Cele mai gustoase legume se gatesc in vasul roman! Cauti o idee pentru o mancare de post, gustoasa si usor de preparat? Nimic mai simplu! Vasul roman este perfect!
Jumătate din carnea, legumele, fructele, mierea, ouăle şi produsele lactate şi de panificaţie din hipermarketuri vor fi de la producători români. Este legea pe care marile magazine vor fi obligate să o respecte întocmai. Altfel riscă amenzi...
Marti, 19.04.2016, 19:16Masa de Paşti poate fi sută la sută românească! Vremea a ţinut cu legumicultorii autohtoni, iar solariile sunt pline de verdeţuri. Salata verde, mărarul, pătrunjelul dar şi castravetele cornişor se găsesc deja pe tarabe.
Vineri, 15.04.2016, 19:33Tot mai mulţi oameni devin adepţii mâncărurilor vegetariene. Dar în Japonia acest tip de hrană a devenit un cult pentru că se promovează în cel mai apetisant mod cu putinţă: mâncărurile din legume sunt prezentate ca nişte torturi ornate,...
Luni, 04.04.2016, 16:31Specialiştii recomandă consumul de fructe şi legume, dar avertizează că, pe termen lung, un regim format exclusiv din vegetale produce modificări genetice care cresc riscul de cancer şi boli cardiovasculare.
Luni, 04.04.2016, 08:44Anca Alungulesei, specialist în dulciuri raw-vegan și programe terapeutice și de detoxifiere cu sucuri naturale de legume și fructe, a pregătit la ”Neatza” o supă verde de legume.
Ficatul de curata si se pune la marinat in amestecul de ingrediente pentru 10 minute.
Postul se ţine cu trufandale de sezon. Au umplut pieţele şi iau ochii cumpărătorilor. Iar recolta bogată nu i-a lăcomit pe producători. Au lăsat preţurile mai mici faţă de anul trecut.
Joi, 17.03.2016, 19:36Se amesteca intr-un bol 50 ml ulei de masline cu zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper rosu si verde(macinat in mojar) si turmeric.
Toate legumele le spalam si le punem intr-un bol sau pe o planseta.
O buzoianca de 55 de ani, Angela Bratosin, si-a luat fiica de 17 ani, Aurora, si au venit impreuna la Chefi la cutite!
Ouă din Polonia, cartofi din America şi chifle din Germania. Sunt doar câteva dintre produsele de import care se regăsesc pe rafturile magazinelor de la noi.
Duminica, 13.03.2016, 19:35Primele legume de primăvară autohtone au ajuns în marile magazine. Iar livrările de la producători se vor dubla în următoare săptămâni. Iarna a fost blândă, iar recolta lor este bogată.
Vineri, 11.03.2016, 19:53Controalele pentru pesticide s-au înăsprit în vămi şi în depozitele de legume şi fructe. După ce peste 20 de tone de roşii provenite din Iordania au fost retrase de pe piaţă din România pentru că aveau un conţinut de pesticide peste...
Marti, 01.03.2016, 19:43În această ediţie, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, prepară "Tagliatelle cu legume", o mâncare gustoasă şi foarte uşor de preparat.
Tone de fructe şi legume stricate au ajuns astăzi în depozite. Marfă de sute de mii de euro trebuie aruncată la gunoi după ce tirurile au fost blocate pe traseul dintre Grecia şi România.
Marti, 23.02.2016, 19:35Ştim că fructele şi legumele din supermarketuri sunt tratate cu tot felul de subtstante care ne afectează sănătatea, însă trebuie să învăţăm să ne ferim de ele
Luni, 15.02.2016, 14:44Salata verde, ceapa verde, dar şi urzicile sau loboda sunt vedetele de la tarabă zilele acestea. Şi, spre deosebire de anii trecuţi, costă mult mai puţin.
Duminica, 14.02.2016, 19:41Oricât de greu ar părea, un fermier a reușit să inventeze cel mai bizar soi de porumb!
Sambata, 13.02.2016, 11:17Un trend în ceea ce priveşte alimentaţia este mâncarea raw vegan. Mâncare raw vegan înseamnă mâncare nepreparată termic şi fără origini animale.
Luni, 01.02.2016, 14:39Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o combinaţie ideală între brocoli şi conopidă. Important la această reţetă e să ştiţi cum să le preparaţi.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune astăzi o reţetă cu două tipuri de paste şi multe legume - "Tagliatelle Carnaval"
Importurile ieftine de legume şi fructe au intrat în atenţia autorităţilor. Nu toate vin din ţări ale Uniunii Europene şi nu respectă aceeaşi legislaţie privind pesticidele.
Joi, 21.01.2016, 19:31Iarna, pe lângă ger și zăpadă, mai avem o grijă: alimentația! Ce este bine să consumăm în anotimpul rece și cum reușim să ne diversificăm meniul?
Joi, 21.01.2016, 09:07Iarna, pe lângă ger și zăpadă, mai avem o grijă: alimentația! Ce este bine să consumăm în anotimpul rece și cum reușim să ne diversificăm meniul?
Sarmale cu mucegai verde, carne alterată, fructe stricate - pe toate le-au găsit comisarii de la Protecţia Consumatorilor într-un hipermarket din Bucureşti. I-au sesizat clienţii magazinului.
Joi, 14.01.2016, 19:24Curăţaţi castraveţii înainte de a-i pune în salată? Dar vinetele, înainte să le adăugaţi în oală? Dar atunci când mâncaţi kiwi, ce faceţi cu toate cojile? Nu cumva le aruncaţi!
Marti, 12.01.2016, 16:22Dacă până acum eraţi obişnuiaţi să aruncaţi cojile de legume sau fructe, aţi face bine să vă mai gândiţi. Potrivit specialiştilor, multe dintre ele sunt mai sănătoase decât pulpa în sine. Iar aici vorbim desore mere, castraveţi,...
Luni, 11.01.2016, 20:22Oricât de mult aţi iubi zăpada, trebuie să fiţi de acord cu mine. Iarna aproape că vă vine să vă băgaţi într-o carapace pentru a vă ascunde de temperaturile reci de. Mai ales că frigul are talentul de a-şi face drum prin oricâte haine...
Luni, 04.01.2016, 20:17Crăciun sau Paşte? Greu de spus, dacă treci prin pieţe. Pe tarabe, la loc de cinste, stau salata, ceapa verde şi spanacul. Toate sunt româneşti.
Joi, 24.12.2015, 19:20Prețurile de consum au urcat, în noiembrie, cu 0,31% față de luna anterioară, pe fondul scumpirii produselor nealimentare cu 0,5% și a serviciilor, cu 0,31%, în timp ce prețurile alimentelor aproape au stagnat (+0,06%), reiese din datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică.
Vineri, 11.12.2015, 14:14Românii reinventează postul. Iar în această perioadă, în care creştinii au multe dezlegări la peşte, fructele de mare par cea mai bună alternativă. Cu puţine grăsimi şi bogate în substanţe nutritive, caracatiţele, creveţii şi racii...
Duminica, 29.11.2015, 19:17Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu supă cremă de ardei, ce se prepară uşor şi foarte rapid.
Miercuri, 25.11.2015, 08:43Din clipa în care se face frig este bine să vă hidrataţi din plin tenul, aşa că măştile pe bază de fructe şi legume de sezon sunt soluţia salvatoare. Strugurii, dovleacul, merele sunt doar câteva dintre ingredientele care fac minuni pentru...
Marti, 24.11.2015, 20:17Ce trandafiri?! Care lalele?! Tot mai multe femei preferă să aibă legume, fructe și zarzavaturi în buchetul de mireasă cu care merg la altar, compozițiile fiind originale și creative.
Marti, 10.11.2015, 14:10Te-ai uitat vreodata peste eticheta de pe merele cumparate si te-ai intrebat ce inseamna oare toate acele cifre?
Marti, 03.11.2015, 09:30Toamna este sezonul legumelor, fapt pentru care Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi papilele cu supă cremă moţată.
Joi, 22.10.2015, 09:36Toamna este sezonul legumelor, fapt pentru care Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi papilele cu supă cremă moţată.
Indiferent cât de mult ne-am mai dori să mâncăm zilnic salate cu roşii, castraveţi şi ceapă verde, trebuie să admitem că sezonul lor a trecut!
Marti, 20.10.2015, 20:13Piaţa de legume şi fructe ajunge pe bursă. Cultivatorii români vor avea la dispoziţie, de la începutul acestei luni, o platformă online prin care vor transmite comercianţilor şi intermediarilor stocurile disponibile şi preţurile în timp real.
Duminica, 18.10.2015, 19:28Sătui de intermediari şi de preţurile mici oferite pe marfă, agricultorii din Giurgiu şi-au înfiinţat firme. Iar de astăzi livrează direct către marile magazine din Capitală.
Sambata, 17.10.2015, 19:33Anca, gazda serialului online "Mademoiselle Coco", care invită în fiecare lună o vedetă pe care o învață să gătească raw-vegane, a vorbit la Neatza despre beneficiile acestei diete.
Toamna este sezonul legumelor, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi supă cremă de morcovi cu ciuperci de pădure
Toamna se recomadă să se consume cât mai multe fructe şi legume. Merele combat obezitatea, perele ajută la recăpătarea energiei, strugurii pentru păstrarea tinereţii, iar prunele pentru prevenirea anemiei.
Faptul că toamna este cel mai bogat anotimp nu mai este niciun secret pentru nimeni, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi papilele cu vinete parfumate, un preparat delicios, cu multe legume.
Luni, 14.09.2015, 08:27Toamna caniculară scumpeşte legumele. Preţurile la producători au crescut şi cu 50 la sută. Agricultorii se plâng că, din cauza secetei, legumele cresc mai mult forţat, iar restul se usucă. Jumătate din producţie este deja efectată.
Miercuri, 02.09.2015, 19:37Agricultorii spun că anul acesta nu îşi vor scoate nici măcar investiţiile, iar după primele estimări pierderile s-ar putea ridica la două miliarde de euro.
Sambata, 08.08.2015, 19:32Băcăniile de odinioară revin în forţă, dar cu o nouă înfăţişare. Băcanii aduc bunătăţi autohtone de la cei mai buni producători din ţara, iar marfa se vinde cât ai clipi.
Sambata, 08.08.2015, 19:31Mai mulţi producători de legume din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, au fost înşelaţi. Firma pentru care au livrat tone de varză, vinete şi roşii este acum de negăsit. Producătorii au rămas astfel cu chitanţele emise şi cu paguba de...
Vineri, 07.08.2015, 19:38Medici din toate colțurile lumii recomandă cu vehemență consumul de legume și fructe, care asigură organismului aportul necesar de vitamine și minerale. Totuș, în anumite culturi, există credința conform căreia membrele corpului sunt în legătură direct cu organele, motiv pentru care mai multe voci recomandă un remediu miraculous.
Vineri, 31.07.2015, 16:36