași temăMod de preparare
Se pune pentru câteva ore fasolea boabe la înmuiat în apă rece, după care se clătește și se pregătește pentru fiert. La fiert, fasolea se pune într-un vas încăpător, cu apă și sare. Se lasă la fiert până devine moale.
Pe aceeași temăÎn tot acest timp, se toacă legumele. Mai întâi se călesc ceapa și ardeiul, până ce decin aurii. Peste ele se adaugă o linguriță de boia de ardei, care îi va da un gust deosebit.
Pe aceeași temăDupă ce fierbe fasolea, se adaugă ceapa și ardeiul călit, țelina, rădăcina de pătrunjel și morcovul, tăiate cubulețe. Toată composiția se mai lasă la fiert pentru a fuziona aromele.
Pe aceeași temăDupă aceea se adaugă roșiile, tăiate cubulețe, sarea, piperul și se mai lasă la fiert pentru încă zece minute. La final, se presară pătrunjel verde tocat.
Pentru servire, se pot adăuga lângă ardei iuți, ridichi, ceapă, dar și pâine prăjită. Poftă bună!