Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune pentru răsfățul din weekend, rețeta de tort Lună plină, foarte ușor de realizat, dar și de nerefuzat!
Ingrediente pentru rețeta de tort Lună plină
Mod de preparare pentru rețeta de tort Lună plină
Blatul de tort de la rețeta Tort Lună plină, se prepară ca la orice rețetă clasică de pandișpan. Separăm mai întâi albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat zahărul, obținând o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile frecate și ele cu puțină sare, apoi untul topit și făina în ploaie. La final adăugăm apa de trandafiri și fisticul. Tapetăm forma de copt cu hârtie pergament, turnăm compoziția de blat în ea, o nivelăm și dăm forma la cuptorul preîncălzit. Coacem blatul pentru rețeta Tort Lună plină, timp de 40 de minute la 180 de grade. Îl lăsăm să se răcească bine, îl secționăm în două și întindem gemul de caise între cele două jumătăți de blat.
Pentru glazura de zahăr cu lămâie, diluăm mai întâi cappuccino în lapte. Frecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie până rezultă o compoziție spumoasă, apoi o amestecăm cu cappuccino. Turnăm glazura peste tort și îl decorăm cu elementele pentru decor.
Dăm tortul la rece pentru cel puțin o oră înainte de a-l porționa, pentru a se întări glazura și a se hidrata blaturile de la gemul de caise.
Spor și poftă bună!