Antena Căutare

Modele de ouă umplute. Idei şi reţete pentru aperitive gustoase şi uşoare

Ouăle umplute sunt unul dintre cele mai populare aperitive din bucătăria românească, nelipsite de pe mesele festive, dar la fel de potrivite pentru un prânz rapid sau un picnic. Cu o bază simplă – ouă fierte tari și o pastă aromată – se remarcă prin versatilitate.

Galerie
Ouăle umplute pot fi adaptate în funcție de gusturi cu umpluturi diverse și condimente | Shutterstock

Fie că alegi rețeta tradițională cu gălbenuș, muștar și maioneză, fie că preferi combinații moderne cu avocado, somon afumat sau brânză cu verdețuri, ouăle umplute pot deveni rafinate, consistente sau proaspete, în funcție de ingredientele folosite. Se prepară rapid, nu necesită tehnici complicate, dar impresionează întotdeauna prin gust și aspect. Pot fi ornate simplu sau sofisticat, în funcție de ocazie, și oferă mereu un echilibru plăcut între cremozitate și savoare.

Secretul unor ouă umplute reușite stă în prospețimea ouălor, în fiertul corect (nici prea moale, nici prea tare), dar și în alegerea echilibrată a aromelor din umplutură. În plus, sunt perfecte pentru a fi pregătite în avans și păstrate la rece, ceea ce le face un aliat ideal pentru mesele organizate cu grijă, dar fără stres.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat

Cu ce poţi să faci ouăle umplute

Articolul continuă după reclamă

Ouăle umplute pot fi pregătite într-o mulțime de variante, de la cele clasice, cu gălbenuș, muștar și maioneză, până la combinații mai sofisticate sau inedite. Umplutura tradițională românească include adesea brânză telemea, smântână și mărar, pentru un gust proaspăt și sărat, dar se pot folosi și variante cu pate de ficat, ton sau șuncă fin tocată, pentru un aperitiv mai consistent. Cei care preferă un gust mai intens pot adăuga usturoi, hrean sau anșoa, iar pentru o notă rafinată, ouăle umplute pot fi combinate cu avocado, cremă de brânză cu verdețuri, somon afumat sau chiar icre.

În bucătăriile internaționale, ouăle umplute capătă arome diferite: în varianta mexicană, se folosesc guacamole și ardei iute, în timp ce în cea mediteraneană apar ingrediente precum feta, măsline negre și oregano. Se pot face și ouă umplute vegetariene, cu pastă de năut (tip hummus), ciuperci trase la tigaie sau legume coapte mărunțite. Iar pentru cei care vor să experimenteze, combinațiile cu curry, wasabi sau sosuri asiatice pot aduce un contrast interesant între gustul neutru al albușului și umplutura condimentată.

CITEȘTE ȘI: Rulouri din foietaj cu brânză și ceapă verde, perfecte pentru platoul cu aperitive

Reţete şi modele de ouă umplute

Ouă umplute cu ton

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 150 g ton în conservă (scurs)
  • 2 linguri maioneză
  • 1 linguriță muștar
  • zeamă de lămâie, sare, piper

Mod de preparare

Ouăle se fierb aproximativ 10 minute, se curăță și se taie. Se scot gălbenușurile și se pasează cu tonul, maioneza, muștarul și condimentele. Apoi pasta se introduce în albușuri cu ajutorul unei lingurițe sau poș.

CITEȘTE ȘI: Chec aperitiv cu dovlecei și brânză, pentru mic dejunuri savuroase

Ouă umplute cu avocado

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 1 avocado bine copt
  • 1 lingură iaurt grecesc
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • sare, piper, usturoi pudră

Mod de preparare

Ouăle se fierb aproximativ 10 minute, se curăță și se taie. Avocado se curăță de coajă, i se scoate sâmburele. Pulpa se pasează și se amestecă cu gălbenușurile, iaurtul și condimentele, rezultând o cremă verde, fină, care se pune în jumătățile de albușuri.

CITEȘTE ȘI: Mini tarte aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză

Ouă umplute cu ciuperci

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură smântână
  • 1 lingură ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Ouăle se fierb aproximativ 10 minute pentru a fi tari. Apoi se curăță de coajă și se taie pe jumătate pe lungime. Dacă sunt proaspete, ciupercile se curăță, se trec pe sub un jet de apă și se taie în bucăți mici. Dacă sunt din conservă, se scurg și se toacă mărunt. Apoi se călesc împreună cu ceapa tocată. După ce s-au îmnuiat, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit. Se amestecă cu gălbenușurile și smântâna, se condimentează, apoi se umplu jumătățile de albuș.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de brioșe cu brânzeturi și spanac. Brioșe aperitiv perfecte pentru gustări sau pachete

Ouă umplute cu pate de ficat

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 100 g pate de ficat
  • 1 lingură unt moale
  • sare, piper, boia dulce

Mod de preparare

Ouăle se fierb aproximativ 10 minute pentru a fi tari. Apoi se curăță de coajă și se taie pe jumătate pe lungime. Se scot cu grijă gălbenușurile și se amestecă cu pateul, untul la temperatura camerei și condimentele. Pasta se omogenizează bine și se folosește pentru umplerea jumătățile de albușurile.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de aperitiv cu pește. Pastă de pește conservat cu ceapă roșie și maioneză de țelină

Ouă umplute cu cremă de brânză și ceapă verde

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 100 g cremă de brânză
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 lingură smântână
  • sare, piper

Mod de preparare

Ouăle se fiert 8-10 minute pentru a fi tari. Apoi se iau de pe foc, se pun sub apă rece, se curăță de coajă și se taie pe jumătate. Li se scot gălbenușurile și se pun într-un castron. Ceapa verde se toacă fin, se amestecă cu crema de brânză, smântâna și gălbenușurile. Se condimentează și se umplu albușurile.

CITEȘTE ȘI: Cum poți pregăti acasă brânză aromatizată în stil mediteranean, perfectă pentru salată sau diverse aperitive?

Ouă umplute cu sos de muștar

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 2 linguri muștar clasic
  • 1 lingură maioneză
  • 1 lingură smântână
  • sare, piper, puțin zahăr

Mod de preparare

Ouăle fierte timp de 10 minute, se curăță de coajă și se taie pe jumătate. Apoi li se scot cu grijă gălbenușurile și se pasează cu muștarul, smântâna, maioneza și condimentele. Se obține o cremă fină, puțin picantă. Cu ea se umplu jumătățile de albușurile.

CITEȘTE ȘI: Rețete de aperitive pentru mesele festive: Budincă aperitiv cu șuncă presată și legume

Ouă umplute cu somon afumat

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 80 g somon afumat
  • 2 linguri cremă de brânză
  • zeamă de lămâie, mărar

Mod de preparare

Ouăle se fierb aproximativ 10 minute, se curăță și se taie. Se scot gălbenușurile. Somonul se toacă fin și se amestecă cu gălbenușurile, crema de brânză, mărarul și lămâia. Se obține o pastă aromată și se folosește pentru a umple albușurile.

CITEȘTE ȘI: Salată de icre cu somon afumat servită în coșulețe din aluat fraged

Ouă umplute cu humus

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 100 g humus (de casă sau din comerț)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • paprika, piper

Mod de preparare

Ouăle fierte timp de 10 minute, se curăță de coajă și se taie pe jumătate. Apoi li se scot cu grijă gălbenușurile și se pasează. Apoi se combină cu humusul și condimentele, rezultând o pastă proteică cu care se umplu jumătățile de albușuri.

CITEȘTE ȘI: Crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat

Ouă umplute cu curry și maioneză

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 1 linguriță curry pudră
  • 2 linguri maioneză
  • 1 linguriță muștar
  • sare, piper

Mod de preparare

Ouăle fierte timp de 10 minute, se curăță de coajă și se taie pe jumătate. Apoi li se scot cu grijă gălbenușurile și se pasează. Se amestecă gălbenușurile cu condimentele, maioneza și muștarul. Pasta rezultată are o aromă exotică și o culoare galben-aurie plăcută. Se folosește pentru a umple albușurile.

CITEȘTE ȘI: Rulouri din foietaj cu cașcaval și bacon afumat. Un aperitiv ușor de preparat și de mare efect!

Sfaturi pentru cele mai aspectuoase şi gustoase aperitive

Pentru a obține aperitive cu adevărat aspectuoase și gustoase, este esențial să se acorde atenție atât ingredientelor folosite, cât și modului de prezentare. Alegerea unor produse proaspete, de calitate, cu texturi și arome complementare, este primul pas spre un rezultat reușit.

Gustul poate fi potențat prin adăugarea unor accente proaspete – cum ar fi ierburi aromatice tocate, condimente echilibrate sau un strop de zeamă de lămâie – care să dea profunzime preparatelor. Texturile contrastante, cum sunt crema moale combinată cu un element crocant (crutoane, semințe, nuci), oferă un plus de interes la fiecare îmbucătură.

Aspectul contează la fel de mult ca gustul, mai ales în cazul aperitivelor. Se recomandă porții mici, aranjate simetric, dar nu rigid, cu accente de culoare care să atragă privirea: roșul intens al unui ardei copt, verdele viu al unei frunze de pătrunjel sau galbenul unui gălbenuș pasat. Un platou echilibrat vizual, cu varietate de forme și culori, va face ca orice masă să arate apetisant. Se poate lucra și cu diferențele de înălțime, folosind, de exemplu, boluri mici pentru creme sau tarte miniaturale alături de rulouri sau tartine plate, pentru a aduce dinamism vizual.

Nu în ultimul rând, detaliile fine fac diferența: un pos pentru umpluturi va da un aspect curat și profesionist, iar decorațiunile mici – cum ar fi un fir de mărar, o felie subțire de măslină sau un vârf de boia afumată – pot transforma un preparat simplu într-unul sofisticat. Servirea pe tăvi curate, cu contraste între fundal și mâncare, completează experiența estetică și culinară.

Cel mai bun desert pentru cei cu glicemia mare. Cum să te bucuri de ceva dulce fără să riști nimic... Maioneza de casă. Cum se prepară și ce să faci ca să nu ți se taie...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Rețeta de ruladă cu mere a lui Chef Roxana Blenche, perfectă pentru Moș Nicolae. Cum se prepară desertul inedit
Rețeta de ruladă cu mere a lui Chef Roxana Blenche, perfectă pentru Moș Nicolae. Cum se prepară desertul inedit
În ce zile din luna decembrie este bine să împodobești bradul
În ce zile din luna decembrie este bine să împodobești bradul Catine.ro
Rețeta de cozonac - trandafir cu fructe confiate a lui chef Roxana Blenche. Dulcele cu care îți vei impresiona oaspeții de Crăciun
Rețeta de cozonac - trandafir cu fructe confiate a lui chef Roxana Blenche. Dulcele cu care îți vei impresiona...
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Tânăra căutată de 11 zile în Italia, găsită la românul care o văzuse ultima dată. Sute de oameni s-au adunat în fața casei lui Dragoș
Tânăra căutată de 11 zile în Italia, găsită la românul care o văzuse ultima dată. Sute de oameni s-au... Libertatea.ro
O țară europeană cunoscută pentru femeile sale frumoase se confruntă cu o penurie de bărbați. La ce soluție recurg
O țară europeană cunoscută pentru femeile sale frumoase se confruntă cu o penurie de bărbați. La ce soluție... Ziare.com
Unica fiică a lui Ion Ţiriac, înconjurată de lux şi opulenţă. Unde s-a putut fotografia Ioana
Unica fiică a lui Ion Ţiriac, înconjurată de lux şi opulenţă. Unde s-a putut fotografia Ioana AntenaSport
Nadia Comăneci, o mamă foarte mândră! Ce a dezvăluit despre fiul ei, Dylan, în vârstă de 19 ani: „Trebuie să își încerce identitatea, să vadă ce dorește…”
Nadia Comăneci, o mamă foarte mândră! Ce a dezvăluit despre fiul ei, Dylan, în vârstă de 19 ani: „Trebuie... Elle
Cum s-a filmat Adrian Corduneanu, la câteva zile după ce s-a predat poliției:
Cum s-a filmat Adrian Corduneanu, la câteva zile după ce s-a predat poliției: "Frățiorul meu..." Spynews.ro
Vedeta a întors toate privirile! Andreea Marin, într-o rochie mulată și decolteul generos! – GALERIE FOTO
Vedeta a întors toate privirile! Andreea Marin, într-o rochie mulată și decolteul generos! – GALERIE FOTO BZI
Simona Halep a aruncat internetul în aer cu oferta de Revelion 2026! Românii nu au iertat-o!
Simona Halep a aruncat internetul în aer cu oferta de Revelion 2026! Românii nu au iertat-o! BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos HelloTaste.ro
Cea mai tânără miliardară din lume are 29 de ani. A avut o idee care a îmbogățit-o rapid
Cea mai tânără miliardară din lume are 29 de ani. A avut o idee care a îmbogățit-o rapid Antena3.ro
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile useit
Horoscopul zilei de 3 decembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 decembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Acuzație gravă: comună inundată de Apele Române. Dezastru la Mogoșani, ignorat de autorități
Acuzație gravă: comună inundată de Apele Române. Dezastru la Mogoșani, ignorat de autorități Jurnalul
97% dintre muncile casnice sunt făcute de femei, iar salariile lor sunt cu 500 lei mai mici
97% dintre muncile casnice sunt făcute de femei, iar salariile lor sunt cu 500 lei mai mici Kudika
Cum votezi în București cu noul buletin electronic fără adresă de domiciliu. Precizările autorităților
Cum votezi în București cu noul buletin electronic fără adresă de domiciliu. Precizările autorităților Playtech
Ce s-a descoperit la autopsia fetiței de doi ani care a murit într-o clinică stomatologică din București
Ce s-a descoperit la autopsia fetiței de doi ani care a murit într-o clinică stomatologică din București Redactia.ro
Imaginile dezastrului după golirea barajelor de pe Argeș. Ferme și adăposturi, înghițite de ape în câteva ore
Imaginile dezastrului după golirea barajelor de pe Argeș. Ferme și adăposturi, înghițite de ape în câteva ore Observator
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea MediCOOL
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Zodia care își schimbă radical viața în luna noiembrie 2025. Acești nativi vor face o detoxifiere fizică și mentală
Zodia care își schimbă radical viața în luna noiembrie 2025. Acești nativi vor face o detoxifiere fizică și... Gandul
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni UseIT
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x