Antena

Mario Iorgulescu atacă decizia de condamnare: „Vă garantez că nu o să fac o zi de puşcărie.” Când este următorul termen

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor. Acesta atacă decizia magistraților.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 31 Decembrie 2023, 17:54 | Actualizat: Luni, 15 Ianuarie 2024, 14:34
Galerie de imagini
Mario Iorgulescu atacă decizia magistraților români
Antena 1

La 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu s-a urcat la volanul bolidului său de lux cu o alcoolemie de 1,96 g/l și aflându-se sub influența cocainei. În intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada Teodor Neagoe, a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a intrat frontal într-o mașină care se afla pe sensul opus.

La volanul respectivului vehicul era Daniel Vicol, în vârstă de 24 de ani, care, în urma impactului violent, a încetat din viață. Acesta era tată a doi copii.

Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost dus la spital, însă familia sa l-a transferat în Italia, unde a fost internat la cinci clinici diferite.

Pe aceeași temă

Pe numele său au fost emise mandate europene de arestare, însă magistrații italini au refuzat extrădarea, invocând faptul că starea de sănătate psihică a tânărului nu permite să fie transportat.

Din septembrie 2019, autoritățile române sunt la a treia tentativă de a-l readuce pe fiul lui Gino Iorgulescu în țară, însă Curtea de Apel din Milano refuză extrădarea.

Primul mandat european de arestare a fost emis în iunie 2020. Al doilea în aprilie 2021, când tânărul a fost condamnat definitiv într-un dosar mai vechi. El ar trebui să ispășească trei ani de închisoare pentru complicitate la lipsire de libertate.

„În mai 2022, Curtea de Apel din Milano a dispus ca acele două mandate europene de arestare să nu fie executate, având în vedere starea mintală a persoanei”, a precizat recent ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă, confrom Libertatea.

Pe aceeași temă

Mario Iorgulescu atacă decizia de condamnare la închisoare

Următorul termen al procesului este stabilit pentru 11 ianuarie 2024, potrivit sursei citate mai sus. Atunci vor decide judecătorii italieni dacă Mario Iorgulescu va fi sau nu predat autorităților autohtone.

Recomandari A1

Prin sentința nr. 38/22 din 31 mai 2022, Curtea de Apel din Milano a refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu, dat fiind rapoartele medicale. Claudio Falleti, avocatul italian care l-a apărat pe tânăr în proces, a precizat că acesta suferă de „o afecțiune psihiatrică ireversibilă”.

Magistrații de la Curtea de Apel București susțin că rapoartele de expertiză medico-egală din Italia au fost făcute „în mod superficial, având concluzii ce par a fi fundamentate pe o documentație medicală incompletă”.

Pe aceeași temă

Ce prevede legislația italiană

Legea referitoare la mandatele europene de arestare s-a schimbat de trei ori în ultimii ani în Italia. Dacă în 2019, atunci când Mario Iorgulescu a părăsit România, judecătorii puteau refuza extrădarea unei persoane, în cazul în care respectiva persoană are reședința legitimă și efectivă pe teritoriul Italiei, indiferent de cât timp a trecut de la momentul stabilirii pe teritoriul țării; în 2021 legea a fost modificată.

Astfel că, poate fi refuzată extrădarea unei persoane care are reședința sau se află în mod legal și efectiv pe teritoriul Italiei de cel puțin cinci ani. Instanțele italiene pot dispune ca pedeapsa să fie executată în Italia, în conformitate cu dreptul persoanei în cauză.

În luna august a anului 2023, s-a introdus un nou alineat. Conform acestuia judecătorii sunt nevoiți să: „se asigure că executarea pedepsei pe teritoriul Italiei e în mod concret de natură să crească șansele de reintegrare socială ale persoanei în cauză, ținând seama de durata, natura și modul de reşedinţă/domiciliu, de timpul scurs între săvârșirea infracțiunii în baza căreia a fost emis mandatul european de arestare și începutul perioadei de ședere/reședință, de lipsa cazierului și de îndeplinirea cu regularitate, în această perioadă, a obligațiilor contributive și fiscale, de respectarea normelor naționale privind intrarea și șederea străinilor, de legăturile familiale, lingvistice, culturale, sociale, economice sau de altă natură pe care persoana le are pe teritoriul italian și de orice alt element relevant”.

Pe aceeași temă

Mario Iorgulescu va împlini cinci ani de când locuiește legal și efectiv pe teritoriul Italiei în septembrie 2024.

La 21 noiembrie 2023, Mario Iorgulescu, reprezentat fiind de avocații săi, a atacat decizia de condamnare la închisoare, printr-un recurs în casație. Dosarul nu a fost încă înregistrat pe rolul Curții Supreme.

Când va fi înregistrat, judecătorul va examina în camera de consiliu admisibilitatea cererii. Dacă este declarată admisibilă, potrivit Codului de Procedură Penală, instanța poate suspenda executarea hotărârii atacate.

Conform legii, la recursul în casaţie, judecătorii de la ÎCCJ verifică dacă hotărârea de condamnare este conformă cu regulile de drept aplicabile. Dacă există nereguli, iar recursul este admis, judecătorii casează hotărârea atacată și fie îl achită pe inculpat sau înlătură aplicarea greșită a legii, fie dispun rejudecarea cauzei.

Pe aceeași temă

Declarațiile lui Mario Iorgulescu imediat după accident

Într-un interviu acordat pentru Fanatik.ro, Mario Iorgulescu spunea, în luna noiembrie a anului 2022, că nu dorește să se întoarcă în România: „Nu vreau să mă întorc în România. Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia.”

De asemenea, acesta a vorbit despre relațiile cu familia sa, care, în urma accidentului, s-au răcit: „Victima era și ea drogată. Actele le are și avocatul meu. Dar acum nu pot vorbi cu el, nu am numărul lui și sunt certat cu ai mei.

Cu tata nu mai vorbesc de vreo două luni, iar cu mama m-am certat aseară. Mă tot cert cu ei de trei ani de zile, în fiecare zi aproape. Nu merg lucrurile între noi.”

Pe aceeași temă

În aceeași perioadă a stat de vorbă și cu reporterii SpyNews. Acesta a transmis condoleanțe familiei îndoliate, dar a avut un mesaj și pentru judecătoarea care a dispus condamnarea la închisoare. El a declarat faptul că: „Eu nu sunt un criminal, am făcut o greșeală și vreau să profit de acest moment să îmi cer iertare față de toată lumea, mai ales față de familia care a rămas fără un membru din cauza mea.

Le transmit sincere condoleanțe, dar, doamna judecătoare, dacă dumneavoastră și cei care urmăresc acest caz cred că eu merit 20 de ani de închisoare, e clar că lucrurile în România stau mai rău decât crede lumea.”

În luna martie 2023, Mario Iorgulescu a apărut la un post de televiziune susținând că nu va face nici măcar o zi de pușcărie: „Vă garantez că eu nu o să fac o zi de puşcărie. Pentru că sunt protejat de statul italian, care îmi recunoaşte actele medicale.”

Whatsapp LinkedIn
mario iorgulescu gino iorgulescu droguri accident italia daniel vicol
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Maria, Regina României e producția bazată pe fapte reale, cu Roxana Lupu în rolul principal. Urmărește filmul istoric românesc disponibil în AntenaPLAY.
Stirile zilei Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu stafilococ. Actorul a suferit o nouă intervenţie complicată
Citește și
Ambulanța cu care ar fi fost dus Mario Iorgulescu la aeroport ar fi de stat. Cum a fost înscenată fuga...
Vlad Pascu are șansa la o pedeapsă mai mică decât Mario Iorgulescu. Ce face diferența dintre cele...
Cazul lui Mario Iorgulescu din nou în atenția judecătorilor. Aceștia se îndoiesc de diagnosticele puse...
Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare. S-a stabilit viteza pe care o...
Video recomandate
Video
Citește și
Rețetă de cremă bavareză, pentru o porție delicioasă de desert Catine.ro
Replica Melisei Döngel după ce s-a speculat că are un nou iubit. Actrița a vorbit deschis despre viața sa... Happy Channel
Liniște, vin alegerile! Europarlamentarele, abandonate. Localele captează atenția, dar în surdină Libertatea.ro
Cele 5 lucruri din bucătăria ta pe care trebuie să le arunci. "Probabil ar trebui să găzduiești o nuntă... Ziare.com
Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: „Am 33 de copii, averea va fi împărţită în... AntenaSport
Anunțul făcut de Laura Cosoi cu puțin timp înainte de a deveni mamă pentru a patra oară: „În mintea mea a... Elle
El e Bogdan, tânărul veterinar care a fost găsit mort în propria mașină, pe o stradă din Pitești! S-a stins... Spynews.ro
Carmen Harra vorbește despre noul Mesia: „În 2033 vom intra în așa zisă lume a iluminării, va fi portal... BZI
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie HelloTaste.ro
Când sunt Moşii de vară în 2024. Tradiția respectată de credincioși în Sâmbăta Morților Antena3.ro
Primul implant Neuralink a întâmpinat o problemă. Ce a recunoscut compania useit
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Angajații Alpha Bank cer salarii compensatorii după vânzarea băncii: În momentul de față sunt protejați doar... Wall-Street
Ana Baniciu, mesaj emoționant la doi ani de la decesul mamei sale: Nu a încetat să mă binecuvânteze... Kudika
Testul IQ al dimineții. Ajută-l pe tânărul din imagine să scape cu viață pe ușa corectă. E mai greu decât... Playtech
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă Redactia.ro
O poliţistă din Cluj şi-a gazat din greşeală propriul coleg, care se chinuia să reţină un individ agresiv. Un... Observator
8 alimente bogate în biotină pentru păr și unghii. Efectele vitaminei B7 asupra sănătății și aspectului fizic MediCOOL
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică HelloTaste
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe... ProSport
Zodiile cu NOROC uriaș în vara anului 2024. Nimic nu va fi imposibil! Gandul
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în premieră pentru CANCAN.RO.... CanCan
Cum înveți copilul să se apere fără violență fizică DeParinti
Britney Spears a fost văzută conducând singură, la scurt timp după ce s-a accidentat în timpul unei nopți... ZUTV
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața UseIT
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă Hello Taste
Ultimele știri
Prognoza meteo 11 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Moșii de vară în 2024. Când sunt și ce tradiții și obiceiuri se țin de Sâmbăta Morților
Un supermaket din România oferă 1 leu pentru fiecare sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Oferta e limitată
Program Formula 1™, Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna. Urmărește al șaptelea weekend de spectacol de pe circuit, 17–19 mai
Iluzie optică virală! Crezi că poți să găsești lupa din imagine? Nu e ascunsă, dar puțini o văd. Unde se află obiectul, de fapt
Judecătoare Ancuța Ioana Popoviciu face o nouă gafă în timpul procesului din cazul 2 Mai. Ce a întrebat la cel mai recent termen
Insula Iubirii, sezonul 7. Ce detalii neștiute a scos la iveală Bianca Giurcă despre despărțirea de Marius Moise: „Am fost...”
Mădălina Stanca este noua Campioană Europeană la Culturism și Fitness. Românca din Timișoara are doar 20 de ani | FOTO
Fetița lor a crezut că aude monștri în pereți, dar când părinții ei au descorperit ce trăiește în casa lor au înlemnit
Vlad Pascu, sancționat disciplinar în închisoare. Cum a fost pedepsit și de la ce a pornit
Mai multe