La vârsta la care gustările pline de sare, zahăr sau grăsimi sunt o tentaţie zilnică, elevii unei şcoli din Bistriţa au primit o altfel de lecţie de la şcoală. Una de alimentaţie sănătoasă, în care au putut vedea şi gusta bunătăţi...
Vineri, 11.10.2019, 14:01De ziua produselor româneşti, a fost festin cu pastramă, balmoş şi caşcaval afumat, la târgurile tradiţionale din toată ţara. Producătorii şi-au ademenit clienţii cu preparate la care au muncit şi un an întreg. Deşi au produse naturale,...
Joi, 10.10.2019, 19:33Celebre mai ales pentru mici, localurile ascundeau bucătării pline de gândaci, păianjeni şi igrasie. Alături de micii preparaţi în condiţii revoltătoare, clienţii primeau muştar diluat cu apă.
Joi, 10.10.2019, 19:16Flavius Ursachi, tehnician nutriţionist şi instructor de fitness, ne face o serie de recomandări în privinţa unei alimentaţii sănătoase, dar şi ieftine, atunci când suntem la birou!
Joi, 10.10.2019, 11:13Invitat la "Star Matinal", Paul Anghel, director general ANPC, a explicat, în direct, care sunt cele mai dese probleme întâlnite la magazinele de tip fast food.
Miercuri, 09.10.2019, 13:33Marian Duță, reporterul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, din curtea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ne prezintă cum se sărbătorește de "Ziua Recoltei".
Miercuri, 09.10.2019, 10:34Cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, Călin Matieș, președintele Federației Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, a venit la "Neatza cu Răzvan și Dani" cu multe produse tradiționale...
Miercuri, 09.10.2019, 08:29Avem un potenţial agricol legendar, dar importăm mâncare de şapte miliarde de euro pe an! E paradoxul românesc din care pierd şi producătorii, şi consumatorii. Importurile de alimente s-au dublat în numai patru ani. Cumpărăm din supermarketuri carne, peşte şi lactate aduse de la mii de kilometri, în timp ce fermierii români riscă să îşi piardă afacerile.
Marti, 08.10.2019, 23:41Avem un potenţial agricol legendar, dar importăm mâncare de şapte miliarde de euro pe an! E paradoxul românesc din care pierd şi producătorii, şi consumatorii. Importurile de alimente s-au dublat în numai patru ani. Cumpărăm din...
Marti, 08.10.2019, 19:27Cornurile mucegăite care ajung la elevi nu mai sunt un caz izolat. După Vâlcea, elevii mai multor şcoli din Teleorman au primit la gustare cornuri expirate, mere stricate şi iaurt fără gust. Nicio autoritate de control nu verifică aceste...
Marti, 08.10.2019, 19:20Cei mai buni bucătari explică cum se poate găti caracatița, dar și cum trebuie aleasă. Delicatesele mediteraneene sunt tot mai apreciate de români.
Marti, 08.10.2019, 12:42Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă pe bază de pește cu humus, masline, foietaj, dar şi alte ingrediente, pe care a denumit-o " Somon boieresc”.
Marti, 08.10.2019, 08:23Chefi la Cuțite. Sezon 7, Ediția 8. Alexander, din Cipru, a venit la "Chefi la Cuțite" să-i cucerească pe jurați cu un preparat tradițional.
Luni, 07.10.2019, 20:41Alexandros, din Cipru, a venit la "Chefi la Cuțite" să-i cucerească pe jurați cu un preparat tradițional.
Luni, 07.10.2019, 17:56O femeie de 71 de ani a murit, luni, în judeţul Constanţa, după ce a mers să dea de mâncare la porc, a căzut în acel adăpost, iar animalul i-a mâncat o mână. Cadrele medicale sosite la faţa locului au constatat decesul.
Luni, 07.10.2019, 15:32De acum te vei gândi de două ori înainte de a mai ieși să mănânci în oraș, și mai ales în mall! De curând s-au descoperit aproximativ 500 de kilograme de alimente expirate și mâncare ținută la temperaturi inadecvate menținerii lor.
Luni, 07.10.2019, 09:19Spectacole la înălţime, muzică de calitate şi artişti din ţari străine. Orădenii au cu ce să se delecteze weekendul acesta, de zilele oraşului. Show-uri culinare sunt şi la tarabele cu mâncare. Chefii au încins grătarele şi au...
Duminica, 06.10.2019, 09:19În timp ce unii nu ar renunţa nici în ruptul capului la mâncărurile româneşti, alţii descoperă preparatele asiatice. Iar gustul îi face să se îndrăgostească pe loc. În topul preferinţelor este bucătăria japoneză. Iar reacţia...
Duminica, 06.10.2019, 08:58Una din marile gări ale Parisului a devenit, pentru câteva ore, restaurant de lux, dar fără note de plată. Călătorii au fost invitaţi să savureze mâncăruri preparate de cinci renumiţi maeştri bucătari, distinşi cu stele în faimosul ghid...
Sambata, 05.10.2019, 09:32În serialul Sacrificiul, episodul 7, Diva (Oana Zăvoranu) mănâncă parizer cu pâine, muștar și ceapă. ”Este mâncarea vieții mele”, a spus aceasta.
Miercuri, 02.10.2019, 20:02Trăim pe repede înainte şi nu avem timp nici măcar să respirăm, dar să mai şi mâncăm sănătos. Sfaturi de alimentaţie sănătoasă pentru cei care lucrează la birou
Miercuri, 02.10.2019, 13:07Trăim pe repede înainte şi nu avem timp nici măcar să respirăm, dar să mai şi mâncăm sănătos. Sfaturi de alimentaţie sănătoasă pentru cei care lucrează la birou
Miercuri, 02.10.2019, 12:18Mara Bănică şi Mihai Morar ghicesc ce se ascunde în mâncare!
Marti, 01.10.2019, 22:19Aura Dajbog, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani" , în direct, dintr-o clinică din București, a aflat de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, dacă este bine sau nu să renunțăm la carne.
Marti, 01.10.2019, 10:26Aura Dajbog, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani" , în direct, dintr-o clinică din București, a aflat de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, dacă este bine sau nu să renunțăm la carne.
Marti, 01.10.2019, 09:49Hrănitor, sănătos, și cel mai important, să fie gustos. Așa ar trebui să fie pacheţelul de acasă al copiilor, iar aceștia să nu-l arunce la gunoi și să-şi cumpere mâncare de la chioşc. Mai ales că produsele de tip fast-food se găsesc la tot pasul.
Luni, 30.09.2019, 14:34Hrănitor, sănătos, și cel mai important, să fie gustos. Așa ar trebui să fie pacheţelul de acasă al copiilor, iar aceștia să nu-l arunce la gunoi și să-şi cumpere mâncare de la chioşc. Mai ales că produsele de tip fast-food se găsesc...
Luni, 30.09.2019, 13:37Într-o comună în Argeş, o familie din două se ocupă doar de prepararea brânzeturilor. Producătorii respectă cu sfinţenie o reţetă veche de un secol şi au şi certificat care atestă produsul lor tradiţional. Specialitatea ajunge la...
Duminica, 29.09.2019, 19:34Sezonul estival s-a încheiat de ceva vreme, dar la mare tot se găseşte rost de sărbătoare. În Mamaia, weekendul acesta este dedicat bucatelor tradiţionale specifice zonei, astfel că tătarii şi aromânii s-au întrecut în reţete care mai de...
Duminica, 29.09.2019, 08:14Eveniment inedit la Palatul Parlamentului! Degustare de vinuri şi bunătăţi pe alese la cel mai mare festival de vinuri şi street food din România! Cei prezenţi la eveniment au putut degusta peste 500 de sortimente de vin, inclusiv şampania...
Sambata, 28.09.2019, 19:38Weekendul a început cu un adevărat festin vânătoresc în Banatul Montan, locul în care şi-au dat întâlnire vânătorii şi pescarii din zonă. Sute de oameni au luat parte la eveniment şi nimeni nu a venit cu mâna goală. După ce şi-au...
Sambata, 28.09.2019, 08:25A venit toamna şi, în timp ce temperaturile scad, numărul caloriilor din farfurie creşte. Este şi normal, corpul nostru are nevoie de ceva mai mult "combustibil" decât vara. De aici şi trecerea de la salate şi peşte, la meniurile elaborate şi...
Vineri, 27.09.2019, 14:06Toamna are gust de pastramă de berbecuţ cu must. După culesul viilor, românii şi-au amintit cât de gustoasă este această carne pe care au uitat-o. Oaia a ajuns să fie consumată doar de două ori pe an. Ciobanii se plâng că sunt aproape de...
Joi, 26.09.2019, 19:36Viaţa bate filmul şi uneori basmele! O celebră poveste autohtonă cunoscută de mai multe generaţii vorbeşte despre ursul păcălit de o vulpe şireată. Numai că povestea nu s-a aplicat deloc în cazul unei vulpi care a fost surprinsă în timp...
Joi, 26.09.2019, 16:20Cori Grămescu explică la Star Matinal de ce trebuie să ne ferim de batoanele de slăbit
Joi, 26.09.2019, 10:11Decizia a fost luată de senatori, cu unanimitate de voturi. Majorarea trebuie aprobată şi în Camera Deputaţilor.
Miercuri, 25.09.2019, 20:16Decizia a fost luată de senatori, cu unanimitate de voturi. Majorarea trebuie aprobată şi în Camera Deputaţilor. Iniţiatorii proiectului spun ca valoarea actuală a unui bon este printre cele mai mici din Europa şi nu este suficientă pentru a...
Miercuri, 25.09.2019, 19:34Nicoleta Nucă, invitată la "Răi Da Buni", a acceptat cea mai tare provocare din showbiz.
Marti, 24.09.2019, 21:54Culoare, arome şi reţete inedite! Pe scurt: spectacol în bucătărie. Chefi de renume s-au întrecut în gătit la singura expoziţie internaţională din România dedicată domeniului HORECA. Specialiştii au făcut demonstraţii culinare live, iar...
Luni, 23.09.2019, 16:37Vești bune pentru pasionații de gastronomie turcească. Festivalul Turcesc revine cu ediția de toamnă, ce va avea loc între 20-22 septembrie, în parcul Titan. În cadrul Festivalului Turcesc, iubitorii gastronomiei turcești pot învață...
Vineri, 20.09.2019, 10:52Sendvis cu viermi, oferta unui chioşc şcolar din Bihor, arată pericolele la care sunt expuşi copiii, chiar în curtea şcolii. Cazul nu e singular. După ce ieri, la Observator, am vorbit despre deficitul de alimentaţie - o nouă boală...
Joi, 19.09.2019, 19:37Lucsandra Săndulescu, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-o pizzerie din București, ne prezintă cum se prepară o pizza cu flori comestibile.
Miercuri, 18.09.2019, 14:39Bate vânt de toamnă, dar şi de vacanţă în Delta Dunării. Locul unic în Europa devine, de la un an la altul, o destinaţie pentru orice anotimp. Pasionaţii de pescuit vin aici la concursuri, iar fotografii - ca să surprindă în imagini culorile naturii. Gazdele sunt tot anul pregătite pentru oaspeţi, pe care îi aşteaptă cu preparate pescăreşti de sezon.
Miercuri, 18.09.2019, 00:02Suc de portocale doar cu urme de portocală, mai puţin peşte în batoanele cu peşte sau ciocolată în care alunele sunt mai puţine decât în aceleaşi produse vândute occidentalilor. Asta arată un studiu ANPC privind dublul standard.
Marti, 17.09.2019, 23:37Bate vânt de toamnă, dar şi de vacanţă în Delta Dunării. Locul unic în Europa devine, de la un an la altul, o destinaţie pentru orice anotimp. Pasionaţii de pescuit vin aici la concursuri, iar fotografii - ca să surprindă în imagini...
Marti, 17.09.2019, 19:43Suc de portocale doar cu urme de portocală, mai puţin peşte în batoanele cu peşte sau ciocolată în care alunele sunt mai puţine decât în aceleaşi produse vândute occidentalilor. Asta arată un studiu ANPC privind dublul standard....
Marti, 17.09.2019, 19:22Frică de înălțimi, frică de clovni, frică de șerpi sau de insecte...am auzit cu toții despre ele. Însă această tânără este un caz aparte! Femeia susține că, încă din copilărie, a dezvoltat o fobie de mâncare! De fiecare dată când se gândește doar la o porție de paste (sau orice altceva) este paralizată de teamă.
Luni, 16.09.2019, 23:31Alexandru Popa are 28 de ani, este din București, iar de profesie este bucătar. ”Am făcut un desert pe care chefii îl vor ține minte”, a declarat acesta.
Luni, 16.09.2019, 21:22Chef Cătălin Scărlătescu are o reacție neașteptată după ce a gustat un preparat. ”Tocmai am mâncat ceva care simt că mă mănâncă ea pe mine”, a declarat acesta.
Luni, 16.09.2019, 21:11Irina Onescu are 34 de ani și este primarul localității Petriș, județul Arad. ”Am venit aici ca să să știe toată țara că la Pietriș curge lapte și miere”, a declarat edilul. Alături de Irina Onescu a venit și Maria Sere,...
Luni, 16.09.2019, 20:58