Marian Duță, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", ne prezintă o păstrăvărie din comună Șotrile.
Duminica, 14.03.2021, 11:06Cel mai bun peşte de la noi din ţară, o ştie toată lumea, este păstrăvul. Şi cum oamenii au început să aibă mai multă grijă la ceea ce mănâncă, cererea pentru peştele autohton a crescut. Aşa se face că tot mai multe locuri...
Miercuri, 24.06.2020, 16:39În Bucovina, la poalele munţilor Călimani se află localitatea Panaci, cunoscută drept raiul pescarilor. Despre izvoarele minerale de aici se spune că au proprietăţi tămăduitoare, dar oamenii locului folosesc apa pentru alimentarea...
Miercuri, 03.06.2020, 16:39De Florii se mănâncă pește, tocmai de aceea, ne-am gândit la o rețetă rapidă și super ușoară de păstrăv la tigaie grill. Dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios și cu puține calorii, nu mai sta pe gânduri și pregătește rețeta noastră sănătoasă, fără ulei sau grăsimi.
Sambata, 11.04.2020, 11:32Cei care iubesc peștele, în special păstrăvul, pot vedea la Neatza cu Răzvan și Dani cele mai gustoase preparate din păstrăv.
Vineri, 13.03.2020, 10:43Rețetele cu pește sunt la mare căutare în zilele cu dezlegare la pește din perioadele de post. Există o varietate de rețete cu pește, ce pot împăca toate gusturile.
Vineri, 15.11.2019, 11:13Pentru că, din când în când trebuie să mai servim și câte o masă cu pește, poate găsiți inspirație în delicioasa rețetă File de păstrav cu tapenada de măsline si sos de morcov cu țelină.
Vineri, 25.10.2019, 15:16Azi a fost dezlegare după şase săptămâni de post, aşa că în Bucureşti, mii de oameni au stat şi zeci de minute la coadă pentru un kilogram de crap proaspăt, păstrăv sau caras. Cei care preferă peştele gata preparat au ajuns şi la...
Sambata, 20.04.2019, 19:30Suntem în post, dar mii de bucureşteni şi-au dat singuri dezlegare la peşte. Tentaţiile au fost mari, două festivaluri în Capitală, unde pe grătare au sfârâit păstrăvi, scrumbii, scoici şi creveţi. Iar pofta a fost atât de mare, încât...
Sambata, 23.03.2019, 19:23"Nicio masă fără peşte" - spune o vorbă din români. Şi tot românii îl cer şi în meniul de Revelion, după alimentele grele de Crăciun. Se spune că, dacă mănânci peşte în noaptea dintre ani, ai noroc în anul ce urmează. Aşa se face...
Sambata, 29.12.2018, 07:44Râurile de munte din Caraş-Severin vor fi repopulate cu păstrăv! Măsura a fost luată după trei decenii de când acolo nu s-a mai întâmplat asta. Chiar în aceste zile, la o crescătorie din zonă are loc întreaga procedură pentru obţinerea...
Vineri, 21.12.2018, 16:20Vladuţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi rețeta "Pastrav îmbujorat", ce conține o combinație deosebită de ingrediente, care s-au asezonat perfect cu fileul de păstrăv afumat.
Luni, 24.09.2018, 08:46Românii sunt mari consumatori de macrou şi păstrăv. O arată statisticile, care ne poziţionează, însă, pe ultimele locuri în Europa la consumul de peşte. Este o carne sănătoasă, dar mai scumpă decât cea de porc sau de pui. În plus,...
Sambata, 22.09.2018, 09:42După mesele copioase de care am avut parte de Paște, parcă nimic nu merge mai bine decât o masă ușoară și sănătoasă, bazată pe pește. Care este secretul unei super rețete de păstrăv cu legume?
Joi, 12.04.2018, 14:56Să ai curajul să renunţi la tot confortul, de dragul unui vis. Este lecţia unor tineri din Oradea, care trăiesc de câţiva ani în mijlocul sălbăticiei, într-o pădure din munţi. Acolo şi-au făcut o păstrăvărie de succes, din care scot...
Duminica, 04.02.2018, 19:19Cu siguranță ai mâncat de multe ori până acum ton la conservă în diferite combinații sau salate, dar nu știai de conține.
Luni, 22.02.2016, 14:58Pescar de meserie, un bărbat din SUA a avut parte de o surpriză inedită! Bucuros că a prins mai mulți pești de mari dimensiuni, printre care un păstrăv, omul nostru a mers acasă pentru a-și găti captura.
Vineri, 24.04.2015, 08:49Tavi Colen ne găteşte: "Păstrăv cu legume în folie de aluminiu, la cuptor"
Duminica, 13.07.2014, 18:23Vladuţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă inedită: "Păstrăv fermecat".
Luni, 11.11.2013, 08:26Profesionisti sau amatori, adulti si copii deopotriva clujenii s-au intrecut astazi la pescuit de pastrav. Dis-de-dimineata, oamenii si-au intins firele, au pus momeala in carlig si s-au inarmat cu rabdare. Ce-i drept, timpul trece mai repede la un pahar de vin fiert, ca doar merge bine iarna, si poate chiar mai bine, la copca
Sambata, 26.01.2013, 21:24Profesionisti sau amatori, adulti si copii deopotriva clujenii s-au intrecut astazi la pescuit de pastrav. Dis de dimineata, oamenii si-au intins firele, au pus momeala in carlig si s-au inarmat cu rabdare. Ce-i drept, timpul trece mai repede la un...
Sambata, 26.01.2013, 19:30Toata lumea stie ca icrele negre ale sturionilor, cunoscute si sub numele de caviar, sunt, pe cat de gustoase, pe atat de scumpe. O ferma de familie din Austria s-a specializat, insa, in productia unei varietati si mai pretioase de caviar, care nu este negru, ci alb. Icrele sunt recoltate tot de la sturioni, cu o particularitate genetica extrem de rara.
Duminica, 23.12.2012, 10:26Cel mai bun somon este tot pastravul! Cine a gustat o data din pestele romanesc afumat in cetina de brad nici nu vrea sa mai auda de somonul oceanic. Asa se face ca pastravarii nostri isi pazesc cu sfintenie retetele. Ca sa fie siguri ca nimeni nu le...
Sambata, 21.07.2012, 19:43Iata un nou mod de a prepara vita! Curry ii ofera o aroma orientala.
Miercuri, 23.05.2012, 00:00Pastravul este o sursa perfecta pentru vitamina C si acizi Omega 3. Timp de preparare: 45 de minute. Pofta buna!
Joi, 03.05.2012, 00:00Oricat de saraci am fi, ne place mancarea buna. Iar pestele proaspat se vinde bine oricand. Crescatoriile sunt adevarate mine de aur. Clientii au certitudinea ca marfa e proaspata, mai ieftina ca-n supermarket, asa ca pleaca multumiti.
Duminica, 22.01.2012, 19:30Daca ajungi acasa, obosita de la serviciu, si simti ca nu te-ai mai descurca sa pregatesti o cina ampla, noi iti oferim solutia: o gustare rapida - pastrav rece cu maioneza.
Vineri, 20.01.2012, 00:00Aceasta reteta este numai buna pentru pofticiosii de peste. Pofta buna!
Marti, 29.11.2011, 00:00Reteta ideala pentru o cina copioasa in familie.
Joi, 29.09.2011, 00:00A fost o sarbatoare ca-n povesti care a durat trei zile si trei nopti. Asa a fost celebrat. pastravul, la festivalul organizat in localitatea suceveana Ciocanesti. Cei care au ajuns la sarbatoare s-au lins pe degete, la propriu.
Marti, 16.08.2011, 13:34A fost o sarbatoare ca-n povesti care a durat trei zile si trei nopti. Asa a fost celebrat pastravul, la festivalul organizat in localitatea suceveana Ciocanesti. Cei care au ajuns la sarbatoare s-au lins pe degete, la propriu.
Marti, 16.08.2011, 00:00Pestele este considerat oarecum un aliment alergogen, motiv pentru care pediatria moderna il recomanda, in general, in alimentatia bebelusilor, abia dupa 11 luni de viata (desi multe borcanele din comert il contin pentru o varsta mai mica decat 11 luni).
Luni, 27.06.2011, 00:00Reteta zilei de miercuri reprezinta un fel de mancare satios - budinca pe baza de cartofi si peste. Pofta buna!
Miercuri, 15.06.2011, 00:00Chef Silvian gateste alaturi de Nicolai o reteta proprie de rulouri de pastrav umplute cu creveti.
Vineri, 15.04.2011, 00:00Chef Cezar si Spiridon Lupu, din Galati, au pregatit la Euforia Cuisine o reteta de pastrav umplut cu nuci.
Marti, 22.03.2011, 00:00Pastrav cu mamaliguta si mujdei de usturoi, sarmale din carne de curcan sau din carne de gasca, bors de peste gatit dupa o reteta originala, prajituri de casa, branzeturi de cea mai buna calitate, produse din carne de porc fara colesterol, stropite cu bauturi alese din toate zonele tarii sau rochii si accesorii handemade, rochii de mireasa, toate pot fi cumparate de la targurile si expozitiile organizate la sfarstul acestei saptamani
Vineri, 21.01.2011, 00:00Vasile Leu, bucatar-sef la restaurantul Giulia din Ploiesti, a pregatit pentru Euforia TV o reteta de pastrav taranesc, cu legume.
Joi, 20.01.2011, 00:00Don Mariano a pregatit o reteta de pastrav umplut cu carne de macrou afumat, special pentru "Euforia Cuisine", pe canalul Euforia TV.
Luni, 10.01.2011, 00:00Inainte de Revelion, a inceput alergatura dupa peste.
Joi, 30.12.2010, 00:00Bucatarul Petre de la Hotel Cautis pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de pastrav umplut in mantie de bacon.
Vineri, 17.12.2010, 00:00Preparare: se curata bine doi pastravi de munte, se taie pe lungime, apoi se marineaza cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si cu piper negru macinat. Se cresteaza de cateva ori la suprafata apoi pastravii. Separat, intr-un bol se pune macrou...
Luni, 22.11.2010, 21:16Bucatarul Petre de la Hotel Cautis pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de pastrav umplut in mantie de bacon. Ingrediente: pastrav bacon branza feta rosii lamaie busuioc ulei de masline sare si piper Preparare:...
Marti, 12.10.2010, 14:34Pastravul se marineaza, si pe interior, si la exterior, cu zeama de lamaie, sare si piper. Separat, prunele uscate se pun in apa fierbinte, pentru a se inmuia. Se adauga nuca pisata, doi catei de usturoi, cimbru, zeama de lamaie si se amesteca bine.Se...
Joi, 26.08.2010, 16:28Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...
Luni, 12.07.2010, 16:45Ingrediente: Pastrav Malai Faina Ingrediente mujdei: Maioneza de mustar Creme patisserie fara zahar Hrean Usturoi Lamaie Metoda de preparare: Pastravul se condimenteaza cu sare, piper si lamaie, apoi se tavaleste prin faina de malai si...
Joi, 17.12.2009, 10:07