Antena Căutare

„Uite Cîțu, nu e Cîțu”. Clasa politică reacționează dur față de retragerea lui Florin Cîțu

Clasa politică din România, cu excepția Partidului Național Liberal, dar și societatea civilă au taxat dur depunerea mandatului de premier desemnat din partea lui Florin Cîțu.

„Uite Cîțu, nu e Cîțu”. Clasa politică reacționează dur față de retragerea lui Florin Cîțu
Florin Cîțu a dat bir cu fugiții | Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, lider al PLUS+, se alătură corului de fluierături și spune că „politicienii de rit vechi demonstrează că nu au scrupule”.

„Uite Cîțu, nu e Cîțu. Uite guvernu', nu e guvernu' - încă o dovadă de politicianism jenant, marca PNL. Chiar și în plină pandemie declarată oficial de Organizația Mondială a Sănătății, politicienii de rit vechi demonstrează încă o dată că nu au scrupule când e vorba de a-și atinge scopurile. Jenant. Iresponsabil. PNL”, a spus Vlad Voiculescu.

Iată cum a reacționat clasa politică, la depunerea mandatului lui Florin Cîțu:

Dan Barna susține că ceea ce s-a întâmplat cu depunerea mandatului de către Florin Cîțu este ”o rușine, un circ”, în condițiile în care peste România s-a așternut criza coronavirusului.

Victor Ponta susține că Florin Cîțu a „dezertat” în plină situație de război cu coronavirusul, iar dacă eram într-o altă țară, normală, Cîțu și liberalii ar fi fost împușcați.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că renunţarea la mandat de către Florin Cîţu este ”cel mai bun lucru care se putea întâmpla României”, deși în accepțiunea românilor cel mai bun lucru în contextul crizei coronavirus ar fi trebuit să fie instalarea unui guvern.

Demisia lui Florin Cîțu a fost aspru criticată de Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE susține că această decizie este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor.

Citește și: Norica Nicolai, despre retragerea lui Cîţu: Este o situaţie foarte gravă!

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a postat un mesaj pe Facebook, joi, în care îşi explică depunerea mandatului de premier desemnat.

Florin Cîțu spune că demisia trebuie interpretată în contextul prin care trece astăzi România, respectivă pandemia coronavirus.

O frază mai târziu, însă, Cîțu vorbește despre nevoia de succes în alegerile viitoare a lui Ludovic Orban, devoalând adevărata priortate a PNL în această criză.

Citește și: Prima reacție din PNL, după demisia lui Florin Cîţu. Explicații controversate

Depunerea mandatului de prim-ministru desemnat a lui Florin Cîțu este taxată de analiștii politici.

Bogdan Chirieac susține că Florin Cîțu a fost forțat de Ludovic Orban să își depună mandatul, în momentul în care PNL a realizat că majoritatea parlamentarilor ar fi votat în favoarea guvernului.

Adrian Ursu crede că Cîțu ieșise pozitiv și a fost trimis în carantină.

Dan Barna și USR acuză un blat ordinar, după retragerea lui Florin Cîțu... Florin Cîțu, criticat dur din interiorul partidului. Rareș Bogdan: Absolut inadmisibil să te joci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x