Ingrediente
- 1 curcan de 4 kg
- 300 g unt
- sare
- piper
- boia dulce sau alte mirodenii dupa gust
- ierburi aromatice dupa gust
- ceapa verde
- morcov
- ceapa esalota
- usturoi
- pudra de cacao sau ciocolata neagra 100%
- coniac
- fond demi glace
Mod de preparare
Se pune curcanul pe tava si, pe sub piele, se introduce o crema creata din unt, mirodenii si ierburi aromatice.
Articolul continuă după reclamă
Pentru a da aroma carnii, interiorul se umple cu ceapa verde, morcov, ceapa esalota, usturoi si putina crema de unt cu mirodenii si ierburi.
Se da la cuptor timp de 20 de minute la o temperatura de 180 de grade Celsius.
Se scade apoi temperatura la 140-150 grade Celsius si se mai lasa in cuptor timp de o ora si jumatate - doua ore, pana cand se patrunde carnea pe interior si se formeaza o crusta caramelizata si crocanta.
O data la 15 minute, se scoate tava si curcanul, se unge pe toata suprafata cu untul topit si sosul din tava.
Sosul de ciocolata - baza demi glace, amestecata cu pudra de cacao sau ciocolata neagra 100% si coniac dupa gust.
Montajul:
Se aseaza o bucata potrivita de carne pe farfurie si se asezoneaza cu sos de ciocolata.