Papanașii sunt nelipsiți din meniul tradițional. Aceștia sunt căutați și de străinii care vin în vizită. Este un preparat care stârnește curiozitatea, deoarece îmbină dulcele cu săratul.
De-a lungul timpului, gospodinele au făcut ajustări diferite în funcție de regiune sau de poftele celor din jurul mesei.
Din 1964, datează o rețetă de papanași din mămăligă! Dacă ți-e poftă de un desert delicios, dar parcă ai vrea și ceva nou, poți încerca acești papanași deosebiți.
Citește și: Rețetă de papanași pufoși și delicioși. Ce trebuie să adaugi pentru a obține o textură perfectă
Papanași din mămăligă. Rețeta datează din 1964 și e rapid îndrăgită de pofticioși
Potrivit unei surse, rețeta aceasta apare în cartea Îndrumări practice pentru tinerele gospodine, publicată în 1964 de Elena M. Herovanu.
Elena M. Herovanu încapsulează în cartea sa nu numai rețete ale bunicilor sau părinților, ci și un anumit timp, o anumită mentalitate, o întreagă istorie.
Rețeta este pentru trei persoane și devine rapid preferata pofticioșilor de toate vârstele. Este rapid de preparat și mai întotdeauna se găsesc ingredientele deja în frigider.
Ingediente
- 5-6 linguri de mămăligă (resturi de la o masă anterioară)
- 250 grame de brânză de vaci sau de oi
- 2 ouă
- 2 linguri de făină de grâu
- 1 praf de sare (dacă brânza nu este suficient de sărată)
- 1 lingură de untură sau altă grăsime pentru prăjit, ori ulei sau unt
- câteva linguri de smântână (opțional)
Citește și: Rețetă delicioasă de zacuscă de vinete. Bucură-te mai mult timp de gustul legumelor de toamnă
Mod de preparare
Primul pas este să amesteci mămăliga cu brânza și ouăle. Dacă brânza este mult prea moale, poți adăuga făină de grâu pentru a închega compoziția și a putea modela papanașii.
Pentru a verifica dacă este destul de sărat, poți gusta amestecul. Dacă mai este nevoie de sare, poți adăuga acum în compoziție.
Trece-ți mâinile prin făină și începe să modelezi papanașii în bile de dimensiuni potrivite. Aplatizează-le ușor și fă o mică adâncitură în mijloc, astfel se vor coace uniform.
Se încinge untura sau uleiul și se prăjesc papanașii, până când devin rumeni pe ambele părți. Aceștia vor fi crocanți la exterior și cremoși în interior.
Se servesc cu smântână și dulceață, după gust. De asemenea, se pot mânca și simpli.
Acești papanași sunt o îmbinare deosebită de gusturi și texturi, care încântă orice pofticios.
Sos de roșii de casă rețeta simplă. Cum să faci ketchup la tine în bucătărie... Rețetă de pancakes cu doar 3 ingrediente. Cum faci cele mai delicioase clătite rapid și ieftin...