Joia mare a prins sute de romani fara carne de miel in frigidere. Cu totii spera ca astazi sa-l gaseasca pe cel potrivit in targurile din toata tara, mai ales ca ciobanii sunt pregatiti de negocieri, doar sa nu plece cu marfa nevanduta acasa.
Joi, 02.05.2013, 13:11Vladutz, bucatarul de la Neatza a pregatit astazi o reteta de Paste: "Miel la cuptor cu sos de mustar"
Joi, 02.05.2013, 08:43Razii peste razii in pietele din Capitala! Politistii verifica daca cei care vand carne de miel au toate actele cerute de lege si mai ales daca marfa este tinuta in conditii adecvate.
Marti, 30.04.2013, 13:13O varianta care nu are acel miros specific, nici colesterol si nici macar gust de miel. V-am derutat de tot? Va lamuresc imediat. Alternativa poarta numele de "miel camerunez si este cea mai noua gaselnita in materie de mancare sanatoasa.
Luni, 29.04.2013, 20:05Trageti linie si adunati! Lista de cumparaturi de paste e gata. Dar, daca nu stiti de unde sa facem cumparaturile mai ieftin, va trebui sa taiati de pe lista. Carnea de miel e mai scumpa decat anul trecut.
Luni, 29.04.2013, 19:28Drobul sau friptura frageda de miel nu sunt pe placul tuturor romanilor. E lucru stiut si de fermieri, care au ales sa investeasca bani in cresterea unor alte animale care dau o carne mai gustoasa si cu mai putin colesterol.
Sambata, 27.04.2013, 09:26A inceput operatiunea mielul, oul si vinul. Prin piete n-ai unde sa arunci un ac de clientii in cautare de bucate pentru masa de Paste.
Joi, 25.04.2013, 19:16Si daca tot am vorbit de porci, sa vorbim si despre miei. Nu orice miei ci cei verificati azi de insusi primarul Constantei. Foc si para s-a facut Radu Mazare cand a auzit ca mielul e cam scump la el in urbe. Si a reactionat. Cum numai el stie.
Joi, 25.04.2013, 16:31Mielul mic face colesterolul mare. Borsul din miel mai mic de 10 kg ne da colesterolul peste cap.
Miercuri, 24.04.2013, 19:23Gigi Becali isi taie singur mielul de Paste! Si face branza din laptele muls chiar de el. Altfel nu mananca.
Miercuri, 24.04.2013, 19:10Ciobanii mioritici s-au modernizat. Pun mielul taiat la pachet si il iei ca si cum ar fi gata ambalat. Asa isi vand ciobanii animalele pe care le sacrifica in propria curte.
Marti, 23.04.2013, 19:21Daca vreti sa va asigurati insa ca mielul este sacrificat in conditii de igiena maxima, iar carnea este buna de consum, puteti merge la singurul targ de profil din Capitala.
Luni, 22.04.2013, 19:16Cu doua saptamani inainte de Paste, ciobanii au inceput transarea mieilor in curtea proprie sau langa stana. Pare pitoresc, dar normele sanitar-veterinare nu sunt deloc respectate.
Luni, 22.04.2013, 19:15Ursul e bun si de mancat, nu doar de fotografiat, la munte! De Paste, la restaurantele vanatoresti, e mai cautat decat mielul.
Duminica, 21.04.2013, 19:21Masa de Paste are preturi piperate. Cel putin un salariu minim pe economie costa distractia. Cam 700 de lei, spun producatorii. Doar mielul se anunta mai scump fata de anul trecut. Legumele, in schimb, si-ar putea pastra preturile.
Luni, 15.04.2013, 19:33Iezii au schimbat topul preferintelor de Paste. Carne de ied e mai cautata decat cea de miel. Fermierii au iesit cu oferte variate cu o luna inainte de Paste. Se lauda cu o carne mai sanatoasa, la acelasi pret cu cea de miel.
Luni, 08.04.2013, 19:26La vremuri de criza, solutii de criza. Ca sa nu ramana cu mieii nevanduti, un cioban din Gorj a gasit o metoda prin care sa-si pastreze clientii. Ba chiar sa-si faca altii noi. Barbatul vinde miei pe datorie si face rezervari in caiet.
Vineri, 05.04.2013, 13:26Daca as intreba 10 oameni - alesi la intamplare - ce vor sa aiba pe masa de Pasti, sunt sigura ca cel putin jumatate dintre ei ar spune raspicat: friptura de miel! Ce ar spune ceilalti? "Drob de miel", logic! Ii inteleg, preferintele culinare ale...
Miercuri, 03.04.2013, 20:24Pentru credinciosii catolici mai sunt doar cateva zile pana la sarbatorile de Paste. Asa ca mieii au si aparut in piete. In Sibiu astazi a fost prima zi de vanzare.
Marti, 26.03.2013, 16:29Pastele se-anunta mai scump anul acesta! Cu o saptamana inaintea Pastelui Catolic, pe rafturile magazinelor au aparut primele produse de sarbatori. Ortodocsii, care vor sarbatori Invierea Domnului abia peste o luna, mai au timp sa calculeze bugetele...
Duminica, 24.03.2013, 19:23Mielul romanesc prinde bine atat in farfuriile romanilor, cat si la export. Daca unii cumparatorii isi fac deja programari, de frica sa nu ramana fara miel de Paste, in unele ferme se fac deja planurile pentru export. Iar anul acesta, ciobanii se...
Duminica, 24.03.2013, 19:21De la an la an, carnea de miel e tot mai scumpa. Asa ca din ce in ce mai putini romanii isi permit sa puna pe masa de Pasti o bucata de friptura de miel sau drob. Dar oamenii se adapteaza. Un alt simbol al Pastelui castiga teren. in farfurii. Vorbim...
Vineri, 15.03.2013, 13:23Ne paste-o scumpire de. Paste la carnea miel, cu aproximativ 10 la suta! Crescatorii vin si cu explicatia: au crescut impozitele.
Luni, 11.03.2013, 13:41Carnea de miel s-ar putea scumpi, in perioada Pastelui, cu 5-6 procente, pentru a fi acoperite cheltuielile producatorilor. Declaraţia a fost făcută de Sorin Minea, presedintele Romalimenta, convins c romanii vor plati mai mult anul acest pentru...
Luni, 11.03.2013, 09:29Chiar daca ciobanii spun ca nu vor creste pretul, animalele cumparate in viu vor costa mai mult fiindca vor fi mai mari. Chiar si asa, cererea va fi cea care va dicta pretul. Iar aceasta nu se anunta foarte mare.
Sambata, 09.02.2013, 23:19Teoretic, avem miei de Paste. Cu trei luni inaintea sarbatorilor pascale, in fermele din Sibiu s-au nascut primii miei. Seceta de anul trecut, insa, ar putea face ca pretul carnii de miel sa ajunga in piete la aproape 30 de lei kilogramul. Mai mult decat anul trecut. Ciobanii spun ca furajele sunt tot mai scumpe, iar multi isi vand de acum animalele ca sa-si salveze afacerea de la faliment.
Joi, 24.01.2013, 18:24"Alo, finule? Am colesterolul 230! E mare?" Doctorul l-a speriat pe Becali. I-a zis ca trebuie sa renunte la carnea de miel. Borcea l-a linistit insa. "Nasule, eu am 330!" Numai de fotbal n-a avut chef Becali la plecarea spre Stuttgart, orasul unde se...
Joi, 20.09.2012, 20:20Instinctele materne nu tin cont de specie. O dovedeste o femela dalmatian devenita mama adoptiva pentru un miel. Ramas orfan la nastere, puiul nu este chiar atat de. diferit de patrupedul care ii poarta de grija. Cel putin ca aspect. Are blana patata,...
Sambata, 11.08.2012, 16:58Sute de pofticiosi s-au bucurat astazi de preparate traditionale, la Festivalul Ciobanilor din Harghita. Oierii i-au asteptat pe vizitatori cu mesele incarcate si s-au intrecut in arta gatitului. Stufatul de miel si mamaliga cu branza au stat la loc de...
Sambata, 16.06.2012, 19:47Un restaurant din Chicago are in meniu un fel de mancare alcatuit din 86 de componente individuale ce se numeste „Lamb 86”, relateaza Huffington Post.
Luni, 14.05.2012, 00:00Oamenii de stiinta chinezi au reusit sa cloneze un miel modificat genetic ce contine un tip de grasime buna pentru organismul uman care se gaseste de obicei in peste, nuci, seminte si legume verzi, relateaza Daily Mail.
Joi, 26.04.2012, 00:00Vladut prezinta cateva secrete pentru masa de Paste.
Luni, 16.04.2012, 09:52Iata o noua varianta de a prepara friptura de Pasti. Ansoa ofera o aroma fina carnii de miel.
Sambata, 14.04.2012, 00:00Nu exista sarbatori de Paste fara miel! Cel putin pentru romani. Majoritatea prefera mancarurile traditionale - drob si friptura de miel, cozonac,pasca si oua colorate. Dar sunt si unii care aleg sa incerce o altfel de masa de Pasti. Iar pe ei,...
Vineri, 13.04.2012, 19:48Nu exista sarbatori de Paste fara miel! Cel putin pentru romani. Majoritatea prefera mancarurile traditionale - drob si friptura de miel, sarmale, cozonac si oua colorate. Dar sunt si unii care prefera sa incerce o altfel de masa de Paste. Iar pe ei,...
Vineri, 13.04.2012, 16:52Mare atentie de unde va cumparati carnea de miel, daca nu vreti sa ajungeti la spital dupa masa de Paste. Inspectorii DSV au gasit intr-un targ din Drobeta Turnu Severin nereguli. la bucata. Animalele erau sacrificate apoi vandute fara crotalii sau...
Vineri, 13.04.2012, 16:43Puteti incerca aceasta reteta delicioasa pentru masa festiva de Pasti. Rozmarinul si boabele de ienupar ii ofera mielului o aroma deosebita.
Vineri, 13.04.2012, 00:00Johnny a gasit super oferte la carnea de miel pe internet. La un miel primesti un caine.
Miercuri, 11.04.2012, 09:26Johnny a venit in Bucuresti sa se aprovizioneze pentru Paste.
Miercuri, 11.04.2012, 08:37E saptamana Patimilor pentru miei. In numele traditiei, milioane de animale au fost sacrificate si asteapta sa fie cumparate. Mai sunt doar patru zile pana la Paste, iar in pietele din toata tara e agitatie mare. Zilele acestea se fac ultimele...
Miercuri, 11.04.2012, 07:27Pretul mielului de Pasti se joaca zilele acestea intre producatori si intermediari. Si, oricine ar castiga, cumparatorul nu iese in avantaj. Carnea ajunge sa coste in piete dublu fata de cat platesc intermediarii pe animalul care pleaca din stana. Nici...
Miercuri, 04.04.2012, 19:39Pretul mielului de Pasti ajunge sa coste in piete dublu fata de cat platesc intermediarii pe animalul care pleaca din stana.
Miercuri, 04.04.2012, 00:00O fi traditie, dar mielul nu cade bine oricui, nici chiar de Paste. Fermierii au insa si alternative mai sanatoase pentru masa de sarbatoare. Curcanul, care inlocuieste cu mare succes si porcul de Craciun. Sau iepurele. Cu carne gustoasa, dar ceva mai...
Duminica, 25.03.2012, 19:21Se poarta eco si pe masa de sarbatori! Mielul traditional pierde teren in fata mielului ecologic, cu atat mai mult cu cat diferenta de pret este aproape insesizabila. Pe intai aprilie, in comuna sibiana Vurpar, mieii ecologici vor fi scosi in targ,...
Joi, 08.03.2012, 08:14Se poarta eco si pe masa de sarbatori! Mielul traditional pierde teren in fata mielului ecologic, cu atat mai mult cu cat diferenta de pret este aproape insesizabila. Pe intai aprilie, in comuna sibiana Vurpar, mieii ecologici vor fi scosi in targ, la...
Miercuri, 07.03.2012, 19:40Nici nu s-a terminat luna februarie si oamenii se gandesc deja la Paste. Cum masa de sarbatoare nu e la fel fara carne de miel in farfurie, romanii s-au pus pe cautat miei. Ultima oferta in materie este mielul cu rezervare. E mai ieftin si esti sigur ca nu ramai fara el de Paste.
Vineri, 17.02.2012, 00:00Sanziana Buruiana a venit in platoul Acces Direct cu un miel, iar Andreea Tonciu cu un cocos.
Luni, 16.01.2012, 18:44Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.
Joi, 03.11.2011, 00:00O friptura clasica si frageda, consumata alaturi de un sos delicios.
Marti, 25.10.2011, 00:00Pasiunea pentru masinile sale l-a facut pe un baimarean in varsta de 70 de ani sa isi transforme autoturismele in cele mai inedite feluri. Trabantul Oita, Trabantul Limuzina, Trabantul decapotabil Ferrari sunt doar o parte din creatiile maramureseanului Paul Havrila. Vedeta colectiei este insa de departe "Trabantul Blanos" pe care l-a acoperit in totalitate cu pielea a 58 de miei.
Marti, 20.09.2011, 00:00