Primăvara vine cu ieftiniri în magazine. Cea mai mare scădere de preţ s-a înregistrat la ouă, la carnea de porc, la făină, telemea şi vin.
Miercuri, 11.03.2015, 07:31Un studiu publicat recent arată faptul că oamenii consumă cantități destul de mari de carne.
Luni, 09.03.2015, 13:39Veșnica problemă a oricărui concurent de la Iadul bucătarilor a fost modul în care prepara carnea de vită. De cele mai multe ori aceasta era prea bine făcută sau prea în sânge
Marti, 17.02.2015, 11:49Smântână dulce şi telemea de vacă, pastramă de viţel, cârnaţi afumaţi şi ţuică de prune. Toate sunt produse tradiţionale, însă nu toate sunt atestate de ministerul Agriculturii. Pentru a curăţa piaţa de falsuri, autorităţile au...
Luni, 16.02.2015, 19:32După ce ai luat startul pentru remodelarea corpului tău, unul dintre obiective poate fi obținerea sau creșterea masei musculare. Cum putem atinge acest scop? Florin Neby, antrenorul de la Neatza cu Răzvan și Dani, Antena 1, susține consumul de carne și argumentează pe blogul său pro și contra acestui aliment.
Marti, 03.02.2015, 14:05După ce ai luat startul pentru remodelarea corpului tău, unul dintre obiective poate fi obținerea sau creșterea masei musculare. Cum putem atinge acest scop? Florin Neby, antrenorul de la Neatza cu Răzvan și Dani, Antena 1, susține consumul de carne și argumentează pe blogul său pro și contra acestui aliment.
Marti, 03.02.2015, 14:02Mâncăm mezeluri tradiţionale româneşti, preparate cu. carne din import. Asta pentru că nu producem suficientă carne de porc. Ţări precum Germania, Spania sau Danemarca au luat cu asalt piaţa românească şi furnizează 70 la sută din...
Sambata, 31.01.2015, 19:33Mâncăm carne aproape în fiecare zi. De unde provine însă? De cele mai multe ori nu ştim! Carnea din galantare, vândută la kilogram, n-are niciun fel de etichetă care să-i ateste provenienţa
Sambata, 24.01.2015, 19:21De Revelion, românii dau sarmalele şi cârnaţii pe fructe de mare şi raţă cu sos de zmeură. Bucătarii restaurantelor au pregătit feluri de mâncare din care porcul este dat dispărut. Nota de plată, în schimb, e groasă ca o ceafă împănată.
Marti, 30.12.2014, 19:39În seara de Crăciun, o familie numeroasă din România va avea parte de o masă ca în poveşti, cu porc la proţap şi bunătăţi tradiţionale româneşti.
Joi, 25.12.2014, 23:55Hoţii nu ţin cont de nimic atunci când iau în vizor prada. Aşa se face că doi bătrâni din Mureş s-au trezit că le-a dispărut porcul pentru Crăciun. Tâlharii nu l-au luat din coteţ, ci direct din afumătoare, gata tranşat.
Marti, 23.12.2014, 13:24Crăciunul se apropie, iar cumpărăturile sunt în toi. Produsele făcute după reţete moştenite de la bunici sunt la mare căutare. Încă doi producători au intrat astăzi în rândul celor cu atestat tradiţional şi au venit în Capitală cu...
Joi, 18.12.2014, 19:28Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, toată lumea îşi face aprovizionarea pentru ca masa să fie îmbelşugată, iar carnea de porc este nelipsită. Specialiştii ne sfătuiesc să avem mare grijă de unde o cumpărăm.
Marti, 16.12.2014, 11:47Gospodarii sacrifică animalele şi le scot la şosea. Ţin carnea în mizerie cu zilele. Iar dacă întrebi de analize, te trimit ei la laborator. Au o justificare, spun ei. Vând mai ieftin decât în târguri sau în pieţe. Medicii avertizează...
Duminica, 14.12.2014, 19:24Până la porc, mâncăm peşte. E dezlegare în Postul Crăciunului. Iar în târguri, sfârâie păstrăvul pe grătar în locul micilor. Pescarii au venit la oraş cu cele mai gustoase reţete. Iar la tarabele lor, s-a stat la cozi.
Sambata, 13.12.2014, 19:38Friptura de pe masa de Crăciun poate fi şi sănătoasă! Dacă înlocuim porcul românesc cu cel vietnamez. Gustul e acelaşi. Doar grăsimea e mai puţină. Singura diferenţă apare atunci când vorbim de preţ.
Sambata, 13.12.2014, 19:36Crescătorii de animale îi taie şi îi vând din propriile gospodării. Clienţi sunt mulţi, chiar dacă animalele nu au aviz de la medicul veterinar, iar gospodarii nu au voie să le vândă carnea neverificată. Chiar unul din cele mai mari...
Miercuri, 03.12.2014, 19:21Şi totuşi, vine şi-o veste bună: alimentele vor fi mai ieftine de anul viitor. După pâine, ar putea să scadă şi TVA ul la carne până la 9 procente. Automat, va scădea şi preţu
Marti, 02.12.2014, 19:32Mai e până la Ignat. Dar doi tineri din Mărginimea Sibiului s-au gândit la o metodă inedită să atragă turişti. Au anunţat pe Facebook că taie porcul. Şi au invitat oamenii la masă. Casa s-a umplut nu doar de români, ci şi de străini....
Sambata, 29.11.2014, 19:22S-a dat startul la cumpărăturile pentru Sărbători. Pieţele şi magazinele sunt pline de clienţi care îşi fac calculele pentru masa de Crăciun. Carnea de porc este prima pe listă. Şi cea care atârnă cel mai greu în buget. Şansa pentru o...
Joi, 27.11.2014, 19:31Carne şi lapte cu medicamente incluse. Asta înghiţim când crescătorii de animale folosesc tratamente veterinare după ureche. În farmacii, antibioticele pentru animale se vând repede şi fără restricţii. Puţini crescători vin cu reţetă de...
Joi, 20.11.2014, 19:22Într-o lume în care majoritatea oamenilor se străduiesc să fie cât mai slabi, mai sunt şi persoane care ar face orice doar să mai pună câteva kilograme. Mănâncă toată ziua, cu toate acestea cântarul nu le arată niciun gram în plus
Marti, 11.11.2014, 20:17Mănânci acum şi plăteşti la anul. Marile lanţuri de magazine oferă deja masa de Sărbători în rate. Orice produs de pe raft poate fi achiziţionat cu ajutorul unui card de cumpărături. Afacerea bună pentru clienţi se poate transforma,...
Miercuri, 05.11.2014, 19:36Sărbătorile fericite vin cu preţuri mai mici la carnea de porc. Nu e un cadou de la producători, ci o soluţie care să-i scoată din impas. Ieftinirea este ultima soluţie aplicată de fermieri pentru a nu rămâne cu marfa pe stoc
Joi, 30.10.2014, 19:27Dacă tot îşi fac iarna car şi vara sanie, românii au schimbat preferinţele. De Crăciun, ciobanii taie mielul. De nevoie, nu de voie. Boala limbii albastre a distrus comerţul cu mioare.
Miercuri, 29.10.2014, 19:36Anul acesta, la masa de Crăciun se poartă drobul de miel. Şi pare a fi o variantă tot mai căutată. Aşa că ciobanii din zona Sibiului se pregătesc de zor pentru vânzările din preajma sărbătorilor.
Miercuri, 29.10.2014, 16:25Puțini sunt cei care știu că grătarul se poate dovedi mai nesănătos decât fumatul, motiv pentru care specialiștii atrag atenția asupra detaliilor care ne pun în pericol sănătatea.
Luni, 27.10.2014, 22:45Mai sunt doar 10 minute până se deschide Iadul Bucătarilor, așa că chef Florin Dumitrescu aranjează echipele.
Luni, 27.10.2014, 13:36Boala se vinde la tarabă, atunci când vânzătorii nu dau doi bani pe sănătatea clienţilor. Carnea stă printre muşte, în praf, iar brânza are mucegai de două degete şi nu e vreo specialitate franţuzească.
Luni, 20.10.2014, 19:20Un cocktail de E-uri, cu gust de carne. Asta este reţeta anumitor sortimente de şuncă de Praga şi şuncă de curcan. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor au găsit pe piaţă şi produse care conţin 11 adiditivi periculoaşi.
Vineri, 17.10.2014, 20:01Un clip postat pe internet a șocat întreaga lume! Imaginile arată felul în carne resturile de carne sunt prelucrate, astfel încât se obține o bucată despre care poți sa bagi mâna în foc că e proaspătă. De fapt, este LIPITĂ!
Marti, 14.10.2014, 12:55Şi salamul Victoria, cârnaţii cabanos sau pateul de ficat vin din import. Toate aceste produse celebre la noi nu sunt sunt mărci înregistrate la Bruxelles.
Sambata, 11.10.2014, 19:20A livrat carne stricată, după care a încercat să fugă de întrebările clientului. La propriu. Numai porţile de fier i-au stat în drum unui şofer care transporta 18 kilograme de carne la un centru pentru Protecţia Copilului din Bistriţa.
Vineri, 10.10.2014, 16:12Risotto-ul este un preparat foarte popular în Italia, care ulterior a început să se bucure de recunoaștere pe plan internațional.
Vineri, 10.10.2014, 11:49Subiectul alimentație devine din ce în ce mai vast, atunci când vine vorba de hrana pe care cea mai mare parte din populație o achiziționează din marile magazine.
Joi, 09.10.2014, 18:36Semnalul este tras de fermierii români care se plâng că n-au cui să-şi vândă marfa. Din cauza embargoului rusesc, marfa străinilor ajunge în ţara noastră şi se vinde la acelaşi preţ cu cea românească.
Miercuri, 08.10.2014, 19:41Toți am mâncat cel puțin o dată un hamburger, dar acesta îl întrece pe toți. Un bucătar a inventat cel mai scump hamburger din lume. Ceea ce conține te va lasă mască.
Miercuri, 08.10.2014, 13:37Vlădutz, bucătarul de la Neatza, a gătit astăzi o rețetă inedită din carne de vițel - ”Antricot drăgălaș”
Marti, 07.10.2014, 08:22Doar de 4 lei pe zi trebuie să mânânce un bolnav la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu. Dintr-o sumă modică trebuie să fie asigurare trei mese pe zi. Nu e de mirare că bolnavilor li se serveşte carne doar odată pe săptămână, iar...
Luni, 06.10.2014, 16:25Festin pentru iubitorii de peşte. Cine savurează un borş de crap sau o porţie sănătoasă de storceag la fel ca pe malul Dunării, a avut astăzi motive să iasă din casă. Festivalul peştelui i-a adunat într-un parc din Capitală pe cei mai...
Duminica, 05.10.2014, 19:26Zeci de mese încărcate cu bunătăţi din carne de miel s-au întins una după alta la un festival din Harghita. Tocăniţe, clătite umplute cu urdă şi mărar, langoşi şi fripturi peste fripturi. Asta au savurat pofticioşii, când n-au admirat...
Duminica, 05.10.2014, 19:17Combinaţia carne-cartofi este una dintre cele mai nocive, spun specialiştii. Motivul? Pentru a fi digerate, proteinele au nevoie de un mediu acid.
Miercuri, 01.10.2014, 09:09Cătălin Oprişan, omul informat de la Neatza, ne prezintă ştirile amuzante ale zilei.
Luni, 22.09.2014, 08:20Japonezii au o cu totul altă abordare asupra mâncării de la fast food decât europenii sau americanii. Un restaurant din Tokyo are în meniu un preparat care constă în carne crudă de cal și un ou, tot negătit.
Joi, 18.09.2014, 15:36Vlădutz a pregătit un mic-dejun delicios, pentru întreaga familie.
Miercuri, 10.09.2014, 11:19Vlădutz a pregătit o rețetă de sărbătoare: Frigărui asortate!
Luni, 08.09.2014, 12:20Autorităţile sanitar-veterinare recunosc că, deşi focarele se extind cu repeziciune, tratamentul este prea costistior. 50 de milioane de euro ar fi necesare pentru vaccinarea tututor animalelor. Măsura i-ar ajuta şi pe fermieri să-şi reia...
Joi, 04.09.2014, 19:36E jale mare printre fermieri. România a oprit exporturile de carne din cauza bolii limbii albastre. Deşi a apărut de mai puţin de două săptămâni la animalele de la noi din ţară, boala face ravagii. Sute de animale au fost deja diagnosticate...
Miercuri, 03.09.2014, 16:23La cei 55 de ani împliniţi anul acesta, păpuşa Barbie are rivale din ce în ce mai tinere. Plus că sunt în carne şi oase. O adolescentă din Ucraina a devenit cea mai tânără copie a celebrei jucării
Miercuri, 20.08.2014, 19:45Un organism obişnuit să-şi extragă proteinele din carne nu reacţionează tocmai bine în clipa în care rămâne fără sursa "clasică". Dar asta nu înseamnă că vegetarienii rămân fără proteine.
Joi, 14.08.2014, 20:24