Antena Căutare

Articole despre carne

VIDEO: Iti place carnea de gaina? Iata cum se produce!

VIDEO: Iti place carnea de gaina? Iata cum se produce!

O gaina, doua gaini, trei gaini... douazeci de mii de gaini, daca nu si mai multe! Toate, pentru a hrani un singur orasel, timp de o zi! Trecut-au anii cand mancam animale crescute in curte, "ecologic". Acum, odata cu cresterea alarmanta a consumului de alimente, industria a suferit un proces de automatizare, pe cat de profitabil, pe atat de ingrijorator. Mai ales atunci cand ne oprim pentru un minut si privim dincolo de farfurie. 

Luni, 14.01.2013, 13:31
Topul scumpirilor din 2012: Cartofii, pe prima pozitie

Topul scumpirilor din 2012: Cartofii, pe prima pozitie

Suntem pe ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste salariul mediu pe economie, dar ne "laudam" cu preturi umflate, de la an la an.

Vineri, 11.01.2013, 16:06
Epidemie de trichineloza in Galati. 12 persoane au ajuns la spital dupa ce au mancat din carnea de porc infestata

Epidemie de trichineloza in Galati. 12 persoane au ajuns la spital dupa ce au mancat din carnea de porc infestata

S-a dat alarma in judetul Galati. 12 oameni, printre care si cativa copii, au ajuns la spital dupa ce au consumat carne de porc contaminata cu trichineloza. Alti 20 de membri ai familiei primesc tratament, dupa ce au mancat din aceeasi carne

Marti, 08.01.2013, 17:32
Epidemie de trichineloza in Galati

Epidemie de trichineloza in Galati

S-a dat alarma in judetul Galati. 12 oameni, printre care si cativa copii, au ajuns la spital dupa ce au consumat carne de porc contaminata cu trichineloza. Alti 20 membri ai familiei primesc tratament, dupa ce au mancat din aceeasi carne.

Marti, 08.01.2013, 16:37
An nou, preturi noi: Legumele, mai scumpe decat carnea!

An nou, preturi noi: Legumele, mai scumpe decat carnea!

Ne-am saturat de carne, dar nici de legumele din piata nu ne putem atinge. Vanzatorii au simtit pofta noastra pentru salate, dupa mesele bogate in grasimi, si au urcat preturile. In unele piete din tara, rosiile, castravetii si ardeii costa de doua ori mai mult fata de cat costau la Craciun. Iar intermediarii - ca de producatori nu poate fi vorba - ameninta cu noi scumpiri.

Luni, 07.01.2013, 20:05
Legumele, mai scumpe decat carnea

Legumele, mai scumpe decat carnea

Ne-am saturat de carne, dar nici de legumele din piata nu ne putem atinge. Vanzatorii au simtit pofta noastra pentru salate, dupa mesele bogate in grasimi, si au urcat preturile. In unele piete din tara, rosiile, castravetii si ardeii costa de doua ori...

Luni, 07.01.2013, 19:43
Meniu soc de Revelion! La un restaurant din Capitala poti comanda caine la cuptor

Meniu soc de Revelion! La un restaurant din Capitala poti comanda caine la cuptor

Caine pe masa de revelion! Cine vrea, poate sa aiba de Anul Nou un meniu socant. La solicitarea unui reporter al Observatorului angajatii unui local cu specific coreean din Capitala s-au angajat sa prepare pentru revelion un patruped. 100 de euro...

Luni, 31.12.2012, 09:58
Carne stricata la pret redus

Carne stricata la pret redus

La piata, Ajunul a venit cu-o abundenta de carnuri, organe si sorici de zici ca s-au taiat in Romania toti porcii din lume. Nu la fel de numeroasa a fost si clientela. Comerciantii mai au cateva ore sa scape de marfa si sa-si umple buzunarele. Asa ca...

Luni, 24.12.2012, 19:17
Carnea de porc, la mare pret. Vezi cat costa un kilogram in piete si cat cere un crescator

Carnea de porc, la mare pret. Vezi cat costa un kilogram in piete si cat cere un crescator

Se negociaza la sange si pretul pentru bunatatile de Craciun. In gospodaria oamenilor sau in targurile traditionale. In magazin, evident, e mai greu. Acolo, romanii cauta pe ultima suta de metri ofertele

Duminica, 23.12.2012, 19:54
Carnea de porc, la mare pret

Carnea de porc, la mare pret

Se negociaza la sange si pretul pentru bunatatile de Craciun. In gospodaria oamenilor sau in targurile traditionale. In magazin, evident, e mai greu. Acolo, romanii cauta pe ultima suta de metri ofertele.

Duminica, 23.12.2012, 19:13
Medicii nutritionisti recomanda carnea de curcan pe masa de Craciun

Medicii nutritionisti recomanda carnea de curcan pe masa de Craciun

Nu i se face pomana, nu are o zi de Ignat, si totusi curcanul concureaza cu succes pentru un loc pe masa de Craciun. Tot mai multi romani prefera friptura. de peste ocean in locul celei traditionale. Medicii nutritionisti spun ca e cea mai buna...

Vineri, 21.12.2012, 19:37
CAMERA ASCUNSA: Cu trei zile inainte de Ignat, porcii se vand la sosea

CAMERA ASCUNSA: Cu trei zile inainte de Ignat, porcii se vand la sosea

Carnea de porc, afacere de sezon. Negocierile nu dureaza la fel de mult ca-n politica, iar clientul este servit ca la carte. Vazut, transat, gustat, platit si plecat. Cumparatori sunt, unii stau chiar la coada. Atentie mare, insa! Pentru cativa lei castigati la kilogram va puteti imbolnavi.

Luni, 17.12.2012, 19:34
Cat ne costa anul acesta cosul de Craciun

Cat ne costa anul acesta cosul de Craciun

Spiritul sarbatorilor se simte in hipermarketuri. si la casa! Clientii au facut deja liste. Iar acum deschid larg portofelele pentru prima runda de cumparaturi. Multi au bugetul clar stabilit. Dar socotelile de-acasa nu se prea potrivesc cu cele din targ. Cosul de Crciun e mai scump anul acesta.

Duminica, 16.12.2012, 19:49
Porci crescuti cu Vivaldi si fotbal, la o ferma de langa Bucuresti

Porci crescuti cu Vivaldi si fotbal, la o ferma de langa Bucuresti

De la porci te-ai astepta la orice, mai putin sa adore muzica clasica. Ei bine, chiar se intampla. Intr-o ferma din apropierea Bucurestilor, animalele sunt crescute pe acordurile lui Strauss, Vivaldi si Bach. Porcii adorm doar pe ritmuri de vioara si pian, iar in timpul liber fac si putin sport. Administratorii fermei sunt convinsi ca fleicile de la asemenea animale sunt cu 30% mai sanatoase.

Vineri, 14.12.2012, 21:32
Pusi in pericol de carnea de porc

Pusi in pericol de carnea de porc

Nu mancati carne de porc pana nu este testata in laborator. Peste 20 de oameni au fost luati deja in evidentele medicilor pentru ca au consumat carne infestata cu trichineloza. Printre suspecti se afla si o femeie insarcinata din Prahova. Si e abia...

Joi, 13.12.2012, 19:25
Taierea porcului, principala activitate a romanilor inainte de Sarbatori

Taierea porcului, principala activitate a romanilor inainte de Sarbatori

Cei mai multi dintre romani numara zilele ramase pana la Craciun. Caci doar trebuie sa ne impartim bine treburile, ca sa nu vina Sarbatorile peste noi fara sa avem masa plina de bunatati. Iar unii nu au mai asteptat Ignatul si au trecut deja la sacrificarea animalelor. Nu a avut scapare nici cel mai mare porc din Romania, cel de 500 de kilograme.

Joi, 13.12.2012, 17:05
Carnea plimbata prin magazine, pericol pentru sanatate. Ce recomanda specialistii

Carnea plimbata prin magazine, pericol pentru sanatate. Ce recomanda specialistii

Mare atentie cum va faceti cumparaturile! Riscati sa ajungeti acasa cu alimentele deja alterate. Specialistii recomanda sa nu incepeti niciodata aprovizionarea cu produsele perisabile.

Sambata, 08.12.2012, 19:29
Carne de porc cu trichineloza la Cluj

Carne de porc cu trichineloza la Cluj

De sarbatori, romanii sacrifica porci pe banda rulanta. Si tot pe banda rulanta ajung cazurile de trichineloza in atentia inspectorilor sanitar-veterinari. Numai in judetul Cluj, in ultima saptamana au fost confirmate 37 de cazuri de infestare cu...

Vineri, 07.12.2012, 13:21
Carnea de pui este preferata romanilor: Preturile pe kilogram, in functie de regiune

Carnea de pui este preferata romanilor: Preturile pe kilogram, in functie de regiune

Carnea de pui este nelipsita de pe mesele romanilor. Potrivit unui studiu, doua treimi dintre romanii de la oras consuma zilnic carne de pui. Intr-o luna, ajungem sa mancam si trei kilograme. Asta pentru ca, sunt de parere consumatorii, carnea de pui este mai ieftina si mai sanatoasa decat cea de porc sau vita.

Miercuri, 05.12.2012, 22:44
Carnea de pui este nelipsita de pe mesele romanilor

Carnea de pui este nelipsita de pe mesele romanilor

Carnea de pui este nelipsita de pe mesele romanilor. Potrivit unui studiu, doua treimi dintre romanii de la oras consuma zilnic carne de pui. Intr-o luna, ajungem sa mancam si trei kilograme. Asta pentru ca, sunt de parere consumatorii, carnea de pui...

Miercuri, 05.12.2012, 19:41
Porcul de Craciun se poate cumpara si in rate

Porcul de Craciun se poate cumpara si in rate

Multi dintre romani au auns sa-si cumpere in rate carnea pentru masa de sarbatori. Pentru un porc de 100 de kilograme, platit in trei luni, spre exemplu, rata ajunge la 400 de lei. Rezervarile se fac inca din vara, iar taranii accepta negocierea pretului pentru a-si vinde cat mai repede animalele.

Marti, 04.12.2012, 20:29

VIDEO: Carnea frageda de vita Kobe, pregatita de concurentii Top Chef, costa 800 euro kg si se obtine cu masaj si bere!

In editia din aceasta saptamana ati avut ocazia sa vedeti cum se gateste carnea de vita kobe si ati aflat si ca un kilogram costa aproximativ 800 de euro. Ce o face atat de speciala vedeti in materialul video!

Marti, 04.12.2012, 13:07
Concurentii de la Top Chef vor gati cea mai scumpa carne de vita din lume

Concurentii de la Top Chef vor gati cea mai scumpa carne de vita din lume

Dupa ce au gatit de post, la Manastirea Comana, in liniste, o noua provocare ii asteapta pe concurentii de la Top Chef. Telespectatorii vor avea parte de un show deosebit, luni seara, de la 20.30, la Antena 1.

Duminica, 02.12.2012, 16:52
Delicatese a la Top Chef

Delicatese a la Top Chef

Dupa ce au gatit de post, la Manastirea Comana, in liniste, o noua provocare ii asteapta pe concurentii de la Top Chef. Telespectatorii vor avea parte de un show deosebit, luni seara, de la 20.30, la Antena 1. Bucatarii ramasi in concurs trebuie sa...

Duminica, 02.12.2012, 16:28
Arad: Patru barbati s-au chinuit sa rapuna un porc urias

Arad: Patru barbati s-au chinuit sa rapuna un porc urias

Intr-o gospodarie din Arad, patru barbati s-au chinuit sa rapuna un porc de trei ori mai greu decat unul obosnuit. A fost atat de dificil incat au avut nevoie de un tractor ca sa mute animalul. De altfel, acesta cantarea aproape o jumatate de tona. Au muncit mult, dar a meritat. Vor avea carne pentru cateva luni

Duminica, 02.12.2012, 13:17
Oile de Camerun baga spaima-n miorite: Au carnea dulce si mananca uscaturi!

Oile de Camerun baga spaima-n miorite: Au carnea dulce si mananca uscaturi!

Nu se tund, nu se mulg, iar carnea lor are gustul vanatului salbatic. Si nu sunt doar delicii in farfurie. Oile de Camerun incep sa devina o afacere de nota zece pentru un sibian. Usor de intretinut, animalele par facute pe sufletul omului. Si pe buzunarul lui. In scurt timp a ajuns sa aiba o turma de 70 de astfel de oi, dar barbatul are planuri mult mai mari.

Luni, 26.11.2012, 16:45
Oile de Camerun, afacere de nota zece pentru un sibian din Poplaca

Oile de Camerun, afacere de nota zece pentru un sibian din Poplaca

Nu se tund, nu se mulg iar carnea lor are gustul vanatului salbatic. Si nu sunt doar delicii in farfurie. Oile de Camerun incep sa devina o afacere de nota zece pentru un sibian din Poplaca. Usor de intretinut, animalele par facute pe sufletul omului....

Luni, 26.11.2012, 16:40
Atentie la cumparaturi! Cativa comercianti, prinsi ca vindeau carne stricata

Atentie la cumparaturi! Cativa comercianti, prinsi ca vindeau carne stricata

A fost la un pas sa-i prepare carne stricata copilului. I s-a intamplat unei femei din Bucuresti care a cumparat dintr-un hipermarket carne de manzat. Acasa a descoperit ca produsul era stricat si a alertat autoritatile.

Vineri, 23.11.2012, 20:18
Carne stricata la raft

Carne stricata la raft

A fost la un pas sa-i prepare carne stricata copilului. I s-a intamplat unei femei din Bucuresti care a cumparat dintr-un hipermarket carne de manzat. Acasa a descoperit ca produsul era stricat si a alertat autoritatile. Produsul a fost retras imediat...

Vineri, 23.11.2012, 19:19
Pretul carnii de porc pentru Craciun

Pretul carnii de porc pentru Craciun

Craciun fara carne de porc pe masa nu s-a mai vazut. E-o traditie la care romanii tin. Dovada? Unii si-au rezervat inca din vara porcul de Craciun. Iar acum fac coada la poarta crescatorilor sa verifice marfa. Se negociaza si preturile. La sange!

Sambata, 17.11.2012, 19:25
Producatorii si procesatorii din industria alimentara anunta noi scumpiri, in preajma sarbatorilor de iarna

Producatorii si procesatorii din industria alimentara anunta noi scumpiri, in preajma sarbatorilor de iarna

Preturile la legume si fructe nu au mai crescut in luna octombrie. Totusi, carnea si ouale au avut un pret mai amreluna trecuta. Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, producatorii si procesatorii de carne au anuntat noi scumpiri.

Luni, 12.11.2012, 20:49
Razvan viseaza sa devina fermier

Razvan viseaza sa devina fermier

Razvan se gadeste serios sa devina fermier si vrea sa-l ia cu el si pe colegul Dani.

Marti, 06.11.2012, 08:17
Masa de Craciun va fi mai scumpa cu 15%

Masa de Craciun va fi mai scumpa cu 15%

Masa de Craciun este mai gustoasa cu produse traditionale. O stiu cel mai bine producatorii, care aduc deja in targuri preparatele ce nu pot lipsi de sarbatori. Mai sunt doua luni pana atunci, dar unii se grabesc sa dea comenzile. Comenzi in avans se fac si pentru porcul de Craciun, care va fi mai scump, anul acesta.

Luni, 05.11.2012, 08:45
Observator Special, de luni pana joi, de la ora 20:00

Observator Special, de luni pana joi, de la ora 20:00

Suntem ceea ce mancam. Pe locul trei la obezitate in Europa. In top suntem si la afectiuni provocate tot de nutritia proasta, de la diabet, pana la bolile de inima si cancer. Dar oare avem de unde sa alegem alimente care sa ne faca bine? Ce mai e in...

Luni, 05.11.2012, 08:02
Vine iarna, schimbam meniul: Alimentele bogate in proteine si vitamine sunt de baza

Vine iarna, schimbam meniul: Alimentele bogate in proteine si vitamine sunt de baza

Odata cu instalarea anotimpului rece, este timpul sa schimbam felul in care facem cumparaturile. Alimentele pe care trebuie sa le cumparam de la supermarket sau de la piata difera prin faptul ca trebuie sa contina mai multe calorii.

Vineri, 02.11.2012, 12:45
Raiul gurmanzilor: In Harghita are loc "Festivalul vanatorilor", unde se servesc cele mai alese bucate!

Raiul gurmanzilor: In Harghita are loc "Festivalul vanatorilor", unde se servesc cele mai alese bucate!

Paradisul gurmanzilor s-a deschis la castelul Lazarea, in cadrul Festivalului Vanatorilor din Harghita. Ajuns la a doua editie, evenimentul a adunat sute de vanatori din patru judete ale tarii. Unii dintre ei au gatit vanatul cu aceeasi pasiune cu care au stat la panda. Altii, au expus propriile trofee.

Duminica, 28.10.2012, 12:00
Porcii din rasa Mangalita au intrat din nou in gratiile crescatorilor romani

Porcii din rasa Mangalita au intrat din nou in gratiile crescatorilor romani

Veste buna pentru romanii care vor sa manance sanatos, fara sa renunte la carnea de porc. In ferme, incep sa reapara porcii de Mangalita. Sunt recunoscuti pentru carnea sanatoasa, care contine mai putine grasimi si un nivel redus de colesterol. Dar si...

Miercuri, 24.10.2012, 19:48
Rusii ar putea consuma, din nou, carne romaneasca

Rusii ar putea consuma, din nou, carne romaneasca

Rusia isi reevalueaza pozitia fata de Romania. Dupa ce in 1996, au fost interzise importurile de carne si produse de origine animala din tara noastra, echipe de specialisti rusi vor ajunge in unitatile autohtone interesate sa exporte pe piata de la Moscova, dupa cum scrie Mediafax.

Luni, 22.10.2012, 17:39
Ciobanii din Harghita au importat oi din Marea Britanie

Ciobanii din Harghita au importat oi din Marea Britanie

Ciobanii din Harghita invata engleza. Nu vor sa emigreze. Vor sa se inteleaga mai bine cu mioritele de import, cu care au umplut pasunile. Sunt mai scumpe, ce-i drept, dar fermierii spun ca merita investitia. Carnea e buna si multa. La fel si profitul.

Sambata, 20.10.2012, 20:22
Ciobanii din Harghita invata engleza

Ciobanii din Harghita invata engleza

Ciobanii din Harghita invata engleza. Nu vor sa emigreze. Vor sa se inteleaga mai bine cu mioritele de import, cu care au umplut pasunile. Sunt mai scumpe, ce-i drept, dar fermierii spun ca merita investitia. Carnea e buna si multa. La fel si profitul.

Sambata, 20.10.2012, 19:16
Carne de porc vopsita si vanduta drept carne de vita, in Suedia

Carne de porc vopsita si vanduta drept carne de vita, in Suedia

Autoritatile din Suedia au confiscat 20 de tone de carne de porc ce fusese vopsita pentru a semana cu cea de vita. Zeci de persoane au consumat pana acum carne cu coloranti.

Joi, 18.10.2012, 08:14
Carne de porc vopsita si vanduta drept carne de vita, in Suedia

Carne de porc vopsita si vanduta drept carne de vita, in Suedia

Daca vreti sa cumparati carne de vita fiti foarte atenti. Ca sa nu ajungeti acasa cu carne de porc vopsita. Zeci de suedezi au patit asta, iar autoritatile din tara scandinava au emis o alerta sanitara in Uniunea Europeana. 20 de tone de carne de porc...

Joi, 18.10.2012, 07:30
Celebrul Doctor Laslau le inchide gura vegetarienilor!

Celebrul Doctor Laslau le inchide gura vegetarienilor!

Dr.Laslau, cunoscut si ca "BAU- BA - UL" Biancai Dragusanu nu mai vrea sa auda de dietele draconice si de vegetarianism! Medicul spune ca a trait pe propria piele lupta cu surplusul de kilograme si ca prin dieta lui, cu multe gasimi, a ajuns la o...

Marti, 16.10.2012, 18:20
De ce traiesc vegetarienii mai mult

De ce traiesc vegetarienii mai mult

O serie de studii din anii 1970 si 1980 de la Universitatea Loma Linda din California au urmarit zeci de mii de adventisti inca din 1958 si au fost primele care au demonstrat ca vegetarienii traiesc mai mult decat persoanele care consuma carne.

Luni, 15.10.2012, 22:24
Marina Almasan: "Nu l-am invitat pe Cornu la lansare"

Marina Almasan: "Nu l-am invitat pe Cornu la lansare"

Divortul cuplului Almasan - Socaciu a fost bomba care a zguduit toata Romania. Asta se intampla in martie. Ei bine, la o luna dupa vestea soc, Victor Socaciu a acceptat sa ne vorbeasca despre relatia pe care o avea cu Marina Almasan.

Miercuri, 10.10.2012, 17:37
"Cotlet norocos"

"Cotlet norocos"

Vladuzt pregateste astazi o reteta inedita pe care a denumit-o "cotlet norocos"

Joi, 04.10.2012, 08:35
Ospat cu rabie in judetul Vaslui: 41 de oameni au ajuns la spital

Ospat cu rabie in judetul Vaslui: 41 de oameni au ajuns la spital

S-a dat alarma in comuna vasluiana Gherghesti! 41 de oameni, printre care si mai multi copii, au ajuns la spital unde urmeaza sa primeasca tratamentul impotriva rabiei! Cu totii au mancat sau au atins carnea unui animal bolnav.

Vineri, 28.09.2012, 16:23
Carnea de pui se scumpeste cu 20%

Carnea de pui se scumpeste cu 20%

Carnea de pui scumpeste lista de cumparaturi a romanilor. De la inceputul anului, pretul a crescut cu peste 20% la raft, ir patronatele anunta noi majorari. Pana la sfarsitul anului, vom da pe carnea de pasare inca 20 de procente in plus.

Miercuri, 26.09.2012, 20:05
Scumpiri in lant la alimente

Scumpiri in lant la alimente

Scumpirile nu se opresc doar la carnea de pui. Productia slaba de cereale din aceasta toamna majoreaza pretul tuturor alimentelor de baza.

Miercuri, 26.09.2012, 19:30
Zeci de persoane suspecte de trichineloza, la Negresti Oas

Zeci de persoane suspecte de trichineloza, la Negresti Oas

E panica Intr-un cartier din Negresti-Oas, Satu-Mare. Aproape 40 de oameni au ajuns la spital, dupa ce au consumat carne de porc. Saptispezece dintre ei au fost deja diagnosticati cu trichineloza, iar restul inca asteapta rezultatele analizelor. Primele victime au luat drumul spitalului inca de vineri, iar de atunci nu se mai opresc.

Luni, 24.09.2012, 17:22
x