Mierea albastră („Blue Honey”) este noua atracția pe piața internațională. Este vorba de un produs tradițional transformat într-un superaliment dorit de toată lumea.
Citește și: Cele mai bune 12 alimente pentru o sarcină sănătoasă
Ce conține mierea albastră. Ce valoare nutrițională are acest produs alimentar
Inginerii chimici din Grecia au venit pe piață cu un produs inedit, și anume mierea albastră. Culoarea este una vibrantă, care nu mai aduce deloc cu aceea tradițională de auriu, galben sau portocaliu.
Citește și: Ce să mănânci la micul dejun pentru a crește nivelul de testosteron
George Lignos, creatorul acestui produs-minune, a explicat ideea din spatele mierii albastre, confom unei surse: „Acesta este un produs din miere, ceea ce înseamnă că este 98% miere, iar ceilalți 2% provin din spirulină. Ceea ce fac este să extrag spirulina — iau doar pigmentul albastru din celulele ei, îl concentrez și îl amestec în miere.”
Astfel că, secretul culorii inedite este spirulina. George Lignos a ales mierea din flori de portocal, deoarece are o culoare deschisă, și poate primi pigmentul puternic al spirulinei.

Citește și: Ce se întâmplă cu organismul tău dacă introduci spirulina în alimentație?
Este foarte important faptul că, procesul de extracție nu afectează gusutul sau textura mierii.
Mierea albastră a devenit rapid un succes în plan internațional, invenția lui George Lignos primind primind reacții copleșitoare. Turiștii din Creta sunt atrași ”ca la miere” de noul produs alimentar.
„Marele succes a fost în Chania. Avem diverse produse expuse chiar lângă casă, iar când turiștii văd mierea albastră, rămân uimiți și vor imediat să o încerce”, a declarat acesta.
Pe lângă culoarea deosebită, produsul conține și valori nutriționale excepționale, datorită spirulinei.
Citește și: Cele mai simple rețete de terci de ovăz pentru un mic dejun gustos și sănătos
Echipa de la It’s Alive dorește să se impună și pe piața din Statele Unite ale Americii, într-o colaborare cu Laconic Foods, produsul fiind însă exclusiv sub marca Cyano.
Citește și: Ce se întâmplă dacă consumi cacao des? Beneficii cacao, ce nutrienți și proprietăți deține
Ce este spirulina
Conform unei surse, spirulina (Arthrospira platensis) este o microalgă din clasa algelor albastre-verzi (cianobacterii), care are în compoziția sa o concentrație ridicată de proteine și nutrienți. Cel mai frecvent, ea este consumată sub formă de supliment alimentar, însă este și un ingredient important în diverse alimente, precum smoothie-uri, batoane proteice sau băuturi energizante.
Citește și: Apa cu semințe de chia. Beneficii, proprietăți și recomandări
Spirulina este considerată un superaliment, fiind nelipsită din dieta astronauților NASA în timpul misiunilor în spațiu. Este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, fiind o sursă de proteine generoasă, de compuși nutritivi, dar și de aminoacizi - conținând toți cei 20 de aminoacizi esențiali. Astfel este un superaliment care ajută organismul să funcționeze corespunzător.
Poate fi folosită în scopuri terapeutice, această funcție având-o încă din secolul al XIII-lea. În prezent, este cultivată în America Centrală, America e Sud, Asia și Europa.
Citește și: Beneficiile miraculoase pe care le poate avea consumul de lapte de capră. De ce e bun pentru organism
Consumul de spirulină crește energia și îmbunătățește starea de bine, reduce colesterolul, îmbunătățește sănătatea inimii, ameliorează simptomele alergiilor, susține sistemul imunitar, sprijină organismul în procesul de scădere în greutate, echilibrează nivelul de glucoză serică și îmbunătățește funcțiile cognitive.
Spirulina ar trebui introdusă în dietă în urma unei discuții cu medicul.
Un șofer Tesla a avut un accident cu șanse de „1 la un miliard”. Ce s-a izbit de parbrizul lui... China a rezolvat „o problemă veche de 1 secol” cu un nou cip. E de 1.000 de ori mai rapid decât procesoarele Nvidia...