Antena Căutare

Articole despre pastrav

Marian Duță, vizită de o zi la păstrăvărie

Marian Duță, vizită de o zi la păstrăvărie

Marian Duță, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", ne prezintă o păstrăvărie din comună Șotrile.

Duminica, 14.03.2021, 11:06
Păstrăvul indigen revine în râurile de munte

Păstrăvul indigen revine în râurile de munte

Cel mai bun peşte de la noi din ţară, o ştie toată lumea, este păstrăvul. Şi cum oamenii au început să aibă mai multă grijă la ceea ce mănâncă, cererea pentru peştele autohton a crescut. Aşa se face că tot mai multe locuri...

Miercuri, 24.06.2020, 16:39
Tocana de păstrăv, deliciul din tărâmul izvoarelor

Tocana de păstrăv, deliciul din tărâmul izvoarelor

În Bucovina, la poalele munţilor Călimani se află localitatea Panaci, cunoscută drept raiul pescarilor. Despre izvoarele minerale de aici se spune că au proprietăţi tămăduitoare, dar oamenii locului folosesc apa pentru alimentarea...

Miercuri, 03.06.2020, 16:39
Păstrăv gustos și aromat în tigaie grill

Păstrăv gustos și aromat în tigaie grill

De Florii se mănâncă pește, tocmai de aceea, ne-am gândit la o rețetă rapidă și super ușoară de păstrăv la tigaie grill. Dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios și cu puține calorii, nu mai sta pe gânduri și pregătește rețeta noastră sănătoasă, fără ulei sau grăsimi.

Sambata, 11.04.2020, 11:32
Ești un împătimit al peștelui? Uite cele mai gustoase preparate din păstrăv

Ești un împătimit al peștelui? Uite cele mai gustoase preparate din păstrăv

Cei care iubesc peștele, în special păstrăvul, pot vedea la Neatza cu Răzvan și Dani cele mai gustoase preparate din păstrăv.

Vineri, 13.03.2020, 10:43
Rețete cu pește. Șapte rețete cu șapte sortimente de pește, perfecte pentru zilele din post cu dezlegare la pește.

Rețete cu pește. Șapte rețete cu șapte sortimente de pește, perfecte pentru zilele din post cu dezlegare la pește.

Rețetele cu pește sunt la mare căutare în zilele cu dezlegare la pește din perioadele de post. Există o varietate de rețete cu pește, ce pot împăca toate gusturile.

Vineri, 15.11.2019, 11:13
Rețeta File de păstrav cu tapenada de măsline si sos de morcov cu țelină

Rețeta File de păstrav cu tapenada de măsline si sos de morcov cu țelină

Pentru că, din când în când trebuie să mai servim și câte o masă cu pește, poate găsiți inspirație în delicioasa rețetă File de păstrav cu tapenada de măsline si sos de morcov cu țelină.

Vineri, 25.10.2019, 15:16
Saramura şi plachia, vedete la Festivalul Scrumbiei

Saramura şi plachia, vedete la Festivalul Scrumbiei

Azi a fost dezlegare după şase săptămâni de post, aşa că în Bucureşti, mii de oameni au stat şi zeci de minute la coadă pentru un kilogram de crap proaspăt, păstrăv sau caras. Cei care preferă peştele gata preparat au ajuns şi la...

Sambata, 20.04.2019, 19:30
A început bătaia peştelui, înainte de Bunavestire. Mii de oameni şi-au dat singuri dezlegare la păstrăv, scrumbie şi doradă

A început bătaia peştelui, înainte de Bunavestire. Mii de oameni şi-au dat singuri dezlegare la păstrăv, scrumbie şi doradă

Suntem în post, dar mii de bucureşteni şi-au dat singuri dezlegare la peşte. Tentaţiile au fost mari, două festivaluri în Capitală, unde pe grătare au sfârâit păstrăvi, scrumbii, scoici şi creveţi. Iar pofta a fost atât de mare, încât...

Sambata, 23.03.2019, 19:23
Păstrăvul, căutat pentru masa festivă de Revelion

Păstrăvul, căutat pentru masa festivă de Revelion

"Nicio masă fără peşte" - spune o vorbă din români. Şi tot românii îl cer şi în meniul de Revelion, după alimentele grele de Crăciun. Se spune că, dacă mănânci peşte în noaptea dintre ani, ai noroc în anul ce urmează. Aşa se face...

Sambata, 29.12.2018, 07:44
Râurile de munte din Caraş-Severin, repopulate cu păstrăv

Râurile de munte din Caraş-Severin, repopulate cu păstrăv

Râurile de munte din Caraş-Severin vor fi repopulate cu păstrăv! Măsura a fost luată după trei decenii de când acolo nu s-a mai întâmplat asta. Chiar în aceste zile, la o crescătorie din zonă are loc întreaga procedură pentru obţinerea...

Vineri, 21.12.2018, 16:20
Reţeta zilei! Vlăduţ prepară "Păstrăv îmbujorat"

Reţeta zilei! Vlăduţ prepară "Păstrăv îmbujorat"

Vladuţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi rețeta "Pastrav îmbujorat", ce conține o combinație deosebită de ingrediente, care s-au asezonat perfect cu fileul de păstrăv afumat.

Luni, 24.09.2018, 08:46
Românii sunt mari consumatori de macrou şi păstrăv

Românii sunt mari consumatori de macrou şi păstrăv

Românii sunt mari consumatori de macrou şi păstrăv. O arată statisticile, care ne poziţionează, însă, pe ultimele locuri în Europa la consumul de peşte. Este o carne sănătoasă, dar mai scumpă decât cea de porc sau de pui. În plus,...

Sambata, 22.09.2018, 09:42
Cea mai simplă și gustoasă rețetă de păstrăv cu legume se face imediat, cu doar câteva ingrediente! Regis Stone te învață cum!

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de păstrăv cu legume se face imediat, cu doar câteva ingrediente! Regis Stone te învață cum!

După mesele copioase de care am avut parte de Paște, parcă nimic nu merge mai bine decât o masă ușoară și sănătoasă, bazată pe pește. Care este secretul unei super rețete de păstrăv cu legume?

Joi, 12.04.2018, 14:56
Afacere de succes cu păstrăv românesc

Afacere de succes cu păstrăv românesc

Să ai curajul să renunţi la tot confortul, de dragul unui vis. Este lecţia unor tineri din Oradea, care trăiesc de câţiva ani în mijlocul sălbăticiei, într-o pădure din munţi. Acolo şi-au făcut o păstrăvărie de succes, din care scot...

Duminica, 04.02.2018, 19:19
Ce se găsește DE FAPT în conserva de ton. Nu vei mai mânca niciodată

Ce se găsește DE FAPT în conserva de ton. Nu vei mai mânca niciodată

Cu siguranță ai mâncat de multe ori până acum ton la conservă în diferite combinații sau salate, dar nu știai de conține.

Luni, 22.02.2016, 14:58
Ce a găsit un pescar în burta unui păstrăv: "Nu mi-am putut imagina că este posibil!"

Ce a găsit un pescar în burta unui păstrăv: "Nu mi-am putut imagina că este posibil!"

Pescar de meserie, un bărbat din SUA a avut parte de o surpriză inedită! Bucuros că a prins mai mulți pești de mari dimensiuni, printre care un păstrăv, omul nostru a mers acasă pentru a-și găti captura.

Vineri, 24.04.2015, 08:49
Tavi Colen ne găteşte: "Păstrăv cu legume în folie de aluminiu, la cuptor"

Tavi Colen ne găteşte: "Păstrăv cu legume în folie de aluminiu, la cuptor"

Tavi Colen ne găteşte: "Păstrăv cu legume în folie de aluminiu, la cuptor"

Duminica, 13.07.2014, 18:23
Păstrăv fermecat

Păstrăv fermecat

Vladuţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă inedită: "Păstrăv fermecat".

Luni, 11.11.2013, 08:26
Fir intins la copca! 50 de pescari s-au intrecut la prins pastrav

Fir intins la copca! 50 de pescari s-au intrecut la prins pastrav

Profesionisti sau amatori, adulti si copii deopotriva clujenii s-au intrecut astazi la pescuit de pastrav. Dis-de-dimineata, oamenii si-au intins firele, au pus momeala in carlig si s-au inarmat cu rabdare. Ce-i drept, timpul trece mai repede la un pahar de vin fiert, ca doar merge bine iarna, si poate chiar mai bine, la copca

Sambata, 26.01.2013, 21:24
Fir intins la copca

Fir intins la copca

Profesionisti sau amatori, adulti si copii deopotriva clujenii s-au intrecut astazi la pescuit de pastrav. Dis de dimineata, oamenii si-au intins firele, au pus momeala in carlig si s-au inarmat cu rabdare. Ce-i drept, timpul trece mai repede la un...

Sambata, 26.01.2013, 19:30
Un kilogram de caviar alb costa 65.000 de euro

Un kilogram de caviar alb costa 65.000 de euro

Toata lumea stie ca icrele negre ale sturionilor, cunoscute si sub numele de caviar, sunt, pe cat de gustoase, pe atat de scumpe. O ferma de familie din Austria s-a specializat, insa, in productia unei varietati si mai pretioase de caviar, care nu este negru, ci alb. Icrele sunt recoltate tot de la sturioni, cu o particularitate genetica extrem de rara.

Duminica, 23.12.2012, 10:26
Pastravarii si-au inregistrat retele cu pestii delciosi la OSIM

Pastravarii si-au inregistrat retele cu pestii delciosi la OSIM

Cel mai bun somon este tot pastravul! Cine a gustat o data din pestele romanesc afumat in cetina de brad nici nu vrea sa mai auda de somonul oceanic. Asa se face ca pastravarii nostri isi pazesc cu sfintenie retetele. Ca sa fie siguri ca nimeni nu le...

Sambata, 21.07.2012, 19:43
Reteta zilei: Curry de vita si sos de iaurt

Reteta zilei: Curry de vita si sos de iaurt

Iata un nou mod de a prepara vita! Curry ii ofera o aroma orientala.

Miercuri, 23.05.2012, 00:00
Reteta: Pastrav cu migdale si ardei gras

Reteta: Pastrav cu migdale si ardei gras

Pastravul este o sursa perfecta pentru vitamina C si acizi Omega 3. Timp de preparare: 45 de minute. Pofta buna!

Joi, 03.05.2012, 00:00
Crescatoriile de peste, mine de aur

Crescatoriile de peste, mine de aur

Oricat de saraci am fi, ne place mancarea buna. Iar pestele proaspat se vinde bine oricand. Crescatoriile sunt adevarate mine de aur. Clientii au certitudinea ca marfa e proaspata, mai ieftina ca-n supermarket, asa ca pleaca multumiti.

Duminica, 22.01.2012, 19:30
Rețeta rapida: Pastrav rece cu maioneza

Rețeta rapida: Pastrav rece cu maioneza

Daca ajungi acasa, obosita de la serviciu, si simti ca nu te-ai mai descurca sa pregatesti o cina ampla, noi iti oferim solutia: o gustare rapida - pastrav rece cu maioneza.

Vineri, 20.01.2012, 00:00
Pastrav la tigaie cu fricassae de mazare si chorizo

Pastrav la tigaie cu fricassae de mazare si chorizo

Aceasta reteta este numai buna pentru pofticiosii de peste. Pofta buna!

Marti, 29.11.2011, 00:00
Reteta: Budinca de cartofi cu pastrav afumat

Reteta: Budinca de cartofi cu pastrav afumat

Reteta ideala pentru o cina copioasa in familie.

Joi, 29.09.2011, 00:00
Festivalul pastravului

Festivalul pastravului

A fost o sarbatoare ca-n povesti care a durat trei zile si trei nopti. Asa a fost celebrat. pastravul, la festivalul organizat in localitatea suceveana Ciocanesti. Cei care au ajuns la sarbatoare s-au lins pe degete, la propriu.

Marti, 16.08.2011, 13:34
VIDEO! Festivalul pastravului la Ciocanesti

VIDEO! Festivalul pastravului la Ciocanesti

A fost o sarbatoare ca-n povesti care a durat trei zile si trei nopti. Asa a fost celebrat pastravul, la festivalul organizat in localitatea suceveana Ciocanesti. Cei care au ajuns la sarbatoare s-au lins pe degete, la propriu.

Marti, 16.08.2011, 00:00
Cand dam prima data peste copilului si cum il gatim

Cand dam prima data peste copilului si cum il gatim

Pestele este considerat oarecum un aliment alergogen, motiv pentru care pediatria moderna il recomanda, in general, in alimentatia bebelusilor, abia dupa 11 luni de viata (desi multe borcanele din comert il contin pentru o varsta mai mica decat 11 luni).

Luni, 27.06.2011, 00:00
Reteta zilei: budinca de peste cu cartofi

Reteta zilei: budinca de peste cu cartofi

Reteta zilei de miercuri reprezinta un fel de mancare satios - budinca pe baza de cartofi si peste. Pofta buna!

Miercuri, 15.06.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: File de pastrav cu creveti

VIDEO! Reteta: File de pastrav cu creveti

Chef Silvian gateste alaturi de Nicolai o reteta proprie de rulouri de pastrav umplute cu creveti.

Vineri, 15.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: pastrav umplut cu nuci

VIDEO! Reteta: pastrav umplut cu nuci

Chef Cezar si Spiridon Lupu, din Galati, au pregatit la Euforia Cuisine o reteta de pastrav umplut cu nuci.

Marti, 22.03.2011, 00:00
Targ de weekend la Muzeul Taranului: "Unirea-n bucate"

Targ de weekend la Muzeul Taranului: "Unirea-n bucate"

Pastrav cu mamaliguta si mujdei de usturoi, sarmale din carne de curcan sau din carne de gasca, bors de peste gatit dupa o reteta originala, prajituri de casa, branzeturi de cea mai buna calitate, produse din carne de porc fara colesterol, stropite cu bauturi alese din toate zonele tarii sau rochii si accesorii handemade, rochii de mireasa, toate pot fi cumparate de la targurile si expozitiile organizate la sfarstul acestei saptamani

Vineri, 21.01.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: pastrav taranesc

VIDEO! Reteta: pastrav taranesc

Vasile Leu, bucatar-sef la restaurantul Giulia din Ploiesti, a pregatit pentru Euforia TV o reteta de pastrav taranesc, cu legume.

Joi, 20.01.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: pastrav umplut cu macrou afumat

VIDEO! Reteta: pastrav umplut cu macrou afumat

Don Mariano a pregatit o reteta de pastrav umplut cu carne de macrou afumat, special pentru "Euforia Cuisine", pe canalul Euforia TV.

Luni, 10.01.2011, 00:00
VIDEO! Traditie: peste pentru Revelion

VIDEO! Traditie: peste pentru Revelion

Inainte de Revelion, a inceput alergatura dupa peste.

Joi, 30.12.2010, 00:00
VIDEO! Reteta: Pastrav in mantie de bacon

VIDEO! Reteta: Pastrav in mantie de bacon

Bucatarul Petre de la Hotel Cautis pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de pastrav umplut in mantie de bacon.

Vineri, 17.12.2010, 00:00
Pastrav umplut cu macrou afumat

Pastrav umplut cu macrou afumat

Preparare: se curata bine doi pastravi de munte, se taie pe lungime, apoi se marineaza cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si cu piper negru macinat. Se cresteaza de cateva ori la suprafata apoi pastravii. Separat, intr-un bol se pune macrou...

Luni, 22.11.2010, 21:16
Pastrav in mantie de bacon

Pastrav in mantie de bacon

Bucatarul Petre de la Hotel Cautis pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de pastrav umplut in mantie de bacon. Ingrediente: pastrav bacon branza feta rosii lamaie busuioc ulei de masline sare si piper Preparare:...

Marti, 12.10.2010, 14:34
Pastrav cu nuci si prune uscate

Pastrav cu nuci si prune uscate

Pastravul se marineaza, si pe interior, si la exterior, cu zeama de lamaie, sare si piper. Separat, prunele uscate se pun in apa fierbinte, pentru a se inmuia. Se adauga nuca pisata, doi catei de usturoi, cimbru, zeama de lamaie si se amesteca bine.Se...

Joi, 26.08.2010, 16:28
Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...

Luni, 12.07.2010, 16:45
Pastrav sarbatorit

Pastrav sarbatorit

Ingrediente: Pastrav Malai Faina Ingrediente mujdei: Maioneza de mustar Creme patisserie fara zahar Hrean Usturoi Lamaie Metoda de preparare: Pastravul se condimenteaza cu sare, piper si lamaie, apoi se tavaleste prin faina de malai si...

Joi, 17.12.2009, 10:07
x