Carnea rosie este o adevarata bomba cu ceas pentru sanatatea organismului, avertizeaza cercetatorii. Procesata sau nu, carnea de porc, vita sau miel ar favoriza aparitia cancerului intestinal si ar trebui redusa la minimum daca nu chiar exclusa din...
Marti, 24.05.2011, 13:33Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase. Afla in partea a doua a seriei dedicata borsurilor doua retete inedite: cu macris si cu stevie. Pofta buna!
Luni, 23.05.2011, 00:00La Timisoara, mieii care nu au fost vanduti sau taiati de Paste s-au hotarat sa evadeze. Au rupt tarcurile in care au fost tinuti. Unul dintre ei a fost destul de incapatanat si nu a vrut sa se lase prins. Cateva minute, mielul a incurcat traficul pe...
Marti, 26.04.2011, 13:42Dinamovistii si stelistii au interzis la miel! Au voie in schimb, sa manance o felie de cozonac si nu mai mult de un ou rosu! Andone i-a chemat pe jucatori in cantonament abia in aceasta seara! Cartu e mai strict! Stelistii au fost chemati de la pranz!
Duminica, 24.04.2011, 20:11Tagine (specialitate marocana) este una dintre acele mancaruri care devin mai delicioase cu timpul. Se poate pregati cu trei zile inainte si apoi se pastreaza in frigider pentru a permite aromelor sa se combine. Daca alegi sa faci asa, pregateste totul pana la pasul 2, lasa la frigider si continua de la pasul 3 cand vrei sa o servesti.
Duminica, 24.04.2011, 00:00Friptura de miel traditionala se face in cateva ore, dar daca alegi bucati portionate, fara os, carnea e gata intr-un sfert de ora. Cu o singura conditie: sa folosesti o tigaie nonaderenta de calitate.
Sambata, 23.04.2011, 00:00Zile-ntregi au stat cu marfa pe tarabe. Pe ultima suta, si-au umplut buzunarele. Ciobanii se lauda ca si la ei a fost azi aglomerat. Clientii s-ar fi batut pe marfa. Iar mieii s-au vandut pe banda. Nu intregi, insa. Ci la kilogram.
Vineri, 22.04.2011, 19:23O reteta rafinata si nepretentioasa, din carne de miel, numai buna pentru masa de Paste.
Vineri, 22.04.2011, 00:00Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.
Vineri, 22.04.2011, 00:0018% din repondenti au mai putin de 100 de lei pentru cea mai importanta sarbatoare crestina.
Joi, 21.04.2011, 00:00Pentru multe gospodine, saptamana aceasta este cu adevarat una a patimilor. Cine nu are timp sa pregateasca acasa masa de sarbatoare gaseste variante. La targurile cu produse traditionale sau in meniurile firmelor de catering.
Joi, 21.04.2011, 00:00Sarbatorile traditionale crestine sunt marcate la romani de consumul, uneori in exces, a mancarurilor pregatite pentru a marca evenimentele. "Masa de Craciun" sau "masa de Paste" reprezinta preocupari majore pentru mai toti romanii.
Miercuri, 20.04.2011, 00:00Pentru acest an, reprezentantii din industria de profil se asteapta la o scadere semnificativa a vanzarilor Pretul la carnea de miel s-a majorat in medie cu 15%
Marti, 19.04.2011, 00:00Pastrama de miel si haine, vandute unele langa altele. Se intampla in Pitesti, unde administratia unei piete nu a gasit nimic in neregula ca vanzatorii de textile sa ii aiba drept vecini pe cei care vand traditionalul miel de Paste. Iar mai suparati sunt vanzatorii de textile pentru ca hainele sunt imbibate cu miros de oaie. Si nimeni nu le mai cumpara.
Marti, 19.04.2011, 00:00Mielul este un ingredient esential al retetelor traditionale romanesti, de aceea revista Good Food ne propune o reteta clasica de friptura de miel, insa cu un strop de miere ce ii da un gust deosebit, floral.
Marti, 19.04.2011, 00:00Masa pentru Sfintele Sarbatori de Pasti de anul acesta va fi mai saraca si mai scumpa decat anul trecut. Pretul cozonacilor si al carnii de miel s-a majorat cu 10%, respectiv 20% fata de anul trecut, iar pretul oualor s-a redus cu circa 25%.
Luni, 18.04.2011, 00:00In general, mesele de Paste romanesc au, in centrul lor, ca "piesa de rezistenta", mielul. Nu toata lumea consuma miel; exista persoane pe care le deranjeaza si mirosul acestui tip de carne, in timp ce alte persoane adora mielul preparat sub orice forma si-l consuma cu mare placere ori de cate ori au ocazia.
Sambata, 16.04.2011, 00:00S-au umplut galantarele din piete si supermarketuri cu carne de miel. Scump, au rabufnit imediat oamenii, care nu se asteptau sa scoata din buzunar 30 de lei pentru un kilogram.
Marti, 12.04.2011, 00:00Carnea de miel este traditionala la masa de Paste, iar modul ei de preparare cere putina munca, pentru a fi siguri ca este suficient de frageda si aromata. Incearca o reteta de friptura cu lamaie si magheran, semnata Martha Stewart:
Luni, 11.04.2011, 00:00Rominii s-au invatat, sarbatorile vin cu scumpiri la alimente. Ei bine, nu in acest an, ne asigura chiar Ministrul Agriculturii. Valeriu Tabara spune ca n-avem de ce sa ne asteptam la preturi marite. Nici la carne. Nici la alte produse pentru masa de...
Duminica, 10.04.2011, 19:20Mielul, pentru multi dintre romani un simbol al Pastelui, ar putea deveni in curand un lux. Asta pentru ca buzunarele saracite de criza ale romanilor nu-si mai permit sa cumpere un miel, nici macar pentru o sarbatoare importanta , si nici macar de...
Sambata, 09.04.2011, 19:24Carnea tocata este, in multe retete, intersanjabila. Insa, pe de o parte, felurile gatite cu o carne macra pot ajunge prea uscate si fade, deoarece grasimea este cea care da suculenta si gust.
Marti, 05.04.2011, 00:00Au concediat sute de oameni, dar acum dau prime de Paste! Complexurile Energetice Turceni si Rovinari si Societatatii Nationale a Lignitului Oltenia ii ofera fiecarui angajat cam echivalentul unui salariu minim. La cat se ridica valoarea totala...
Miercuri, 30.03.2011, 13:34Au concediat sute de oameni, dar acum dau prime consistente de Paste! Societatatea Nationala a Lignitului Oltenia, alaturi de Complexurile Energetice Turceni si Rovinari, ofera fiecarui angajat echivalentul unui salariu minim.
Miercuri, 30.03.2011, 00:00Veterinarii sunt de parere ca acest lucru este imposibil, insa un fermier chinez l-avazut cu ochii sai. O oaie a nascut un caine!
Duminica, 27.03.2011, 00:00Nicolai si Gigi Oarga, bucatar la Cabana Cheia, au pregatit la Euforia TV o reteta clasica romaneasca: tocanita ciobaneasca cu mamaliguta.
Marti, 01.03.2011, 00:00Chef Arun Kumar de la restaurnatul Kumar's Agra Palace gateste impreuna bucatarul Nicolai o reteta indiana de cotlete de miel.
Luni, 14.02.2011, 00:00O reteta greceasca de friptura de miel in sos de vin, prezentata in cadrul emisiunii "Arome Mediteraneene" de pe canalul Euforia TV.
Luni, 03.01.2011, 00:00Chiar daca este perioada Craciunului, o reteta de tocanita de miel poate pica bine pentru cei care se...gandesc deja la bunatatile de Pasti. Mai ales ca reteta din cadrul emisiunii "Arome Mediteraneene" de pe Euforia TV a fost filmata in Romania.
Joi, 23.12.2010, 00:00Bucatarul Nicolai pregateste la Euforia Cuisine o reteta rapida de costita de miel cu sote de ciuperci.
Vineri, 17.12.2010, 00:00O reteta turceasca, bucatarie a carei tari este plina de folosirea vinetelor: vinete umplute cu carne de miel si legume.
Vineri, 10.12.2010, 00:00Bucatarul Marius de la Conacul Domnesc din Suceava a pregatit in cadrul emisiunii Euforia Cuisine, o reteta de tocanita de miel pe care a servit-o in doua moduri inedite: in cosulet de mamaliguta si cu un capac de mozarella.
Vineri, 03.12.2010, 00:00Bucatarul Marius de la Conacul Domnesc din Suceava a pregatit in cadrul emisiunii Euforia Cuisine, o reteta de tocanita de miel. Ingrediente: pulpa de miel ceapa usturoi ardei ulei chimen apa rosii bulion mozarella cimbru patrunjel...
Vineri, 01.10.2010, 17:14O mixtura intre gastronomiile berbera, spaniola, corsicana, portugheza, franceza, maura, mediteraneana si africana, bucataria marocana este considerata una dintre cele mai alese din lume.
Vineri, 24.09.2010, 00:00In ciuda faptului ca este considerat "junk food", hamburgerul este unul din cele mai consumate preparate din Occident, devenind, fara doar si poate, mancarea traditionala a Statelor Unite.
Luni, 20.09.2010, 00:00Rozmarinul pentru carnea de miel este ca motorina pentru un motor diesel: il face sa se simta plin de energie si de chef de viata. Azi vei afla cum poti face, in doar 15 minute, cu tot cu pregatire, miel la cuptor, cu rozmarin.
Joi, 05.08.2010, 00:00Chiar daca mai sunt putine zile pana la finalul Cupei Mondiale la fotbal din Africa de Sud, mai ai timp sa-ti prepari in casa kebabi exotici, de inspiratie sud-africana.
Miercuri, 07.07.2010, 00:00Majoritatea oamenilor sunt carnivori, lucru de necontestat. Insa la fel de multi oameni nu sunt deloc constienti de faptul ca multe dintre produsele pe baza de carne fac rau sanatatii in timp sau ca unele tipuri de carne sunt mai nocive decat altele. In dorinta primara de a-si satisface poftele, din pacate, se bagatelizeaza partea care tine de sanatate.
Marti, 22.06.2010, 00:00Gigi Becali a vorbit despre Dumitru Dragomir, comparandu-l cu un cioban care "pune dangaua pe oi", in loc sa dea blana si branza, iti da "mielul".
Luni, 12.04.2010, 18:30Fernando si mielul de Paste
Duminica, 04.04.2010, 20:05Pastele vine mai devreme in acest an. Cu miei mai putini si preturi mai mari
Luni, 22.03.2010, 16:54Peste mai putin de doua saptamani vor sarbatori Sfintele Sarbatori de Paste. Din pacate, preturile la carnea de miel se anunta mai mari cu 30% fata de 2009.
Luni, 22.03.2010, 00:00Mancam miel de import anul acesta. Cel putin asa spun ciobanii dupa calculele facute de ei. Pentru ca Pastele pica la inceputul lunii aprilie, mieii nu vor avea timp sa creasca suficient pentru a fi sacrificati.
Joi, 11.02.2010, 13:39