Sărbătoarea Pascală se apropie cu pași repezi, iar masa de Paște e întotdeauna la loc de cinste la români. Gospodinele pregătesc bucate alese, iar deliciile făcute în casă nu au termen de comparație cu nimic din comerț.
Miercuri, 28.03.2018, 14:01Crezi că n-ai nicio șansă să faci un cozonac ca la mama acasă, așa că dai fuga la supermarket sau la patiserie ca să cumperi unul? Ei bine, există o rețetă de cozonac extrem de simplă și de practică și care nu necesită frământare.
Sunetul lingurilor și al făcălețului se aude fără oprire în bucătăriile gospodinelor, în prag de Paște. Masa tradiţională de cunoaște câteva preparate nelipsite: drob, ciorbă şi friptură de miel, ouă roşii, cozonac şi celebra pască cu brânză. În unele regiuni, pe lângă acestea, nelipsite de pe masa pascală sunt și câteva specialităţi pe bază de păstrăvi şi hribi. Secretul gustului delicios al cozonacului, spune gazda, stă în umplutură.
Miercuri, 28.03.2018, 10:58Un preparat nelipsit de pe masa de Paște este, fără doar și poate, pasca. Dacă te-ai plictisit, însă, de varianta clasică și vrei să încerci o rețetă nouă gătește pasca cu brânză, fără aluat.
Odată cu sărbătorile pascale, apar și multe tentații. În orice caz, putem să ne înfruptăm din toate, cu o singură condițe: să fim atenți cum combinăm alimentele! 10 reguli generale în combinarea alimentelor
Marti, 27.03.2018, 21:22Nu mai e mult până la Paște și după o perioadă lungă de post, masa românilor se va umple din nou de preparate cu carne, ouă și produse lactate. Cu toate astea, ar trebui să fim cumpătați, spun specialiștii.
Marti, 27.03.2018, 21:17Salariile celor peste un milion de bugetari ar putea fi plătite mai devreme, înaintea vacanţei de Paşte, această măsură fiind analizată în cadrul Cabinetului Dăncilă, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
Marti, 27.03.2018, 21:08În cofetării, un kilogram de pască sau de cozonac este cu până la zece lei mai scump decât anul trecut. Economie nu fac nici gospodinele care prepară acasă deserturile de sărbătoare. Preţurile ingredientelor au explodat faţă de Paştele...
Marti, 27.03.2018, 19:23Știm deja cum se sărbătorește Paștele la noi. Explozia de culori și veselie este atât de binecunoscută și apreciată de români, încât nimeni nu concepe să nu fie alături de familie în această zi magică. Ne decorăm mesele cu aranjamente de Paște, pictăm ouăle roșii în familie și ne ajutăm mamele să gătească cei mai buni cozonaci și cea mai delicioasă pască. Dar cum sărbătoresc alte țări această sărbătoare frumoasă? Care sunt datinile și obiceiurile de Paște pe Glob? Vă invităm să le descoperim împreună.
Marti, 27.03.2018, 18:31Valul de scumpiri din ultimele luni se resimte şi pe masa de Paşte. Vom scoate mai mulţi bani din buzunar pentru cozonac şi pască, fie că le comandăm sau le preparăm acasă.
Marti, 27.03.2018, 16:28Valul de scumpiri din ultimele luni se resimte şi pe masa de Paşte. Vom scoate mai mulţi bani din buzunar pentru cozonac şi pască, fie că le comandăm sau le preparăm acasă.
Marti, 27.03.2018, 16:26Sărbătoarea de Paște se apropie cu pași repezi, iar pregătirile stau să înceapă. După ce, de Florii, gospodinele vor găti pește, întrucât e "dezlegare", cea de-a doua, după Buna Vestire.
Marti, 27.03.2018, 13:31La finele lui 1973, Papa Paul al VI-lea, mulțumit de ”Moise, Legiuitorul”; îi comandă un nou film producătorului Lew Grade, despre viața lui Iisus Hristos. Acesta se roagă de regizorul Franco Zeffirelli, care acceptă cu greu. Dustin Hoffman și Al Pacino sunt primele propuneri, dar sunt prea americani. Atunci apare numele lui Robert Powell, un actor ce se va identifica, din acel moment, cu personajul. Capodopera este, de Paște, la Antena 1, joi, 5, și vineri, 6 aprilie, de la ora 22.45
Marti, 27.03.2018, 13:29Fiecare familie are propriile obiceiuri atunci când vine vorba de sărbători, însă există câteva tradiții de Paște valabile pretutindeni, indiferent de zona geografică. Ne-au bucurat copilăria și continuă să o facă! Tu le respecți?
Marti, 27.03.2018, 13:09Anul acesta, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului sau Paștele pe 8 aprilie, iar cu o săptămână înainte, duminică aceasta, sunt Floriile, încă o sărbătoare importantă pentru credincioși.
Marti, 27.03.2018, 13:09Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, deține secretul celei mai bune fripturi de pasti. Apropierea Sărbătorilor pascale l-a inspirat pe celebrul bucătar să folosească cele mai bune bucate, dar şi alte ingrediente delicioase, pentru un produs finit...
Marti, 27.03.2018, 11:48În timp ce Crăciunul se sărbătorește, în fiecare an, pe 25 decembrie, Paștele pică întotdeauna duminica, însă datele diferă. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă acest lucru, ei bine, află că stabilirea datei de celebrare a Paștelui depinde de mișcarea Soarelui și a Lunii.
Marti, 27.03.2018, 11:39Sărbătoarea de Paște este incompletă fără preparatele tradiționale. Cozonacul este unul dintre ele. Cum timpul este dușmanul nostru, putem recurge la o rețetă simplă de cozonac, Panettone. Iată ce trebuie să știi despre prăjitura cu origini italiene.
Vineri, 23.03.2018, 16:22Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!
Și cozonacul de post este foarte delicios și poate fi preparat în multe moduri, cum ar fi acest cozonac de post cu suc de portocale în aluat și umplutuură de nuci cu cacao.
Chef Florin Dumitrescu a depănat amintiri despre sărbătorile de iarnă din copilăria lui. Juratul a spus că de pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească cozonacul.
Luni, 25.12.2017, 12:52Panettone este un celebru cozonac italian foarte ușor de făcut. În schimb trebuie respectată lista de ingrediente și succesiunea etapelor rețetei, iar Ralu ne spune tot.
Duminica, 24.12.2017, 10:53Flavia Mihășan, Analia Ștefania și Miruna Lică i-au făcut lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza, o surpriză. Pentru că el are grijă în fiecare dimineață să le pregătească micul dejun, fetele ș-au surprins pe acesta cu un cozonac, fîcut de mâinile lor.
Flavia Mihășan, Amalia Ștefania și Miruna Lică i-au pregătit lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza, un cozonac.
Şi cozonacul poate fi cu probleme, mai ales dacă preţul e suspect de mic. Reporterii Observator au analizat marfa din magazine şi, împreună cu specialiştii, au tradus etichetele.
Marti, 19.12.2017, 19:28Atunci când vine vorba de cozonaci părerile sunt împărţite. Unii oameni preferă să îi cumpere pentru că ies mai ieftin, alţii din contră. Spun că nimic nu se compară cu un cozonac făcut în casă.
Marti, 19.12.2017, 10:26E perioada în care cuptoarele sunt încinse zi-lumină. În cofetării şi patiserii de lux, se face faţă cu greu comenzilor. Clienţii vor coşuri cu specialităţi, din care să nu lipsească dulciurile de lux, precum cozonacul cu portocală...
Duminica, 17.12.2017, 19:31Chef Gheorghe Mircea pregătește cei mai pufoși și gustoși cozonaci. Specialistul oferă câteva sfaturi pentru prepararea cozonacului perfect.
Miercuri, 13.12.2017, 11:52De când sarmalele, friptura şi cozonacul sunt la doar un click distanţă, românii au prins gustul Crăciunului comandat online. Bucătarii firmelor de catering au încins cuptoarele şi s-au pus deja pe treabă. Comenzile sunt peste aşteptări,...
Duminica, 10.12.2017, 19:27Moment solemn la Târgul de Crăciun din oraşul german Dresda. Un uriaş cozonac de câteva tone, mândria patiserilor din oraş, a fost prezentat oficial publicului. Bineînţeles, cozonacul n-a rămas prea multă vreme întreg
Duminica, 10.12.2017, 09:27Cum se pot împleti cel mai bine tradiţia şi tehnologia? Gospodinele din Bucovina au găsit soluţia: cozonacul la un click distanţă. Pofticioşii nu trebuie decât să comande şi, imediat, în celălalt colţ al ţării, se încinge cuptorul.
Vineri, 08.12.2017, 19:29Când spui Crăciun, spui masă plină cu bucate delicioase, de pe care, bineînţeles că nu trebuie să lipsească şi cozonacul. Cel mai renumit la noi este cel de. Bucovina. Aşa se face că o tânără din Suceava s-a gândit să facă o afacere...
Vineri, 08.12.2017, 07:52Adrian Cristea are o fetiţă minunată care îi face toate poftele! Chiar dacă are încă o vârstă fragedă, Rania s-a pus serios pe treabă şi învaţă să gătească pentru tatăl ei.
Duminica, 03.12.2017, 10:28Nu doar carnea de porc NU poate lipsi de sărbători de pe mesele românilor. Ci şi cozonacul. Dar şi aici preţurile au explodat. Sunt producători care spun că vor vinde în decembrie, cozonac mai scump cu 30%. Kilogramul va ajunge la 65 de lei....
Luni, 13.11.2017, 19:34George a profitat de zilele petreute împreună şi i-a făcut o surpriză. Actorul a pregătit cozonacii, iar Andreea s-a arătat încântată de rezultat. Dovadă stă imaginea cu un cozonac apetinsant, pe care cântăreaţa a postat-o pe o reţea de socializare.
George a profitat de zilele petreute împreună şi i-a făcut o surpriză. Actorul a pregătit cozonacii, iar Andreea s-a arătat încântată de rezultat. Dovadă stă imaginea cu un cozonac apetinsant, pe care cântăreaţa a postat-o pe o reţea de...
Luni, 17.04.2017, 08:17Andreea Bălan a dezvăluit de curând faptul că soțul ei are un talent ascuns!
Andreea Bălan este o mămică fericită. În timp ce ea avea grijă de micuţa Ella, George Burcea le-a pregătit o surpriză de proporţii. De asta sunt toate femeile invidioase pe Andreea!
Duminica, 16.04.2017, 13:59Pregătirile pentru Paște sunt în toi la „Prietenii de la 11”, iar Diana Munteanu s-a apucat de gătit!
În Joia Mare nu e rost de odihnă. Nici în bucătărie, nici în grădină şi nici în pensiunile sau hotelurile care se pregătesc pentru vizita oaspeţilor.
Joi, 13.04.2017, 19:49În Joia Mare nu e rost de odihnă. Nici în bucătărie, nici în grădină şi nici în pensiunile sau hotelurile care se pregătesc pentru vizita oaspeţilor. Ne-am oprit la Buzău, apoi în Harghita şi la Sinaia să învăţăm de la cele mai...
Joi, 13.04.2017, 19:32Anca Țurcașiu a fost primul sex-simbol al României după Revoluţie, însă şi acum, după atâţia ani, continuă să frângă inimi.
Joi, 13.04.2017, 17:21S-a întâmplat în această dimineaţă într-un hipermarket. Iniţial, mulţimea a fost ţinută sub supraveghere de agenţii de pază. Dar în momentul în care cozonacii au fost scoşi la vânzare, a început nebunia. Clienţii s-au împins unii pe...
Joi, 13.04.2017, 13:24Fiindcă se apropie Paștele, Florin Ristei și Diana Munteanu au pregătit la „Prietenii de la 11” sfaturi utile pentru această perioadă din an!
Cătălin Oprişan, redactorul șef de la a1.ro, a prezentat la „Neatza cu Răzvan şi Dani” cum se „bate” aluatul pentru cozonac!
Cătălin Oprişan, redactorul de la A1.ro, a prezentat la Neatza cu Răzvan şi Dani, a prezentat cum se frământă aluatul pentru cozonac.
Hrana vie este din ce in ce mai cautata, oferind o varianta sanatoasa a hranei de zi cu zi. Si, cum Sarbatorile se apropie, gospodinele s-au pus pe gatit. Dulciurile sunt in topul preferintelor copiiilor, iar deserturile raw-vegane sunt ideala pentru acestia.
Marti, 11.04.2017, 16:32Ouă, pască, cozonac, friptură de miel. Cum slăbim după Paşte? După „orgii” culinare, dieta asta e... MIRACULOASĂ!
Luni, 10.04.2017, 12:13Liviu Vârciu este foarte încântat de munca în fabrica de patiserie. Artistul își aduce aminte de copilărie când bunica sa îl punea să frământe cozonacii