Nu vă gândiţi că este un alt magazin enorm, în care vom găsi de toate pentru toate gusturile. Este un mall ţărănesc, din care vom putea să ne cumpărăm legume şi fructe cultivate şi îngrijite aşa cum trebuie: fără chimicale.
Luni, 08.05.2017, 16:21
Mult aşteptatele legume româneşti vor fi mai puţine şi mai scumpe. Iarna din mijlocul primăverii le-a făcut pagube mari agricultorilorilor din toată ţara. Culturi întregi de roşii şi castraveţii sunt compromise. Nici pomicultorii nu mai...
Vineri, 21.04.2017, 19:13
De azi s-a dat din nou startul cumpărăturilor. Lista românilor diferă însă mult faţă de cea de acum câteva zile. După mesele îmbelşugate cu carne, cozonaci, dar şi alte bunătăţi, a venit şi timpul detoxifierii. Aşa se face că, de la...
Luni, 17.04.2017, 19:28Mâncărurile de post nu sunt pe placul lui chef Florin Dumitrescu, o recunoaște chiar el. ”Nu am o viziune foarte amplă asupra legumelor”, a afirmat acesta.
Mâncărurile de post nu sunt pe placul lui chef Florin Dumitrescu, o recunoaște chiar el. ”Nu am o viziune foarte amplă asupra legumelor”, a afirmat acesta.
Autorităţile noastre încă aşteaptă să vadă dacă produsele de pe rafturile României sunt de calitate mai slabă decât cele din vest. În timp ce în ţări precum Slovacia, Ungaria sau Bulgaria s-a stabilit deja acest lucru, la noi în ţară...
Luni, 03.04.2017, 19:32
Andreea Moldovan a gătit astăzi la "Prietenii de la 11" o reţetă vegetariană - "Legume coapte şi orez cu germeni".
Andreea Moldovan a gătit astăti la "Prietenii de la 11" o reţetă vegetariană - "Legume coapte şi orez cu germeni"
Cu toţii ştim cât de important este să consumam legume si fructe zilnic. Dar când trebuie să ne convingem copilul să la mănânce lucrurile nu mai stau atat de simplu. Iată câteva sfaturi pentru a evita "razboaiele" culinare cu cei mici!
Marti, 28.03.2017, 13:23
Cu toţii ştim cât de important este să consumam legume si fructe zilnic. Dar când trebuie să ne convingem copilul să la mănânce lucrurile nu mai stau atat de simplu. Iată câteva sfaturi pentru a evita "razboaiele" culinare cu cei mici!
Masa de Paşti va fi din import anul acesta. Roşiile, castraveţii şi morcovii româneşti apar pe tarabe abia la sfârşitul lunii mai. Unii producători spun că au şanse să scoată producţia de tomate la jumătatea lunii mai. Chiar şi aşa,...
Joi, 23.03.2017, 19:40
Dacă vrei să te bucuri de cele mai bune fructe şi legume, este foarte important să ştii să le cumperi. Iată câteva criterii care te ajută să le alegi pe cele mai proaspete şi mai bune.
Joi, 23.03.2017, 11:32
Ingrediente 200 gr hasma(shalota) 400 gr orez arborio /carnarolli 350 gr unt 300 ml ulei de măsline 150 gr mascarpone 200 ml vin alb 30 gr sare 10 gr piper negru, boabe 150 gr hrean proaspăt...
Chef Raluca Dumitru, asistenta de la Star Matinal, gătește piept de pui cu umplutură de legume și condimente. Rețeța a primit-o de la o telespectatoare.
Luni, 20.03.2017, 11:21Ingrediente 600 gr carne de vită 150 gr ceapă roşie 120 gr sos de rodie 1 fruct rodie 10 gr miere Pentru preparare bulgur: 350 gr bulgur 2 cepe medi, roșii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde...
Consumăm fructe şi legume ca să avem un regim alimentar echilibrat, însă, pe termen lung, efectele asupra sănătăţii nu sunt doar pozitive. Asta dacă luăm în considerare şi faptul că aproape toate produsele din import vin încărcate şi...
Luni, 13.03.2017, 19:25
Orezul acţionează ca un combustibil pentru funcţionalitatea organelor. Acesta poate fi introdus în mesele zilnice ale diabeticilor, datorită efectului său tonic
Vineri, 10.03.2017, 10:56
Manu Gabi, bucătar la o cantină din București, vrea să ia cuțitele celor trei chefi cu preparatul său "Mușchi de vită cu legume și sos Gorgonzola".
Legumicultorii au devenit florari, lângă Bucureşti. S-au reprofilat, după ce au văzut că un fir de zambilă aduce mai mulţi bani decât un kilogram de cartofi sau de ceapă. Aşa că şi-au pregătit solariile din timp şi au investit în...
Vineri, 03.03.2017, 19:46
Startul postului Paştelui îi pune pe români la cheltuială. Fructele şi legumele concurează la preţ cu carnea, iar în unele cazuri, sunt chiar mai scumpe. Nu-i de mirare că mulţi cumpărători aleg să meargă în pieţe în această...
Duminica, 26.02.2017, 19:35
Comercianţii s-au aprovizionat cu cele mai căutate produse în perioada următoare. De pe tarabe nu lipsesc fasolea, nucile sau prunele uscate.
Duminica, 19.02.2017, 19:49
Cea mai ieftină legumă e porcul. Cam aşa s-ar transforma vechea vorbă românească dacă e să ne uităm la preţurile din magazine. Un kilogram de roşii cherry poate să coste şi 40 de lei, iar unul de castraveţi, care în urmă cu câteva luni...
Joi, 16.02.2017, 19:26
Chef Ralu ne arată azi cum să preparăm cea mai gustoasă tartă cu urdă și legume
Joi, 16.02.2017, 10:11
Este oficial! Comisia Europeană lansează procedura de infringement împotriva României din pricina legii care obligă supermarket-urile să comercializeze minimum 51% produse româneşti. Dacă în două luni, autorităţile de la Bucureşti nu...
Miercuri, 15.02.2017, 19:35
Şi asta, la scurt timp după ce hipermarketurile au fost obligate să aibă pe rafturi produse româneşti în proporţie de 51 la sută. Cum ar veni, mai mult decât jumătate.
Miercuri, 15.02.2017, 16:43
Ingrediente 5 creveți mari nedecorticați 1 morcov mic 1 gulie 2 salote 1 ceapă verde 1 lămâie 1 plic sofran 1 dovlecel verde ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă piper alb măcinat...
Producătorii noştri nu sunt încurajaţi suficient de stat. Şi nu pot produce pe măsura cererii. Aşa se face că în magazinele noastre ajung doar alimente din străini. Fără gust. Şi mult mai scumpe.
Luni, 13.02.2017, 19:36
Criza europeană a uleiului de măsline şi a legumelor începe să se simtă şi în România. Mai multe mărci de ulei care provin din Spania şi Italia, dar şi anumite legume încep să se vândă la preţuri pe care puţini români şi le pot permite
Sambata, 11.02.2017, 19:31
Dorinţa de a mânca mult şi ieftin ne pune sănătatea în pericol chiar şi atunci când vine vorba de simplul cartof. În timp ce cartofii crescuţi sănătos la noi în ţară merg la export, noi importăm legume ieftine şi pline de chimicale din...
Luni, 23.01.2017, 19:39
Producătorii anunţă scumpirea legumelor. Zăpada şi frigul au distrus sute de hectare de sere în prima lună de iarnă aspră. În ciuda eforturilor pe care le-au făcut pentru a-şi feri producţia de îngheţ, anul acesta abia dacă au ce scoate...
Miercuri, 18.01.2017, 19:50
Pe ger, bate vântul şi prin pieţe. Negustorii nu s-au încumetat să îşi pună marfa pe tarabe nici în pieţele acoperite, iar cei care au făcut-o, şi-au asumat pierderile
Marti, 10.01.2017, 19:42
Prepararea murăturilor nu este chiar o joacă de copil, iar gustul perfect nu se obține tocmai ușor
Vineri, 06.01.2017, 17:28
Cu siguranță vă plac sărățelele! Făcute din aluat fraged, rumenite în cuptor și presărate cu mac sau sare. Ei bine, uitați de ele! Vă arătăm ceva mai bun! Sărățele din legume, cu arome îmbietoare și care sunt gata în doar câteva...
Miercuri, 04.01.2017, 20:45
Produsele congelate sunt preferate mai ales de cei extrem de ocupați, care nu au timp mult de pregătit în bucătărie.
Marti, 03.01.2017, 17:57
Multe legume româneşti şi cât mai puţină carne de porc. E meniul de Sărbători al şefului de la Agricultură. Achim Irimescu încă are timp de cumpărături şi mai şi găseşte legume româneşti.
Vineri, 16.12.2016, 19:33
În loc de produse autohtone, legea 51 la sută produse româneşti va umple rafturile magazinelor cu produse din Ungaria şi Bulgaria. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi normele de aplicare. Ca să nu fim sancţionaţi de Comisia Europeană...
Joi, 08.12.2016, 19:32
Şi legume mâncăm tot din import, în timp ce marfa românească se strică în depozite pentru că nu sunt suficiente comenzi
Marti, 29.11.2016, 19:41
Legea 51 la sută produse româneşti a fost contestată la Comisia Europeană de reprezentanţii retailerilor şi ai patronatelor. Ei spun că termenul "românesc" nu apare în proiect. Mai mult, chiar dacă şi-ar dori să aibă mai multă marfă...
Luni, 14.11.2016, 19:37
A găsit o pungă cu semințe de culoare verde și s-a hotărât să le planteze. Nu mult mai târziu, rezultatul l-a surprins
Vineri, 11.11.2016, 12:42
Elevii și preșcolarii vor primi mai multe legume și fructe, pe lângă lapte și corn, după ce Ministerul Agriculturii a anunțat programul unic pentru școli.
Joi, 10.11.2016, 11:51
Mâncăm ceapă din Olanda şi catofi din Spania în vreme ce agricultorii români stau cu marfa în depozite. Fermierii de lângă Bucureşti se plâng că marile lanţuri de magazine nu vor să le cumpere legumele.
Miercuri, 09.11.2016, 19:31
Natura creează minunății, nu-i așa? Și dacă nu ne credeți, priviți această galerie foto cu fructe și legume sub diferite forme. Cum de au crescut astfel?
Miercuri, 02.11.2016, 17:18
Românii nu mănâncă fructe şi legume. Ţara noastră este pe ultimul loc în Uniunea Europeană, la acest capitol. La tarabe, vânzătorii se plâng că nu au cumpărători, oricât de ieftine ar fi merele sau roşiile.
Vineri, 14.10.2016, 19:36
Ca orice om care încearcă să se perfecţioneze, Vladimir a fost nevoit să facă o investiţie considerabilă pentru a ajunge să sculpteze fructe şi legume. Tehnica este veche, se numeste "carving", vine din Thailnda, toti thailandezi fac asta,...
Joi, 13.10.2016, 20:10
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregatit astăzi o combinaţie de legume gătite şi legume fresh - "Grădina veselă"
E vremea când gospodinele trec la treabă. Şi se îngrijesc să umple cămara pentru la iarnă. Toamna aceasta este una bogată şi e pe placul clientului, dar şi pe placul producătorului român
Sambata, 01.10.2016, 19:23
Ingrediente: 1,3 kg știucă 1 leg mărar 1 leg pătrunjel 2 buc ceapă uscată 5 ouă 2 căpățâni usturoi 300 ml vin alb sare piper 3...
Chiar dacă foarte multă lume crede că nu putem beneficia de avantajele legumelor decât dacă le mâncăm proaspete, iată că situaţia nu stă chiar aşa. În special dacă legumele nu sunt chiar foarte-foarte coapte.
Marti, 27.09.2016, 20:11
"Dieta minestrone" presupune ca timp de şapte zile consecutiv să se mănânce doar supă de legume, fără limită de cantitate. Deşi nu sună tocmai rău, româncele nu sunt tentate să o încerce, mai ales dacă au mai recurs la cure de slăbire...
Vineri, 23.09.2016, 20:08
România are cea mai bună recoltă din ultimii ani la legume, din punct de vedere calitativ, spun producătorii. Însă, mai redusă cu 30% faţă de anul trecut, din cauza secetei.
Vineri, 16.09.2016, 19:30