Masa de Crăciun. Cum o pregătești o Masă de Crăciun cu care să-ți uimești invitații. Află din articolul a1.ro cum faci pregătirile pentru Masa de Crăciun, principalele trucuri, cu ajutorul cărora să-ți uimești invitații
Vineri, 07.12.2018, 16:03
Pentru cei care nu consumă produse de origine animală, există varianta vegană, inclusiv cea a cozonacului
Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori, ne-a dezvăluit mai multe despre cum să alegem carnea de porc pentru masa de Crăciun!
Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori, a vorbit despre cum să alegem carnea de porc pentru masă de Crăciun.
A mai rămas puțin timp până când vom sărbători Crăciunul, iar nelipsiți de pe masă trebuie să fie, fără doar și poate, cârnații de porc. De aceea, îți propunem să-i prepari după o rețetă bănățeană, ce s-a transmis din generație în generație.
Crăciunul este una dintre cele mai frumoase perioade din an, atât pentru copii, cât și pentru cei mari. Este momentul perfect să te întâlnești cu familia la masă, să îți vezi rude și prieteni cu care nu ai mai fost în contact direct de multă vreme, este perioada în care cei plecați din țară se întorc acasă să fie mai aproape de cei dragi și de bucatele tradiționale românești.
Joi, 22.11.2018, 14:38
A mai rămas puțin timp până când românii vor sărbători Crăciunul și Revelionul, iar această perioadă este așteptată cu interes de sute de mii de persoane, întrucât salariații vor primi diverse cadouri din partea angajatorilor.
Marti, 20.11.2018, 13:36
Pe lângă afumături, pe masa de Crăciun vom avea şi pepene crescut în pământ românesc. Un nou soi care rezistă chiar şi iarna a fost aclimatizat de cercetătorii de la Staţiunea pentru Legumicultură din Buzău.
Duminica, 11.11.2018, 19:56
Pesta porcină africană a lăsat mii de români fără animalele pe care le creşteau pentru sărbătorile de iarnă. Acum, oamenii caută alternative. Cei mai mulţi spun că nu vor să cumpere produse din comerţ, ci să sacrifice ce mai au prin...
Luni, 05.11.2018, 08:50
Mai sunt două luni până la Crăciun, dar pregătirile au început deja. Şunca şi cârnaţii sunt puşi din timp în afumători şi lăsaţi în tihnă, să capete savoare, în fum de fag, până de sărbători. Produsele, după reţete străvechi, vor fi scoase la vânzare, la un preţ mai mare decât anul trecut.
Miercuri, 24.10.2018, 20:53
Mai sunt două luni până la Crăciun, dar pregătirile au început deja. Şunca şi cârnaţii sunt puşi din timp în afumători şi lăsaţi în tihnă, să capete savoare, în fum de fag, până de sărbători. Produsele, după reţete străvechi,...
Miercuri, 24.10.2018, 19:40
Au întins mese bogate şi au chemat ceteraşi la Câşlegii de Toamnă, aşa cum este numită tradiţia din strămoşi. A fost rost de cântec, joc și voie-bună, dar și de preparate tradiționale care nu vor mai fi puse pe masă după 14 noiembrie, când începe postul Nașterii Domnului.
Miercuri, 17.10.2018, 16:48
Cristian Borcea s-a întors la închisoare. A avut o permisie de cinci zile pentru a sta alături de familie, de Crăciun. A fost a doua de care a beneficiat în acest an. Prima dată când a fost lăsat acasă, fostul acţionar de la Dinamo şi-a...
Joi, 28.12.2017, 19:28
În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, soții Maleon au fost găsiți fără suflare în casa lor. Rudele îi așteptau la masă și, fiindcă aceștia nu au mai apărut, au mers să îi viziteze să vadă dacă totul este bine. Cei doi au fost găsiți fără suflare și paramedicii au putut doar să constate decesul.
Joi, 28.12.2017, 19:25
În schimb, costiţa afumată cu lemn de brad, muşchiuleţul din porc de Mangaliţa şi slănina ca-n Maramureş şi-au pierdut din popularitate după masa de Crăciun. În târgurile de bunătăţi bate vântul. După ce s-au ghiftuit cu...
Joi, 28.12.2017, 19:21
Chiar medicii recomandă ca în aceste zile, dieta noastră să fie bazată mai mult pe legume şi fructe. Şi cum afară e iarnă şi salata verde nu mai creşte în grădină, o găsim pe rafturile magazinelor. La fel de verde, dar ambalată. Şi...
Joi, 28.12.2017, 13:40
Sărbătorile sunt prilejul perfect pentru a ne înfrupta din bucatele preparate cu dragoste pentru familie. Sarmalele, piftia și cozonacul sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. De unde am moștenit noi aceste delicii culinare.
Miercuri, 27.12.2017, 14:05
A venit momentul să vorbim despre dieta de după Crăciun. Chiar dacă încă sărbătorim, nu e prea devreme să ne facem măcar planul pentru detoxifiere. După mese cu sarmale, şorici şi friptură de porc, nutriţioniştii vin cu sfaturi...
Marti, 26.12.2017, 19:25
Mehrzad și Alexandru Cîrțu au venit la Prietenii de la 11 și au organizat o masă festivă de Crăciun.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine ciocolată, unt, scorțișoare, migdale, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Decor cu dragoste".
Românii sunt iubitori de lux chiar şi în ziua de Crăciun. Români de pretutindeni, dar şi străini au ales să îşi petreacă sfânta zi de Crăciun în ritmuri de jazz cu o masă bogată.
Luni, 25.12.2017, 19:38
Anul ăsta, românii se înfruptă din toate bucatele pregătite din carnea de porc. Însă, din 2018, mesele ar putea fi pline cu delicatese din Mangaliţa şi Bazna.
Luni, 25.12.2017, 19:25
Chef Florin Dumitrescu a depănat amintiri despre sărbătorile de iarnă din copilăria lui. Juratul a spus că de pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească cozonacul.
Luni, 25.12.2017, 12:52
Ce parte a porcului este toxică și ce mâncare de fapt te constipă! Medic celebru nutriționist ne explica ce trebuie să consumăm la masa de Crăciun.
Duminica, 24.12.2017, 14:11
Ce parte a porcului este toxică și ce mâncare de fapt te constipă! Medic celebru nutriționist ne explica ce trebuie să consumăm la masa de Crăciun.
Duminica, 24.12.2017, 13:53
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, afirmă, într-un mesaj transmis duminică, faptul că acesta este primul Crăciun fără Regele Mihai, ea remarcând "aşezarea împreună a întregii noastre naţiuni" cu ocazia funeraliilor din urmă cu două săptămâni.
Duminica, 24.12.2017, 12:11
Bradul este, prin excelență, un simbol al Crăciunului. Pentru sărbătorirea lui Jul, o zeitate scandinavă, popoarele nordice plantau un brad în faţa caselor lor. În secolul al XVIII-lea, pomul de Crăciun şi-a făcut intrarea şi în biserici. Înainte ca tradiţia pomului de Crăciun să se răspândească în Germania, exista deja un obicei foarte vechi, ce consta în decorarea ferestrelor, geamurilor, porţilor şi tavanelor cu ramuri de iederă.
Duminica, 24.12.2017, 12:05
Crăciunul reprezintă o ocazie unică de a fi împreună cu cei dragi, de a împărtăși și de a primi iubire. Iar cei care nu au încă o pereche, vor fi surprinși de Moș Crăciun.
Duminica, 24.12.2017, 12:00
În prima şi a doua zi de Crãciun, echipa „Neatza cu Răzvan și Dani” le aduce telespectatorilor douã ediţii de poveste: într-un decor de vis, împodobit ca pentru marea sărbătoare. Invitați unul și unul îi vor colinda pe simpaticii matinali: Rona Hartner, Nicole Cherry, Matteo, Alex Velea, Claudia Pavel şi Cristina Spãtar sunt doar câţiva dintre cei care le vor cãlca pragul în prima zi de sãrbãtoare.
În seara de Ajun, Bulă, mergând ostenit către casă, se întâlneşte cu Moş Crăciun.
Duminica, 24.12.2017, 10:13
În fiecare an, pe tot Globul, cuvântul ”Crăciun” aduce multă bucurie în sufletele creştinilor. Familia, decoraţiunile, cina de Crăciun, cadourile, bradul şi Moş Crăciun sunt familiare tuturor şi se înscriu...
Duminica, 24.12.2017, 09:48
Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun! Cine n-a terminat sarmalele, cârnaţii sau caltaboşi, azi are treabă. Totuși, după atâta carne de porc, parcă merge nişte piftie de găină.
Ziua Crăciunului se bucură de o pregătire specială încă din ziua premergătoare acestei sărbători, numită Ajunul Crăciunului (24 decembrie). La sate, îndeosebi, sunt păstrate mult mai bine tradiţiile acesteia.
Duminica, 24.12.2017, 08:31
Toate 100 la sută naturale, gătite de mama soacră. Artista nu s-a angajat să cânte nicăieri în noaptea în care vine Moşul. Tocmai ca să poată să stea alături de cei dragi şi mai ales alături de sora ei, care trebuie să nască o fetiţă.
Toate 100 la sută naturale, gătite de mama soacră. Artista nu s-a angajat să cânte nicăieri în noaptea în care vine Moşul. Tocmai ca să poată să stea alături de cei dragi şi mai ales alături de sora ei, care trebuie să nască o fetiţă.
Sambata, 23.12.2017, 19:25
Peste 100 de hituri, şase ore de muzică live şi zeci de artişti de top vor participa la Hit Revelion 2018, în Piaţa George Enescu din Bucureşti, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.
Sambata, 23.12.2017, 16:10
Bogate în aditivi și coloranți, multe alimente de Crăciun pot fi dăunătoare când fiecare manancă din toate cât poate, acestea pot deveni un adevărat pericol pentru sănătate. Pielea de curcan și pui este plină de grăsimi...
Sambata, 23.12.2017, 15:54
Bogate în aditivi și coloranți, multe alimente de Crăciun pot fi dăunătoare când fiecare manancă din toate cât poate, acestea pot deveni un adevărat pericol pentru sănătate. Pielea de curcan și pui este plină de grăsimi săturate și...
Sambata, 23.12.2017, 15:05
Crăciunul este o perioadă de sărbătoare în care cei mai mulți consumă alimente în exces. O masă copioasă are ca rezultat aparitia senzației de balonare sau indigestie.
Sambata, 23.12.2017, 14:51
Aproximativ 8.200 de poliţişti, 5.500 de jandarmi, 4.100 de poliţişti de frontieră şi 5.100 de pompieri vor acţiona zilnic, în perioada 23 - 26 decembrie, pentru asigurarea climatului de ordine publică în contextul minivacanţei prilejuite de Sărbătorile de iarnă, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
Vineri, 22.12.2017, 13:13
Dintre obiceiurile româneşti, cel care a ajuns aproape să se identifice cu sărbătoarea Crăciunului este colindul de Crăciun. În Ajunul Crăciunului, cete de colindători merg la casele oamenilor cântând ”Bună dimineaţa la Moş Ajun”. Dacă gazda le deschide, copiii primesc nuci, covrigi, colaci, mere sau bani, se arată într-un material Agerpres.
Vineri, 22.12.2017, 12:08
Traficul rutier va fi restricţionat în Capitală între 22 şi 27 decembrie, între orele 17,00 - 23,00, având în vedere evenimentele care se vor desfăşura cu ocazia ''Târgului de Crăciun''.
Vineri, 22.12.2017, 08:10
Tradiţională sau modernă, important este ca totul să fie amenajat perfect pentru a impresiona musafirii. Deşi, bugetul gazdei poate fi mai sărac cu cel puţin 5000 de lei. Există şi o dilemă, în vremurile noastre. Unde punem telefonul când...
Joi, 21.12.2017, 19:37
Specialiştii în nutriţie trag un semnal de alarmă! Absolut toate alimentele de pe masa de Crăciun sunt bogate în zahăr! Cozonacul, băuturile alcoolice, sosurile, dar şi prăjiturile acoperă în câteva zile necesarul de zahăr cât pe o lună.
Joi, 21.12.2017, 19:33
Sărbătoarea Crăciunului este legată, cu precădere în zonele rurale, de unele obiceiuri şi superstiţii care s-au păstrat de-a lungul timpului.
Joi, 21.12.2017, 16:12
Mai este puțin până la Crăciun, sărbătoarea în care ne strângem toți la masă, cântăm colinde și facem daruri. Iată ce reprezintă colindele în tradiția populară românească.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert care cu siguranță vă aduce aminte de sărbătorile din copilărie. Rețetele de prăjituri nu erau așa numeroase ca acum, însă fursecurile sau cornulețele erau nelipsite de pe masa de Crăciun.
Cu cinci zile înainte de Crăciun, în România este sărbătorit Ignatul sau sacrificarea porcului pentru masa de Crăciun.
Miercuri, 20.12.2017, 13:10
La 20 decembrie este sărbătorit Ignatul, în această zi mulţi români, mai ales din mediul rural, sacrificând porcul pentru masa de Crăciun. Ritualul sacrificării porcului în preajma sărbătorilor Crăciunului aminteşte de jertfele de animale practicate de popoarele vechi (egipteni, greci, romani) în perioadele de trecere de la un an sau anotimp la altul. Într-un moment cum este pragul dintre anul vechi şi anul nou, prin acest sacrificiu, echivalent semantic al anului ce se stinge, o nouă viaţă se naşte, aceea a noului an.
Miercuri, 20.12.2017, 12:05
Dacă este vorba de cadouri, haide să o luăm metodic şi să vorbim despre trei femei cărora le poţi face un cadou deosebit, în funcţie de situaţie şi de relaţia ta cu acestea: mama, iubita şi colega ta de birou. Trebuie să mergi la sigur şi să ştii că faci cea mai inspirată decizie înainte de Sărbători, aşa că vom începe chiar acum:
Marti, 19.12.2017, 16:00