La 3 zile de la izbucnirea scandalului cărnii, avem şi primele date oficiale ale autorităţilor. Unele cel puţin îngrijorătoare. Jumătate din carnea verificată de protecţia consumatorului, adică 115 tone, e cu probleme. Iar 104 firme au fost...
Vineri, 14.03.2014, 16:18După ce mai multe persoane au fost arestate după ce au fost acuzate de evaziune fiscal și punere în circulație de produse din carne alterată, Sorin Mierlea a venit la ”Neatza” pentru a vorbi despre pericolele care ne ”pasc” atunci când cumpărăm carne din magazinele din colt.
Vineri, 14.03.2014, 12:08Aproape că nu mai ştim ce punem pe masă! Carnea şi preparatele luate din piaţă, de la magazinul din colţ sau de la supermarket pot îmbolnăvi, în loc să hrănească.
Vineri, 14.03.2014, 08:52Aproape că nu mai ştim ce punem pe masă! Carnea şi preparatele luate din piaţă, de la magazinul din colţ sau de la supermarket pot îmbolnăvi, în loc să hrănească. Puţini sunt comercianţii care pun sănătatea consumatorilor înaintea...
Joi, 13.03.2014, 19:11Este concluzia operaţiunii de curăţare fără precedent declanşată în lupta cu mafia cărnii. O reţea criminală din care fac parte inclusiv mari producători dar şi reprezentanţi ai autorităţilor. Sute de oameni sunt audiaţi şi zece...
Joi, 13.03.2014, 19:07Sunt controale la această oră în toate magazinele mari din ţară. Inspectorii trebuie să afle, şi repede, dacă marfa expirată a ajuns pe rafturi. Şi mai ales dacă încă e acolo
Joi, 13.03.2014, 13:16Sunt controale la această oră în toate magazinele mari din ţară. Inspectorii trebuie să afle, şi repede, dacă marfa expirată a ajuns pe rafturi. Şi mai ales dacă încă e acolo
Joi, 13.03.2014, 13:07Dosarul mafiei cărnii este unul de siguranţă naţională. A spus-o astăzi chiar SRI-ul. Iar investigaţia a fost de fapt declanşată la începutul anului trecut, deoarece vizează o reţea de crimă organizată europeană, specializată în...
Joi, 13.03.2014, 13:0635 de persoane au dat cu subsemnatul în faţa procurorilor DIICOT, iar 10 dintre ele au fost reţinute pentru 24 de ore, în dosarul de evaziune fiscală şi comerţ cu alimente alterate.
Joi, 13.03.2014, 08:4535 de persoane au dat cu subsemnatul în faţa procurorilor DIICOT, iar 10 dintre ele au fost reţinute pentru 24 de ore, în dosarul de evaziune fiscală şi comerţ cu alimente alterate.
Joi, 13.03.2014, 07:14Înainte să plece către magazinele din ţară, carnea alterată era reambalată într-un depozit din Cluj.
Miercuri, 12.03.2014, 13:43Incredibil! Tone întregi de carne stricată au avut, din nou, ca destinaţie finală: România. Marfa, importată din Uniunea Europeană, era apoi vândută în magazinele mari din ţara noastră sau ajungea în fast-food-uri.
Miercuri, 12.03.2014, 13:05Tone de carne stricată au fost scoase la vânzare în mai multe magazine din ţară de către o grupare de evazionişti. Prejudiciul este imens: 15 milioane de euro în total. Victor Lefter vine cu mai multe detalii la depozitul percheziţionat din...
Miercuri, 12.03.2014, 11:38Tone de carne stricată au fost scoase la vânzare în mai multe magazine din ţară de către o grupare de evazionişti.
Miercuri, 12.03.2014, 10:52Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a fost invitatul lui Adrian Maniuţiu la Daily Income, unde a vorbit despre tonele de carne stricată scoase la vânzare în mai multe magazine din ţară...
Miercuri, 12.03.2014, 09:56Procurorii DIICOT au descins în această dimineaţă la 100 de adrese. Anchetatorii au destructurat o grupare care ar fi făcut evaziune fiscală şi care ar fi adus un prejudiciu statului, de peste 4 milioane de euro. Ana Maria Roman vine cu mai...
Miercuri, 12.03.2014, 09:37După ce mirosul grătarelor româneşti a ajuns în Comisia Europeană, micul tradiţional a învins. După luni întregi de dezbateri, specialiştii au dat undă verde amestecului de bicarbonat şi carmin în pasta de mici.
Luni, 10.03.2014, 19:27De Paşti vom cumpăra carne de miel mai scumpă. Asta anunţă ciobanii care se plâng că au cheltuieli mai mari decât anul trecut şi sunt nevoiţi să mărească preţurile. Mulţi dintre ei preferă să-şi vândă animale pe piaţa externă.
Luni, 10.03.2014, 19:25Pofta de carne l-a împins pe un pui de pisică să recurgă la gesturi extreme! Deşi nu are mai mult de câteva luni, felina şi-a măsurat forţele cu câine de câteva ori mai mare.
Duminica, 09.03.2014, 09:23O întreagă familie din Florida a ajuns în stare gravă la spital după ce a consumat, fără să ştie, carne contaminată cu LSD. Era prima cină pe care o luău în noua casă, în care se mutaseră în urmă cu două zile.
Duminica, 09.03.2014, 09:09Rita Mureșan: ”Viața mea se învârte în jurul cărnii”.
Sambata, 08.03.2014, 16:35În postul Paştelui, se numără păcatele. Ale celor care fac produse de post. Mezelurile care nu sunt de dulce sunt un cocktail de E-uri, avertizează nutriţioniştii. Mai grav este că printre ele sunt şi E-uri cancerigene. În plus, multe produse pe care scrie "de post" nu sunt deloc aşa.
Joi, 06.03.2014, 20:55Prea multă carne și brânză reprezintă rețeta perfectă pentru dezastru. Conform unui studiu recent realizat de Universitatea din California de Sud, consumul de proteine animale este strâns legat de un risc crescut de moarte timpurie pentru cei de 50 și 60 de ani.
Miercuri, 05.03.2014, 15:18După ce săptămâna trecută am renunţat la carne, acum trebuie să scoatem din meniu brânza şi ouăle.
Luni, 03.03.2014, 08:49Sute de tone de carne de porc, boia, usturoi şi vin roşu. Au fost ingredientele unei petreceri de pomină, în Satu Mare, la care Cârnaţii au fost vedete şi fel principal deopotrivă.
Duminica, 23.02.2014, 08:26Micul românesc nu are trecere la Bruxelles. Surse oficiale de la Comisia Europeană spun că, nici mâine, reţeta tradiţională de mici, cu bicarbonat, nu va fi aprobată. Asta pentru că vecinii din Europa preferă să moară şi micul nostru dacă...
Miercuri, 19.02.2014, 19:27Suntem din ce în ce mai mulţi pe pământ, iar consumul de alimente este foarte mare. De fapt, mâncăm mai mult decât producem.
Miercuri, 19.02.2014, 18:54O tânără indiană de 25 de ani nu poate mânca alimente solide, aşa că supravieţuieşte de la naştere cu un regim nutriţional lichid. Manju Dharra nu ştie gustul fructelor, al legumelor şi al cărnii. Pentru a supravieţui, ea bea patru-cinci litri de lapte pe zi, ceai şi multă apă.
Miercuri, 12.02.2014, 11:07Dieta vegană este un stil de viaţă adoptat de milioane de oameni. Totuşi, eliminarea totală a proteinelor de origine animală nu este benefică pentru toată lumea. În special pentru cei care se duc la sală în speranţa că-şi vor mări masa...
Marti, 11.02.2014, 20:15Consumul de carne este deseori vazut ca un asasin al frumuseții feminine și al puterii masculine. Greselile in procesul de sacrificare, prelucrare, depozitarea si pregatirea necorespunzătoare - toți acești factori, potrivit experților, duc la faptul că in carne pătrund diferiți agenți patogeni.
Joi, 06.02.2014, 23:44Importurile de carne de porc în creştere din Ungaria, unde TVA a scăzut de la 1 ianuarie de la 27% la 5%, ar putea duce la ieftinirea cărnii de porc de pe piaţa românească în următoarele luni, a declarat Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc.
Miercuri, 05.02.2014, 17:22Vladuț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit astăzi o reșetă de ”Clătite picante cu carne de vită".
Marti, 04.02.2014, 08:06Orice zodiac dă informaţii despre personalitatea unui om, despre starea de sănătate a acestuia şi, desigur, despre bani! Însă un zodiac elaborat mai furnizează o informaţie: ce trebuie să mănânce respectiva persoană pentru a avea o permanentă stare de bine.
Luni, 27.01.2014, 22:34Supele la plic nu contin legume sau carne, ci mai mult E-uri. Medicii atrag atentia ca mancate in exces, supele la plic pot avea efecte grave asupra sanatatii.
Luni, 20.01.2014, 09:41O comună întreagă din Buzău nu mai doarme de frica hoţilor! Îi calcă aproape în fiecare noapte. Nu de ieri, de azi, ci de luni întregi. Cum n-au bani, sătenii sunt păgubiţi de produse alimentare. Hoţii au o aplecare deosebită pentru...
Vineri, 17.01.2014, 19:49Preţul cărnii de miel nu va creşte, anul acesta!
Marti, 14.01.2014, 16:46Preţul cărnii de miel nu va creşte, anul acesta!
Marti, 14.01.2014, 16:35Vladuţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă inedită: "Muşchiuleţ de porc stilat"
Marti, 14.01.2014, 08:14Ştim sigur că pisica norocoasă a avut parte şi de un meniu pe cinste. Însă cu siguranţă nu a primit pizza cu carne de piton sau broască. Asta oferă doi americani din Florida la restauranul lor. Şi toţi cei care au încercat acest fel...
Vineri, 10.01.2014, 16:38Ne plângem de sărăcie, dar de Sărbători am bătut record după record. După ce am cumpărat milioane de kilograme de carne de porc, de cozonaci şi de ouă, a venit vremea ca toate să ia drumul pubelei. Într-o săptămână, bucureştenii au...
Miercuri, 08.01.2014, 19:46Vânzătorii au scos pe tarabe carne alterată la preţ redus. Reporterii Observator au făcut încă un tur al pieţelor, cu o cameră ascunsă.
Sambata, 04.01.2014, 10:46Vânzătorii au scos pe tarabe carne alterată la preţ redus. Reporterii Observator au făcut încă un tur al pieţelor, cu o cameră ascunsă
Sambata, 04.01.2014, 07:28Vânzătorii au scos pe tarabe carne alterată la preţ redus. Reporterii Observator au făcut încă un tur al pieţelor, cu o cameră ascunsă.
Vineri, 03.01.2014, 19:23La Galaţi, Crăciunul ţine mai mult ca-n poveşti. Ieri au făcut din nou pomana porcului. Cinci mii de porţii de tochitură, cârnaţi, sarmale şi caltaboş au potolit foamea oamenilor. Pentru festin, 20 de purcei au fost sacrificaţi. Toate...
Duminica, 29.12.2013, 08:13Carnea de porc este cea mai bună legumă, spun românii. Aşa se face că pe masă, au stat în toate cele trei zile de Crăciun, la loc de cinste, sarmalele, friptura şi cârnaţii.
Sambata, 28.12.2013, 12:04Carnea de porc este cea mai bună legumă, spun românii. Aşa se face că pe masă, au stat în toate cele trei zile de Crăciun, la loc de cinste, sarmalele, friptura şi cârnaţii. Nutriţioniştii au avut însă dreptate, iar bucatele le-au venit...
Sambata, 28.12.2013, 09:01De Crăciun magazinele sunt pline, în galatere carnea stă doar să fie cumpărată, iar cine are bani poate să pună pe masă tot ce-i trece prin gând. Un film SF acum mai bine de 20 de ani, pe vremea comunismului.
Luni, 23.12.2013, 13:17Cei mai mulţi bucureşteni au văzut la televizor cum se taie porcul. Ştiu însă gustul adevărat al bucatelor de ţară de la comercianţii din târguri şi pieţe. Au avut de toate pentru ei, caltaboş, lebăr, cârnaţi, şuncă. Au avut de...
Duminica, 22.12.2013, 19:27Porcul de Crăciun se vinde direct din portbagajul maşinii. Fără condiţii de depozitare, fară igienă, fără acte de provenienţă sau aviz sanitar. Se vinde doar pe încredere. Şi, evident, pe o grămadă de bani.
Duminica, 22.12.2013, 19:11Cei care locuiesc la ţară taie porcul pentru ei, dar şi pentru alţii. Mai ales pentru orăşenii care vor carne de porc crescut în bătătură. Nici satele din apropierea Capitalei nu fac excepţie. La Călugăreni, de exemplu, spre Giurgiu, e...
Vineri, 20.12.2013, 19:18