Mirela Vaida i-a cucerit pe fani cu rețeta sa de cozonac, fiind de nelipsit de pe masa de Paște.
Luni, 10.04.2023, 15:45
Chef Sorin Bontea știe cum se face cozonacul perfect pentru masa de Paște, așadar iată care sunt ingredientele, dar și modul de preparare pe care le folosește juratul de la Chefi la cuțite, marca Antena 1.
Luni, 10.04.2023, 14:40
În ediția din 4 aprilie 2023 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Bogdan Chiriac, producător de gustări sănătoase, a prezentat cum să alegem corect nucile și stafidele pentru umplutura cozonacilor.
De sărbători, mesele sunt incomplete fără tradiționalul cozonac, unul dintre deserturile după care și străinii tânjesc. De Paște 2023, acesta nu poate să lipsească de lângă ouăle roșii, drobul de miel sau alte bunătăți specifice acestei sărbători. Iată ce preț are cozonacul lui Cătălin Scărlătescu și ce ingrediente îți trebuie pentru a îl pregăti la tine acasă.
În ediția din 29 martie 2023 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie ne propune o rețetă inedită de cozonac. Iată cum se prepară și ce ingrediente se folosesc!
Mirela Vaida a dezvăluit secretele celei mai savuroase rețete de cozonac cu nucă și rahat pentru Sărbători.
Joi, 21.04.2022, 17:47
Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători 2022. Dacă te-ai săturat de rețelele clasice, te invităm să alegi metoda lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru a găti cel mai pufos și aromat cozonac pentru Sărbători. Află din rândurile următoare care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară desertul delicios.
De Paște în România creștinii pun pe masă bucatele tradiționale ale acestei sărbători: pască, ouă roșii, cozonac și miel. V-ați întrebat vreodată de ce avem aceste tradiții culinare de sărbătoare? Iată ce simbolizează fiecare aliment!
Miercuri, 20.04.2022, 10:36
Alături de pufosul cozonac și pască, din meniul de Paște nu poate lipsi stufatul de miel. Acesta este un preparat simplu, gustos care vine la pachet cu tradițiile de Paște. Stufatul este o tocăniță înăbușită din carne (de miel, vită, pui, porc), gătita lent la cuptor.
Este momentul în care casele se umple de veselie, iubire și miros de cozonaci. Dacă ești în căutarea rețetei perfecte pentru masa festivă, am pregătit pentru tine rețete de cozonaci pufoși cu nucă și rahat, respectiv cu umplutură de cacao, pentru a-i impresiona pe cei dragi. Iată cum prepari cozonaci aromați, cu miez pufos și crustă delicioasă.
Adriana Bahmuțeanu și-a spus că dacă tot "a făcut atâtea nebunii" la viața ei, să o mai facă și pe asta: să accepte provocarea Splash! Vedete la apă. A acceptat-o și a făcut show total.
Mirela Vaida le-a prezentat fanilor rețeta de cozonac moldovenesc pe care o știe de la mama ei.
Joi, 29.04.2021, 12:30
Echipa de la Neatza cu Răzvan și Dani a prezentat ce sortimente de cozonac și de pască își comandă românii pentru masa de Paște.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține făină, unt, scorțișoară, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Cozonac fâșii, fâșii".
Masa de sărbătoare e completă doar atunci când e pregătit și desertul tradițional preferat al românilor, și anume cozonacul.
Masa de sărbătoare înseamnă atmosfera de familie și un dulce traditional, precum pasca și cozonacul. Juratul Chefi la cuțite ne învață să facem cel mai bun cozonac.
Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne prezintă modul de preparare a pâinii într-o brutărie artizanală.
Chef Nicolai Tand ne-a surprins, ca de obicei cu o rețetă în care ne învață cum să folosim ingredientele rămase prin cămară, o rețetă de desert Pain Perdu.
În emisiunea Poftiți la circ, ediția 19, Liviu Vârciu demonstrează că are talent de bucătar priceput, dar doar atunci când vine vorba de cozonaci. ”Am crescut la țară, iar bunica mă punea să frământ coca”, a dezvăluit acesta.
Ștefania și Roberta știu ce înseamnă greutățile vieții. Nu visează păpuși și nici dulciuri, ci își doresc să nu le prindă Crăciunul pe stradă
Joi, 24.12.2020, 17:56
Ondina Micu, manager cofetărie, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre cozonac, desertul nelipsit de pe mesele romînilor în perioada sărbătorilor de iarnă.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține scorțișoară, portocale, stafide, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Barba lui Moș Crăciun".
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține scorțișoară, portocale, stafide, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Barba lui Moș Crăciun".
Foarte specială această rețetă de cozonac însiropat, denumit Babka, o rețetă din bucătăria evreiască, pe care o veți îndrăgi instant.
Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne prezintă bunătățile de la târgul de la Agronomie.
Pentru că se apropie perioada pregătirii cozonacilor pentru masa de Crăciun, vă oferim de la specialiști, câteva sfaturi și trucuri pentru reușita unui cozonac bine crescut și necrăpat.
Făina potrivită, untul potrivit, cantitatea de zahăr sau cantitatea de umplutură fac cel mai bun cozonac. Pe hârtie totul pare atât de uşor, însă în realitate este nevoie de mult exerciţiu şi de un profesor desăvârşit. Aşa că am...
Joi, 17.12.2020, 17:23
Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi si parfumul Craciunului se simte tot mai intens. In aceasta perioada totul este despre familile si despre cadourile impartite celor dragi, despre mireasma de cozonac si despre un pahar de vin bun savurat langa brad.
Vineri, 11.12.2020, 12:19
Pentru că de sărbători, pe lângă cozonacii clasici, românești, au apărut și celebri cozonaci italienești Panettone, să afăm amănunte despre istoria acestora și ce ingrediente se folosesc în rețeta clasică de Panettone.
Coșul clasic cu vin și cozonac, pe care îl dăruim de sărbători, capătă efect cu ajutorul florilor. Buchetele sunt înlocuite în acest sezon de aranjamente bogate menite să reziste mai mult timp.
Imaginează-ți că savurezi o felie dintr-un cozonac pufos cu umplutură de nucă, stafide și portocale, ornată cu o cremă delicioasă de mascarpone și nucă pralinată. Sună bine, nu?
Vineri, 21.08.2020, 10:32
Iată cum arată o masă îmbelșugată cu preparate gustoase pentru masa de Înălțare.
La 40 de zile de la Înviere, gospodinele coc din nou cozonac și vopsesc ouă. Înălțarea Domnului este una dintre cele mai mari sărbători religioase ale anului.
Din categoria rețetelor de deserturi reinterpretate, sau cum poți transforma cozonacul învechit într-un desert delicios, o rețetă de savarine din felii de cozonac.
Când concurenții s-au apucat de cozonaci, Florin a avut o descărcare nervoasă. Oare pentru că Andreea a ales să rămână cu Lică? În tot acest timp, lIcă o punea la treabă pe Andreea, să facă cel mai frumos cozonac.
Atac la cozonac, conflict de proporții. Cine l-a sabotat pe Lică în bucătărie. Dacă vreţi să revedeți cele mai bune momente din emisiunea Mireasa și să urmăriți live pe concurenți 24/24, atunci sunteţi la un singur click de această...
Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a preparat în cadrul îndrăgitului matinal, două rețete delicioase de cozonac: o rețetă de cozonac cu stafide și rahat și o rețetă de cozonac dietetic
Chef Munti pregăteşte de la Star Matinal două tipuri de cozonac cu stafide şi rahat şi dietetic.
Vineri, 17.04.2020, 11:11
Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă specială de Cozonac sub formă de coroniță cu umplutură de ciocolată și glazură icing. Un desert ușor realizabil, dar și delicios și foarte aspectuos.
Cu nucă, rahat, stafide sau ciocolată, cozonacul nu lipsește de pe masă de sărbătoare.
Miruna Lică, food blogger, izolată în casă, face cei mai pufoși cozonaci de Paște.
Miruna Lică, food blogger, izolată în casă, face cei mai pufoși cozonaci de Paște.
Frământatul cozonacului necesită forță și timp, dacă nu ai un robot bun, sau o mașină de făcut pâine, care să te ajute. Rețeta de cozonac fără frământare vine în ajutorul gospodinelor pentru a le ușura munca și a le scurta timpul necesar preparării cozonacilor.
Pentru că, de sărbătorile pascale, cozonacul și pasca sunt vedetele de pe mesele românilor, ne străduim să le pregătim în diverse moduri așa încât pe cei dragi să-i cucerim. De data aceasta am ales o rețetă perfectă de cozonac bicolor cu nuci și ciocolată ce va impresiona familia toată.
Ce-ar fi Paştele fără cozonacul şi pasca făcute de bunica? Cum starea de urgenţă ne ţine departe de cei dragi, tradiţia trebuie păstrată şi reinterpretată. Nu vă mai frământaţi, avem noi o soluţie, proaspăt scoasă din cuptor.
Luni, 13.04.2020, 19:43
În acest an, în Harghita se va consuma şi cozonac frământat de brutarii din Sri Lanka. Au fost acceptaţi de comunitate iar acum au început să înveţe atât limba română dar şi limba maghiară.
Luni, 13.04.2020, 18:03
Sănătatea ta și a familiei tale este importantă! Alege informat și responsabil! Cu pași repezi Paștele se apropie de noi și suntem cât mai dornici să facem cumpărături pentru a avea o masă pe cinste. Ouăle sunt prinicpalul aliment de origina animală pe care fiecare gospodină îl folosește în majoritatea preparatelor, fie că că sunt în drob, în cozonac sau sunt servite fierte. Atenție mare, însă, pericolul care te așteaptă este neatenția la etichetă!
Luni, 13.04.2020, 17:36
Mai sunt câteva zile până la Paşte, iar brutăriile sunt cât se poate de aglomerate, ca să facă faţă comenzilor. Printre cele mai căutate produse sunt pasca şi cozonacul. În acest an, în Harghita se va consuma şi cozonac frământat de...
Luni, 13.04.2020, 16:39
Marian Duță, simpaticul reporter al Matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a reușit să ne dezvăluie Rețeta și secretul celor mai gustoși cozonaci, direct de la producători.
Dacă te-ai întrebat adesea ce metode folosesc unele gospodine pentru a prepara cozonac pufos, află că una dintre metode este folosită la această Rețetă de Cozonac cu aluat opărit.