Antena Căutare

Articole despre decor

Mai multa culoare pentru casa ta

Mai multa culoare pentru casa ta

Unul dintre curentele importante ale modei caselor in acest an, ca sa vorbim in termenii arhi-cunoscuti astazi, este vivacitatea culorii.

Sambata, 19.03.2011, 00:00
Cum sa aduci mai multa culoare in casa ta folosindu-te de pernute

Cum sa aduci mai multa culoare in casa ta folosindu-te de pernute

Uneori poti face schimbari destul de mari prin cateva detalii bine plasate. Pernutele sunt acele lucruri care pot schimba atmosfera unei camera, fie ca este vorba de dormitor, bucatarie sau living.

Joi, 10.03.2011, 00:00
Design turcesc pentru casa ta

Design turcesc pentru casa ta

Ca o concluzie clara a faptului ca ramura amenajarilor de interior este in plina dezvoltare si ca nevoia de frumos este o tendinta general valabila, suntem surprinsi din ce in ce mai des sa descoperim designeri, colectii de mobila sau decoratiuni dintre cele mai rafinate venind din tari necunoscute pana acum in sfera designului modern.

Miercuri, 09.03.2011, 00:00
Cinci idei de lampa pentru acasa

Cinci idei de lampa pentru acasa

Lampa este un obiect care nu poate lipsi din nicio casa. Pe langa faptul ca este foarte practica, aceasta poate fi si un accesoriu care sa vina in completarea imaginii casei tale.

Luni, 28.02.2011, 00:00
Florile, un detaliu proaspat si natural in casa ta

Florile, un detaliu proaspat si natural in casa ta

Indiferent ca alegi sa ai in casa flori proaspete intr-o vaza sau mai multe locuri din casa, ori le preferi pe cele la ghiveci, care cresc an de an sub ochii tai, plantele pot schimba cu adevarat atat aerul, cat si modul in care arata o camera.

Sambata, 26.02.2011, 00:00
FOTO! Un stil eclectic pentru casa ta

FOTO! Un stil eclectic pentru casa ta

Sunt atat de multe stiluri de a decora si aranja o casa, incat a alege doar unul dintre ele poate fi considerat "pacat". Cu o abordare eclectica, respectiv un mixaj de idei, conceptii si modele culturale, poti avea un interior pe care ti l-ai dorit intotdeauna.

Miercuri, 23.02.2011, 00:00
Amprenta egipteana in interioare europene

Amprenta egipteana in interioare europene

Cand vine vorba de a decora o casa, exista nenumarate directii si influente stilistice care pot fi luate in calcul, insa cel mai important aspect este alegerea stilului cel mai potrivit personalitatii celor ce vor locui in acest spatiu. Unul dintre cele mai populare stiluri este cel oriental, datorita relevantei sale in ceea ce priveste cultura si traditia.

Vineri, 18.02.2011, 00:00
Lumanarile decorative, simboluri de intimitate in orice casa

Lumanarile decorative, simboluri de intimitate in orice casa

Lumanarile decorative au fost declarate oficial cele mai populare elemente de ornare temporara a locuintei. Multe dintre proprietatile acestor mici unelte pentru creat atmosfera provin din vremuri indepartate si au semnificatii aparte. Ele si-au pastrat valoarea sugestivă de-a lungul timpului, ca simboluri de liniste, pace si intimitate. Estetica lor a trecut prin cele mai neasteptate faze: de la simplele lumanari cilindrice si albe create pentru sfesnice, pana la adevarate sculpturi in ceara intr-o gama cromatica infinita.

Joi, 17.02.2011, 00:00
Decoreaza casa folosind oglinzi! (partea I)

Decoreaza casa folosind oglinzi! (partea I)

Oglinzile sunt obiecte atat de simple, ce au devenit populare imediat ce au fost create, pentru ca ofera ceva unic: reflexia celui ce o priveste. Astfel ele sunt un element cheie in industria frumusetii, sunt obiecte de arta si de decor. Ele pot aduce lumina si spatiu intr-o incapere, de aceea sunt folosite pentru ca ii pot oferi o alta dimensiune.

Joi, 10.02.2011, 00:00
Lampile - nu doar corpuri de iluminat, ci si piese de decor

Lampile - nu doar corpuri de iluminat, ci si piese de decor

In locuinta moderna, se pune din ce in ce mai mult accentul pe iluziile create de lumini si umbre. De altfel, orice obiect de decor va arata diferit intr-o incapere in functie de modul in care este luminat. Astfel, un tablou sau anumite piese de mobilier pot deveni mai vizibile sau pot trece neobservate si in functie de atmosfera general pe care o creezi in intreaga incapere.

Miercuri, 09.02.2011, 00:00
Gradina Nikka Yuko - design japonez in inima Canadei

Gradina Nikka Yuko - design japonez in inima Canadei

Gradina Nikka Yuko este una dintre cele mai reprezentative pentru stilul japonez gasit insa in afara tarii de origine. Nimic nu este lasat la voia intamplarii si niciun detaliu nu este omis in incercarea de a crea ceva cu adevarat autentic, chiar in inima Canadei. “Ni” vine de la Nihon (Japonia), “Ka” pentru Kanada (Canada) si Yuko pentru prietenie in japoneza.

Marti, 08.02.2011, 00:00
Acces Direct in casa lui Radu Mazare

Acces Direct in casa lui Radu Mazare

In aceasta seara, gratie bunavointei lui, avem "acces direct" in casa lui Radu Mazare.

Luni, 07.02.2011, 18:12
FOTO! Totul despre bucatariile contemporane

FOTO! Totul despre bucatariile contemporane

Bucataria este locul unde mama experimenteaza cele mai multe retete si combina sute de ingrediente doar pentru a da viata unui fel de mancare. Asa ca daca esti o mama careia ii place sa isi satisfaca familia cu diferite retete, poate ca este timpul sa iti schimbi si decorul bucatariei cu unul mai inovator si mai accesibil.

Luni, 07.02.2011, 00:00
Pianul - o piesa eleganta de decor

Pianul - o piesa eleganta de decor

Istoria pianului este strans legata de cea a artelor decorative, el impodobind curtile regale europene inca de la inceputurile sale. Acest obiect de lux ofera diversitate si originalitate in designul interior atat iubitorilor de muzica, cat si iubitorilor de inedit in genere. Dincolo de functionalitatea lui clara, pianul reprezinta un obiect decorativ in sine, este simbol al deschiderii catre cultura si al unui stil de viata sofisticat, ca expresie a rafinamentului desavarsit.

Luni, 07.02.2011, 00:00
Design interior pentru cei care vad viata ...  in roz

Design interior pentru cei care vad viata ... in roz

In fiecare an, Pantone, autoritatea in domeniul culorilor, anunta culoarea anului despre care ati putut citi intr-unul din numerele trecute ale Jurnalului Casei. Anul acesta culoarea aleasa a fost o nuanta de roz, Honeysuckle 18-2120, care desi este o culoare frumoasa majoritatea ne-am fi gandit la ea ca fiind mai potrivita stilului vestimentar decat designului de interior. Prima reactie a designerilor a fost de uimire. „Roz!? Cine vrea sa decoreze cu roz?"

Duminica, 06.02.2011, 00:00
O alta camera, cu acelasi mobilier

O alta camera, cu acelasi mobilier

Daca vrei ca locuinta ta sa arate altfel, uneori doar rearanjarea mobilei poate face minuni. De altfel, noile tendinte in ceea ce priveste amenajarea casei recomanda mobilierul simplu, usor de manevrat si chiar de asamblat.

Miercuri, 02.02.2011, 00:00
Design japonez pentru casa ta

Design japonez pentru casa ta

Simplitate, echilibru, sobrietate, eleganta, sunt cuvinte care au descris dintotdeauna ameajarile in stil asiatic. Desi se sprijina pe criterii estetice vechi, iar inspiratia este data de casele traditionale asiatice, acest stil reprezinta astazi expresia modernitatii si inovatiei in materie de design interior si se impune tot mai pregnant pe piata europeana.

Sambata, 29.01.2011, 00:00
O camera pentru doi copii

O camera pentru doi copii

De multe ori, din motive de spatiu mai ales, copiii nu au fiecare camera lui, ci impart frateste o camera. Iar pana la o anumita varsta (adolescenta - cand lucrurile se complica) este chiar indicat ca cei mici sa fie impreuna si sa nu devina singuratici, fiecare in camera lui, cu interesele lui.

Vineri, 28.01.2011, 00:00
Vopseste-ti peretii in gri!

Vopseste-ti peretii in gri!

Fara exemplificare si doar la nivel de sugestie, ideea vopsirii peretilor in gri poate sa sperie. In practica, solutia este cu totul inedita. Folosirea unei astfel de culori neutre poate fi categoric definita ca eleganta si sofisticata, indiferent de stilul ales. In functie de nuanta, aceasta culoare poate da spatiului un aer de modernitate sau, in contrast cu un decor cu specific, te poate purta in frantuzescul secolului al XVIII-lea.

Duminica, 23.01.2011, 00:00
Decorarea casei cu piatra naturala

Decorarea casei cu piatra naturala

Trei sunt principiile care trebuie sa primeze ori de cate ori un decor interior permite folosirea pietrei naturale: textura, culoarea si sugestia puternica de valoare naturala. Din toate timpurile, acest material s-a folosit cu preponderenta in spatiile exterioare. Acum insa, paleta de situatii in care recurgem la ea s-a extins si la placarea suprafetelor din interior.

Luni, 17.01.2011, 00:00
Cum sa pui in valoare culoarea preferata, in locuinta ta

Cum sa pui in valoare culoarea preferata, in locuinta ta

Daca ai o culoare preferata si vrei sa o folosesti in decorarea casei tale, poti lua in considerare cateva sfaturi pentru a o pune in valoare si a te bucura intr-adevar de efectul obtinut.

Marti, 04.01.2011, 00:00
Pregatirea casei de Sarbatoare

Pregatirea casei de Sarbatoare

Craciunul inseamna zile petrecute alaturi de familie, bucurie, surprize placute, Mosul si, nu in ultimul rand, bradul impodobit si decoratiunile pentru casa. Magazinele abunda de astfel de produse si este imposibil sa nu te simti coplesit in fata misiunii de a cumpara cadouri deosebite si de a realiza aranjamente care sa reflecte cat mai bine propriile idei si sentimente despre Sarbatorile de iarna.

Duminica, 19.12.2010, 00:00
VIDEO! Vezi cum arata cel mai scump brad din lume!

VIDEO! Vezi cum arata cel mai scump brad din lume!

Cel mai scump brad de Craciun din lume a fost impodobit la un hotel de lux din Emiratele Arabe Unite.

Vineri, 17.12.2010, 00:00
Casa ta: elementele care creeaza o atmosfera de sarbatoare

Casa ta: elementele care creeaza o atmosfera de sarbatoare

Sunt cateva elemente pe care le asociem in mod inevitabil cu Craciunul. Si aici nu ne referim la simblorile clare, concrete, cum ar fi imaginea pruncului Iisus, a lui Mos Craciun, sau a unui brad impodobit. Sunt acele lucruri care i s-au asociat in timp si care ne transpun in starea de sarbatoare:

Vineri, 10.12.2010, 00:00
Alege o tema pentru bradul de Craciun!

Alege o tema pentru bradul de Craciun!

Daca vrei sa ai un brad de Craciun impodobit cu bun gust, important este sa alegi o tema sau o culoare pe care sa le urmezi.

Joi, 09.12.2010, 00:00
VIDEO! Obiectele de decor traditionale, din ce in ce mai rare

VIDEO! Obiectele de decor traditionale, din ce in ce mai rare

Mastile populare, ceramica, opincile si obiectele de decor traditionale romanesti sunt din ce in ce mai rare si din ce in ce mai scumpe. La magazin, costa de cinci ori mai mult decat la producator. Comerciantii spun ca vand scump din cauza taxelor, producatori insa au venituri simbolice.

Luni, 06.12.2010, 00:00
Craciun in stil spaniol

Craciun in stil spaniol

Desi Craciunul are aceleasi semnificatii religioase pentru crestini, indiferent ca sunt catolici sau ortodocsi, exista si traditii specifice care tin de tara in care este sarbatorit.

Duminica, 05.12.2010, 00:00
Ornamente de Craciun din camasi vechi

Ornamente de Craciun din camasi vechi

Daca vrei sa iti pui la incercare indemanarea si cheful de joaca in perioada sarbatorilor, sau sa le dai o cupatie celor mici, poti incerca sa pui in aplicare cateva idei eco de decorare, care in alte tari fac deja furori.

Sambata, 04.12.2010, 00:00
FOTO! Cum sa combini accesoriile in locuinta ta

FOTO! Cum sa combini accesoriile in locuinta ta

Accesoriile sunt cele care confera caldura si personalitate unei locuinte, insa daca nu sunt combinate cu bun gust, pot face ca o camera sa aiba o atmofera aglomerata, lipsita de armonie. Urmeaza cativa pasi pentru a te folosi de elementele de decor intr-un mod in care sa iti puna in valoare simtul estetic.

Joi, 11.11.2010, 00:00
Cum sa realizezi un cadou personalizat, in 4 pasi simpli

Cum sa realizezi un cadou personalizat, in 4 pasi simpli

Vrei sa oferi un cadou original, facut chiar de tine? Fetele de la Good Homes iti arata cum sa transformi un banal cofraj de oua intr-o cutiuta haioasa si plina de culoare.

Duminica, 03.10.2010, 00:00
Bonsai, suiseki si saikei: nu doar copaci in miniatura, ci arta

Bonsai, suiseki si saikei: nu doar copaci in miniatura, ci arta

Toata lumea stie ce este acela un bonsai, acel copac cu tulpina groasa, cu ramuri subtiri si curbate, cu forma ciudata si aspect imbatranit in ciuda dimensiunilor reduse. Mai putin cunoscut este faptul ca termenul "bonsai" nu defineste o specie de pomi, ci o arta: arta de a modela copaci mici si de a le da forma celor mari care se dezvolta in natura.

Luni, 20.09.2010, 00:00
Camera copilului tau - spatiul in care el devine creativ

Camera copilului tau - spatiul in care el devine creativ

Camera unui copil nu trebuie sa fie doar colorata si ticsita de jucarii, dar si sa ii ofere posibilitatea de a o recrea de cate ori doreste. In felul acesta, el isi va putea folosi imaginatia si pofta de joaca pentru a realiza lucruri care sa ii ofere satisfactie si placere.

Vineri, 17.09.2010, 00:00
Sabloanele: decoreaza obiecte sau peretii casei

Sabloanele: decoreaza obiecte sau peretii casei

Stencil este un cuvant englezesc care denumeste un procedeu de desenare a unei figurine pe un perete sau alt obiect folosind un sablon. Puteti vedea astfel de desene pe zidurile si gardurile din orice oras, iar unele sunt foarte ingenioase atat ca desen, cat si ca mesaj.

Luni, 16.08.2010, 00:00
FOTO! Confortabila si de lux: canapeaua imbracata in blana

FOTO! Confortabila si de lux: canapeaua imbracata in blana

O privire la canapeaua Cipria de la Edra si parca ai dansa pe Night Fever de la Bee Gees. Nu numai ca are culori puternice, which rocks, dar stilul in care cele 9 bucati de blana sunt combinate provoaca intregul concept de design.

Duminica, 15.08.2010, 00:00
Schimbare de decor? Foloseste benzile colorate

Schimbare de decor? Foloseste benzile colorate

Daca vrei sa ai un model vesel pe perete sau sa dai un alt aspect unei mese simple, albe, nu este nevoie sa faci o schimbare majora. Foloseste benzile colorate care se lipsesc pe orice suprafata.

Joi, 22.07.2010, 00:00
Casa noastra - spatiul reinventat

Casa noastra - spatiul reinventat

In foarte multe cazuri, intr-un apartament cu trei camere, una dintre ele este sufrageria care nu de putine ori este locul in care se primesc musafirii, insa in care restul familiei nu petrece prea mult timp.

Luni, 19.07.2010, 00:00
Casa de inspiratie provensala

Casa de inspiratie provensala

Luminos, simplu, plin de verdeata si flori viu colorate, cam asa s-ar putea descrie un spatiu provensal.

Luni, 19.07.2010, 00:00
Locuinta in stil POP ART

Locuinta in stil POP ART

Culori tipatoare, imagini caricaturale, obiecte ce aduc mult a kitsch sunt elemente care transforma o locuinta intr-un spatiu ireal, ca de desen animat. Da, pop art-ul a patruns in designul interior si se manifesta destul de jucaus.

Vineri, 16.07.2010, 00:00
Mobilier in stil Pop life

Mobilier in stil Pop life

Mobilierul atipic, cu forme futuriste, are avantajul ca nu pretinde multe accesorii. De regula, daca ai o canapea cu forme suprarealiste sau o biblioteca din cilindrii intr-o camera, aceasta va deveni brusc plina…de personalitate. In acest gen de amenajare se pleaca de la o piesa de rezistenta. Nu aglomera prea multe piese de mobilier intr-o singura camera, cu atat mai mult daca ai decis sa iti pui tapet sau fototapet pe pereti. Combina fototapet cu desene alb-negru cu mobilier in culori aprinse, accesorizeaza apoi interiorul cu decoratiuni atipice, iar casa ta va parea desprinsa din lucrarile lui Piet Mondrian

Joi, 15.07.2010, 00:00
Bam Boo - aceleasi preturi si pe timp de criza

Bam Boo - aceleasi preturi si pe timp de criza

Ca urmare a majorarii taxei pe valoare adaugata de la 19% la 24%, lantul de magazine deco Bam Boo a luat decizia de a nu creste preturile produselor sale. Cu peste 5.000 de produse destinate in special decoratiunilor pentru casa, mobilier, aromaterapie si relaxare, bam boo are o retea de 22 de magazine care acopera toate zonele tarii.

Marti, 13.07.2010, 00:00
Cateva modalitati de a face economie cand decorezi casa

Cateva modalitati de a face economie cand decorezi casa

Cand te-ai mutat intr-o casa noua sau te-ai plictisit de aspectul invechit al celei in care locuiesti deja, vei investi in tot felul de obiecte care sa transforme acest loc in ceea ce numim "acasa". Daca ai un buget limitat si nu stii ce sa alegi intre niste piese de mobilier noi pentru dormitor sau un set de masa cu scaune pentru bucatarie, exista posibilitatea de a le impaca pe amandoua, daca iei in considerare niste sfaturi:

Marti, 15.06.2010, 00:00
Bouganvillea, floarea de hartie

Bouganvillea, floarea de hartie

O planta des intalnita in zona mediteraneana, ea acopera ca o patura colorata zidurile si gardurile si le confera eleganta.

Luni, 07.06.2010, 00:00
Arta din dopuri de pluta

Arta din dopuri de pluta

Iti place sa te inconjori de lucruri unicat? Indrazneste si confectioneaza singur obiecte decorative usor de realizat si din materiale la indemana. Revista Felicia iti ofera cateva sugestii.:

Luni, 07.06.2010, 00:00
Frumusetea simpla a garoafelor

Frumusetea simpla a garoafelor

Cand vrei sa iti improspatezi locuinta cu un buchet de flori, de cele mai multe ori vei alege trandafiri, crini sau chiar flori de camp pentru ca sunt frumoase si au un miros placut. Garoafele au intrat intr-un con de umbra si nu sunt in topul preferintelor. Insa in ultima vreme incep sa fie ceva mai apreciate. Iata cum le poti pune in valoare:

Joi, 03.06.2010, 00:00
Globuri cu plante

Globuri cu plante

Boluri inalte, transparente, deschise, din sticla sau plastic de calitate sunt ideale pentru a fi transformate in niste globuri in care cresc frumos plante decorative. Incearca acest lucru folosind niste plante care au nevoie de mai putin apa cum ar fi cactusii, aloe, dracena si alte plante din zonele tropicale sau subtropicale uscate.

Miercuri, 02.06.2010, 00:00
Sosetele colorate ale bebelusilor - saculeti cu flori, jucarii sau portofele

Sosetele colorate ale bebelusilor - saculeti cu flori, jucarii sau portofele

Ai un bebelus si o gramada de sosetele adorabile. Ai putea pune vreo doua deoparte pentru a i le oferi mai tarziu drept cadou, insa sub alta forma. Alege-le pe cele mai frumoase si transforma-le in saculeti parfumati, pasari crosetate sau un portofel amuzant.

Luni, 24.05.2010, 00:00
De ce sa folosesti lumanari in decorarea locuintei

De ce sa folosesti lumanari in decorarea locuintei

Lumanarile pot schimba usor atmosfera unei incaperi. Sunt obiecte versatile cu care poti decora intreaga casa, in functie de camera si de rezultatul dorit.

Marti, 11.05.2010, 00:00
Ce sa nu faci cand iti decorezi casa

Ce sa nu faci cand iti decorezi casa

Prea multa mobila, culori care obosesc, pereti prea incarcati sau din contra, flori de plastic sau multe bibelouri ... sunt cateva elemente care strica din farmecul unei locuinte ce se vrea a fi de bun gust. Sa vedem cateva exemple de camere care ar putea arata mai bine.

Vineri, 07.05.2010, 00:00
Vechea locatie noul decor

Vechea locatie noul decor

Mirecea Badea ne arata o poza cu vechiul decor al emisiuni

Joi, 25.03.2010, 10:05
Badea prezinta noul decor al emisiunii

Badea prezinta noul decor al emisiunii

MIrcea Badea are o masa si mai mica, dar spune ca ii ajunge si intelege ca este criza.

Luni, 15.03.2010, 11:54

Ultimele știri

x