Rețetă simplă de pește cu roșii și usturoi la cuptor. Un preparat delicios pentru masa de Florii
De Florii este dezlegare la pește. Astfel că cei care au ținut post se pot delecta cu o rețetă simplă și rapidă. Gustul este delicios.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 26 Aprilie 2024, 14:46 | Actualizat: Vineri, 26 Aprilie 2024, 14:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În acest weekend sunt Floriile și este dezlegare la pește. Gospodinele se pregătesc să pună pe masă un meniu delicios și cât mai variat după un post destul de lung.
Pe aceeași temăRețetă simplă de pește cu roșii și usturoi la cuptor. Un preparat delicios pentru masa de Florii
Deoarece timpul este întotdeauna inamicul numărul 1, gospodinele pot opta pentru o rețetă simplă, care nu necesită mai mult de 50 de minute de pregătire. Rețeta are un grad redus de complexitate, potrivit unei surse.
Pe aceeași temăIngrediente pentru patru porții
- 1,2 kg de pește
- 7-8 căței ari de usturoi
- 6-7 roșii
- 7-8 linguri de ulei
Pe aceeași temă- sare
- piper măcinat
- cimbru uscat
- pătrunjel proaspăt.
Pe aceeași temăMod de preparare
Nu este deloc complicat. Se iau toate ingredientele de mai sus și se așază într-o tavă pentru a fi introduse la cuptor.
Pe aceeași temăPeștele poate fi de orice fel, în funcție de preferințele fiecăruia: păstrăv, caras, crap, fitofag sau somon.
Pe aceeași temăÎnainte de toate, peștele trebuie spălat și tăiat în bucăți. După care se curăță și se feliază usturoiul. Totodată, roșiile trebuie spălate și tăiate felii, dar nu prea groase.
Pe aceeași temăTava se unge cu ulei, după care se așază peștele, roșiile și usturoiul. Se presară piper, sare și cimbru uscat, după gust, și se stropește cu ulei.
Pe aceeași temăSe acoperă tava cu celofan alimentar și se lasă la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade. După acest timp, se îndepărtează folia și se mai lasă 10-15 mnute, cât să scadă lichidul.
După care se scoate tava din cuptor și se presară pătrunjelul proaspăt tocat.
Pe aceeași temăÎn mai puțin de o oră se poate obține un preparat delicios și plin de savoare. Această rețetă este simplă și poate fi pregătită de oricine, indifernt de experiența din bucătărie. Gospodinele pot pregăti un meniu delicios și diversificat pentru masa de Florii.