Cand ti-e foame, faci orice! O stiu cel mai bine romanii care nu au timp de gatit, dar vor sa se rasfete cu mancare ca la mama acasa. Iar daca bucatele sunt aduse direct la domiciuliu, clientii renunta usor la 50 - 60 de lei pentru o masa copioasa. Mai mult, au inceput deja sa comande pentru masa de Craciun. Sarmalute, carnati, piftie - toate sunt acum livrate la domiciliu.
Duminica, 04.11.2012, 21:12
Masa de Craciun este mai gustoasa cu produse traditionale. O stiu cel mai bine producatorii care au adus deja in targuri de specilitate carnati afumati, pastrama de berbecut si prajituri de casa. Chiar daca mai sunt doua luni pana la marea sarbatoare,...
Duminica, 04.11.2012, 09:39
Cine ar putea sa nu iubeasca ciocolata? Acum te poti delecta in fiecare zi cu o tava vintage lucrata manual care sa-ti aminteasca mereu de gustul minunat al celei mai frumoase inventii: ciocolata!
Luni, 29.10.2012, 09:52
Au trecut sarbatorile si simtiti cum kilogramele acumulate dupa mesele copioase de Craciun si Revelion incep sa va puna probleme? Pe scurt, va doriti sa slabiti? Nimic mai simplu, cel putin teoretic. E nevoie de determinare si de sfatul unui specialist...
Miercuri, 11.01.2012, 16:58
Cine nu a plecat din oras, merge azi la cumparaturi. Marile magazine sunt pline la aceasta ora. Nu si cosurile clientilor. Dupa ce au cumparat destul de mult pentru masa de Craciun, de revelion oamenii isi iau strictul necesar.
Vineri, 30.12.2011, 13:41
Cinci ieseni au ajuns la spital din cauza unor certuri in familie. Acestia prezentau mai multe plagi injunghiate.
Miercuri, 28.12.2011, 00:00
In perioada sarbatorilor de iarna este cel mai greu sa rezisti tentatiilor culinare si sa te gandesti la silueta.
Marti, 27.12.2011, 00:00
Inca mai exista romani care nu vor in ruptul capului sa renunte la obiceiurile de Craciun. Daca in prima zi a sarbatorii multi merg la biserica, iar apoi iar iau masa in familie. Pentru cea de-a doua zi de Craciun, in fiecare zona din tara s-a...
Luni, 26.12.2011, 16:35
A doua zi de Craciun a venit cu surprize pentru pitesteni. 5.000 de sarmale si 100 de litri de tuica au fost impartiti oamenilor. Peste 1.000 de oameni au mers in piata primariei, sa guste din bucate. Nu de alta, dar bucatar a fost chiar edilul orasului.
Luni, 26.12.2011, 16:30
Tragedie de Craciun, intr-o familie din Constanta. O femeie a murit in timp ce statea la masa, alaturi de familie. Si nimeni nu a mai putut face nimic ca sa o salveze.
Luni, 26.12.2011, 16:17
A fost Craciun autentic si pentru cei care au avut ghinionul ca sarbatorile de iarna sa-i gaseasca pe patul de spital. Conducerea Spitalului Judetean din Focsani a pregatit un meniu special pentru pacienti. In ziua de Craciun, oamenii au putut gusta...
Luni, 26.12.2011, 13:29
Nu tuturor le-a picat bine Craciunul. Spitalele primesc pacienti pe banda rulanta. Dupa mesele copioase stropite din plin cu vin, mii de romani au inceput sa se simta rau.
Luni, 26.12.2011, 07:18
Exista insa si romani care au schimbat sarmalele si caltabosii cu hamburgeri sau aripioare picante. Multi bucuresteni au ales sa-si petreaca a doua zi de Craciun in mall, iar pentru prima masa a zilei au ales din meniul fast food-urilor.
Luni, 26.12.2011, 00:00
Caltabos, carnati bine rumeniti, friptura, sarmalute si multa voie buna. Sunt ingredientele pentru un Craciun reusit, petrecut in familie. Romanii care nu au plecat la munte au ciocnit un pahar de vin cu prietenii.
Duminica, 25.12.2011, 19:37
Dupa mesele copioase de Craciun, spitalele se umplu incet-incet.
Duminica, 25.12.2011, 00:00
Craciunul este una dintre cele mai importante sarbatori religioase. Reprezinta un prilej de bucurie, fiind incarcata de traditii si simboluri felurite. Ritualurile sunt complexe si numeroase, iar crestinii din fiecare zona a Romaniei sarbatoresc in felul lor, dar mai toti se aduna de Craciun la aceeasi masa cu cei dragi si sarbatoresc Nasterea Domnului.
Sambata, 24.12.2011, 00:00
Ce-ar fi ca, de Craciun, in loc sa apelezi la supermarket pentru a obtine decoratiuni si ornamente mai bine sa alegi "calea verde" si sa ti le faci singur? Cu totii stim ce se intampla de sarbatori: mergi la cumparaturi si incerci sa razbati in marea extrem de agitata cu oameni care au fix acelasi scop ca si tine. Drumul catre ziua de Craciun este plin de clienti avizi de cumparaturi, iar sezonul festiv este cel mai mare eveniment de consum in masa al anului.
Vineri, 23.12.2011, 00:00
E vremea colindatorilor si a colindelor. Si e spectacol pe strazi, in sate si orase. Exista chiar si un festival dedicat lor, care a inceput aseara. La Straja, acolo unde tineri imbracati in costume specifice au colindat chiar si pe partie.
Vineri, 23.12.2011, 00:00
Acesta este mirosul Craciunului: cel al cozonacilor frumos aliniati si lasati la racit in camera buna din casa bunicilor si al ceaunului cu sarmale Ceremonialul pregatirii mesei de Craciun incepe inca din ziua de 20 decembrie, cand are loc taierea porcului, in ziua de Ignat.
Vineri, 23.12.2011, 00:00
Inghesuiala mare gasim si in piete si in magazine. Vine Mosul, dar pana ajunge el, trebuie sa punem pe masa toate bunatatile, ca sa aiba si el o primire asa cum merita.
Joi, 22.12.2011, 00:00
Masa de Craciun trebuie sa cuprinda preparate speciale si delicioase. Daca pregatesti o petrecere pentru prieteni, iata 3 retete de prajituri cu care sa ii dai pe spate!
Joi, 22.12.2011, 00:00
In prag de sarbatori, romanul devine creativ. Iesenii care inca nu si-au luat un brad si nici bani nu prea au, nu trebuie sa se ingrijoreze. Pot lua pomul de Craciun cu bonuri de masa. Din afacere toata lumea castiga. Si cumparatorul si vanzatorul care...
Miercuri, 21.12.2011, 13:50
Desi este foarte atenta la silueta ei, de Craciun, frumoasa prezentatoare a reality-showului “Mireasa pentru fiul meu”, Mirela Boureanu Vaida, va face o exceptie de la regulile meniului sau obisnuit pentru a se bucura de un Craciun ca la carte, gustand din bucatele traditionale romanesti. Chiar daca pe masa ei de Craciun se vor intinde platouri de sarmalute, toba de porc, drob de miel, cozonaci romanesti si multe altele, Mirela recunoaste ca pentru un Craciun perfect cuvantul cheie trebuie sa fie totusi masura.
Miercuri, 21.12.2011, 00:00
Amar e Craciunul in acest an in Italia. Din cauza crizei, tot mai multi oameni bat pe la usile cantinelor pentru saraci. Somerii, oameni care muncesc la negru sau care sunt ingropati in datorii au ajuns sa manance din mila organizatiilor caritabile.
Miercuri, 21.12.2011, 00:00
In prag de sarbatori, romanul devine creativ. Iesenii care inca nu si-au luat un brad si nici bani nu prea au, nu trebuie sa se ingrijoreze.
Miercuri, 21.12.2011, 00:00
Acest tip de fursecuri sunt numai bune pentru a indulci masa festiva.
Miercuri, 21.12.2011, 00:00
Felul principal pentru o masa festiva rafinata. (Se umple curcanul cu mascarpone cu o zi inainte si se pastreaza la rece; se scoate de la frigider cu o ora inainte de coacere.)
Marti, 20.12.2011, 00:00
E forfota mare azi, in mai toate orasele din tara. Conform traditiei, pe 20 decembrie se taie porcul pentru masa de Craciun. Si cum traditia e traditie, toata lumea s-a pus pe treaba inca de dimineata. Unii au organizat adevarate petreceri de Ignat. Iar ce a iesit, va va lasa gura apa.
Marti, 20.12.2011, 00:00
E agitatie mare in gospodariile romanesti. Astazi, conform traditiei, se taie porcul pentru masa de Craciun.
Marti, 20.12.2011, 00:00
Connect-R este un pachet de muschi, dar, cand vine vorba de Craciun, nu se gandeste decat la caltabosi si carnati.
Marti, 20.12.2011, 00:00
Sarbatoarea nasterii Domnului, urmata imediat de cea a trecerii dintre ani - Revelionul - sunt momente magice, pregatite si traite de fiecare dintre noi cu emotie si fast. Sa ne bucuram de aceste mari sarbatori, la o masa imbelsugata, in mijlocul celor dragi!
Marti, 20.12.2011, 00:00
Daca pentru multi dintre noi, porcul este obligatoriu pe masa de Craciun, altii nici nu vor sa auda de carne. Vegetarienii vor servi de sarbatori legume, fructe sau chiar branzeturi. Asa ca bucatarii au pregatit si pentru ei preparate cu adevarat...
Duminica, 18.12.2011, 19:24
Numaram zilele pana la Craciun. Insa in carmangerii e deja sarbatoare. Macelarii lucreaza la foc continuu si la sfarsitul zilei numara banii. Clientii stau la coada. Iar marfa nu ramane o clipa in galantare. Bataia se da, evident, pentru carnea de porc.
Duminica, 18.12.2011, 19:07
Ultima saptamana dinaintea Craciunului inseamna ultima suta de metri de pregatiri. Romanii cauta brazi, cadouri, dar mai ales carne pentru masa traditionala.
Duminica, 18.12.2011, 13:14
Pentru masa festiva de Craciun poti incerca o reteta traditionala nemteasca. Aceasta prajitura plina de fructe va fi pe placul tuturor.
Joi, 15.12.2011, 00:00
Mare atentie, spun medicii, la pericolele la care ne expun capriciile alimentare aparent inofensive. Condimentele, cafeaua, ciocolata si bauturile carbogazoase pot declansa temuta gastrita.
Joi, 15.12.2011, 00:00
De Craciun si de Anul Nou, rasfata-ti musafirii si familia cu o masa stilata si plina de farmec, intr-o incapere amenajata in spiritul Sarbatorilor A venit vremea Sarbatorilor de iarna! Oamenii isi fac vizite, iar petrecerile se tin lant.
Joi, 15.12.2011, 00:00
Daca doriti sa fiti excentrici anul acesta de Craciun, Braquier Chocolate Bomb poate fi alegerea ideala. Ciocolata, umpluta cu bomboane fondante
Luni, 12.12.2011, 00:00
Anul acesta de Craciun avem o idee minunata pentru tine: aranjarea mesei festive cu flori si decoratiuni specifice.
Luni, 12.12.2011, 00:00
Petrecerile sunt modul in care majoritatea oamenilor aleg sa isi sarbatoreasca starea de bine, iar de cele mai multe ori aceste ritualuri includ rasfaturile culinare. Savureaza impreuna cu cei dragi cele mai delicioase preparate.
Vineri, 09.12.2011, 00:00
Lumanarile nu ar trebuie sa lipseasca din decoratiunile de Craciun pe care le folosesti. Acestea sunt simbolul sarbatorilor si creeaza o atmosfera calda in fiecare casa.
Miercuri, 07.12.2011, 00:00
Bradul si casa sunt impodobite, mancarea este gata, dar cum ramane cum masa?
Marti, 06.12.2011, 00:00
Ai un loc de munca extrem de solicitant si nu vei avea timp sa pregatesti o masa festiva pentru Craciun. In loc sa comanzi mancarea de la restaurant, care oricum este prea scumpa si deseori nu e nici prea gustoasa, mai bine incerci cateva retete rapide!
Vineri, 02.12.2011, 00:00
Curcan umplut sau strut la gratar pe masa de Craciun! Nu va ganditi ca e vreun meniu regal. Orice roman care nu vrea carne de porc pe masa de sarbatori, are aceste variante. Sunt mai sanatoase, dar, si mai scumpe.
Sambata, 26.11.2011, 19:31
Febra pregatirilor pentru sarbatorile de iarna a inceput. Se simte in comenzile pentru cele trebuincioase mesei festive. Chiar daca sunt de doua ori mai scumpi fata de anii trecuti, gospodinele prefera sa cumpere din comert pana si cozonacii. Cofetarii...
Sambata, 26.11.2011, 19:27
Sarmale, toba sau carnati de casa. Toate pot fi mancate, pe saturate, la masa de Craciun. Fara sa ne mai facem griji pentru colesterol. Tot mai multi fermieri romani aleg sa creasca in propriile curti porci vietnamezi. Sunt mai scumpi fata cei autohtoni, dar mai sanatosi.
Duminica, 20.11.2011, 00:00
Fiecare dintre noi avem cate un eveniment major pentru care scoatem din dulap rochia eleganta preferata si ne rugam la Dumnezeu sa mai incapem in ea. Iar acest lucru se intampla cel putin o data sau de doua ori pe an, cum ar fi de Craciun si Revelion. Dorim sa stralucim, iar eventualele kilograme in exces sa fie usor reduse ca sa aratam cat mai bine la momentul cu pricina.
Sambata, 23.04.2011, 00:00
Sarbatorile traditionale crestine sunt marcate la romani de consumul, uneori in exces, a mancarurilor pregatite pentru a marca evenimentele. "Masa de Craciun" sau "masa de Paste" reprezinta preocupari majore pentru mai toti romanii.
Miercuri, 20.04.2011, 00:00
In ajun de Craciun, pregatirile sunt in toi peste tot in tara. Gospodinele au inceput sa prepare bucatele care vor umple masa. Iar mirosurile imbietoare ale preparatelor din porc, ale sarmalelor sau ale cozonacilor se simt in toate casele. Dar este...
Vineri, 24.12.2010, 06:15
In ajun de Craciun, pregatirile sunt in toi peste tot in tara. Gospodinele au inceput sa prepare bucatele care vor umple masa. Iar mirosurile imbietoare ale preparatelor din porc, ale sarmalelor sau ale cozonacilor se simt in toate casele.
Vineri, 24.12.2010, 00:00