Scandal de proporţii în ziua de Ignat la Călugăreni. Oamenii legii au fost atacaţi de negustorii de animale cu. măruntaie şi bucăţi de carne! Iar un poliţist a fost la un pas să fie calcat cu maşina de un client supărat că i se confiscase...
Duminica, 20.12.2015, 19:10
În lumea asta există hrană. Şi mai există şi mâncare pentru suflet. Acele bucate care, atunci când le mănânci, te trimit în trecut. Mâncarea pregătită de Ignat se încadrează în a doua categorie. E un paradox culinar. Pentru că...
Vineri, 18.12.2015, 20:05
Cum luna decembrie este luna răsfăţului culinar, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi supă gulaş, un preparat delicios, gata în mai puţin de o oră
Luni, 14.12.2015, 08:50
Cum luna decembrie este luna răsfăţului culinar, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi supă gulaş, un preparat delicios, gata în mai puţin de o oră
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, nu exclude posibilitatea scumpirii unor alimente de sezon, cum ar fi carnea de porc, pe fondul creșterii ofertei pentru astfel de produse, mai ales după o perioadă de post.
Sambata, 12.12.2015, 09:34
Pe cât de apreciate sunt de cumpărători, pe atât sunt de periculoase. Produsele vândute în pieţele volante din zonele circulate ale capitalei vă pot îmbolnăvi. Carnea şi brânzeturile sunt ţinute în aer liber, neprotejate şi răcite doar...
Vineri, 11.12.2015, 19:27
Mai sunt exact două săptămâni până la Crăciun, dar românii nu se grăbesc să îşi asigure ospăţul tradiţional. Crescătorii de porci spun că degeaba sunt animalele grase. vânzările sunt mai slabe ca oricând. De vină ar fi...
Joi, 10.12.2015, 19:24
Cât de sigur este consumul de mezeluri? O întrebare la care tot mai mulți români încearcă să afle răspunsul în ultima vreme. În ciuda „legendelor” create pe marginea acestor produse, nutriționiștii ne liniștesc și ne îndeamnă să consumăm mezelurile de cea mai bună calitate
Joi, 10.12.2015, 15:37
Meniul de Crăciun poate cuprinde boli pe farfurie, dacă nu suntem atenţi! Şase tone de carne alterată au fost descoperite în urma unui control la un abator din Giurgiu
Miercuri, 09.12.2015, 19:22
La români nu există Crăciun fără şorici şi porc fără negociere. Târgurile deja s-au umplut de animale de scarificat.
Duminica, 06.12.2015, 19:20
Fabrică de mezeluri fără aviz de funcționare în sectorul 1 al Capitalei. Aceasta a fost descoperită de ofițerii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, în cadrul unui control de rutină care îi urmărea în special pe comercianții de fructe
Vineri, 04.12.2015, 13:59
Cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun, vânzările la carnea de porc sunt în plin avânt. Românii cumpără porci crescuţi la ţară, ca să pună pe masa de sărbători cea mai bună friptură.
Joi, 03.12.2015, 19:25
Pentru pofticioşi, Crăciunul pare prea departe. Aşa că au dat năvala în târguri. Porcul e vedetă chiar şi în post. În ceaune au fiert fasolea cu ciolan şi sărmăluţele, iar pe grătar s-au rumenit cârnăciorii. Gospodinele au gătit...
Sambata, 28.11.2015, 19:17
Se-ncheie luna cumpărăturilor la preţ redus. Începe cea a negocierilor. Primul pe listă e porcul de Crăciun. Pe care fiecare îl vrea grăsuţ şi hrănit bine, cu mâncare de ţară. Orăşenii fac coadă, astfel, în poarta gospodăriilor de la...
Sambata, 28.11.2015, 19:15
O descoperire de-a dreptul șocantă a uimit întreaga lume. Clienții s-au îngrozit când au aflat ce carne au cumpărat.
Miercuri, 25.11.2015, 10:52
În general, dietele recomandă ca - pe durata regimului - să mâncăm carne slabă ori fiartă, ori pusă pe grătar. Doar că cercetătorii americani au ajuns la o concluzie îngrijorătoare. Carnea pe grătar e boală curată. Medicii noştri...
Vineri, 20.11.2015, 20:09
Ai ajuns acasă după o zi grea de muncă şi ai o foame de lup? Realizezi, însă, că trebuie să te apuci de gătit pentru că nu prea ai nimic de mâncare, iar colac peste pupăză, carnea este îngheţată, în congelator.
Duminica, 15.11.2015, 10:44
Dacă vrei să eviți să mănânci carne tratată cu antibiotice sau hormoni, încearcă să ai o alimentație cât mai variată. Uite cum recunoști dacă puiul este tratat cu hormoni.
Joi, 12.11.2015, 20:21
Temperaturile foarte ridicate atinse în timpul pregătirii cărnii albe și roșii la grătar favorizează emisia de substanțe cancerigene pentru om, provocând un risc crescut de cancer la rinichi
Joi, 12.11.2015, 08:09
Sute de kilograme de brânza şi carne ţinute în condiţii improprii puteau să ajungă oricând pe mesele oamenilor. Şi, de parcă nu ar fi suficient, nu sunt singurele probleme găsite de inspectorii OPC în pieţele din Târgu Mureş.
Vineri, 30.10.2015, 16:13
Mezelurile sunt cancerigene, iar carnea procesată poate fi la fel de dăunătoare precum alcoolul sau chiar plutoniul, arată o nouă evaluare publicată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Virgil Stroescu, doctor în modificări...
Nimic nu mă deranjează mai mult decât oamenii care se străduiesc să mă convingă să adopt stilul lor de viaţă! E dreptul fiecăruia să fie vegetarian, raw-vegan sau eminamente carnivor. Doar că militantismul. alimentar nu se numără pe...
Marti, 27.10.2015, 20:13
Specialiștii recomandă consumul de mezeluri și carne în cantități mici, ca urmare a evaluării publicate de Centrul internațional de cercetări asupra cancerului (CIRC), parte a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care arată că mezelurile sunt cancerigene, iar carnea (cu excepția celei de pui) ar putea fi la fel de nocivă.
Marti, 27.10.2015, 09:20
Cârnaţii, şunca şi alte produse pe bază de carne roşie sunt la fel de dăunătoare precum tutunul sau alcoolul. Pot cauza cancer, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii, într-un raport dat azi publicităţii.
Luni, 26.10.2015, 13:20
Un nou studiu desfășurat de cercetători de la Universitatea din Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obișnuit. Echipa de oameni de știință a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele al tipurilor de carne cel mai des consumate
Marti, 20.10.2015, 16:10
Mascaţii din Alba şi Bucureşti au fost tare ocupaţi astăzi. Au luat la bani mărunţi mai multe persoane bănuite că au prejudiciat statul prin comerţul cu carne. Şi nu vorbim de sume mici.
Miercuri, 30.09.2015, 16:17
Sute de vânători din Vaslui s-au strâns la unul dintre cele mai aşteptate evenimente, în cadrul căruia îşi pot demonstra şi talentul de bucătari.Ceaunele pline cu carne de vânat au pâlpâit la foc potrivit câteva ore
Duminica, 27.09.2015, 08:50
Supa de vișine este un preparat care se servește rece sau la temperatura camerei și este o mâncare foarte potrivită pentru zilele extrem de călduroase. Combinația de carne cu fructe, care conferă mâncărurilor un gust dulce acrișor și o savoare deosebită, este des întâlnită în bucătăria austro-ungară.
Marti, 18.08.2015, 12:50
O familie din Bârlad a avut parte de un şoc cumplit. Oamenii au decoperit în punga cu carne tocată de pui, pe care o primiseră drept ajutor, un deget de om. După câteva clipe în care s-au chinuit să îşi revină, au pus mâna pe telefon şi...
Miercuri, 12.08.2015, 13:09
Românii se înghesuie la galantarele de carne. După reducerea TVA-ului la alimente, vânzările au crescut şi cu 50 la sută. Producătorii spun că, în ultimele două luni, tot mai mulţi clienţi cumpără alimente care erau înainte mai greu...
Marti, 04.08.2015, 19:41
E vară, e sezon de vacanţe, oricine poate pica în plasa traficanţilor de carne vie. Zilnic, doi români le cad victime, potrivit statisticilor. Dar noi putem ajuta fără a fi specialişti. Trebuie doar să acordăm puţină atenţie unor semne...
Vineri, 31.07.2015, 19:27
Să fii vegetarian în ziua de astăzi nu mai sună parcă aşa. neobişnuit ca acum câţiva ani. Deşi, nu există o statistică oficială, pentru că obiceiurile noastre alimentare nu preocupă serios nicio autoritate, estimările specialiştilor...
Vineri, 24.07.2015, 19:28Recent, pe internet a apărut un clip video incredibil ce dezvăluie un adevăr îngrijorător despre carnea de pui.
Vineri, 24.07.2015, 11:56
S-a dat alarma de incendiu de dimineaţă, la abatorul de carne din comuna Cumpăna din Constanţa. Mai multe birouri, dar şi o afumătoare au fost distruse complet de flăcări, spun autorităţile
Miercuri, 01.07.2015, 13:39
Ce e în farfurie, poate fi o surpriză. La terasele şi restaurantele de la mare, inspectorii de la protecţia consumatorilor au găsit carne expirată, brânză mucegăită sau peşte prăjit şi congelat. Prinşi cu mâncarea stricată în farfurii,...
Miercuri, 24.06.2015, 19:30
Brioşa cu carne de curcan şi iepure este invenţia gastronomică românească ce ne va reprezenta la Milano. Trei studente din Sibiu şi-au câştigat acest drept după ce au doborât concurenţa, alte 19 echipe, într-o primă etapă, la Timişoara.
Joi, 18.06.2015, 16:29
Un judecător de la Curtea de Apel din Iaşi a dat cu subsemnatul în faţa procurorilor. Pentru o presupusă mită de 200 de mii de lei, câţiva litri de vin şi carne de curcan pe care ar fi urmat s-o primească. În schimbul sumei de bani ar fi...
Duminica, 14.06.2015, 08:13
Recent, experții în domeniul alimentar au avertizat că îngrijorător de mulți oameni din întreaga lume.
Marti, 09.06.2015, 20:38
Tochitură de carne cu vin roşu şi cartofi natur, sarmale cu smântână, din carne de vită, cornuri stropite cu vin, dar şi un soi de palincă pe care ar fi bine s-o serveşti în prejma patului.
Duminica, 31.05.2015, 19:42
Puii cresc într-o lună, cât alţii într-un an. Asta dacă îi îndopi cu antibiotice şi chimicale cu sacul. Reporterii Observator au vrut să vadă, cu o cameră ascunsă cât de uşor se eliberează astfel de prafuri din farmaciile veterinare.
Joi, 28.05.2015, 19:32
Cu salamul la analize. Ideea le aparţine producătorilor români de preparate din carne care vor să le demonstreze consumatorilor că produsele lor sunt de calitate. Rezultatele analizelor vor fi afişate pe etichete din vara acestui an.
Luni, 18.05.2015, 19:25
Războiul preţurilor la raft continuă. Mai nou, şi producătorii s-au apucat să monitorizeze costurile alimentelor vândute în marile centre comerciale. În total, şase instituţii din România sunt cu ochii pe preţuri, iar până acum nu a fost...
Joi, 14.05.2015, 19:37
Sute de bizoni se plimbă pe dealurile Clujului. Nu e o rezervaţie naturală, ci o afacere scumpă. Oameni de afaceri din străinătate au investit în cea mai mare fermă de bizoni, crescuţi pentru carne. Profitul e sigur.
Miercuri, 29.04.2015, 19:39
În prag de 1 mai, negustorii de la noi vând şi ce-ar trebui să arunce. Carnea expirată se transformă iute în mici proaspeţi, numai buni de aruncat pe grătar.
Miercuri, 29.04.2015, 19:33
Molly Schulyer, o tânără din California, Statele Unite ale Americii, a uimit o lume întreagă, după ce a reuşit să devoreze nu mai puţin de şase kilograme de carne în doar 20 de minute.
Marti, 28.04.2015, 13:47
Carnea de piton, crocodil sau struţ s-ar putea să rămână la acelaşi preţ. Produsele exotice ar putea să nu beneficieze de TVA redus la 9 la sută. Ele există pe piaţa din România, dar nu sunt consumate frecvent
Joi, 16.04.2015, 19:29
Brânza şi carnea din pieţe pot să vă pună în pericol sănătatea. Mulţi comercianţi încearcă să vândă, cu orice preţ, produse care nu s-au vândut înainte de Paşte, de la carne uscată până la telemea care este reetichetată şi...
Marti, 14.04.2015, 19:27
Marile magazine sunt deschise, astăzi, până la miezul nopţii. Iar cine nu a avut timp pentru cumpărături, mai are mâine o şansă.
Vineri, 10.04.2015, 19:24
Oierii au schimbat strategia de marketing. Şi au ridicat preţurile în ajun. Au fost miei puţini şi s-au dat repede. Aşa că în Vinerea marea, kilogramul de carne a fost mai scump. Nu e loc de negocieri, iar preţurile de azi au strânit revolta...
Vineri, 10.04.2015, 19:23
Cumpărăturile de Paşte sunt pe ultima sută de metri. Iar comercianţii se aşteaptă la încasări de peste 160 de milioane de euro, după goana noastră printre rafturi. Cert este că în această primăvară fiecare român va cheltui mai mult...
Vineri, 10.04.2015, 13:26