Antena Căutare

Articole despre miel

PAȘTE 2018. Cum să pregătești un DROB de miel ca la restaurant

PAȘTE 2018. Cum să pregătești un DROB de miel ca la restaurant

Au început deja pregătirile pentru Paște, pentru unele persoane, în timp ce altele vor lăsa totul pe ultima sută de metri. Oricum ar fi, preparatele din zilele de Paște trebuie să fie speciale. Drobul este unul dintre acestea.

Marti, 20.03.2018, 18:44
A doua probă din finala Transilvaniei! Concurentele trebuie să defileze pe scenă alături de un miel

A doua probă din finala Transilvaniei! Concurentele trebuie să defileze pe scenă alături de un miel

A doua probă din finala Transilvania! Concurentele trebuie să defileze pe scenă alături de un miel

Vineri, 16.03.2018, 21:54
Veste cumplită pentru români, chiar înainte de sărbători! Schimbarea se va vedea pe mesele de Paște

Veste cumplită pentru români, chiar înainte de sărbători! Schimbarea se va vedea pe mesele de Paște

Veste nu tocmai bună pentru românii care doresc să pregătească o masă tradițională cu ocazia Paștelui!

Vineri, 16.03.2018, 17:28
Anul acesta mielul de Paşte va fi mai mic şi mai scump!

Anul acesta mielul de Paşte va fi mai mic şi mai scump!

Mielul de Paşte va fi anul acesta mai mic şi chiar mai scump! Asta spun crescătorii de ovine din Gorj, care explică şi de ce: iarna lungă şi sărbătoarea timpurie au făcut ca mieii să nu ajungă la greutatea optimă pentru sacrificare. Carnea...

Vineri, 16.03.2018, 16:41
Valul de scumpiri din ultimele luni lasă masa de Paşte mai săracă

Valul de scumpiri din ultimele luni lasă masa de Paşte mai săracă

Faţă de anul trecut, cumpărăturile pentru sărbători ne-ar putea costa chiar şi cu 50% în plus. Cel mai mult s-au scumpit ouăle şi lactatele. Şi pentru mielul de Paşte vom scoate mai mulţi bani din buzunar. În magazine, carnea va ajunge...

Duminica, 04.03.2018, 19:15
Gerul scumpește carnea de miel cu 20%

Gerul scumpește carnea de miel cu 20%

Carnea de miel s-ar putea scumpi, brusc, cu 20 la sută! Gerul năprasnic din ultimele zile e un real pericol şi pentru animale, iar ciobanii spun ca trebuie să investească bani în mai multă hrană, ca mieii să supravieţuiască şi să avem ce...

Luni, 26.02.2018, 19:28
Frigul ar putea scumpi mielul de Paşte. Crescătorii spun că nu toţi puii de oaie vor rezista temperaturilor de afară

Frigul ar putea scumpi mielul de Paşte. Crescătorii spun că nu toţi puii de oaie vor rezista temperaturilor de afară

Vremea rea scumpeşte mielul de Paşte! Ciobanii se tem că animalele nu vor rezista gerului, aşadar mielul va fi scump la vedere pe rafturi.

Luni, 26.02.2018, 16:31
Mielul de pe masa de Paşte va fi mai ieftin decât cel de anul trecut

Mielul de pe masa de Paşte va fi mai ieftin decât cel de anul trecut

Cu trei luni înainte de sfânta sărbătoare, crescătorii şi-au făcut calculele şi spun că preţul mediu al cărnii în viu nu ar trebuie să fie mai mare de 10 lei. Nimeni nu garantează însă, preţul celorlalte alimente. Dimpotrivă,...

Joi, 25.01.2018, 19:20
Rețeta secretă a Laurei Cosoi. Cunoscuta actriță arată cum se gătește o friptură de miel

Rețeta secretă a Laurei Cosoi. Cunoscuta actriță arată cum se gătește o friptură de miel

Laura Cosoi este una dintre cele mai bune gospodine vedete din ţară. Recent, a împărtăşit secretele unei reţete delicioase.

Sambata, 21.10.2017, 15:48
Ciobanii au făcut cinste cu brânză şi tocană

Ciobanii au făcut cinste cu brânză şi tocană

Pentru câteva ore, ciobanii au coborât de la stâne, pentru a le dovedi orăşenilor că brânza lor, autentică, e mai gustoasă decât ce găsesc în magazine. În ceaune uriaşe, au fiert mămăligă la foc iute, au amestecat-o cu urdă şi caş...

Duminica, 18.06.2017, 19:21
"Plăcintă după Paști" face trecerea de la carnea de miel la perioada de detoxifiere

"Plăcintă după Paști" face trecerea de la carnea de miel la perioada de detoxifiere

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine lapte, foi de plăcintă, ouă, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Traistă Domnului ”.

Marti, 18.04.2017, 10:56
"Plăcintă după Paști" face trecerea de la carnea de miel la perioada de detoxifiere

"Plăcintă după Paști" face trecerea de la carnea de miel la perioada de detoxifiere

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine lapte, foi de plăcintă, ouă, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Traistă Domnului ”.

Marti, 18.04.2017, 08:34
Vedetele din România care nu consumă carne de miel

Vedetele din România care nu consumă carne de miel

Pentru unele vedete, mila este mai mare decât pofta. Ne referim, evident, la controversata friptură de miel. Iată ce vedete nu vor să audă de carne de miel şi de specialităţile de Paşte

Duminica, 16.04.2017, 14:07
Drobul fără miel, varianta pentru copii

Drobul fără miel, varianta pentru copii

Drobul nu lipseşte de pe nicio masă. Cele mai multe gospodine aleg să îl pregătească din carne de miel, însă există şi variante mai uşoare. Colega mea, Anca Lungu, ne-a primit astăzi în bucătăria ei, acolo unde ne-a prezentat o reţetă...

Vineri, 14.04.2017, 20:16
Reţeta secretă de miel a Laurei Cosoi!

Reţeta secretă de miel a Laurei Cosoi!

Reţeta secretă de miel a Laurei Cosoi!

Vineri, 14.04.2017, 16:54
La piaţă cu Cornelia Catanga

La piaţă cu Cornelia Catanga

La piaţă cu Cornelia Catanga

Vineri, 14.04.2017, 16:34
Mielul rămâne preferatul românilor de pe masa de Paște

Mielul rămâne preferatul românilor de pe masa de Paște

Nicio masă de Paşte fără miel! Şi, dacă mulţi preferă să-l ia gata tranşat, la Târgu Mureş oamenii preferă să-l cumpere în viu. În primul rând, pentru că este mai ieftin şi în al doilea rând pentru că astfel sunt siguri că vor...

Vineri, 14.04.2017, 16:33
Cum alegi cea mai proaspătă carne de miel, pentru Paște. Sfaturi utille, direct de la specialiști. La ce trebuie să fii atent

Cum alegi cea mai proaspătă carne de miel, pentru Paște. Sfaturi utille, direct de la specialiști. La ce trebuie să fii atent

Mulţi oameni preferă să cumpere miei direct din gospodăriile crescătorilor, spunând că sunt mai ieftini şi mai proaspeţi. Insă, dacă optați să va aprovizionați din piețe, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi.

Joi, 13.04.2017, 16:47
Beneficiile si riscurile consumului de carne de miel 1

Beneficiile si riscurile consumului de carne de miel 1

Beneficiile si riscurile consumului de carne de miel 1

Joi, 13.04.2017, 16:41
Cum cumperi un miel pentru Paste. Sfaturi utile

Cum cumperi un miel pentru Paste. Sfaturi utile

Cum cumperi un miel pentru Paste. Sfaturi utile

Joi, 13.04.2017, 16:31
Carnea de miel, la acelaşi preţ ca anul trecut! Cât costă un kilogram în piață și unde o poți găsi cel mai ieftin!

Carnea de miel, la acelaşi preţ ca anul trecut! Cât costă un kilogram în piață și unde o poți găsi cel mai ieftin!

Preţurile pentru un kilogram de carne de miel sunt similare cu cele de anul trecut, variind între 18 şi 28 de lei în pieţe şi ajungând până la 35 de lei kilogramul în supermarketuri.

Joi, 13.04.2017, 07:18
Carnea de miel, mai ieftină ca anul trecut

Carnea de miel, mai ieftină ca anul trecut

În săptămâna mare, românii îşi încep ziua de muncă. la piaţă. Încă de dimineaţă tarabele cu miei au clienţi. Oamenii se grăbesc să prindă cele mai bune oferte chiar de la producători.

Marti, 11.04.2017, 19:22
Mielul bio se vinde mai bine în mediul online

Mielul bio se vinde mai bine în mediul online

Se-apropie Paştele, iar mieii se vând şi nu prea. Ciobanii iau măsuri. Umblă la preţuri. Şi schimbă politica de marketing. Ştiu că în online au o piaţă mai mare, aşa că îşi promovează marfa ca în reclame.

Joi, 06.04.2017, 19:24
Carnea de porc se scumpeşte, carnea de miel se ieftineşte

Carnea de porc se scumpeşte, carnea de miel se ieftineşte

Cu zece zile înainte de Paşte, reprezentanţii din industria alimentară anunţă că preţul pentru un kilogram de carne de porc creşte. Şi nu oricum ci cu până la 30%. În schimb, carnea de miel, care este şi cea mai căutată în această...

Luni, 03.04.2017, 13:24
Mai e o lună până la Paşte, iar crescătorii de miei se uită în zare după clienţi. Şi nu prea vine nimeni

Mai e o lună până la Paşte, iar crescătorii de miei se uită în zare după clienţi. Şi nu prea vine nimeni

A început sezonul. mieilor pentru Paşte. Prețul însă îi nemulțumește pe oier. Cererea nu mai este ca altădată, iar fermierii se tem că vor rămâne cu animalele în ţarc. Fără prea multe așteptări, crescătorii de ovine își pun toate...

Luni, 20.03.2017, 19:27
Ciobanii pregătesc mieii de Paşi

Ciobanii pregătesc mieii de Paşi

Anul acesta, ortodocşii şi catolicii vor sărbători Paştile în aceeaşi zi: pe 16 aprilie! Pe scurt, mai avem două luni şi o zi până la această mare sărbătoare a Creştinătăţii. Timp destul pentru a face toate pregătirile, am putea...

Miercuri, 15.02.2017, 16:45
Smiley News: Iedul care sperie toată turma!

Smiley News: Iedul care sperie toată turma!

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica Smiley News un nou clip amuzant!

Luni, 13.02.2017, 08:28
Mielul Ion, în platoul de la Neatza. Animalele abandonate pot fi adoptate ca animale de companie

Mielul Ion, în platoul de la Neatza. Animalele abandonate pot fi adoptate ca animale de companie

Cosmina Cerva, reprezentatnt Mișcarea Dreptate pentru Animale, a venit la Neatza și a vorbit despre drama animalelor fără stăpân.

Joi, 09.02.2017, 09:17
„Când ea a murit, lumea mea n-a mai fost la fel!” Până și Scărlătescu a început să plângă!

„Când ea a murit, lumea mea n-a mai fost la fel!” Până și Scărlătescu a început să plângă!

Bogdan Neacșu este bucătar de trei ani și a decis să pregătească o coroană de miel.

Marti, 04.10.2016, 23:02
Se auzeau zgomote ciudate dintr-o crăpătură în pământ și s-a aplecat să vadă ce se întâmplă. Când a băgat mâna...

Se auzeau zgomote ciudate dintr-o crăpătură în pământ și s-a aplecat să vadă ce se întâmplă. Când a băgat mâna...

După ce a auzit niște zgomote ciudate, bărbatul s-a uitat mai bine și a descoperit că acestea veneau dintr-o căpătură, de sub pământ, potrivit realitatea.net.

Vineri, 13.05.2016, 15:09
Cea mai bună ciorbă de miel se mănâncă în Maramureş

Cea mai bună ciorbă de miel se mănâncă în Maramureş

În Maramureş se mănâncă rozoveneasca. O ciorbă de miel cum alta nu-i în ţară. Se găteşte o dată pe an, iar cine apucă o farfurie, se poate considera norocos şi sătul.

Duminica, 08.05.2016, 19:29
S-a dat startul Festivalului Mielului la Odorheiu Secuiesc

S-a dat startul Festivalului Mielului la Odorheiu Secuiesc

Carnea de miel a fost la loc de cinste, astăzi, la Odorheiu Secuiesc. S-a dat startul Festivalului Mielului. Iar bucătari cu acte-n regulă, dar şi simpli pasionaţi de gastronomie s-au întrecut în a prepara cea mai delicioasă mâncare.

Sambata, 07.05.2016, 19:27
Ce înseamnă Sărbătoarea Paştelui pentru chef Florin Dumitrescu

Ce înseamnă Sărbătoarea Paştelui pentru chef Florin Dumitrescu

Luni, 02.05.2016, 20:38
Masa de Paști, la iarbă verde

Masa de Paști, la iarbă verde

După ce s-au înfruptat cu pască, ouă roşii şi friptură, românii au mai avut un pretext să se aşteze la masă. De 1 mai, micul a fost la putere. Grătarele au stat încinse toată ziua.

Luni, 02.05.2016, 07:25
În marile magazine, în Sâmbăta Mare s-au epuizat carnea de miel și ouăle gata vopsite

În marile magazine, în Sâmbăta Mare s-au epuizat carnea de miel și ouăle gata vopsite

Cine nu şi-a făcut cumpărăturile de Paşti ieri sau cel mai târziu azi-dimineaţă a rămas cu masa goală. În marile supermarketuri, la orele amiezii, se epuizaseră şi carnea de miel dar şi ouăle gata vopsite şi frumos colorate.

Sambata, 30.04.2016, 19:36
Carnea de miel nu mai e în preferinţele românilor pentru masa de Paşte

Carnea de miel nu mai e în preferinţele românilor pentru masa de Paşte

Tâgurile din oraşe nu au fost nici astăzi aglomerate, iar ciobanii se întorc dezamăgiţi la stâne. Şi asta în condiţiile în care preţul unui kilogram este aproape jumătate din cât a fost anul trecut.

Vineri, 29.04.2016, 16:35
În supermarketuri, coadă la raioanele de cozonaci și miei

În supermarketuri, coadă la raioanele de cozonaci și miei

În supermarketuri, nimic nu-i abate pe români de la ultimele cumpărături de Paşte. Cozi mari sunt la carmangerii pentru carne de miel, dar şi la rafturile cu cozonaci. Marile magazine sunt deschise şi mâine, cel puţin până la ora 19.

Vineri, 29.04.2016, 16:26
Mielul BIO românesc, în hypermarket

Mielul BIO românesc, în hypermarket

Mieii de import domină galantarele, în timp ce animale crescute sută la sută natural nu ajung în niciun magazin. La Sita Buzăului, în Covasna, peste o sută de fermieri cresc miei bio, cu atestat şi tot ce trebuie. Dar până acum, au stat la...

Joi, 28.04.2016, 19:44
Ciobanii abia reușesc să-și vândă mieii. Au tăiat şi un sfert din preţ

Ciobanii abia reușesc să-și vândă mieii. Au tăiat şi un sfert din preţ

Prosperitatea se vede doar în coşul de la hipermarket. În pieţele de animale, e sărăcie. Clienţi nu prea sunt, iar oierii se tem că rămân cu marfa. Au tăiat şi un sfert din preţul mielului în viu, în ultimele două zile, numai să nu-şi...

Miercuri, 27.04.2016, 19:31
Supă cremă de miel după reţeta secretă a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Supă cremă de miel după reţeta secretă a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Ciorba de miel este o probă de foc pentru gospodine. Dar chef Cătălin Scărlătescu ne îndeamnă să fim inventivi şi relaxaţi când preparăm acest fel tradiţional.

Marti, 26.04.2016, 10:16
Prețurile de la tarabe înainte de Paști

Prețurile de la tarabe înainte de Paști

Mai sunt două săptămâni până la Paşti, iar românii şi-au făcut deja listele de cumpărături. Din piaţă sau din supermarket, oamenii vor umple şi de aceste sărbători mesele cu bucate. Preţurile cam dau dureri de cap.

Sambata, 16.04.2016, 19:22
Asta sigur nu știai! Cât de mult se poate păstra carnea în frigider fără să prezinte riscuri pentru sănătate

Asta sigur nu știai! Cât de mult se poate păstra carnea în frigider fără să prezinte riscuri pentru sănătate

Carnea este alimentul pe care nu prea îl păstrăm în frigider. Este de preferat să cumpărăm cât mâncăm ozi, cel mult două.

Duminica, 27.03.2016, 14:53
Au început pregătirile de Paşte

Au început pregătirile de Paşte

Este Vinerea Mare pentru catolici şi reformaţi, iar pregătirile pentru Paşti sunt în toi. Mai ales că mulţi dintre cei plecaţi să muncească peste graniţe, zilele acestea se întorc să fie alături de familii. În pieţe şi târguri e...

Vineri, 25.03.2016, 19:27
Mielul, vedeta zilei în Harghita

Mielul, vedeta zilei în Harghita

Aromele de friptură, tocănită sau grătare au învăluit astăzi Odorheiul Secuiesc. 15 bucătari, care mai de care mai iscusit, s-au întrecut în prepararea cărnii de miel. Bineînţeles, nu a lipsit nici ospăţul.

Sambata, 09.05.2015, 19:25
S-a născut cu un DEFECT, dar asta i-a salvat viața și l-a făcut mascota locului! „A supraviețuit miraculos!” Uite ce este SPECIAL la acest animal!

S-a născut cu un DEFECT, dar asta i-a salvat viața și l-a făcut mascota locului! „A supraviețuit miraculos!” Uite ce este SPECIAL la acest animal!

Un miel a reușit să scape în mod miraculos de la tăiere atunci când toți au văzut defectul cu care s-a născut animalul.

Miercuri, 22.04.2015, 13:21
Dacă porcul se îngrasă în ajun, mielul se scumpeşte

Dacă porcul se îngrasă în ajun, mielul se scumpeşte

Oierii au schimbat strategia de marketing. Şi au ridicat preţurile în ajun. Au fost miei puţini şi s-au dat repede. Aşa că în Vinerea marea, kilogramul de carne a fost mai scump. Nu e loc de negocieri, iar preţurile de azi au strânit revolta...

Vineri, 10.04.2015, 19:23
Doi mieluşei au trecut pragul casei "Mireasă pentru fiul meu"!

Doi mieluşei au trecut pragul casei "Mireasă pentru fiul meu"!

Pregătirile concurenţilor pentru sărbătorile de Paşti sunt în plină desfăşurare!

Vineri, 10.04.2015, 14:24
Scandal pe carnea de miel, la Constanţa

Scandal pe carnea de miel, la Constanţa

Scandal ca la piaţă, la Constanţa! Nu cu negustorii, ci cu poliţiştii şi cu inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară care au mers în control la tarabe!

Joi, 09.04.2015, 19:39
Secretul unei reţete perfecte! Chef Cătălin Scărlătescu îţi arată, pas cu pas, cum se face friptura de miel

Secretul unei reţete perfecte! Chef Cătălin Scărlătescu îţi arată, pas cu pas, cum se face friptura de miel

Dacă aveţi de gând să gătiţi de Paşte friptură de miel, trebuie să încercaţi reţeta unui specialist. Chef Cătălin Scărlătescu ne-a dezvăluit pas cu pas cum se pregăteşte corect acest tip de carne!

Joi, 09.04.2015, 10:58
Prietenie ciudată între un miel și un boboc

Prietenie ciudată între un miel și un boboc

În ograda unui fermier s-a legat o prietenie destul de ciudată. Un miel de câteva luni şi un boboc de raţă sunt nedespărţiţi cât e ziua de lungă. Stăpânul celor doi i-a filmat într-unul dintre momentele lor favorite, când bobocul îi...

Luni, 06.04.2015, 19:47

Ultimele știri

x