Teoretic, avem miei de Paste. Cu trei luni inaintea sarbatorilor pascale, in fermele din Sibiu s-au nascut primii miei. Seceta de anul trecut, insa, ar putea face ca pretul carnii de miel sa ajunga in piete la aproape 30 de lei kilogramul. Mai mult decat anul trecut. Ciobanii spun ca furajele sunt tot mai scumpe, iar multi isi vand de acum animalele ca sa-si salveze afacerea de la faliment.
Joi, 24.01.2013, 18:24
Printati-mi, va rog, o ceafa la gratar. O astfel de cerinta ar putea deveni realitate in curand. Doi americani, tata si fiu, cred ca pot crea proape orice parte a unui organism viu cu ajutorul unei imprimante 3D. Tehnologia este deja utilizata cu...
Miercuri, 23.01.2013, 13:51
Carne cruda artificiala. Asta sustine o companie americana ca poate produce prin intermediul unei imprimante 3D bio
Marti, 22.01.2013, 11:53
Autoritatile sanitare din Irlanda au retras, din magazine, mari cantitati de hamburgeri de vita in care s-au depistat urme de carne de cal. Aceasta specialitate de carne nu este daunatoare sanatatii, dar, prin traditie, nu este consumata in Irlanda sau in Marea Britanie
Miercuri, 16.01.2013, 12:04
Autoritatile sanitare din Irlanda au retras din magazine mari cantitati de hamburgeri de vita in care s-au depistat urme de carne de cal. Aceasta specialitate de carne nu este daunatoare sanatatii, dar, prin traditie, nu este consumata in Irlanda sau...
Miercuri, 16.01.2013, 06:54
Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier al României pentru două luni, s-a lăfăit în bani publici, cheltuind peste 10 miliarde de lei. Din imensa listă pentru protocolul la Guvern, se regăsește și un kilogram de vită de Kobe, adică cea mai...
Marti, 15.01.2013, 21:00
O gaina, doua gaini, trei gaini... douazeci de mii de gaini, daca nu si mai multe! Toate, pentru a hrani un singur orasel, timp de o zi! Trecut-au anii cand mancam animale crescute in curte, "ecologic". Acum, odata cu cresterea alarmanta a consumului de alimente, industria a suferit un proces de automatizare, pe cat de profitabil, pe atat de ingrijorator. Mai ales atunci cand ne oprim pentru un minut si privim dincolo de farfurie.
Luni, 14.01.2013, 13:31
Suntem pe ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste salariul mediu pe economie, dar ne "laudam" cu preturi umflate, de la an la an.
Vineri, 11.01.2013, 16:06
S-a dat alarma in judetul Galati. 12 oameni, printre care si cativa copii, au ajuns la spital dupa ce au consumat carne de porc contaminata cu trichineloza. Alti 20 de membri ai familiei primesc tratament, dupa ce au mancat din aceeasi carne
Marti, 08.01.2013, 17:32
S-a dat alarma in judetul Galati. 12 oameni, printre care si cativa copii, au ajuns la spital dupa ce au consumat carne de porc contaminata cu trichineloza. Alti 20 membri ai familiei primesc tratament, dupa ce au mancat din aceeasi carne.
Marti, 08.01.2013, 16:37
Ne-am saturat de carne, dar nici de legumele din piata nu ne putem atinge. Vanzatorii au simtit pofta noastra pentru salate, dupa mesele bogate in grasimi, si au urcat preturile. In unele piete din tara, rosiile, castravetii si ardeii costa de doua ori mai mult fata de cat costau la Craciun. Iar intermediarii - ca de producatori nu poate fi vorba - ameninta cu noi scumpiri.
Luni, 07.01.2013, 20:05
Ne-am saturat de carne, dar nici de legumele din piata nu ne putem atinge. Vanzatorii au simtit pofta noastra pentru salate, dupa mesele bogate in grasimi, si au urcat preturile. In unele piete din tara, rosiile, castravetii si ardeii costa de doua ori...
Luni, 07.01.2013, 19:43
Caine pe masa de revelion! Cine vrea, poate sa aiba de Anul Nou un meniu socant. La solicitarea unui reporter al Observatorului angajatii unui local cu specific coreean din Capitala s-au angajat sa prepare pentru revelion un patruped. 100 de euro...
Luni, 31.12.2012, 09:58
La piata, Ajunul a venit cu-o abundenta de carnuri, organe si sorici de zici ca s-au taiat in Romania toti porcii din lume. Nu la fel de numeroasa a fost si clientela. Comerciantii mai au cateva ore sa scape de marfa si sa-si umple buzunarele. Asa ca...
Luni, 24.12.2012, 19:17
Se negociaza la sange si pretul pentru bunatatile de Craciun. In gospodaria oamenilor sau in targurile traditionale. In magazin, evident, e mai greu. Acolo, romanii cauta pe ultima suta de metri ofertele
Duminica, 23.12.2012, 19:54
Se negociaza la sange si pretul pentru bunatatile de Craciun. In gospodaria oamenilor sau in targurile traditionale. In magazin, evident, e mai greu. Acolo, romanii cauta pe ultima suta de metri ofertele.
Duminica, 23.12.2012, 19:13
Nu i se face pomana, nu are o zi de Ignat, si totusi curcanul concureaza cu succes pentru un loc pe masa de Craciun. Tot mai multi romani prefera friptura. de peste ocean in locul celei traditionale. Medicii nutritionisti spun ca e cea mai buna...
Vineri, 21.12.2012, 19:37
Carnea de porc, afacere de sezon. Negocierile nu dureaza la fel de mult ca-n politica, iar clientul este servit ca la carte. Vazut, transat, gustat, platit si plecat. Cumparatori sunt, unii stau chiar la coada. Atentie mare, insa! Pentru cativa lei castigati la kilogram va puteti imbolnavi.
Luni, 17.12.2012, 19:34
Spiritul sarbatorilor se simte in hipermarketuri. si la casa! Clientii au facut deja liste. Iar acum deschid larg portofelele pentru prima runda de cumparaturi. Multi au bugetul clar stabilit. Dar socotelile de-acasa nu se prea potrivesc cu cele din targ. Cosul de Crciun e mai scump anul acesta.
Duminica, 16.12.2012, 19:49
De la porci te-ai astepta la orice, mai putin sa adore muzica clasica. Ei bine, chiar se intampla. Intr-o ferma din apropierea Bucurestilor, animalele sunt crescute pe acordurile lui Strauss, Vivaldi si Bach. Porcii adorm doar pe ritmuri de vioara si pian, iar in timpul liber fac si putin sport. Administratorii fermei sunt convinsi ca fleicile de la asemenea animale sunt cu 30% mai sanatoase.
Vineri, 14.12.2012, 21:32
Nu mancati carne de porc pana nu este testata in laborator. Peste 20 de oameni au fost luati deja in evidentele medicilor pentru ca au consumat carne infestata cu trichineloza. Printre suspecti se afla si o femeie insarcinata din Prahova. Si e abia...
Joi, 13.12.2012, 19:25
Cei mai multi dintre romani numara zilele ramase pana la Craciun. Caci doar trebuie sa ne impartim bine treburile, ca sa nu vina Sarbatorile peste noi fara sa avem masa plina de bunatati. Iar unii nu au mai asteptat Ignatul si au trecut deja la sacrificarea animalelor. Nu a avut scapare nici cel mai mare porc din Romania, cel de 500 de kilograme.
Joi, 13.12.2012, 17:05
Mare atentie cum va faceti cumparaturile! Riscati sa ajungeti acasa cu alimentele deja alterate. Specialistii recomanda sa nu incepeti niciodata aprovizionarea cu produsele perisabile.
Sambata, 08.12.2012, 19:29
De sarbatori, romanii sacrifica porci pe banda rulanta. Si tot pe banda rulanta ajung cazurile de trichineloza in atentia inspectorilor sanitar-veterinari. Numai in judetul Cluj, in ultima saptamana au fost confirmate 37 de cazuri de infestare cu...
Vineri, 07.12.2012, 13:21
Carnea de pui este nelipsita de pe mesele romanilor. Potrivit unui studiu, doua treimi dintre romanii de la oras consuma zilnic carne de pui. Intr-o luna, ajungem sa mancam si trei kilograme. Asta pentru ca, sunt de parere consumatorii, carnea de pui este mai ieftina si mai sanatoasa decat cea de porc sau vita.
Miercuri, 05.12.2012, 22:44
Carnea de pui este nelipsita de pe mesele romanilor. Potrivit unui studiu, doua treimi dintre romanii de la oras consuma zilnic carne de pui. Intr-o luna, ajungem sa mancam si trei kilograme. Asta pentru ca, sunt de parere consumatorii, carnea de pui...
Miercuri, 05.12.2012, 19:41
Multi dintre romani au auns sa-si cumpere in rate carnea pentru masa de sarbatori. Pentru un porc de 100 de kilograme, platit in trei luni, spre exemplu, rata ajunge la 400 de lei. Rezervarile se fac inca din vara, iar taranii accepta negocierea pretului pentru a-si vinde cat mai repede animalele.
Marti, 04.12.2012, 20:29In editia din aceasta saptamana ati avut ocazia sa vedeti cum se gateste carnea de vita kobe si ati aflat si ca un kilogram costa aproximativ 800 de euro. Ce o face atat de speciala vedeti in materialul video!
Marti, 04.12.2012, 13:07
Dupa ce au gatit de post, la Manastirea Comana, in liniste, o noua provocare ii asteapta pe concurentii de la Top Chef. Telespectatorii vor avea parte de un show deosebit, luni seara, de la 20.30, la Antena 1.
Duminica, 02.12.2012, 16:52
Dupa ce au gatit de post, la Manastirea Comana, in liniste, o noua provocare ii asteapta pe concurentii de la Top Chef. Telespectatorii vor avea parte de un show deosebit, luni seara, de la 20.30, la Antena 1. Bucatarii ramasi in concurs trebuie sa...
Duminica, 02.12.2012, 16:28
Intr-o gospodarie din Arad, patru barbati s-au chinuit sa rapuna un porc de trei ori mai greu decat unul obosnuit. A fost atat de dificil incat au avut nevoie de un tractor ca sa mute animalul. De altfel, acesta cantarea aproape o jumatate de tona. Au muncit mult, dar a meritat. Vor avea carne pentru cateva luni
Duminica, 02.12.2012, 13:17
Nu se tund, nu se mulg, iar carnea lor are gustul vanatului salbatic. Si nu sunt doar delicii in farfurie. Oile de Camerun incep sa devina o afacere de nota zece pentru un sibian. Usor de intretinut, animalele par facute pe sufletul omului. Si pe buzunarul lui. In scurt timp a ajuns sa aiba o turma de 70 de astfel de oi, dar barbatul are planuri mult mai mari.
Luni, 26.11.2012, 16:45
Nu se tund, nu se mulg iar carnea lor are gustul vanatului salbatic. Si nu sunt doar delicii in farfurie. Oile de Camerun incep sa devina o afacere de nota zece pentru un sibian din Poplaca. Usor de intretinut, animalele par facute pe sufletul omului....
Luni, 26.11.2012, 16:40
A fost la un pas sa-i prepare carne stricata copilului. I s-a intamplat unei femei din Bucuresti care a cumparat dintr-un hipermarket carne de manzat. Acasa a descoperit ca produsul era stricat si a alertat autoritatile.
Vineri, 23.11.2012, 20:18
A fost la un pas sa-i prepare carne stricata copilului. I s-a intamplat unei femei din Bucuresti care a cumparat dintr-un hipermarket carne de manzat. Acasa a descoperit ca produsul era stricat si a alertat autoritatile. Produsul a fost retras imediat...
Vineri, 23.11.2012, 19:19
Craciun fara carne de porc pe masa nu s-a mai vazut. E-o traditie la care romanii tin. Dovada? Unii si-au rezervat inca din vara porcul de Craciun. Iar acum fac coada la poarta crescatorilor sa verifice marfa. Se negociaza si preturile. La sange!
Sambata, 17.11.2012, 19:25
Preturile la legume si fructe nu au mai crescut in luna octombrie. Totusi, carnea si ouale au avut un pret mai amreluna trecuta. Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, producatorii si procesatorii de carne au anuntat noi scumpiri.
Luni, 12.11.2012, 20:49
Razvan se gadeste serios sa devina fermier si vrea sa-l ia cu el si pe colegul Dani.
Masa de Craciun este mai gustoasa cu produse traditionale. O stiu cel mai bine producatorii, care aduc deja in targuri preparatele ce nu pot lipsi de sarbatori. Mai sunt doua luni pana atunci, dar unii se grabesc sa dea comenzile. Comenzi in avans se fac si pentru porcul de Craciun, care va fi mai scump, anul acesta.
Luni, 05.11.2012, 08:45
Suntem ceea ce mancam. Pe locul trei la obezitate in Europa. In top suntem si la afectiuni provocate tot de nutritia proasta, de la diabet, pana la bolile de inima si cancer. Dar oare avem de unde sa alegem alimente care sa ne faca bine? Ce mai e in...
Luni, 05.11.2012, 08:02
Odata cu instalarea anotimpului rece, este timpul sa schimbam felul in care facem cumparaturile. Alimentele pe care trebuie sa le cumparam de la supermarket sau de la piata difera prin faptul ca trebuie sa contina mai multe calorii.
Vineri, 02.11.2012, 12:45
Paradisul gurmanzilor s-a deschis la castelul Lazarea, in cadrul Festivalului Vanatorilor din Harghita. Ajuns la a doua editie, evenimentul a adunat sute de vanatori din patru judete ale tarii. Unii dintre ei au gatit vanatul cu aceeasi pasiune cu care au stat la panda. Altii, au expus propriile trofee.
Duminica, 28.10.2012, 12:00
Veste buna pentru romanii care vor sa manance sanatos, fara sa renunte la carnea de porc. In ferme, incep sa reapara porcii de Mangalita. Sunt recunoscuti pentru carnea sanatoasa, care contine mai putine grasimi si un nivel redus de colesterol. Dar si...
Miercuri, 24.10.2012, 19:48
Rusia isi reevalueaza pozitia fata de Romania. Dupa ce in 1996, au fost interzise importurile de carne si produse de origine animala din tara noastra, echipe de specialisti rusi vor ajunge in unitatile autohtone interesate sa exporte pe piata de la Moscova, dupa cum scrie Mediafax.
Luni, 22.10.2012, 17:39
Ciobanii din Harghita invata engleza. Nu vor sa emigreze. Vor sa se inteleaga mai bine cu mioritele de import, cu care au umplut pasunile. Sunt mai scumpe, ce-i drept, dar fermierii spun ca merita investitia. Carnea e buna si multa. La fel si profitul.
Sambata, 20.10.2012, 20:22
Ciobanii din Harghita invata engleza. Nu vor sa emigreze. Vor sa se inteleaga mai bine cu mioritele de import, cu care au umplut pasunile. Sunt mai scumpe, ce-i drept, dar fermierii spun ca merita investitia. Carnea e buna si multa. La fel si profitul.
Sambata, 20.10.2012, 19:16
Autoritatile din Suedia au confiscat 20 de tone de carne de porc ce fusese vopsita pentru a semana cu cea de vita. Zeci de persoane au consumat pana acum carne cu coloranti.
Joi, 18.10.2012, 08:14
Daca vreti sa cumparati carne de vita fiti foarte atenti. Ca sa nu ajungeti acasa cu carne de porc vopsita. Zeci de suedezi au patit asta, iar autoritatile din tara scandinava au emis o alerta sanitara in Uniunea Europeana. 20 de tone de carne de porc...
Joi, 18.10.2012, 07:30
Dr.Laslau, cunoscut si ca "BAU- BA - UL" Biancai Dragusanu nu mai vrea sa auda de dietele draconice si de vegetarianism! Medicul spune ca a trait pe propria piele lupta cu surplusul de kilograme si ca prin dieta lui, cu multe gasimi, a ajuns la o...
Marti, 16.10.2012, 18:20
O serie de studii din anii 1970 si 1980 de la Universitatea Loma Linda din California au urmarit zeci de mii de adventisti inca din 1958 si au fost primele care au demonstrat ca vegetarienii traiesc mai mult decat persoanele care consuma carne.
Luni, 15.10.2012, 22:24