Legumele viitorului ar putea creşte pe oceane, fără lumina soarelui, izolate în pungi de plastic. Nu vorbim de un scenariu SF, ci de invenţia unui tânăr care şi-a propus să valorifice spaţiul din containerele marilor vapoare în timpul curselor când acestea se întorc acasă goale.
Miercuri, 14.09.2016, 08:22
Legumele viitorului ar putea creşte pe oceane, fără lumina soarelui, izolate în pungi de plastic. Nu vorbim de un scenariu SF, ci de invenţia unui tânăr care şi-a propus să valorifice spaţiul din containerele marilor vapoare în timpul...
Miercuri, 14.09.2016, 07:34
În Galaţi, oamenii se pregătesc deja pentru. iarnă. O fac tot în aer liber, la grătare. Zeci de familii au ieşit la iarbă verde cu sacii plini de vinete şi ardei. Legumele coapte pe grătar au un gust aparte, spun ei.
Sambata, 03.09.2016, 19:32
Seceta de la jumătatea verii a afectat jumătate dintre culturi, astfel că producţia este mai slabă decât în anii anteriori. Automat, kilogramul de cartofi va fi mai scump. În această toamnă, pe tarabe, legumele nu ne vor mai face cu ochiul la...
Vineri, 02.09.2016, 13:27
Este din ce în ce mai greu să mâncăm sănătos. Aproape jumătate din produsele româneşti au fost tratate cu substanţe toxice - mâncăm fructe şi legume care conţin chiar şi şapte feluri de pesticide. În limitele pe care legea le permite,...
Joi, 01.09.2016, 19:34
Castravete ţepos care îmbină gustul de banane cu cel de lămâie şi cu cel de castravete convenţional. Pepene roşu cu miezul galben. Combinaţii între prună şi caisă. Conopidă violet şi sute de soiuri de roşii.
Marti, 30.08.2016, 20:16
Legumele româneşti au ajuns la preţuri record chiar în plin sezon. Producătorii spun că din cauza căldurii producţiile de dovlecei sau chiar ardei s-au înjumătăţit şi sunt nevoiţi să vândă mai scump. Iar roşiile româneşti au ajuns...
Marti, 02.08.2016, 20:38
De roşiile negre sau roşiile-gogoşar am mai auzit. Sunt cultivate în ţări îndepărtate. Ceea ce nu ştiţi este că specialiştii noştri au reuşit să obţină soiuri identice, dar sută la sută româneşti. A fost nevoie de ani de cercetare....
Vineri, 29.07.2016, 16:29
În farfurie, punem zilnic peste 500 de otrăvuri. E vorba de pesticidele pe care le folosesc agricultorii. Dintre ele, cel puţin 100 ar trebui complet interzise, arată organizaţia Greenpeace Germania într-un raport.
Joi, 28.07.2016, 19:28
Situație incredibilă în piața centrală agro-alimentară din Suceava. Constructorul care a modernizat piaţa a instalat un acoperiş verde prin care pătrunde lumina, aşa că toate produsele expuse pe tarabe par verzi sau stricate.
Joi, 28.07.2016, 12:49
Vlăduţ a pregătit astăzi o supă rece ideală pentru zilele toride de vară, cu o porție de prospețime din roșii bine și frumos coapte şi cunoscută sub numele de "Gazpacho"
Mâncaţi zilnic 5 porţii de fructe şi legume! Beţi doi litri de apă şi faceţi mişcare cel puţin o jumătate de oră pe zi. Cei doi litri de apă sunt calculaţi pentru o persoană cu greutate normală. Aveţi mai multe kilograme decât...
Luni, 11.07.2016, 20:27
Legumele sunt o resursă importantă pentru sănătatea noastră, însă aici ne referim doar la legumele organice
Joi, 07.07.2016, 11:24
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat delicios care conține pulpe de pui, cartofi, miere, salată verde, pepene, dar și alte ingrediente delicioase, denumit ”Pui vesel”.
Moda a fost inventată de oamenii care nu au avut suficienți bani pentru a-și cumpăra un animal de companie, dar au acasă suficiente legume pentru a le pune în lesă
Vineri, 24.06.2016, 14:54
Legea supermarketurilor îi pune la încercare şi cheltuială pe producătorii autohtoni. Vor rezista cei puternici, avertizează experţii din domeniu.
Luni, 13.06.2016, 19:32
Gospodinele încearcă mereu să găsească trucuri noi prin care să își păstreze fructele și legumele cât mai proaspete.
Vineri, 03.06.2016, 16:20
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat delicios care conține ceapă salată, vinete, castraveți, roșii, cașcaval, dar şi alte ingrediente, denumit ”Salată cașcaveselă”.
Oricât de bine am încerca să păstrăm o evidenţă a alimentelor din bucătărie şi din cămară, tot se întâmplă să uităm de unele conserve, legume, mirodenii şi ierburi. Nu numai alimentele perisabile se alterează şi devin necomestibile după dată de expirare, ci şi multe alte produse despre care poate credeai înainte că rezistă fără probleme „cu lunile”
Marti, 17.05.2016, 12:01
Deși, în zilele noastre, avem prea multe aproape la discreție, nu "tot ce zboară ar trebui să se și mănânce". Supermarket-urile sunt doldora de alimente care mai de care, la care românii de acum 100 de ani nici nu visau. Și poate mai bine.
Joi, 12.05.2016, 12:55
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au controlat, în primele patru luni ale anului, 3.854 de transporturi de produse de origine non-animală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide, fiind eliberate buletine pentru 822 dintre probele prelevate, şapte dintre acestea prezentând depăşirea limitei maxime admise pentru astfel de reziduuri.
Miercuri, 11.05.2016, 12:48
Legume şi fructe provenite din afara Uniunii Europene pot să ne distrugă sănătatea. Roşii din Iordania, mere din Turcia sau boabe de fasole din Etiopia au fost găsite cu pesticide peste limita admisă, la un control al autorităţilor.
Marti, 10.05.2016, 19:34
Te simti ingreunat dupa sarbatori? Cauti ceva usor de preparat si de consumat? Iata un preparat simplu si de efect!
Anul acesta vom pune mai târziu pe masă roşii, castraveţi şi vinete româneşti. Ploile abundente, dar şi diferenţele mari de temperatură dintre zi şi noapte întârzie evoluţia plantelor.
Duminica, 08.05.2016, 19:25
Fructele, dar şi legumele care nu sunt de sezon, sunt crescute artificial şi sunt pline de tot felul de pesticide. De asta şi arată perfect, de parcă ar fi făcute din ceară.
Joi, 05.05.2016, 20:25
Cele mai gustoase legume se gatesc in vasul roman! Cauti o idee pentru o mancare de post, gustoasa si usor de preparat? Nimic mai simplu! Vasul roman este perfect!
Jumătate din carnea, legumele, fructele, mierea, ouăle şi produsele lactate şi de panificaţie din hipermarketuri vor fi de la producători români. Este legea pe care marile magazine vor fi obligate să o respecte întocmai. Altfel riscă amenzi...
Marti, 19.04.2016, 19:16
Masa de Paşti poate fi sută la sută românească! Vremea a ţinut cu legumicultorii autohtoni, iar solariile sunt pline de verdeţuri. Salata verde, mărarul, pătrunjelul dar şi castravetele cornişor se găsesc deja pe tarabe.
Vineri, 15.04.2016, 19:33
Tot mai mulţi oameni devin adepţii mâncărurilor vegetariene. Dar în Japonia acest tip de hrană a devenit un cult pentru că se promovează în cel mai apetisant mod cu putinţă: mâncărurile din legume sunt prezentate ca nişte torturi ornate,...
Luni, 04.04.2016, 16:31
Specialiştii recomandă consumul de fructe şi legume, dar avertizează că, pe termen lung, un regim format exclusiv din vegetale produce modificări genetice care cresc riscul de cancer şi boli cardiovasculare.
Luni, 04.04.2016, 08:44
Anca Alungulesei, specialist în dulciuri raw-vegan și programe terapeutice și de detoxifiere cu sucuri naturale de legume și fructe, a pregătit la ”Neatza” o supă verde de legume.
Ficatul de curata si se pune la marinat in amestecul de ingrediente pentru 10 minute.
Postul se ţine cu trufandale de sezon. Au umplut pieţele şi iau ochii cumpărătorilor. Iar recolta bogată nu i-a lăcomit pe producători. Au lăsat preţurile mai mici faţă de anul trecut.
Joi, 17.03.2016, 19:36
Se amesteca intr-un bol 50 ml ulei de masline cu zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper rosu si verde(macinat in mojar) si turmeric.
Toate legumele le spalam si le punem intr-un bol sau pe o planseta.
O buzoianca de 55 de ani, Angela Bratosin, si-a luat fiica de 17 ani, Aurora, si au venit impreuna la Chefi la cutite!
Ouă din Polonia, cartofi din America şi chifle din Germania. Sunt doar câteva dintre produsele de import care se regăsesc pe rafturile magazinelor de la noi.
Duminica, 13.03.2016, 19:35
Primele legume de primăvară autohtone au ajuns în marile magazine. Iar livrările de la producători se vor dubla în următoare săptămâni. Iarna a fost blândă, iar recolta lor este bogată.
Vineri, 11.03.2016, 19:53
Controalele pentru pesticide s-au înăsprit în vămi şi în depozitele de legume şi fructe. După ce peste 20 de tone de roşii provenite din Iordania au fost retrase de pe piaţă din România pentru că aveau un conţinut de pesticide peste...
Marti, 01.03.2016, 19:43
În această ediţie, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, prepară "Tagliatelle cu legume", o mâncare gustoasă şi foarte uşor de preparat.
Tone de fructe şi legume stricate au ajuns astăzi în depozite. Marfă de sute de mii de euro trebuie aruncată la gunoi după ce tirurile au fost blocate pe traseul dintre Grecia şi România.
Marti, 23.02.2016, 19:35
Ştim că fructele şi legumele din supermarketuri sunt tratate cu tot felul de subtstante care ne afectează sănătatea, însă trebuie să învăţăm să ne ferim de ele
Luni, 15.02.2016, 14:44
Salata verde, ceapa verde, dar şi urzicile sau loboda sunt vedetele de la tarabă zilele acestea. Şi, spre deosebire de anii trecuţi, costă mult mai puţin.
Duminica, 14.02.2016, 19:41
Oricât de greu ar părea, un fermier a reușit să inventeze cel mai bizar soi de porumb!
Sambata, 13.02.2016, 11:17
Un trend în ceea ce priveşte alimentaţia este mâncarea raw vegan. Mâncare raw vegan înseamnă mâncare nepreparată termic şi fără origini animale.
Luni, 01.02.2016, 14:39
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o combinaţie ideală între brocoli şi conopidă. Important la această reţetă e să ştiţi cum să le preparaţi.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune astăzi o reţetă cu două tipuri de paste şi multe legume - "Tagliatelle Carnaval"
Importurile ieftine de legume şi fructe au intrat în atenţia autorităţilor. Nu toate vin din ţări ale Uniunii Europene şi nu respectă aceeaşi legislaţie privind pesticidele.
Joi, 21.01.2016, 19:31
Iarna, pe lângă ger și zăpadă, mai avem o grijă: alimentația! Ce este bine să consumăm în anotimpul rece și cum reușim să ne diversificăm meniul?
Joi, 21.01.2016, 09:07
Iarna, pe lângă ger și zăpadă, mai avem o grijă: alimentația! Ce este bine să consumăm în anotimpul rece și cum reușim să ne diversificăm meniul?