Trei cercetatori au degustat in Londra un hamburger care costa un sfert de milion de euro. De ce e asa de scump? Pentru ca a fost realizat in intregime in laborator, din celule stem.
Marti, 06.08.2013, 07:42
Muschiulet de vita cu mucegai, carnati alterati sau salam din carne fara carne. Cu astfel de produse ne asteapta zi de zi negustorii lacomi. Comerciantii transforma cat ai clipi marfa stricata in produse numai bune pentru consum.
Luni, 05.08.2013, 19:22
Un macelar din capitala Germaniei uimeste pe toata lumea cu magazinul sau, unde vinde, intre altele, carne de zebra, cangur si alte asemenea animale. Carnea nu e destinata oamenilor, ci cainilor. Comerciantul spune ca, pentru patrupede, sortimentele sale exotice sunt adevarate medicamente.
Luni, 05.08.2013, 11:22
Un macelar din capitala Germaniei uimeste pe toata lumea cu magazinul sau, unde vinde, intre altele, carne de zebra, cangur si alte asemenea animale. Carnea nu e destinata oamenilor ci cainilor. Comerciantul spune ca, pentru patrupede, sortimentele...
Luni, 05.08.2013, 07:31
Stim ca mancam prost. Dar stiati ca suntem codasii Europei la consumul de carne? Iar cand mancam asa ceva, alegem cel mai ieftin preparat. Ca sa incurajeze totusi consumul si sa reduca evaziunea fiscala, guvernatii se gandesc acum sa micsoreze TVA-ul...
Joi, 01.08.2013, 13:20
Suntem codașii Europei la consumul de carne. Chiar dacă mai bine de trei sferturi dintre români mănâncă preparate din carne aproape în fiecare zi, aleg produsele ieftine și proastă caliate. Pentru a încuraja consumul și pentru a mai reduce...
Joi, 01.08.2013, 11:17
Oamenii nu renunta la produsele traditionale nici daca i-ai pica cu ceara. Pana si americanii nu isi lasa hot-dog-ul, desi li s-a aratat cum si din ce se fabrica crenvurstul.
Joi, 25.07.2013, 15:34
Vladutz a ales sa gateasca astazi o reteta potrivita cu temperaturile de afara: “Galuste de carne cu sos de cascaval".
Aproape jumatate din produsele din carne nu corespund standardelor de calitate. Au multa apa, ca sa traga la cantar. Si nici nu sunt tinute in conditii corespunzatoare. Probleme sunt si la branzeturi, care contin mai multa sare decat scrie pe eticheta.
Sambata, 29.06.2013, 09:10
Inspectorii sanitar veterinari au descoperit in cateva magazine din Botosani si Bacau carne de curcan infestata cu salmonella. Cel putin 5 kilograme de carne au ajuns deja pe mesele botosanenilor.
Sambata, 29.06.2013, 08:32
Asistenta de la Neatza, Flavia Mihasan, afirma ca nu a mai mancat carne de 5 ani de zile.
Mancatul pe fuga, eventual de la fast-food, ne face un cadou cat se poate de neplacut: gastrita.
Vineri, 21.06.2013, 20:08
Carnea de mici infestata cu Salmonella se intoarce in magazine, dar sub forma de carnati si salam.
Marti, 18.06.2013, 19:28
Un sandwich, un suc, poate si un baton cu ciocolata, intelegem. Dar sa-ti cumperi sunca si carnati de la tonomat parca e altceva...
Joi, 13.06.2013, 14:39
Este alerta de salmonella in jumatate de tara. Sute de caserole de mici infestati au ajuns pe rafturile magazinelor din 23 de judete si, de acolo, direct in farfuriile romanilor.
Luni, 10.06.2013, 19:14
Oana Zavoranu a anuntat la Un Show Pacatos ca a renuntat sa mai manance carne. Noua ei dieta se bazeaza pe fructe, legume, peste si lactate.
Joi, 06.06.2013, 00:04
Carnea se alege cu mana, nu cu privirea. Marfa in centrul Capitalei se vinde pe pipaite, iar mustele vin la pachet.
Miercuri, 05.06.2013, 19:21
Putem rasufla usurati! Micii nostri au scapat la limita de urgia Comisiei Europene, care i-ar fi distrus printr-o miscare scurta, dar precisa: interzicerea bicarbonatului de sodiu in preparatele de carne.
Luni, 03.06.2013, 20:08
Nu mai vrea sa mamnance carne! Oana Zavoranu a ajuns la 51 de kilograme, dupa ce nu a mai mancat deloc carne! De ce a luat vedeta aceasta decizie si ce mai vrea sa faca pentru a-si mentine silueta, aflati chiar de la ea!
Miercuri, 29.05.2013, 17:09
Craciun fara sarmale nu exista! Si nici nunta. Iesirea la iarba verde fara sa avem macar o casoleta cu mici pregatiti sa fie aruncati pe gratar, n-are niciun farmec. Iar chiftelele si musacaua.
Marti, 28.05.2013, 20:17
In mai putin de o luna va fi preparat primul hamburger facut in laborator. Bucata de carne creata exclusiv in eprubeta va fi gatita si servita la un restaurant de lux din Londra.
Miercuri, 15.05.2013, 11:34
In mai putin de o luna va fi preparat primul hamburger facut in laborator. Bucata de carne creata exclusiv in eprubeta va fi gatita si servita la un eveniment din Londra. Un hamburger artificial de 150 de grame costa 250 de mii de euro.
Miercuri, 15.05.2013, 07:45
In mai putin de o luna, vom afla gustul primului hamburger facut in laborator. Bucata de carne creata exclusiv in eprubeta va fi gatita si servita la un eveniment din Londra.
Marti, 14.05.2013, 19:45
Carnea ramasa de Paste nu se arunca. Se transforma, oricat de veche ar fi. In shaorma sau pastrama. In halele din Bucuresti, reporterii nostri au gasit marfa destula, veche si urat mirositoare. Pe care comerciantii n-o expun, dar o vand bine.
Miercuri, 08.05.2013, 19:10
V-ati gandit vreodata care poate fi legatura intre micii romanesti, combaterea violentei in familie si amendarea celor care arunca gunoaie? Va spunem noi: o simpla semnatura.
Marti, 07.05.2013, 20:08
Preţul cărnii de miel a scăzut foarte mult în ajunul Paştelui. Oamenii care au aşteptat până în ultima zi au putut cumpăra carne de miel la jumătate de preţ. Dezamgiţi au fost însă ciobanii care se plâng că nu au vândut nici pe...
Sambata, 04.05.2013, 15:57
Carnea de miel se ieftineşte de la o oră la alta, pe măsură ce se apropie Paştele. Comercianţii se întrec în oferte şi încearcă să îşi vândă marfa cât mai repede. Chiar şi modalităţile de plată s-au schimbat: un miel poate fi...
Vineri, 03.05.2013, 17:24
Cu ce merg cel mai bine micii? Cu mult mustar si o bere rece ca gheata, ar spune unii. Nu-i de ajuns! Pe langa mustar si bere, trebuie sa fie si o portie zdravana de Salam, ar spune altii. Salam cu mici? Nu e dubioasa combinatia?
Miercuri, 01.05.2013, 20:10
Cu sau fara bicarbonat, maine micii vor fi regi. Se vor gasi pe toate gratarele de 1 Mai. Ori nu mai avem alte bucurii, ori ne multumim cu cele marunte, cert e ca de Ziua Muncii, consumul de carne creste cu cel putin 25 la suta. An de an.
Marti, 30.04.2013, 19:12
Razii peste razii in pietele din Capitala! Politistii verifica daca cei care vand carne de miel au toate actele cerute de lege si mai ales daca marfa este tinuta in conditii adecvate.
Marti, 30.04.2013, 13:13
Desi este unul dintre cele mai iubite alimente din Romania, de la 1 iunie, micii ar putea disparea de pe piata romaneasca din cauza unui ingredient interzis – bicarbonatul de sodiu
Marti, 30.04.2013, 13:12
O varianta care nu are acel miros specific, nici colesterol si nici macar gust de miel. V-am derutat de tot? Va lamuresc imediat. Alternativa poarta numele de "miel camerunez si este cea mai noua gaselnita in materie de mancare sanatoasa.
Luni, 29.04.2013, 20:05
Un mic festin culinar. Mic, dar nelipsit. Nimic nu-i mai gustos decat micul de 1 Mai. Asa se face ca, de Ziua Muncii, traditia transforma pamantul mioritic in patria micilor.
Luni, 29.04.2013, 19:36
Trageti linie si adunati! Lista de cumparaturi de paste e gata. Dar, daca nu stiti de unde sa facem cumparaturile mai ieftin, va trebui sa taiati de pe lista. Carnea de miel e mai scumpa decat anul trecut.
Luni, 29.04.2013, 19:28
Dupa mai bine de o luna in care nu au pus pic de carne in gura, pentru credinciosi a venit momentul sa se rasfete cu mese copioase pe baza de peste.
Duminica, 28.04.2013, 09:12
Mii de romani au petrecut la iarba verde cu mititei si bere. Inainte sa incinga distractia au dat o tura prin magazine. Au stat la coada, au facut liste, apoi au luat drumul padurii, sa friga micii si carnea.
Sambata, 27.04.2013, 19:23
Atentie la pestele pe care il cumparati pentru masa de Florii. Inspectorii sanitar-veterinari au gasit deja peste gresit etichetat si depozitat in conditii care nu respecta regulile de igiena.
Joi, 25.04.2013, 19:32
A inceput operatiunea mielul, oul si vinul. Prin piete n-ai unde sa arunci un ac de clientii in cautare de bucate pentru masa de Paste.
Joi, 25.04.2013, 19:16
Si daca tot am vorbit de porci, sa vorbim si despre miei. Nu orice miei ci cei verificati azi de insusi primarul Constantei. Foc si para s-a facut Radu Mazare cand a auzit ca mielul e cam scump la el in urbe. Si a reactionat. Cum numai el stie.
Joi, 25.04.2013, 16:31
Mielul mic face colesterolul mare. Borsul din miel mai mic de 10 kg ne da colesterolul peste cap.
Miercuri, 24.04.2013, 19:23
Gigi Becali isi taie singur mielul de Paste! Si face branza din laptele muls chiar de el. Altfel nu mananca.
Miercuri, 24.04.2013, 19:10
Dupa ce a calatorit intr-o tara mare si frumoasa numita Dan Armeanca, Mihaita din Berceni, noua senzatie a internetului, a povestit cat este de bogat, ce fel de carne prefera sa manance si care este cel mai iubit fotbalist, al carui nume nu a ezitat sa si-l tatueze pe bratul stang.
Miercuri, 24.04.2013, 12:51
De la viata pe covorul rosu, la carmangerie! Imbracata in costum popular oltenesc, Andreea Marin a dat o mana de ajutor intr-o macelarie si a vandut carnati si carne tocata!
Marti, 23.04.2013, 17:31
Editia de aseara a show-ului "Rai da' buni" a avut parte de un invitat special. Mihai Morar l-a chemat in studio pe Mihaita din Berceni, noua stea a retelelor de socializare. A urmat un dialog amuzant, dar in acelasi timp halucinant, despre viata lui Mihaita, om care a trecut prin multe si are o experienta de viata de neegalat.
Marti, 23.04.2013, 11:38
Daca vreti sa va asigurati insa ca mielul este sacrificat in conditii de igiena maxima, iar carnea este buna de consum, puteti merge la singurul targ de profil din Capitala.
Luni, 22.04.2013, 19:16
Cu doua saptamani inainte de Paste, ciobanii au inceput transarea mieilor in curtea proprie sau langa stana. Pare pitoresc, dar normele sanitar-veterinare nu sunt deloc respectate.
Luni, 22.04.2013, 19:15
Ursul e bun si de mancat, nu doar de fotografiat, la munte! De Paste, la restaurantele vanatoresti, e mai cautat decat mielul.
Duminica, 21.04.2013, 19:21
Vezi cum se realizeaza produsele din carne romanesti si cat de sigure sunt din punct de vedere al producatorului!
Ca sa fie siguri ca vor pune pe masa traditioala carne de miel, bucurestenii pot asista la sacrificarea animalului. Pentru asta exista locuri special amenajate, si sunt singurele in care putem avea incredere.
Luni, 08.04.2013, 19:27
Iezii au schimbat topul preferintelor de Paste. Carne de ied e mai cautata decat cea de miel. Fermierii au iesit cu oferte variate cu o luna inainte de Paste. Se lauda cu o carne mai sanatoasa, la acelasi pret cu cea de miel.
Luni, 08.04.2013, 19:26