E ziua marilor sacrificii. Ziua în care un milion de porci se transformă în bucate tradiţionale de Sărbători. De Ignat, în toate satele româneşti, s-au ascuţit cuţitele şi s-a pus ţuica la fiert. Ca orice tradiţie, şi arta sacrificării...
Vineri, 20.12.2013, 19:15Inspectorii sanitar-veterinari au închis cu totul o hală de carne şi de brânză din Bucureşti. Până când nu-şi curăţă frigiderele, mesele şi spaţiile de depozitare, comercianţii nu mai au voie să vândă nimic.
Joi, 19.12.2013, 07:33Avem pieţe mizere, care ne pot îmbolnăvi. O arată clar controalele inspectorilor sanitar-veterinari care au închis astăzi cu totul o hală de carne şi de brânză din Bucureşti.
Miercuri, 18.12.2013, 23:08Avem pieţe mizere, care ne pot îmbolnăvi. O arată clar controalele inspectorilor sanitar-veterinari care au închis astăzi cu totul o hală de carne şi de brânză din Bucureşti. Până când nu-şi curăţă frigiderele, mesele şi spaţiile de...
Miercuri, 18.12.2013, 19:24Starletele noastre au dat morcovii și merele pe șorici și caltaboși! Cel mai seducător bărbăt din show-biz a reușit să le facă să uite de toate curele de slăbire! George Ciubotaru, a intrat în febra pregătirilor de Ignat.
Miercuri, 18.12.2013, 18:56E forfotă mare în târgurile de animale din toată ţara. Vedetele absolute porcii de Crăciun. Pentru ca masa de sărbătoare să fie încărcată cu de toate, oamenii au băgat mâinile în buzunare. Cel puţin zece lei pe kilogram au cerut...
Duminica, 15.12.2013, 19:31Cu porcul de Crăciun, alta-i treaba. Şi pentru omul gospodar, şi pentru fermier. La fermele de lângă Bucureşti, clienţii şi-au ales din timp marfa. Şi acum, vin să o ia gata pregătită.
Sambata, 14.12.2013, 19:18Românii iau cu asalt pieţele, târgurile tradiţionale şi supermarketurile. Ofertele sunt foarte variate.
Sambata, 14.12.2013, 13:33Cruduța a intrat în febra pregătirilor de sărbători. Vedeta face curat şi găteşte la orice oră din zi şi din noapte!
Vineri, 13.12.2013, 17:08Sacrificiul etern al porcului. Când dă frigul, gospodarii din Maramureş pregătesc deja cămara pentru anul viitor. Asta dacă nu cumva au lăsat îngrăşatul porcului pentru proverbialul
Marti, 10.12.2013, 20:06Vladuţ găteşte: "Şniţel bavarez".
Marti, 10.12.2013, 08:21Niciodată nu este prea devreme pentru cumpărăturile de sărbători. Cu două săptămâni înainte de Crăciun, românii îşi fac deja calculele pentru masa festivă. Deschid larg portofelele pentru prima runda de colindat printre raioanele magazinelor. Mulţi au bugetul clar stabilit. Dar se lovesc în supermarket de preţuri mai mari decât au socotit. Cosul de Crăciun e mai scump anul acesta
Luni, 09.12.2013, 19:40Rugbiştii de la RCM au făcut Ignatul mai devreme, ca să plece în vacanţă. Străinii din Oceania s-au acomodat imediat la obiceiurile româneşti. Au pus osul la treabă, după tăierea porcului.
Luni, 02.12.2013, 07:47Mâncărurile bogate în grăsimi şi carbohidraţi grei sunt la loc de cinste în rândul preferinţelor culinare ale românilor
Vineri, 29.11.2013, 14:40Vladuţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă inedită: "Văcuţă cu ţelină".
Joi, 14.11.2013, 08:11România poate exporta carne de porc în Uniunea Europeană, după 7 ani de interdicţie. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Producătorii susţin că această decizie nu va modifica însă preţul cărnii pe piaţa...
Luni, 11.11.2013, 13:46Vladuţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă inedită: "Muşchiuleţ de porc"
Vineri, 08.11.2013, 08:18Jaf ca-n filme într-un campus studenţesc din Galaţi. Hoţii au reuşit să pătrundă în cantina universităţii Dunărea de Jos, după ce au urcat pe scara de incendiu şi s-au strecurat prin acoperişul fals. Banda de răufăcători a atacat...
Joi, 07.11.2013, 09:29Autoritatile au reusit sa opreasca doar o mica parte dintr-un lot contaminat, descoperit in magazinele sucevene. Tone de carne fusesera deja vandute. Din fericire, insa, bacteria se distruge in timpul prepararii la temperaturi inalte, asa ca n-au fost...
Miercuri, 06.11.2013, 19:14Peste douasprezece tone de pui contaminat cu salmonella au ajuns pe mesele romanilor. Lotul infestat provine de la Avicola Calarasi si a fost vandut la un lant de hipermarketuri din Suceava.
Miercuri, 06.11.2013, 16:18"Un producător care a livrat carne fără să fie sigur că este bună de consum şi a livrat-o într-un magazin, va răspunde. Este direct răspunzător, deoarece el livrează pe propria răspundere", a spus Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.
Miercuri, 06.11.2013, 14:47Scandalul care a scos din magazine 36 de tone de carne de pui scoate la iveala o retea mafiota protejata la nivel inalt. Capii retelei faceau profituri de zeci de milioane de euro prin firme fantoma, infiintate pe numele unor oameni cu boli incurabile...
Sambata, 02.11.2013, 19:20Vladut gateste: "Clatite picante".
Vineri, 01.11.2013, 08:17Carne de pui stricata sau cu salmonela si carne de cal in conservele de vita. Alerta europeana dupa ce un lot de conserve de carne de vita a fost retras de pe piata.
Joi, 31.10.2013, 19:13Peste 20 de tone de carne de pui posibil infestata cu salmonella au fost retrase de pe piata. Desi oficial, consumul n-ar fi periculos pentru om. Sunt patru locatii pe lista neagra: judetele Brasov, Cluj si Calarasi, dar si Capitala.
Joi, 31.10.2013, 19:11Procurorii au lansat isteria puiului cu salmonela, fara a tine cont de pagubele pe care le-ar putea provoca firmelor suspecte sau aflate sub sechestru. Până acum, aproape 13 tone de carne suspectă de infestare cu Salmonella au fost retrase dintr-un...
Joi, 31.10.2013, 15:07Există date de la Agenţia Naţională de Sanitar-veterinară din care reise că ar fi pe piaţă în mai multe magazine din Capitală carne de pui cu salmonela. Este carnea furnizată de acea reţea restructurată acum câteva zile de către...
Miercuri, 30.10.2013, 13:51Vladutz s-a gandit sa ne propuna pentru astazi o bunatate: cotlet de porc gratinat cu legume. Vezi mai jos cum poti prepara reteta
Miercuri, 30.10.2013, 09:04Evaziunea fiscala in industria carnii pune bani in buzunarele baietilor destepti, iar veniturile lor cresc ca porcul in ajun de Craciun. Platim preturi mari pentru produsele din carne si credem ca asa contribuim si la stat cu o parte din bani.
Marti, 29.10.2013, 19:29Printre invitatii experti in mancarea turceasca, adusi in platoul de la "Neatza", Nicu ne-a explicat cum se face o shaorma gustoasa
Marti, 29.10.2013, 12:19Senatorul Bădălău, acuzat de legături cu mafia cărnii! Niculae Bădălău a declarat luni, la ieşirea de la DNA, că a fost pus sub învinuire pentru fapte de trafic de influenţă, după ce a ajutat doi oameni de afaceri să obţină audienţe...
Luni, 28.10.2013, 17:14Vladutz ne-a pregatit in meniul zilei de astazi friptura de vita in crusta Almette
Joi, 24.10.2013, 09:56De aceasta data cei doi concurenti intrati la duel vor trebui sa gateasca un preparat inspirat din copilaria lui Joseph Hadad -Tajin de miel cu fructe uscate.
Luni, 21.10.2013, 21:30Nu iese fum fara foc. Teoretic. Procesatorii de carne au gasit, insa, metode sa afume produsele fara nicio scanteie si fara pic de fum. Le injecteaza cu arome lichide, care dau doar gustul specific.
Luni, 21.10.2013, 19:44O fată de 17 ani din Dâmboviţa a fost filmată de camerele de supraveghere ale unui magazin în timp ce fura. Pe imagini se observă cum fata bagă în geantă mai multe parfumuri şi caserole cu carne de mici, după ce se asigură că nu o vede...
Miercuri, 16.10.2013, 17:05Este foarte greu sa intri in Cartea Recordurilor. Ocaziile sunt putine, trebuie sa muncesti mult si sa fii unic intr-un fel sau altul. Insa odata intrat acolo, este o mare onoare. Iata cele mai mari recorduri din lume in materie de... mancare!
Miercuri, 16.10.2013, 12:28Lady Gaga a constituit inspiratia pentru un protest inedit, din Moscova. O tanara imbracata intr-o rochie fabricata din bucati de carne cruda a protestat fata de mancarea nesanatoasa, pe strazile capitalei ruse.
Joi, 10.10.2013, 15:43Alin Burcea, preşedintele Paralela 45, a vorbit la Antena 3 despre reducerea TVA-ului la carne cu 9 la sută. Alin Burcea a declarat în emisiunea 100 de Minute că nu vede relaţia cu Guvernul ca pe o luptă şi că scopul comun al investitorilor şi...
Miercuri, 09.10.2013, 18:12Sorin Minea, preşedinte Romalimenta a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre reducerea TVA-ului la carne.
Miercuri, 09.10.2013, 13:18Vladutz a ales sa gateasca astazi o reteta potrivita cu temperaturile de afara: "Placinta cu carne"
Joi, 19.09.2013, 08:13Vladut, bucatarul de la Neatza, a pregatit astazi o reteta inedita: "Tocana muncitoreasca"
Vineri, 13.09.2013, 08:39Cartofi prajiti, sucuri carbogazoase, carne procesata, iar lista poate continua! Alimente si bauturi pe care in mod normal le savuram cu placere, dar care, pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de nocive.
Luni, 02.09.2013, 20:19Cine isi potoleste foamea repede cu un mic sau o gogoasa, risca sa ajunga la fel de rapid la spital. Din pricina caldurii, carnea tocata, ouale si laptele pot deveni periculoase.
Luni, 12.08.2013, 19:21Trei cercetatori au degustat in Londra un hamburger care costa un sfert de milion de euro. El a fost realizat in intregime in laborator, din celule stem. Chiar daca nu are acelasi gust ca unul facut din carne de vita, acest burger ar putea revolutiona industria alimentara.
Marti, 06.08.2013, 09:07Trei cercetatori au degustat in Londra un hamburger care costa un sfert de milion de euro. De ce e asa de scump? Pentru ca a fost realizat in intregime in laborator, din celule stem.
Marti, 06.08.2013, 07:42Muschiulet de vita cu mucegai, carnati alterati sau salam din carne fara carne. Cu astfel de produse ne asteapta zi de zi negustorii lacomi. Comerciantii transforma cat ai clipi marfa stricata in produse numai bune pentru consum.
Luni, 05.08.2013, 19:22Un macelar din capitala Germaniei uimeste pe toata lumea cu magazinul sau, unde vinde, intre altele, carne de zebra, cangur si alte asemenea animale. Carnea nu e destinata oamenilor, ci cainilor. Comerciantul spune ca, pentru patrupede, sortimentele sale exotice sunt adevarate medicamente.
Luni, 05.08.2013, 11:22Un macelar din capitala Germaniei uimeste pe toata lumea cu magazinul sau, unde vinde, intre altele, carne de zebra, cangur si alte asemenea animale. Carnea nu e destinata oamenilor ci cainilor. Comerciantul spune ca, pentru patrupede, sortimentele...
Luni, 05.08.2013, 07:31Stim ca mancam prost. Dar stiati ca suntem codasii Europei la consumul de carne? Iar cand mancam asa ceva, alegem cel mai ieftin preparat. Ca sa incurajeze totusi consumul si sa reduca evaziunea fiscala, guvernatii se gandesc acum sa micsoreze TVA-ul...
Joi, 01.08.2013, 13:20Suntem codașii Europei la consumul de carne. Chiar dacă mai bine de trei sferturi dintre români mănâncă preparate din carne aproape în fiecare zi, aleg produsele ieftine și proastă caliate. Pentru a încuraja consumul și pentru a mai reduce...
Joi, 01.08.2013, 11:17