Antena Căutare

Papanași din mămăligă. Rețeta datează din 1964 și e rapid îndrăgită de pofticioși

Papanașii i-au cucerit până și pe străini. Aromele contrastante se echilibrează perfect, dând un desert plin de savore.

Galerie
Încearcă o rețetă neobișnuită de papanași | ProfiMedia

Papanașii sunt nelipsiți din meniul tradițional. Aceștia sunt căutați și de străinii care vin în vizită. Este un preparat care stârnește curiozitatea, deoarece îmbină dulcele cu săratul.

De-a lungul timpului, gospodinele au făcut ajustări diferite în funcție de regiune sau de poftele celor din jurul mesei.

Citește și: Rețeta de salată de ton a Gabrielei Cristea. Ce ingrediente folosește prezentatoarea pentru preparatul de regim: „Vă vând un pont”

Din 1964, datează o rețetă de papanași din mămăligă! Dacă ți-e poftă de un desert delicios, dar parcă ai vrea și ceva nou, poți încerca acești papanași deosebiți.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Rețetă de papanași pufoși și delicioși. Ce trebuie să adaugi pentru a obține o textură perfectă

Papanași din mămăligă. Rețeta datează din 1964 și e rapid îndrăgită de pofticioși

Potrivit unei surse, rețeta aceasta apare în cartea Îndrumări practice pentru tinerele gospodine, publicată în 1964 de Elena M. Herovanu.

Elena M. Herovanu încapsulează în cartea sa nu numai rețete ale bunicilor sau părinților, ci și un anumit timp, o anumită mentalitate, o întreagă istorie.

Citește și: Supă de dovleac perfectă pentru recăpătarea imunității în sezonul rece. Rețeta în stil asiatic este delicioasă

Rețeta este pentru trei persoane și devine rapid preferata pofticioșilor de toate vârstele. Este rapid de preparat și mai întotdeauna se găsesc ingredientele deja în frigider.

Citește și: Rețeta lui chef Samuel pentru Arrancini cu mozzarella și somon. Secretul preparatului care l-a cucerit pe Lucian Viziru

Ingediente

- 5-6 linguri de mămăligă (resturi de la o masă anterioară)

- 250 grame de brânză de vaci sau de oi

- 2 ouă

- 2 linguri de făină de grâu

- 1 praf de sare (dacă brânza nu este suficient de sărată)

- 1 lingură de untură sau altă grăsime pentru prăjit, ori ulei sau unt

- câteva linguri de smântână (opțional)

Citește și: Rețetă delicioasă de zacuscă de vinete. Bucură-te mai mult timp de gustul legumelor de toamnă

Mod de preparare

Primul pas este să amesteci mămăliga cu brânza și ouăle. Dacă brânza este mult prea moale, poți adăuga făină de grâu pentru a închega compoziția și a putea modela papanașii.

Pentru a verifica dacă este destul de sărat, poți gusta amestecul. Dacă mai este nevoie de sare, poți adăuga acum în compoziție.

Citește și: Hello Chef sezon 8, 19 octombrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru pastitsio. Cum l-a pregătit și ce verdict a dat Lucian Viziru

Trece-ți mâinile prin făină și începe să modelezi papanașii în bile de dimensiuni potrivite. Aplatizează-le ușor și fă o mică adâncitură în mijloc, astfel se vor coace uniform.

Se încinge untura sau uleiul și se prăjesc papanașii, până când devin rumeni pe ambele părți. Aceștia vor fi crocanți la exterior și cremoși în interior.

Citește și: Rețetă de sirop de dovleac. Cum să faci acasă pumpkin spice latte, celebra cafea ideală pentru o zi de toamnă

Se servesc cu smântână și dulceață, după gust. De asemenea, se pot mânca și simpli.

Acești papanași sunt o îmbinare deosebită de gusturi și texturi, care încântă orice pofticios.

Sos de roșii de casă rețeta simplă. Cum să faci ketchup la tine în bucătărie... Rețetă de pancakes cu doar 3 ingrediente. Cum faci cele mai delicioase clătite rapid și ieftin...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x