Locuitorii unui oraș din California au început să se simtă rău și au ajuns la spital după ce au mâncat cozonac.
Luni, 12.01.2015, 21:16
Jurnalist, moderator al emisiunii ”Numai de bine” și a știrilor matinale de weekend de la Antena 3, Ela crede în informație și în puterea ei de a schimba lumea. Vedeta ne recomandă o reţetă simplă şi sănătoasă.
Miercuri, 24.12.2014, 11:10
Astăzi, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi recomandă să găteşti ”Cozonac cu drag”, un preparat delicios, specific sărbătorilor ale iernii.
Vegetarienii şi mai ales raw-veganii au propriile reţete de sărbătoare. Au până şi o reţetă de cozonac, sută la sută vegetal. Cozonacul raw-vegan nu arată ca un cozonac tradiţional, dar asta nu înseamnă că nu este la fel de gustos.
Miercuri, 10.12.2014, 20:12
În marile oraşe, frământatul cozonacilor nu mai e la modă. Pe masa de Crăciun, mai nou, se pun torturi şi prăjituri sofisticate. Ca urmare, deja cofetăriile sunt asaltate de comenzi.
Miercuri, 10.12.2014, 19:34
Este un preparat românesc, foarte delicios, iar fără el pe masa de Crăciun, sărbătorile nu ar mai fi la fel. Mirosul de cozonaci abia scoşi din cuptor este inconfundabil!
Joi, 27.11.2014, 17:52
Raluca - cozonac
Luni, 24.11.2014, 12:29
Trei zile, un bătrân de 85 de ani a fost uitat în Primărie! S-au închis uşile fără ca cineva să vadă că bătrânul aştepta în sala de consiliu. De vineri până luni a trăit doar cu două felii de cozonac. N-a avut nicio picătură de...
Miercuri, 04.06.2014, 19:18
Geanina Ilieș și Octavia Geamănu, frumoasele știriste de la Observator, sunt firi extrem de joviale, în ciuda faptului că pe micile ecrane, atunci când vă aduc cele mai ”calde” vești, sunt extrem de serioase.
Vineri, 25.04.2014, 08:56
Ouă roşii şi ouă umpute, plus toate bunătăţile de primăvară din grădină, apoi sarmale, friptură de miel şi de curcan, iar la desert cozonac şi poate o prajitură. Acesta o să fie meniul vedetei Antena 1 pentru cea mai importantă zi a creștinismului
Sambata, 19.04.2014, 20:46
Una dintre blondele fatale ale Serviciului Român de Comedie nu știe unde își va petrece sărbătorile, dar are o certitudine când vine vorba de masa specifică: ouă roșii, cozonac și vin de țară
Sambata, 19.04.2014, 16:28
Monica Tatoiu pregateste cozonac de pasti
Vineri, 18.04.2014, 23:37
Pentru o masă tradiţională de Paşte românii nu mai trebuie să piardă câteva zile în bucătărie. Drob, cozonac sau pască făcute după reţete tradiţionale se găsesc acum şi în magazine
Miercuri, 16.04.2014, 08:25
O lebădă le-a dat fiori reci mai multor iubitori de animale din Constanţa. Când a fost observată de oamenii care au ieşit, de dimineaţă, la o plimbare pe lângă Lacul Tăbăcăriei, graţioasa pasăre părea prinsă în gheaţă.
Duminica, 09.02.2014, 20:14
O lebădă le-a dat azi fiori reci pe şira spinării, mai multor iubitori de animale din Constanţa. Când a fost observată, de oamenii care au ieşit, de dimineaţă, la o plimbare pe lângă Lacul Tăbăcăriei, graţioasa pasăre părea prinsă...
Duminica, 09.02.2014, 19:37
Locuitorii capitalei mexicane au primit în dar, de Ziua Regilor Magi, un cozonac uriaş, lung de aproape 1400 de metri. Mii de oameni au putut gusta câte o bucată din marele desert.
Sambata, 04.01.2014, 11:03
Locuitorii capitalei mexicane au primit în dar, de Ziua Regilor Magi, un cozonac uriaş, lung de aproape 1400 de metri. Mii de oameni au putut gusta câte o bucată din marea prăjitură.
Sambata, 04.01.2014, 07:51
De ziua ei, Andreea Marin şi-a deschis sufletul şi a povestit ce înseamnă, pentru ea, sărbătorile de iarnă. Vedeta va petrece anul acesta primul Crăciun alături de fiica ei şi de Tuncay şi împreună îl vor aștepta pe Moş Crăciun.
Luni, 23.12.2013, 17:54
În dimineața de Moș Ajun, Răzvan și Dani vin cu o ediție specială a celui mai iubit matinal din România. Începând cu ora 8 dimineaţa, haioşii matinali dau startul petrecerii cu o ediţie specială a emisiunii Neatza, plină de voie bună, cu momente din cele mai haioase şi invitaţi pe măsură.
Luni, 23.12.2013, 16:50
În satele ninse din Sibiu, astăzi a fost ziua când s-au făcut "lichiele", un fel de prăjitură care numai şi numai acolo se face. Iar în timp ce bunătăţile prindeau formă în cuptor, cetele de colindători răsunau pe la porţi.
Luni, 23.12.2013, 16:33Vlăduț o învață pe frumoasa Roxana cum se prepara cozonacii
Luni, 23.12.2013, 10:45
Vlăduţ o învaţă pe Roxana Ionescu să prepare cozonaci ca la bunica acasă.
Annes şi Jimmy Dub prepară un cozonac în platoul "Star matinal"!
Luni, 23.12.2013, 10:20
Cozonacul românesc trece graniţa până în Spania, Italia şi chiar America. De Crăciun, coacem peste două milioane pentru străini. Şi încasăm milioane bune.
Marti, 17.12.2013, 21:43
Vladut gateste: "Cozonac".
Iepurasul de Paste are greutati diferite. Pentru persoanle cu greutate, el e mai bogat si mai. greu. Cozonacul, ciocolata sau vinul sunt nelipsite din pachetele-cadouri. Dar ele nu cantaresc foarte mult.
Luni, 29.04.2013, 19:22
Pastele lui 2013 este Zu! Daniel Buzdugan si Mihai Morar, ajutati de Tudor Constantinescu, de la Top Chef, au pregatit un super coZUnac!
Luni, 22.04.2013, 16:42
Pastele lui 2013 este Zu. Nu va faceti griji, slujba de inviere, de la Mitropolie nu va fi tinuta de Buzdugan si Morar, dar cei doi vor putea fi in casele fiecarui roman. Va intrebati cum? Ei bine, prin intermediul cozonacului. Matinalii de la Radio...
Luni, 22.04.2013, 16:38
Obiceiurile stravechi sunt o comoara pentru locuitorii unui sat din judetul Bistrita-Nasaud. In ajunul Anului Nou, fiecare ulita a prins viata datorita colindatorilor. Gospodarii au primit cu emotie in casele lor Plugusorul si Capra si i-au cinstit cu tuica si cozonac pe tinerii care pastreaza traditia.
Marti, 01.01.2013, 12:37
Sorin Blejnar a mers la colindat la Castelul Săvârşin, la Regele Mihai. Fostul şef ANAF s-a amestecat printre colindătorii care au fost primiţi la Săvârşin. Majestatea sa i-a întâmpinat, alături de membrii familiei, cu ceai, ţuică şi...
Marti, 25.12.2012, 11:09
Cozonacii sunt la mare cautare in sezonul rece. Mai ales cand se apropie Sarbatorile. Cu o saptamana inainte de Craciun, fabricile de panificatie din Romania se pregatesc intens.
Luni, 17.12.2012, 14:16
Spiritul sarbatorilor se simte in hipermarketuri. si la casa! Clientii au facut deja liste. Iar acum deschid larg portofelele pentru prima runda de cumparaturi. Multi au bugetul clar stabilit. Dar socotelile de-acasa nu se prea potrivesc cu cele din targ. Cosul de Crciun e mai scump anul acesta.
Duminica, 16.12.2012, 19:49
Sustinatorii USL a fost rasplatiti pe plan local cu o sticla de vin alb si un cozonac, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Marti, 17.04.2012, 00:00
Sambata Mare inseamna multa munca pentru gospodine. Potrivit traditiei, astazi s-a facut painea in cuptor, pasca si s-au vopsit oua. Femeile de la sate nu fac rabat de la vechile obiceiuri si se pregatesc pentru Paste inca de dimineata. Si romanii care...
Sambata, 14.04.2012, 19:23
Nu exista sarbatori de Pasti fara miel! Cel putin pentru romani. Majoritatea prefera mancarurile traditionale - drob si friptura de miel, sarmale, cozonac si oua colorate. Dar sunt si unii care prefera sa incerce o altfel de masa de Pasti. Iar pe ei, specialistii ii provoaca la mese inedite
Vineri, 13.04.2012, 00:00
Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa festiva de Pasti. Iata cum poti prepara cozonaci pufosi si deliciosi!
Vineri, 13.04.2012, 00:00
Romanii nu pun pe masa de Paste doar cozonaci si pasca. In laboratoarele de patiserie se fac de zor iepurasi de ciocolata, mielusei aromati sau oua acoperite cu martipan. Cofetariile muncesc peste program pentru a onora comenzile. Cine nu si-a dat din...
Miercuri, 11.04.2012, 20:17
Primarul Radu Mazare isi petrece Pastele in familie. Dar nu acasa, la Constanta, ci la mii si mii de kilometri distanta, in Madagascar. Mama lui il va insoti pe insula exotica si, ca sa nu duca dorul bucatelor de acasa, va pune in geamantan si cateva...
Marti, 10.04.2012, 16:43
Toata lumea se pregateste de Paste. Clientii-sa cumpere, comerciantii-sa aiba cat mai multe de oferit si evident castiguri cat mai mari. Asa incat si targurile traditionale si cofetariile se intrec deja in prepararea cozonacilor, a pascai si a...
Sambata, 31.03.2012, 19:19
De fiecare data in perioada sarbatorilor parca nu ne putem abtine fie de la sarmalute, friptura, caltabos sau cozonac. Toate mancarurile te imbie fara sa-ti da seama, dar din pacate nu e deloc sanatos pentru organism.
Marti, 03.01.2012, 00:00
Un cozonac perfect trebuie sa fie rumen, moale in interior si cand se taie, trebuie sa se desfaca in fasii. Daca este sfaramicios sau mult prea "gumat", atunci ai gresit undeva in prepararea lui.
Joi, 22.12.2011, 00:00
Sute de craioveni s-au imbrancit aseara in pragul unui supermarket pentru un cozonac sau o sticla de ulei la pret promotional. A fost lupta crancena. Cei care n-au putut tine pasul au fost pur si simplu calcati in picioare.
Vineri, 16.12.2011, 00:00
Producatorii framanta de zor pentru a face fata cererilor din perioada urmatoare. Si ei, dar si comerciantii, spun ca cererea este cu un sfert mai mare fata de Craciunul trecut.
Joi, 08.12.2011, 00:00
Romanii aflati departe de tara se pregatesc intens pentru sarbatori ca acasa. Cu cozonac, carnati, tuica si mici. Le comanda insa online, de la magazinele din Romania, daca nu au norocul sa primeasca pachete de la rudele de aici.
Luni, 05.12.2011, 19:27
Bunatati gasim si la Targul Traditional de la Agronomie. Aici insa produsul "vedeta" este un cozonac gigant de 12 kilograme la care s-a muncit timp de doua zile.
Sambata, 26.11.2011, 13:25
Bunatati gasim si la Targul Traditional de la Agronomie. Aici, insa, produsul "vedeta" este un cozonac gigant de 12 kilograme la care s-a muncit timp de doua zile.
Sambata, 26.11.2011, 00:00
Incearca o tarta italiana cu branza ricotta (un fel de urda italieneasca mai proaspata si mai dulce) si un strat subtire de aluat de cozonac.
Duminica, 13.11.2011, 00:00
O felie de cozonac fierbinte, abia scos din cuptor, putina tuica la pomana porcului, doua lingurite de dulceata intr-o seara ploioasa de toamna sau o portie consistenta de papanasi, atunci cand dorim sa ne desfatam cu un desert dulce acrisor. Este mancarea romaneasca, mancarea pe care o iubim atat de mult...
Marti, 08.11.2011, 00:00
O felie de cozonac fierbinte, abia scos din cuptor, putina tuica la pomana porcului, doua lingurite de dulceata intr-o seara ploioasa de toamna sau o portie consistenta de papanasi, atunci cand dorim sa ne desfatam cu un desert dulce acrisor. Este mancarea romaneasca, mancarea pe care o iubim atat de mult...
Luni, 07.11.2011, 00:00
Desi cozonacul nu reprezinta o adevarata amenintare asupra sanatatii omului, pentru Nicu Covaci un anume cozonac "mai special" i-a provocat fondatorului trupei Phoenix reactii adverse.
Miercuri, 21.09.2011, 00:00