Mai sunt exact două săptămâni până la Crăciun, dar românii nu se grăbesc să îşi asigure ospăţul tradiţional. Crescătorii de porci spun că degeaba sunt animalele grase. vânzările sunt mai slabe ca oricând. De vină ar fi...
Joi, 10.12.2015, 19:24Cât de sigur este consumul de mezeluri? O întrebare la care tot mai mulți români încearcă să afle răspunsul în ultima vreme. În ciuda „legendelor” create pe marginea acestor produse, nutriționiștii ne liniștesc și ne îndeamnă să consumăm mezelurile de cea mai bună calitate
Joi, 10.12.2015, 15:37Meniul de Crăciun poate cuprinde boli pe farfurie, dacă nu suntem atenţi! Şase tone de carne alterată au fost descoperite în urma unui control la un abator din Giurgiu
Miercuri, 09.12.2015, 19:22La români nu există Crăciun fără şorici şi porc fără negociere. Târgurile deja s-au umplut de animale de scarificat.
Duminica, 06.12.2015, 19:20Fabrică de mezeluri fără aviz de funcționare în sectorul 1 al Capitalei. Aceasta a fost descoperită de ofițerii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, în cadrul unui control de rutină care îi urmărea în special pe comercianții de fructe
Vineri, 04.12.2015, 13:59Cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun, vânzările la carnea de porc sunt în plin avânt. Românii cumpără porci crescuţi la ţară, ca să pună pe masa de sărbători cea mai bună friptură.
Joi, 03.12.2015, 19:25Pentru pofticioşi, Crăciunul pare prea departe. Aşa că au dat năvala în târguri. Porcul e vedetă chiar şi în post. În ceaune au fiert fasolea cu ciolan şi sărmăluţele, iar pe grătar s-au rumenit cârnăciorii. Gospodinele au gătit...
Sambata, 28.11.2015, 19:17Se-ncheie luna cumpărăturilor la preţ redus. Începe cea a negocierilor. Primul pe listă e porcul de Crăciun. Pe care fiecare îl vrea grăsuţ şi hrănit bine, cu mâncare de ţară. Orăşenii fac coadă, astfel, în poarta gospodăriilor de la...
Sambata, 28.11.2015, 19:15O descoperire de-a dreptul șocantă a uimit întreaga lume. Clienții s-au îngrozit când au aflat ce carne au cumpărat.
Miercuri, 25.11.2015, 10:52În general, dietele recomandă ca - pe durata regimului - să mâncăm carne slabă ori fiartă, ori pusă pe grătar. Doar că cercetătorii americani au ajuns la o concluzie îngrijorătoare. Carnea pe grătar e boală curată. Medicii noştri...
Vineri, 20.11.2015, 20:09Ai ajuns acasă după o zi grea de muncă şi ai o foame de lup? Realizezi, însă, că trebuie să te apuci de gătit pentru că nu prea ai nimic de mâncare, iar colac peste pupăză, carnea este îngheţată, în congelator.
Duminica, 15.11.2015, 10:44Dacă vrei să eviți să mănânci carne tratată cu antibiotice sau hormoni, încearcă să ai o alimentație cât mai variată. Uite cum recunoști dacă puiul este tratat cu hormoni.
Joi, 12.11.2015, 20:21Temperaturile foarte ridicate atinse în timpul pregătirii cărnii albe și roșii la grătar favorizează emisia de substanțe cancerigene pentru om, provocând un risc crescut de cancer la rinichi
Joi, 12.11.2015, 08:09Sute de kilograme de brânza şi carne ţinute în condiţii improprii puteau să ajungă oricând pe mesele oamenilor. Şi, de parcă nu ar fi suficient, nu sunt singurele probleme găsite de inspectorii OPC în pieţele din Târgu Mureş.
Vineri, 30.10.2015, 16:13Mezelurile sunt cancerigene, iar carnea procesată poate fi la fel de dăunătoare precum alcoolul sau chiar plutoniul, arată o nouă evaluare publicată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Virgil Stroescu, doctor în modificări...
Joi, 29.10.2015, 09:31Nimic nu mă deranjează mai mult decât oamenii care se străduiesc să mă convingă să adopt stilul lor de viaţă! E dreptul fiecăruia să fie vegetarian, raw-vegan sau eminamente carnivor. Doar că militantismul. alimentar nu se numără pe...
Marti, 27.10.2015, 20:13Specialiștii recomandă consumul de mezeluri și carne în cantități mici, ca urmare a evaluării publicate de Centrul internațional de cercetări asupra cancerului (CIRC), parte a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care arată că mezelurile sunt cancerigene, iar carnea (cu excepția celei de pui) ar putea fi la fel de nocivă.
Marti, 27.10.2015, 09:20Cârnaţii, şunca şi alte produse pe bază de carne roşie sunt la fel de dăunătoare precum tutunul sau alcoolul. Pot cauza cancer, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii, într-un raport dat azi publicităţii.
Luni, 26.10.2015, 13:20Un nou studiu desfășurat de cercetători de la Universitatea din Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obișnuit. Echipa de oameni de știință a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele al tipurilor de carne cel mai des consumate
Marti, 20.10.2015, 16:10Mascaţii din Alba şi Bucureşti au fost tare ocupaţi astăzi. Au luat la bani mărunţi mai multe persoane bănuite că au prejudiciat statul prin comerţul cu carne. Şi nu vorbim de sume mici.
Miercuri, 30.09.2015, 16:17Sute de vânători din Vaslui s-au strâns la unul dintre cele mai aşteptate evenimente, în cadrul căruia îşi pot demonstra şi talentul de bucătari.Ceaunele pline cu carne de vânat au pâlpâit la foc potrivit câteva ore
Duminica, 27.09.2015, 08:50Supa de vișine este un preparat care se servește rece sau la temperatura camerei și este o mâncare foarte potrivită pentru zilele extrem de călduroase. Combinația de carne cu fructe, care conferă mâncărurilor un gust dulce acrișor și o savoare deosebită, este des întâlnită în bucătăria austro-ungară.
Marti, 18.08.2015, 12:50O familie din Bârlad a avut parte de un şoc cumplit. Oamenii au decoperit în punga cu carne tocată de pui, pe care o primiseră drept ajutor, un deget de om. După câteva clipe în care s-au chinuit să îşi revină, au pus mâna pe telefon şi...
Miercuri, 12.08.2015, 13:09Românii se înghesuie la galantarele de carne. După reducerea TVA-ului la alimente, vânzările au crescut şi cu 50 la sută. Producătorii spun că, în ultimele două luni, tot mai mulţi clienţi cumpără alimente care erau înainte mai greu...
Marti, 04.08.2015, 19:41E vară, e sezon de vacanţe, oricine poate pica în plasa traficanţilor de carne vie. Zilnic, doi români le cad victime, potrivit statisticilor. Dar noi putem ajuta fără a fi specialişti. Trebuie doar să acordăm puţină atenţie unor semne...
Vineri, 31.07.2015, 19:27Să fii vegetarian în ziua de astăzi nu mai sună parcă aşa. neobişnuit ca acum câţiva ani. Deşi, nu există o statistică oficială, pentru că obiceiurile noastre alimentare nu preocupă serios nicio autoritate, estimările specialiştilor...
Vineri, 24.07.2015, 19:28Recent, pe internet a apărut un clip video incredibil ce dezvăluie un adevăr îngrijorător despre carnea de pui.
Vineri, 24.07.2015, 11:56S-a dat alarma de incendiu de dimineaţă, la abatorul de carne din comuna Cumpăna din Constanţa. Mai multe birouri, dar şi o afumătoare au fost distruse complet de flăcări, spun autorităţile
Miercuri, 01.07.2015, 13:39Ce e în farfurie, poate fi o surpriză. La terasele şi restaurantele de la mare, inspectorii de la protecţia consumatorilor au găsit carne expirată, brânză mucegăită sau peşte prăjit şi congelat. Prinşi cu mâncarea stricată în farfurii,...
Miercuri, 24.06.2015, 19:30Brioşa cu carne de curcan şi iepure este invenţia gastronomică românească ce ne va reprezenta la Milano. Trei studente din Sibiu şi-au câştigat acest drept după ce au doborât concurenţa, alte 19 echipe, într-o primă etapă, la Timişoara.
Joi, 18.06.2015, 16:29Un judecător de la Curtea de Apel din Iaşi a dat cu subsemnatul în faţa procurorilor. Pentru o presupusă mită de 200 de mii de lei, câţiva litri de vin şi carne de curcan pe care ar fi urmat s-o primească. În schimbul sumei de bani ar fi...
Duminica, 14.06.2015, 08:13Recent, experții în domeniul alimentar au avertizat că îngrijorător de mulți oameni din întreaga lume.
Marti, 09.06.2015, 20:38Tochitură de carne cu vin roşu şi cartofi natur, sarmale cu smântână, din carne de vită, cornuri stropite cu vin, dar şi un soi de palincă pe care ar fi bine s-o serveşti în prejma patului.
Duminica, 31.05.2015, 19:42Puii cresc într-o lună, cât alţii într-un an. Asta dacă îi îndopi cu antibiotice şi chimicale cu sacul. Reporterii Observator au vrut să vadă, cu o cameră ascunsă cât de uşor se eliberează astfel de prafuri din farmaciile veterinare.
Joi, 28.05.2015, 19:32Cu salamul la analize. Ideea le aparţine producătorilor români de preparate din carne care vor să le demonstreze consumatorilor că produsele lor sunt de calitate. Rezultatele analizelor vor fi afişate pe etichete din vara acestui an.
Luni, 18.05.2015, 19:25Războiul preţurilor la raft continuă. Mai nou, şi producătorii s-au apucat să monitorizeze costurile alimentelor vândute în marile centre comerciale. În total, şase instituţii din România sunt cu ochii pe preţuri, iar până acum nu a fost...
Joi, 14.05.2015, 19:37Sute de bizoni se plimbă pe dealurile Clujului. Nu e o rezervaţie naturală, ci o afacere scumpă. Oameni de afaceri din străinătate au investit în cea mai mare fermă de bizoni, crescuţi pentru carne. Profitul e sigur.
Miercuri, 29.04.2015, 19:39În prag de 1 mai, negustorii de la noi vând şi ce-ar trebui să arunce. Carnea expirată se transformă iute în mici proaspeţi, numai buni de aruncat pe grătar.
Miercuri, 29.04.2015, 19:33Molly Schulyer, o tânără din California, Statele Unite ale Americii, a uimit o lume întreagă, după ce a reuşit să devoreze nu mai puţin de şase kilograme de carne în doar 20 de minute.
Marti, 28.04.2015, 13:47Carnea de piton, crocodil sau struţ s-ar putea să rămână la acelaşi preţ. Produsele exotice ar putea să nu beneficieze de TVA redus la 9 la sută. Ele există pe piaţa din România, dar nu sunt consumate frecvent
Joi, 16.04.2015, 19:29Brânza şi carnea din pieţe pot să vă pună în pericol sănătatea. Mulţi comercianţi încearcă să vândă, cu orice preţ, produse care nu s-au vândut înainte de Paşte, de la carne uscată până la telemea care este reetichetată şi...
Marti, 14.04.2015, 19:27Marile magazine sunt deschise, astăzi, până la miezul nopţii. Iar cine nu a avut timp pentru cumpărături, mai are mâine o şansă.
Vineri, 10.04.2015, 19:24Oierii au schimbat strategia de marketing. Şi au ridicat preţurile în ajun. Au fost miei puţini şi s-au dat repede. Aşa că în Vinerea marea, kilogramul de carne a fost mai scump. Nu e loc de negocieri, iar preţurile de azi au strânit revolta...
Vineri, 10.04.2015, 19:23Cumpărăturile de Paşte sunt pe ultima sută de metri. Iar comercianţii se aşteaptă la încasări de peste 160 de milioane de euro, după goana noastră printre rafturi. Cert este că în această primăvară fiecare român va cheltui mai mult...
Vineri, 10.04.2015, 13:26Scandal ca la piaţă, la Constanţa! Nu cu negustorii, ci cu poliţiştii şi cu inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară care au mers în control la tarabe!
Joi, 09.04.2015, 19:39Duminica de Florii vine cu dezlegare la peşte, dar poate să vină şi cu dezlegare la boli. Comercianţii profită că peştele şi produsele din peşte sunt la mare căutare zilele acestea şi uită de normele de igienă, în goana după profit....
Vineri, 03.04.2015, 19:32În pieţe au apărut deja mieii, dar comercianţii se plâng că vânzarea este cu 40 % mai mică decât anul trecut. Carnea de miel este mai ieftină decât în alti ani, dar fermierii sunt dezamăgiţi şi spun că afacerea e aproape în faliment.
Miercuri, 01.04.2015, 19:20Mai avem două săptămâni ca să găsim mielul, dar riscăm să ne alegem doar cu ţeapa. Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat deja, numai în Bucureşti, aproape două tone şi jumătate de carne de miel fără acte în regulă.
Duminica, 29.03.2015, 19:18Tot mai mulţi producători şi fermieri postează anunţuri prin care îi îndeamnă pe clienţi să îşi rezerve mielul de Paşte pentru că oferta este limitată. Alţii duc afacerea şi mai departe şi oferă şi transport gratuit.
Marti, 24.03.2015, 07:53Deşi vânzătorii spun că pot negocia preţurile, clienţii se mulţumesc doar cu privitul. Cel mai probabil, nebunia cumpărăturilor o să-nceapă în Săptămâna Mare, culmea, când comercianţii vor creşte preţurile.
Luni, 23.03.2015, 13:30