Obiceiurile stravechi sunt o comoara pentru locuitorii unui sat din judetul Bistrita-Nasaud. In ajunul Anului Nou, fiecare ulita a prins viata datorita colindatorilor. Gospodarii au primit cu emotie in casele lor Plugusorul si Capra si i-au cinstit cu tuica si cozonac pe tinerii care pastreaza traditia.
Marti, 01.01.2013, 12:37Sorin Blejnar a mers la colindat la Castelul Săvârşin, la Regele Mihai. Fostul şef ANAF s-a amestecat printre colindătorii care au fost primiţi la Săvârşin. Majestatea sa i-a întâmpinat, alături de membrii familiei, cu ceai, ţuică şi...
Marti, 25.12.2012, 11:09Cozonacii sunt la mare cautare in sezonul rece. Mai ales cand se apropie Sarbatorile. Cu o saptamana inainte de Craciun, fabricile de panificatie din Romania se pregatesc intens.
Luni, 17.12.2012, 14:16Spiritul sarbatorilor se simte in hipermarketuri. si la casa! Clientii au facut deja liste. Iar acum deschid larg portofelele pentru prima runda de cumparaturi. Multi au bugetul clar stabilit. Dar socotelile de-acasa nu se prea potrivesc cu cele din targ. Cosul de Crciun e mai scump anul acesta.
Duminica, 16.12.2012, 19:49Sustinatorii USL a fost rasplatiti pe plan local cu o sticla de vin alb si un cozonac, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Marti, 17.04.2012, 00:00Sambata Mare inseamna multa munca pentru gospodine. Potrivit traditiei, astazi s-a facut painea in cuptor, pasca si s-au vopsit oua. Femeile de la sate nu fac rabat de la vechile obiceiuri si se pregatesc pentru Paste inca de dimineata. Si romanii care...
Sambata, 14.04.2012, 19:23Nu exista sarbatori de Pasti fara miel! Cel putin pentru romani. Majoritatea prefera mancarurile traditionale - drob si friptura de miel, sarmale, cozonac si oua colorate. Dar sunt si unii care prefera sa incerce o altfel de masa de Pasti. Iar pe ei, specialistii ii provoaca la mese inedite
Vineri, 13.04.2012, 00:00Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa festiva de Pasti. Iata cum poti prepara cozonaci pufosi si deliciosi!
Vineri, 13.04.2012, 00:00Romanii nu pun pe masa de Paste doar cozonaci si pasca. In laboratoarele de patiserie se fac de zor iepurasi de ciocolata, mielusei aromati sau oua acoperite cu martipan. Cofetariile muncesc peste program pentru a onora comenzile. Cine nu si-a dat din...
Miercuri, 11.04.2012, 20:17Primarul Radu Mazare isi petrece Pastele in familie. Dar nu acasa, la Constanta, ci la mii si mii de kilometri distanta, in Madagascar. Mama lui il va insoti pe insula exotica si, ca sa nu duca dorul bucatelor de acasa, va pune in geamantan si cateva...
Marti, 10.04.2012, 16:43Toata lumea se pregateste de Paste. Clientii-sa cumpere, comerciantii-sa aiba cat mai multe de oferit si evident castiguri cat mai mari. Asa incat si targurile traditionale si cofetariile se intrec deja in prepararea cozonacilor, a pascai si a...
Sambata, 31.03.2012, 19:19De fiecare data in perioada sarbatorilor parca nu ne putem abtine fie de la sarmalute, friptura, caltabos sau cozonac. Toate mancarurile te imbie fara sa-ti da seama, dar din pacate nu e deloc sanatos pentru organism.
Marti, 03.01.2012, 00:00Un cozonac perfect trebuie sa fie rumen, moale in interior si cand se taie, trebuie sa se desfaca in fasii. Daca este sfaramicios sau mult prea "gumat", atunci ai gresit undeva in prepararea lui.
Joi, 22.12.2011, 00:00Sute de craioveni s-au imbrancit aseara in pragul unui supermarket pentru un cozonac sau o sticla de ulei la pret promotional. A fost lupta crancena. Cei care n-au putut tine pasul au fost pur si simplu calcati in picioare.
Vineri, 16.12.2011, 00:00Producatorii framanta de zor pentru a face fata cererilor din perioada urmatoare. Si ei, dar si comerciantii, spun ca cererea este cu un sfert mai mare fata de Craciunul trecut.
Joi, 08.12.2011, 00:00Romanii aflati departe de tara se pregatesc intens pentru sarbatori ca acasa. Cu cozonac, carnati, tuica si mici. Le comanda insa online, de la magazinele din Romania, daca nu au norocul sa primeasca pachete de la rudele de aici.
Luni, 05.12.2011, 19:27Bunatati gasim si la Targul Traditional de la Agronomie. Aici insa produsul "vedeta" este un cozonac gigant de 12 kilograme la care s-a muncit timp de doua zile.
Sambata, 26.11.2011, 13:25Bunatati gasim si la Targul Traditional de la Agronomie. Aici, insa, produsul "vedeta" este un cozonac gigant de 12 kilograme la care s-a muncit timp de doua zile.
Sambata, 26.11.2011, 00:00Incearca o tarta italiana cu branza ricotta (un fel de urda italieneasca mai proaspata si mai dulce) si un strat subtire de aluat de cozonac.
Duminica, 13.11.2011, 00:00O felie de cozonac fierbinte, abia scos din cuptor, putina tuica la pomana porcului, doua lingurite de dulceata intr-o seara ploioasa de toamna sau o portie consistenta de papanasi, atunci cand dorim sa ne desfatam cu un desert dulce acrisor. Este mancarea romaneasca, mancarea pe care o iubim atat de mult...
Marti, 08.11.2011, 00:00O felie de cozonac fierbinte, abia scos din cuptor, putina tuica la pomana porcului, doua lingurite de dulceata intr-o seara ploioasa de toamna sau o portie consistenta de papanasi, atunci cand dorim sa ne desfatam cu un desert dulce acrisor. Este mancarea romaneasca, mancarea pe care o iubim atat de mult...
Luni, 07.11.2011, 00:00Desi cozonacul nu reprezinta o adevarata amenintare asupra sanatatii omului, pentru Nicu Covaci un anume cozonac "mai special" i-a provocat fondatorului trupei Phoenix reactii adverse.
Miercuri, 21.09.2011, 00:00Suntem in perioada in care toate gospodinele pregatesc tot felul de bunatati pentru masa de Paste. La zi de sarbatoare, Monica Columbeanu a petrecut si ea cateva ceasuri in bucatarie. A gatit impreuna cu sora ei cozonaci, drob, ciorba de miel si a...
Joi, 21.04.2011, 18:2018% din repondenti au mai putin de 100 de lei pentru cea mai importanta sarbatoare crestina.
Joi, 21.04.2011, 00:00Masa pentru Sfintele Sarbatori de Pasti de anul acesta va fi mai saraca si mai scumpa decat anul trecut. Pretul cozonacilor si al carnii de miel s-a majorat cu 10%, respectiv 20% fata de anul trecut, iar pretul oualor s-a redus cu circa 25%.
Luni, 18.04.2011, 00:00Emisiunea "Arome Mediteraneene" difuzata de canalul Euforia TV s-a aflat iar in Romania, pentru prezentarea retetei traditionale de cozonac romanesc.
Marti, 25.01.2011, 00:00Invitata la Neatza cu Razvan si Dani, Daniela Gyorfi a marturisit ca se simte precum un cozonac crescut.
Miercuri, 29.12.2010, 00:00Cozonac cald, sarmalute, friptura si masa e gata. Frumos aranjata, in satele din Ardeal, prima masa de Craciun se serveste colindatorilor.
Vineri, 24.12.2010, 19:39Doamnele care nu au rabdare sa piarda ore in sir in bucatarie au golit rafturile cu prajituri si cozonaci din marile magazine. Iar concluziile trase ii bucura pe comercianti foarte putine romance mai gatesc acasa.
Vineri, 24.12.2010, 06:16Doamnele care nu au rabdare sa piarda ore in sir in bucatarie au golit rafturile cu prajituri si cozonaci din marile magazine. Iar concluziile trase ii bucura pe comercianti - foarte putine romance mai gatesc acasa.
Vineri, 24.12.2010, 00:00De fapt pregatirile pentru Craciun au inceput in toata tara. La Bistrita, Mosul a venit deja pentru cei peste 1000 de copii care au mers la scoala in acest an. La Galati, strazile au fost invadate de colindatori, iar la Satu - Mare, patru brutari au...
Luni, 20.12.2010, 07:34S-au dus vremurile cand se facea cozonac acasa. Ne e mai comod sa ii cumparam din magazine si cofetarii. 25 de milioane de cozonaci se cumpara anual. Sunt gustosi, dar nu si foarte sanatosi.
Marti, 14.12.2010, 19:34Vladutz gateste: "Cozonac moldovenesc"
Luni, 13.12.2010, 08:10Va plac cozonacii si nu va imaginati sarbatori fara unul pe masa, dar va temeti si pentru sanatatea dumneavoastra. Mai ales daca nu faceti parte dintre doamnele care au timp sa-i prepare acasa.
Luni, 13.12.2010, 07:39Cine merge la magazin si cumpara cinstit se cam amaraste - cosul de sarbatori este mai scump si mai sarac decat anul trecut. Bugetul pentru Craciun a scazut cu o treime, iar salariile mai mici ii pun pe romani in situatia de cumpara alimente mai ieftine si cadouri mai putine.
Duminica, 12.12.2010, 00:00Cand intri intr-o bucatarie traditionala incepi sa fornai ca un caine de vanatoare adulmecand amintiri cu vacante de vara si bunici care cultiva cimbrisor.
Miercuri, 01.12.2010, 00:00Placinte cu branza, cozonaci, sarmale si ciolan cu fasole. Le-am gasit pe toate la un festival, unde in alta parte, decat in Moldova, la Bacau.
Duminica, 24.10.2010, 19:40Imi amintesc si acum placerea cu care stateam langa mama cand facea o prajitura, iar apoi luam castronul si mancam ce mai ramanea pe marginile lui. Voiam mereu sa o ajut, sa invat sa fac prajituri la fel ca ea. Fac, sunt bune, dar niciodata ca ale mamei...
Luni, 11.10.2010, 00:00Traditia romaneasca spune ca daca ai cozonac pe masa inseamna ca sarbatoresti. Cozonacul este o reteta cu o lunga istorie.
Joi, 16.09.2010, 00:00Vladut a pregatit astazi la "Neatza" savarine! In prepararea acestora sunt cativa pasi foarte importanti pe care trebuie sa ii respectam atunci cand vrem sa facem acasa un preparat de cofetarie.
Vineri, 04.06.2010, 00:00Vladut a pregatit pasca si cozonac de Paste.
Luni, 05.04.2010, 12:06Freddy Camacho iti arata cum se face cozonac mexican.
Luni, 05.04.2010, 09:42Pentru ca numai maine nu-i poimaine si vine Pastele, am o intrebare: cine nu-si doreste sa ramana suplu infruptandu-se din bunatatile traditionale, dar fara a renunta la paine si dulciuri?
Vineri, 02.04.2010, 00:00Farmecul deosebit al Sfintelor Sarbatori Pascale este dat atat de semnificatia religioasa - intotdeauna mai exista o sansa de mantuire - cat si de simboluri: oul pictat, iepurasul, masa cu mancaruri traditionale de paste, cozonac, pasca, miel, slujba de sambata seara cu lumina Invierii.
Vineri, 02.04.2010, 00:00Daniela i-a pacalit pe baieti ca prezinta, rubrica meteo, iar in schimb a mai lucrat putin la reteta sa de astazi
Miercuri, 31.03.2010, 08:55Dani a prezentat-o pe Daniela Crudu intr-un mod inedit, in timp ce aceasta pregatea cozonacul.
Miercuri, 31.03.2010, 08:47Daniela i-a pacalit pe baieti ca prezinta, rubrica meteo, iar in schimb a mai lucrat putin la reteta sa de astazi.
Miercuri, 31.03.2010, 00:00Dani a prezentat-o pe Daniela Crudu intr-un mod inedit, in timp ce aceasta pregatea cozonacul.
Miercuri, 31.03.2010, 00:00Faptul ca se apropie Pastele se simte cel mai bine cand treci pe langa brutarii si patiserii. Incepe sa miroasa tot mai tare a cozonaci. Ai nostri, facuti dupa retete romanesti, sunt cei mai cautati. Sapte milioane de cozonoci romanesti vor umple...
Vineri, 19.03.2010, 13:29Se apropie Pastele, iar asta se simte cel mai bine cand treci pe langa brutarii si patiserii. Incepe sa miroasa tot mai tare a cozonaci. Cei autohtoni sunt cei mai cautati de romani. Sapte milioane de cozonoci romanesti vor umple rafturile magazinelor...
Joi, 18.03.2010, 19:26