Fiecare familie are propriile obiceiuri atunci când vine vorba de sărbători, însă există câteva tradiții de Paște valabile pretutindeni, indiferent de zona geografică. Ne-au bucurat copilăria și continuă să o facă! Tu le respecți?
Marti, 27.03.2018, 13:09Anul acesta, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului sau Paștele pe 8 aprilie, iar cu o săptămână înainte, duminică aceasta, sunt Floriile, încă o sărbătoare importantă pentru credincioși.
Marti, 27.03.2018, 13:09Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, deține secretul celei mai bune fripturi de pasti. Apropierea Sărbătorilor pascale l-a inspirat pe celebrul bucătar să folosească cele mai bune bucate, dar şi alte ingrediente delicioase, pentru un produs finit...
Marti, 27.03.2018, 11:48În timp ce Crăciunul se sărbătorește, în fiecare an, pe 25 decembrie, Paștele pică întotdeauna duminica, însă datele diferă. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă acest lucru, ei bine, află că stabilirea datei de celebrare a Paștelui depinde de mișcarea Soarelui și a Lunii.
Marti, 27.03.2018, 11:39Sărbătoarea de Paște este incompletă fără preparatele tradiționale. Cozonacul este unul dintre ele. Cum timpul este dușmanul nostru, putem recurge la o rețetă simplă de cozonac, Panettone. Iată ce trebuie să știi despre prăjitura cu origini italiene.
Vineri, 23.03.2018, 16:22Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!
Marti, 20.03.2018, 08:16Și cozonacul de post este foarte delicios și poate fi preparat în multe moduri, cum ar fi acest cozonac de post cu suc de portocale în aluat și umplutuură de nuci cu cacao.
Joi, 15.03.2018, 10:20Chef Florin Dumitrescu a depănat amintiri despre sărbătorile de iarnă din copilăria lui. Juratul a spus că de pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească cozonacul.
Luni, 25.12.2017, 12:52Panettone este un celebru cozonac italian foarte ușor de făcut. În schimb trebuie respectată lista de ingrediente și succesiunea etapelor rețetei, iar Ralu ne spune tot.
Duminica, 24.12.2017, 10:53Flavia Mihășan, Analia Ștefania și Miruna Lică i-au făcut lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza, o surpriză. Pentru că el are grijă în fiecare dimineață să le pregătească micul dejun, fetele ș-au surprins pe acesta cu un cozonac, fîcut de mâinile lor.
Miercuri, 20.12.2017, 10:30Flavia Mihășan, Amalia Ștefania și Miruna Lică i-au pregătit lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza, un cozonac.
Miercuri, 20.12.2017, 09:52Şi cozonacul poate fi cu probleme, mai ales dacă preţul e suspect de mic. Reporterii Observator au analizat marfa din magazine şi, împreună cu specialiştii, au tradus etichetele.
Marti, 19.12.2017, 19:28Atunci când vine vorba de cozonaci părerile sunt împărţite. Unii oameni preferă să îi cumpere pentru că ies mai ieftin, alţii din contră. Spun că nimic nu se compară cu un cozonac făcut în casă.
Marti, 19.12.2017, 10:26E perioada în care cuptoarele sunt încinse zi-lumină. În cofetării şi patiserii de lux, se face faţă cu greu comenzilor. Clienţii vor coşuri cu specialităţi, din care să nu lipsească dulciurile de lux, precum cozonacul cu portocală...
Duminica, 17.12.2017, 19:31Chef Gheorghe Mircea pregătește cei mai pufoși și gustoși cozonaci. Specialistul oferă câteva sfaturi pentru prepararea cozonacului perfect.
Miercuri, 13.12.2017, 11:52De când sarmalele, friptura şi cozonacul sunt la doar un click distanţă, românii au prins gustul Crăciunului comandat online. Bucătarii firmelor de catering au încins cuptoarele şi s-au pus deja pe treabă. Comenzile sunt peste aşteptări,...
Duminica, 10.12.2017, 19:27Moment solemn la Târgul de Crăciun din oraşul german Dresda. Un uriaş cozonac de câteva tone, mândria patiserilor din oraş, a fost prezentat oficial publicului. Bineînţeles, cozonacul n-a rămas prea multă vreme întreg
Duminica, 10.12.2017, 09:27Cum se pot împleti cel mai bine tradiţia şi tehnologia? Gospodinele din Bucovina au găsit soluţia: cozonacul la un click distanţă. Pofticioşii nu trebuie decât să comande şi, imediat, în celălalt colţ al ţării, se încinge cuptorul.
Vineri, 08.12.2017, 19:29Când spui Crăciun, spui masă plină cu bucate delicioase, de pe care, bineînţeles că nu trebuie să lipsească şi cozonacul. Cel mai renumit la noi este cel de. Bucovina. Aşa se face că o tânără din Suceava s-a gândit să facă o afacere...
Vineri, 08.12.2017, 07:52Adrian Cristea are o fetiţă minunată care îi face toate poftele! Chiar dacă are încă o vârstă fragedă, Rania s-a pus serios pe treabă şi învaţă să gătească pentru tatăl ei.
Duminica, 03.12.2017, 10:28Nu doar carnea de porc NU poate lipsi de sărbători de pe mesele românilor. Ci şi cozonacul. Dar şi aici preţurile au explodat. Sunt producători care spun că vor vinde în decembrie, cozonac mai scump cu 30%. Kilogramul va ajunge la 65 de lei....
Luni, 13.11.2017, 19:34George a profitat de zilele petreute împreună şi i-a făcut o surpriză. Actorul a pregătit cozonacii, iar Andreea s-a arătat încântată de rezultat. Dovadă stă imaginea cu un cozonac apetinsant, pe care cântăreaţa a postat-o pe o reţea de socializare.
Luni, 17.04.2017, 08:34George a profitat de zilele petreute împreună şi i-a făcut o surpriză. Actorul a pregătit cozonacii, iar Andreea s-a arătat încântată de rezultat. Dovadă stă imaginea cu un cozonac apetinsant, pe care cântăreaţa a postat-o pe o reţea de...
Luni, 17.04.2017, 08:17Andreea Bălan a dezvăluit de curând faptul că soțul ei are un talent ascuns!
Duminica, 16.04.2017, 15:03Andreea Bălan este o mămică fericită. În timp ce ea avea grijă de micuţa Ella, George Burcea le-a pregătit o surpriză de proporţii. De asta sunt toate femeile invidioase pe Andreea!
Duminica, 16.04.2017, 13:59Pregătirile pentru Paște sunt în toi la „Prietenii de la 11”, iar Diana Munteanu s-a apucat de gătit!
Vineri, 14.04.2017, 12:59În Joia Mare nu e rost de odihnă. Nici în bucătărie, nici în grădină şi nici în pensiunile sau hotelurile care se pregătesc pentru vizita oaspeţilor.
Joi, 13.04.2017, 19:49În Joia Mare nu e rost de odihnă. Nici în bucătărie, nici în grădină şi nici în pensiunile sau hotelurile care se pregătesc pentru vizita oaspeţilor. Ne-am oprit la Buzău, apoi în Harghita şi la Sinaia să învăţăm de la cele mai...
Joi, 13.04.2017, 19:32Anca Țurcașiu a fost primul sex-simbol al României după Revoluţie, însă şi acum, după atâţia ani, continuă să frângă inimi.
Joi, 13.04.2017, 17:21S-a întâmplat în această dimineaţă într-un hipermarket. Iniţial, mulţimea a fost ţinută sub supraveghere de agenţii de pază. Dar în momentul în care cozonacii au fost scoşi la vânzare, a început nebunia. Clienţii s-au împins unii pe...
Joi, 13.04.2017, 13:24Fiindcă se apropie Paștele, Florin Ristei și Diana Munteanu au pregătit la „Prietenii de la 11” sfaturi utile pentru această perioadă din an!
Miercuri, 12.04.2017, 11:29Cătălin Oprişan, redactorul șef de la a1.ro, a prezentat la „Neatza cu Răzvan şi Dani” cum se „bate” aluatul pentru cozonac!
Miercuri, 12.04.2017, 09:21Cătălin Oprişan, redactorul de la A1.ro, a prezentat la Neatza cu Răzvan şi Dani, a prezentat cum se frământă aluatul pentru cozonac.
Miercuri, 12.04.2017, 08:34Hrana vie este din ce in ce mai cautata, oferind o varianta sanatoasa a hranei de zi cu zi. Si, cum Sarbatorile se apropie, gospodinele s-au pus pe gatit. Dulciurile sunt in topul preferintelor copiiilor, iar deserturile raw-vegane sunt ideala pentru acestia.
Marti, 11.04.2017, 16:32Ouă, pască, cozonac, friptură de miel. Cum slăbim după Paşte? După „orgii” culinare, dieta asta e... MIRACULOASĂ!
Luni, 10.04.2017, 12:13Liviu Vârciu este foarte încântat de munca în fabrica de patiserie. Artistul își aduce aminte de copilărie când bunica sa îl punea să frământe cozonacii
Luni, 26.12.2016, 16:23Chef Ralu ne învață cum să pregătim un cozonac bun pentru Crăciun
Joi, 22.12.2016, 10:55Ce credeţi că ne mai trebuie pentru masa de Crăciun? Toate doamnele gătesc în această perioadă celebrii cozonaci. Cea mai gustoasă reţetă vine din Ardeal
Miercuri, 21.12.2016, 20:37Ce au în comun mesele de Crăciun ale românilor, canadienilor sau neozeelandezilor? Pe toate se va găsi anul acesta un cozonac! Peste un milion de cozonaci vor pleca din România spre toate colţurile lumii
Miercuri, 21.12.2016, 19:46Nu miroase a sărbătoare în casă dacă nu miroase şi a cozonac. Iar cozonaci ca la tanti Maria, în tot Sibiul nu găseşti. E greu să frământe zeci de kilograme de aluat cu mâna, dar nu se abate sub niciun chip de la reţeta din caietul...
Marti, 20.12.2016, 20:11Cozonacii din comerţ sunt o opţiune riscantă, în prag de Crăciun. În timpul unei analize a produselor din magazine, specialiştii de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului au găsit un cozonac plin cu mucegai.
Marti, 20.12.2016, 19:36Aproape de sosirea sărbătorile de iarnă, patru echipe de vedete se duelează în bucătărie!
Marti, 20.12.2016, 15:52Cui îi place cozonacul, chiar şi cel de Post, să dea o fugă în localitatea Sântimbru din Alba. E destul acolo, credeţi-mă pe cuvânt! A fost copt cel mai mare cozonac de post din România. Mega-preparatul are doi metri lungime şi 80 de kilograme.
Joi, 08.12.2016, 14:57Cui îi place cozonacul, chiar şi cel de Post, să dea o fugă în localitatea Sântimbru din Alba. E destul acolo, credeţi-mă pe cuvânt! A fost copt cel mai mare cozonac de post din România. Mega-preparatul are doi metri lungime şi 80 de kilograme.
Joi, 08.12.2016, 13:37E agitaţie mare şi-n brutării, în această perioadă. Pentru că nelipsit de pe masa de sărbători e tradiţionalul cozonac. În patiserii, s-au făcut liste de aşteptare. Iar în magazine, rafturile s-au umplut. De la cozonacul proaspăt, copt...
Luni, 05.12.2016, 19:19Este un preparat românesc, foarte delicios, iar fără el pe masă sărbătorile nu ar mai fi la fel. Mirosul de cozonaci abia scoşi din cuptor este inconfundabil! Iată cum se prepară un cozonac cu nucă, cacao şi stafide!
Marti, 01.11.2016, 09:43Pentru că este prima zi după sărbătoarea pascală, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o nouă reţetă delicioasă în care toate ingredientele principale sunt formate din ouă și cozonac, rămase de la ospățul de Paște.
Miercuri, 04.05.2016, 09:11Pentru că este prima zi după sărbătoarea pascală, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o nouă reţetă delicioasă în care toate ingredientele principale sunt formate din ouă și cozonac, rămase de la ospățul de Paște.
Miercuri, 04.05.2016, 08:52Anca Alungulesei, specialist în dulciuri raw-vegan și programe terapeutice și de detoxifiere cu sucuri naturale de legume și fructe, a pregătit la ”Neatza” pașcă și cozonac.
Marti, 03.05.2016, 09:46