Puține lucruri pot transforma un preparat la cum o face un sos bine legat. E elementul care adună aromele, dă coerență farfuriei și face diferența între o mâncare corectă și una memorabilă.
Joi, 30.10.2025, 09:35
Catifelat, alb și discret parfumat cu nucșoară, sosul Bechamel este considerat „sos-mamă” în bucătăria clasică, fiind punctul de plecare pentru zeci de rețete. Este folosit în lasagna, sufleuri sau gratinuri și transformă cele mai simple ingrediente într-un preparat elegant.
Miercuri, 08.10.2025, 09:01
Unul dintre cele mai folosite sosuri la nivel mondial, ketchupul a devenit nelipsit din bucătării și fast-fooduri, însă varianta din comerț conține de multe ori zahăr rafinat, conservanți și aditivi.
Sambata, 04.10.2025, 09:05
Puiul are gust, dar sosul îl face memorabil. De la glazuri dulci-iuți la marinade aromate și dressinguri verzi, un singur bol poate transforma un piept banal într-un fel principal perfect.
Duminica, 21.09.2025, 10:01
Sosul tzatziki este una dintre cele mai populare rețete grecești, apreciată pentru simplitatea, prospețimea și versatilitatea sa.
Marti, 09.09.2025, 10:05
Un sos barbecue bine făcut poate ridica o friptură banală la rang de festin și poate transforma un simplu burger într-o experiență gourmet. Rețeta de mai jos este un omagiu adus tradiției sudiste americane, dar adaptată pentru bucătăriile noastre.
Joi, 14.08.2025, 10:15
Miso este o pastă fermentată de origine japoneză, obținută prin fermentarea boabelor de soia cu sare și koji – o cultură de Aspergillus oryzae utilizată și în producerea de sake sau sos de soia.
Joi, 12.06.2025, 09:05
Cu o textură cremoasă, un gust bogat și multiple întrebuințări în bucătărie, tahini este mai mult decât un ingredient folosit în humus.
Miercuri, 11.06.2025, 10:05
Fie că vorbim de un grătar pregătit în curte, la iarbă verde sau chiar în bucătărie, carnea la grătar are nevoie de un aliat de nădejde: sosul potrivit. Acesta nu doar completează gustul cărnii, ci îi poate intensifica aroma, îi adaugă un strat suplimentar de textură și transformă o masă banală într-un adevărat festin.
Joi, 15.05.2025, 10:05
Maioneza, aparent banală, este una dintre cele mai versatile baze pentru sosuri din bucătărie, transformându-se ușor într-o gamă variată de acompaniamente delicioase. De la sandvișuri simple la preparate elaborate, sosurile pe bază de maioneză adaugă textură cremoasă, savoare și rafinament.
Marti, 13.05.2025, 09:05
Toppingurile tradiționale pentru burger includ salată verde, roșii feliate, ceapă (crudă sau caramelizată), castraveți murați, brânză (de obicei cheddar sau americană), ketchup, muștar și maioneză. Îți propunem câteva toppinguri pentru burger pe care să le încerci când vrei un preparat mai deosebit.
Miercuri, 30.04.2025, 09:01
Femeia i-a lăsat pe oameni cu gura căscată atunci când a distribuit un clip în care apare în timp ce își toarnă sosul dulce-acrișor pe un burger de la un restaurant de tip fast food celebru. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba.
Marti, 31.01.2023, 15:23
În prima ediție de confruntări din sezonul 9 "Chefi la cuțite", concurenții au primit ca temă "Sosuri".
Laura Lupu, antreprenor, ne învață cum să facem diferența dintre paste și cum să alegem cele mai potrivite sosuri pentru ele.
Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers. Burgerul vegetal îngraşă la fel de mult ca cel care conţine carne.
Marti, 20.08.2019, 20:31
Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers....
Marti, 20.08.2019, 19:37
Concurenţii au primit ca sarcină să gătească sosuri în cadrul probei duel în care fiecare este pe cont propriu. La degustare, chefii au fost avut păreri împărţite referitoare la reţetele pe care le-au savurat!
Echipa galbenă şi echipa albastră au intrat din nou la duel! Tema probei a fost una extrem de dificilă deoarece concurenţii au avut de gătit mai multe feluri de sosuri!
Retete romanesti de toamna. Va propunem ca in aceasta toamna sa nu ratati prepararea dulcetei de ardei iuti. Dulceata de ardei iuti se prepara usor si este cel mai bun sos pentru fripturi si nu numai.
Miercuri, 19.09.2018, 11:18
Este sezonul legumelor şi deja mulţi români au trecut la o dietă mediteraneană. Dar nu toate salatele sunt prietenoase cu silueta.
Duminica, 06.05.2018, 10:04
Este sezonul legumelor şi deja mulţi români au trecut la o dietă mediteraneană. Dar nu toate salatele sunt prietenoase cu silueta.
Duminica, 06.05.2018, 09:22
Consumat de secole in America Centrala si de Sud, avocado este unul dintre cele mai hranitoare fructe din lume, spune expertul nutritionist Natalie Savona.
Marti, 01.11.2011, 00:00
Daca fierbeti vinetele inainte, acestea vor absorbi mai putin ulei. Asa se prepara legumele in mod traditional in Asia, caci vinetele erau mult mai tari si mai amare decat cele pe care le cunoastem astazi.
Vineri, 30.09.2011, 00:00
Femeia insarcinata trebuie sa fie cu atat mai atenta la sanatatea ei cu cat stilul ei de viata afecteaza si dezvoltarea puiului ei. Unele alimente sunt bogate in nutrienti si de ajutor, insa altele trebuie evitate.
Marti, 12.07.2011, 00:00
Ciocolata, painea calda sau sosurile fac parte din alimentatia tuturor. Toate sunt insa bombe calorice pentru organismul nostru.
Luni, 28.03.2011, 00:00
Dupa sezonul rece, din cauza dietei alcatuite in special din alimente conservate, multi dintre noi avem carente de vitamine si minerale. Asa ca suntem vulnerabili in fata bolilor. Una dintre afectiunile care apare mai des in aceasta perioada este litiaza biliara.
Vineri, 25.03.2011, 00:00
Sigur ca Sarbatorile de Craciun sunt un prilej minunat de a savura bucate asteptate atata timp si pregatite cu drag. Insa daca vrei sa nu te sperii la inceput de ianuarie, cand te vei sui pe cantar sau cand vei vedea cum s-a modificat trupul tau, e bine sa tii cont de mai multe sfaturi care te vor ajuta sa nu capeti legitimatie de acces in "Orasul Grasilor".
Joi, 23.12.2010, 00:00
Daca bucataria americana se baza pe simplitatea gusturilor si a aromelor, dupa invazia altor popoare, ea s-a diversificat mult. Dupa tipul influentelor primite, putem vorbi de bucataria euro-asiatica, bucataria italo-americana, americano-chinezeasca sau despre fusion-ul din sud - franco-americano-olandezo-chinezo-mexicano-hawaiian.
Vineri, 01.10.2010, 00:00
Fie ca vrei un sos pentru friptura, pentru gratar sau legumele fierte la aburi, cu siguranta acesta imbogateste si da savoare mancarii tale, indiferent daca este rece sau cald. Afla cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii un sos mai bun:
Joi, 19.08.2010, 00:00
Vremea este frumoasa, numai buna de iesit la un gratar cu prietenii. Fetele de la revista Good Food iti propun 10 idei de retete potrivite pentru o iesire la iarba verde.
Miercuri, 21.07.2010, 00:00
Daca in articolul trecut am prezentat ce alimente sa combini pentru a obtine o salata nutritiva, satioasa si colorata, acum iti vom oferi cateva modalitati prin care sa ii dai ceva mai multa aroma.
Joi, 01.07.2010, 00:00