Crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa primesc şi în acest an ajutor de la stat. Aceste rase, aflate pe cale de dispariţie, au o carne bogată în grăsimi, însă cu mult mai puţin colesterol decât porcul obişnuit. Aşa că nu e...
Luni, 25.02.2019, 19:17Pentru că gusturile copilăriei nu se uită niciodată, să ne amintim cum se prepară cea mai gustoasă mâncare de cartofi ca la bunica. Delicioasa mâncare de cartofi cu carne de porc de la oală, sau de la garniță cum i se spune în anumite regiuni.
Marti, 19.02.2019, 09:20Pe principiul că o mâncare bine gătită ne face ziua fericită, vă propunem să încercați rețeta de ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii, perfectă pentru a vă răsfăța familia cu ea.
Joi, 24.01.2019, 15:53A fost un an greu pentru fermieri, din cauza pestei porcine. Efectele devastatoare ale acestui virus se revăd la prețul unui porc pentru Crăciun. În județul Gorj, zona care nu a fost afectată de pesta porcină, un porc se cumpără cu 10 lei kilogramul, în timp ce oltenii, unde au fost semnalate cazuri de pestă porcină, cumpără porcul cu 8 lei kilogramul, de la crescătorii din satele judeţului.
Duminica, 23.12.2018, 11:24În gospodării se pun la punct ultimele detalii pentru masa de sărbători. Preparatele din carne de porc sunt, bineînţeles, cele mai căutate. Iar slănina afumată aproape că e de nerefuzat. Un gospodar ne-a spus care sunt secretele lui. Dar...
Sambata, 22.12.2018, 09:22Șorici și carne de porc, totul stins cu țuică, vin fiert și voie bună, așa sărbătoresc românii ziua Ignatului.
Vineri, 21.12.2018, 10:08Șorici și carne de porc, totul stins cu țuică, vin fiert și voie bună, așa sărbătoresc românii ziua Ignatului.
Vineri, 21.12.2018, 09:23Medicii atrag atenția tuturor românilor să fie temperați cu privire la consumul de carne de porc și alimente grele pentru organism și menționează că o anumită categorie de oameni trebuie să evite total carnea de porc.
Joi, 20.12.2018, 15:54Trichineloza este o infecție ce poate pune viața în pericol. Aceasta apare în urma consumului de carne de porc infestată cu parazitul Trichinella, atunci când această carne este gătită insuficient.
Luni, 17.12.2018, 14:20Pesta porcină nu ne lasă fără carne de porc pe masa de sărbători. Mulţi români s-au reorientat rapid. Şi-au îndreptat atenţia peste graniţă. Aşa se face că vor cumpăra porc din Spania, Germania sau Ungaria. Doar în primele opt luni ale...
Duminica, 16.12.2018, 19:17Pachetul de Crăciun pentru românii din străinătate trece pe la control. Vameşii verifică portbagajul celor care ies din ţară.
Vineri, 14.12.2018, 20:30Pachetul de Crăciun pentru românii din străinătate trece pe la control. Vameşii verifică portbagajul celor care ies din ţară. Autorităţile se tem că în pachetul cu mâncare tradiţională s-ar putea ascunde şi virusul pestei porcine.
Vineri, 14.12.2018, 19:18Atenție, carne infestată cu trichineloză, descoperită în România, cu doar două săptămâni înainte de Crăciun. În Dâmboviţa, parazitul a fost găsit la mai multe animale. Cum în această perioadă sute de mii de porci sunt sacrificaţi pentru masa de Crăciun, veterinarii recomandă românilor să cumpere doar furnizorii autorizaţi.
Marti, 11.12.2018, 14:12Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori, ne-a dezvăluit mai multe despre cum să alegem carnea de porc pentru masa de Crăciun!
Vineri, 07.12.2018, 11:40Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori, a vorbit despre cum să alegem carnea de porc pentru masă de Crăciun.
Vineri, 07.12.2018, 09:53Pesta porcină africană evoluează în 294 de localităţi din 18 judeţe, cu un număr de 1.124 focare, au anunţat, joi seară, reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). În total au fost eliminaţi peste 300.000 de porci afectaţi de boală şi au fost despăgubiţi aproapw 8.000 de proprietari.
Joi, 29.11.2018, 22:09Obiceiurile bunicilor devin inspiraţia antreprenorilor. Sunt tot mai mulţi care transformă creşterea animalelor în afacere de succes. Şi pun pe mesele românilor pui de ţară, şorici pârlit în bătătură şi slănină afumată după metode...
Miercuri, 14.11.2018, 19:31Mai sunt două luni până la Crăciun, dar pregătirile au început deja. Şunca şi cârnaţii sunt puşi din timp în afumători şi lăsaţi în tihnă, să capete savoare, în fum de fag, până de sărbători. Produsele, după reţete străvechi, vor fi scoase la vânzare, la un preţ mai mare decât anul trecut.
Miercuri, 24.10.2018, 20:53Săptămâna viitoare Iaşiul va fi ca o fortăreaţă. Începe cel mai mare pelerinaj ortodox din România. Strânse într-o nouă şedinţă de urgenţă, autorităţile iau măsuri fără precedent.
Marti, 02.10.2018, 20:33Lovitură cumplită pentru români! Mai sunt doar câteva luni până la Crăciun și specialiștii ne avertizează să ne pregătim pentru o perioadă grea, în care efectele ne vor afecta puternic. La ce ar trebui să ne...
Marti, 28.08.2018, 21:22De Crăciun, românii nu vor avea pe mese carne de porc! Este avertismentul dat de autorităţile din Agricultură, în ziua în care a început cea mai mare sacrificare de la izbucnirea pestei porcine. 140 de mii de animale vor fi ucise într-o...
Marti, 28.08.2018, 19:08O nouă alertă medicală în România! Autoritățile au luat deja primele măsuri pentru a preveni extinderea pericolului. S-au dispus chiar restricţii de circulaţie şi s-au instituit filtre rutiere. Care este situația în prezent?
Vineri, 13.07.2018, 13:20Ce poate fi mai bun și sățios decât o Tocăniță de cartofi cu carne de porc, preparată ca la mama acasă?
Luni, 07.05.2018, 20:58N-ai cum să refuzi o astfel de tochitură mixtă din carne de porc și pui, cu mămăliguță și brânză de capră, o rețetă moldovenească reinterpretată!
Luni, 06.11.2017, 14:02Carnea de porc crescută la ferma este comercializată doar în micile măcelarii sau în magazinele de cartier, în timp ce pe rafturile marilor magazine se află carne de porc adusă din străinătate.
Vineri, 29.09.2017, 11:44Mircea Dinescu acceptă provocarea lui Kamara de la trupa Alb Negru. Poetul gătește "chifteluțe boierești" cu carne de porc de țară
Miercuri, 15.02.2017, 15:06Ingrediente 5 pere mari, mai tari 2-3 cepe roșii, mari 1 plic de tarhon uscat 100 g unt 10 g sare 600-700 g pulpă de porc 10-15 boabe de piper negru 200 ml vin alb demidulce Mod de preparare...
Marti, 14.02.2017, 08:43Ciorba de burtă este considerată 'regina ciorbelor', iar la Brăila există o istorie interesantă legată de apariția ei. Cuvântul ciorbă are origini turcești, motiv pentru care legendele spun că ceaunele cu acest fel de mâncare erau nelipsite de lângă corturile spahiilor
Joi, 06.10.2016, 12:35Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale şi/sau persoanele juridice plătitoare de TVA care au solicitat sprijin financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc au primit 309.500 de euro ajutor de stat de la Guvern
Vineri, 03.06.2016, 09:05Dacă ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să găteşti, Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi propune să găteşti cotlet voios, un preparat delicios cu varză de Bruxelles, bacon şi, evident, carne de porc
Marti, 15.09.2015, 09:25Dacă ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să găteşti, Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi propune să găteşti cotlet voios, un preparat delicios cu varză de Bruxelles, bacon şi, evident, carne de porc
Marti, 15.09.2015, 09:09Nouă tone de picioare de porc expirate din vara anului trecut au fost descoperite în judeţul Braşov. ÎŞeful oficiului judeţean de Protecţie a Consumatorului din Braşov, Sorin Susanu a intervenit telefonic în cadrul emisiunii "Se Întâmplă...
Joi, 13.03.2014, 11:04Mizerie şi ignoranţă. Asta au găsit reporterii Observator în pieţele din Capitală. Comercianţii pun în pericol sănătatea românilor cu bună ştiinţă şi închid ochii în faţa regulilor de igienă.
Luni, 09.12.2013, 19:16Porcul românesc ajunge din nou pe mesele străinilor. De la anul, avem liber la export. Bucuria crescătorilor vine cu una şi pentru noi.
Luni, 11.11.2013, 19:33A fost concurs de taiat porci in Napkor, la vecinii nostri unguri. Si de taiat, dar. si de preparat. 30 de echipe din Ungaria, dar si din Romania, s-au intrecut care-cum face preparatele din porc mai gustoase. Si nu ne-am lasat deloc pana nu ne-am ales...
Duminica, 20.01.2013, 19:48Medicii au emis o serie de recomandari pentru populatie pentru perioada Sarbatorilor, acestea referindu-se la consumul de alimente si de alcool, dar si la expunerea la frig.
Duminica, 30.12.2012, 10:31Pe mesele celor care vor sa manance sanatos, curcanul ia locul fripturii de porc. Chiar si de Sarbatori. E mai scump, dar la mare moda in ultimii ani. Dovada? Si la crescatorii de curcani se fac rezervari, cu o luna inainte de Craciun.
Duminica, 18.11.2012, 19:43Luxembourg este tara in care se consuma cea mai mare cantitate de carne din lume, 136,5 kilograme de persoana anual, informeaza Huffington Post.
Vineri, 04.05.2012, 00:00Preferinta unor oameni pentru gustul carnii de porc ar putea fi determinata de gene, conform unui studiu realizat in Norvegia citat de Huffington Post.
Joi, 03.05.2012, 00:00Fericire mare in familia Clejanilor! Viorica s-a simtit ca o adevata printesa pentru cateva minute, dupa ce Ionita i-a pregatit o cina romantica, cu multa carne, chiar in fata zecilor de mii de telespectatori.
Joi, 23.02.2012, 00:00Placinta cu carne de porc este nu numai o delicatesa, dar si un tip de mancare satios. Pofta buna!
Luni, 16.01.2012, 00:00Mare atentie la carnea de porc pe care o cumparati zilele acestea din gospodariile taranilor.
Miercuri, 21.12.2011, 00:00Este un fel de mancare satios, care se serveste cu o simpla salata verde.
Luni, 19.12.2011, 00:00"Mananca tot, sa te faci mare!". Toti am auzit candva, aceste cuvinte, de la bunici. Culmea e ca si in vremurile de glorie ale fast-foodului, cand mai bine de jumatate dintre copiii din Romania sunt supraponderali, parintii repeta greselile. Unii nu le pot refuza mofturile copiilor, altii cred chiar ca "dulciurile ii fac mai destepti".
Luni, 01.08.2011, 00:00Carnea rosie este o adevarata bomba cu ceas pentru sanatatea organismului, avertizeaza cercetatorii. Procesata sau nu, carnea de porc, vita sau miel ar favoriza aparitia cancerului intestinal si ar trebui redusa la minimum daca nu chiar exclusa din...
Marti, 24.05.2011, 13:33Daniel Osmanovici pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta gustoasa de carne de porc cu unt de arahide.
Vineri, 29.04.2011, 00:00Desi unele mancaruri la conserva sunt surse excelente de proteine, carbohidrati, fibre si minerale, altele ne fac mai mult rau decat bine. Cu toate ca sunt usor de consumat si frumos ambalate, existe alimente la conserva extrem de daunatoare, mai ales datorita continutului ridicat de sodiu. Ar trebui sa fiti atenti. Foarte atenti!
Miercuri, 30.03.2011, 00:00Atentie ce carne de porc cumparati. Crescatorii romani de porci sunt convinsi ca romanii au mancat carne de porc adusa din Germania si care e posibil sa fie contaminata cu dioxina. Ei au cerut luni Guvernului sa interzica importurile din aceasta tara.
Luni, 24.01.2011, 00:00Potrivit ministerului agriculturii de la Hanovra, sute de porci de la o unitate din regiunea Verden au fost sacrificati, in urma identificarii unui procent de dioxina peste limita in carnea acestora.
Marti, 11.01.2011, 00:00Chef Cezar si Cornel Ionescu, bucatar-sef la restaurantul Casa Latina din Bucuresti, au pregatit la Euforia TV un preparat spaniol pe baza de mai multe tipuri de carne, dar si un tartar de somon.
Luni, 10.01.2011, 00:00