Firmele de catering nu fac faţă comenzilor. Un meniu cu friptură de miel, sarmale, cozonacii rumeni şi pasca aromată depăşeşte cu puţin 300 de lei.
Duminica, 05.04.2015, 19:28
Chef Florin Dumitrescu este provocat de blonde să facă sarmale cu mâinile la spate.
Oricât de iscusite ar fi mamele sau bunicile noastre, gustul celor pregătite în cantităţi industriale pare că nu poate fi egalat. O recunosc chiar doamnele.
Vineri, 26.12.2014, 13:11
250 de voluntari şi-au unit forţele să bată recordul de făcut sarmale. Oamenii s-au adunat la Odorheiu Secuiesc şi au încercat să împăturească peste 2 tone de carne.
Sambata, 08.11.2014, 08:07
Ingrediente • varza proaspata - 1 kg • orez – 200 g • ciuperci proaspete- 300 g • nuci – 100 g • amidon – 1 lingura • sos de rosii – 200 ml • otet - o lingurita • verdeata – o legatura • ciuperci deshidratate -...
Miercuri, 15.10.2014, 13:39
E sezonul dovlecilor. Galbeni, portocalii, dulci, parfumaţi şi mai ales sănătoşi. Gospodinele au scos deja reţelele din sertar şi s-au apucat să facă gem, compot sau plăcintă. Cele mai curajoase au încercat şi câteva reţete noi. Au venit...
Duminica, 05.10.2014, 19:19
Nu trebuie să fie Crăciun sau nuntă ca să mănânci sarmale. O dovedesc locuitorii din Praid. Ei au inventat Festivalul Sarmalelor - cea mai aprigă competiţie a bucătarilor care se întrec în pregătirea deliciilor în foi de viţă sau varză.
Sambata, 27.09.2014, 21:54
Mireasma sarmalelor pregătite în ceaune a cuprins ieri, încă de la orele amiezii, parcul din localitatea bihoreană Salonta. Peste o mie de oameni s-au adunat la cea de-a şasea ediţie a festivalului Sarmalelor.
Luni, 08.09.2014, 13:37
De ziua lui, Pepe şi-a făcut cel mai frumos cadou. O nuntă ca-n poveşti. Raluca, cea care i-a devenit soţie şi în faţa lui Dumnezeu, la doi ani după ce i-a luat numele, l-a făcut pe artist să plângă de fericire.
Luni, 21.07.2014, 18:09
2.000 de sarmale ajung la începutul fiecărei luni la oamenii străzii. Bărbatul care le oferă este denumit şi "cantina socială" din Satu Mare pentru că este singurul sprijin pentru oamenii mai puţin norocoşi. Un sprijin de exact 100.000 de mii de sarmale, până acum.
Luni, 07.04.2014, 16:23
2000 de sarmale ajung la începutul fiecărei luni la oamenii străzii. Bărbatul este denumit şi "cantina socială" din Satu Mare. Pentru că este singurul sprijin pentru oamenii mai puţin norocoşi. Un sprijin de exact. 100,000 de mii de sarmale...
Luni, 07.04.2014, 16:20
Oricum, indiferent despre ce regim de slăbire discutăm, putem remarca nişte elemente comune. Mese bătute în cuie la anumite ore, gustări între mese şi foarte multă apă. Doar că unii, din dorinţa de a slăbi cât mai repede, au tendinţa să...
Miercuri, 01.01.2014, 20:23
Piteştenii nu şi-au bătut prea mult capul cu prepararea sarmalelor de Crăciun acasă. Lor, Moșul le aduce în fiecare an o farfurie aburindă.
Joi, 26.12.2013, 19:33
Nutriţioniştii spun că nu mâncăm suficient de multe fructe. Nimic nou. E foarte greu să alegi între o farfurie cu sarmale aburinde şi un măr verde şi sănătos.
Miercuri, 25.12.2013, 20:11
Ce iese dacă iei un bucătar renumit, o listă lungă de tradiţii şi ceva carne de porc bine preparată? Răspunsul e simplu: o masă de Crăciun sa o tii minte tot anul. Ne-a dovedit-o chef Nicolai, care anul acesta a mers acasă, în Maramureş.
Luni, 23.12.2013, 19:36
Ce iese dacă iei un bucătar renumit, o listă lungă de tradiţii şi ceva carne de porc bine preparată? Răspunsul e simplu: o masă de Crăciun sa o tii minte tot anul. Ne-a dovedit-o chef Nicolai, care anul acesta a mers acasă, în Maramureş.
Luni, 23.12.2013, 19:22
Sarmale se fac în casa fiecărei gospodine, de Crăciun. Însă la Ghiorghieni, în Harghita, deliciosul preparat tradiţional se găteşte la nivel industrial.
Vineri, 20.12.2013, 07:48
O sărmăluţă, pentru fiecare român pofticios. Şi nu numai. Cu asta se mândreşte fabrica de sarmale de la Gheorgheni, singura fabrică de profil din ţară. Zeci de tone de sarmale trec prin mâinile bucătăreselor şi de aici pe mesele...
Joi, 19.12.2013, 16:30
Lucian Bute va sări peste sărbători. Românul se pregăteşte de lupta cu Jean Pascal, de pe 18 ianuarie, şi nu se va putea atinge de sărmăluţe şi fripturi.
Joi, 19.12.2013, 07:51
Superman de România este cel mai simpatic ghid al Târgului de Crăciun din centrul Capitalei. Vizitatorii au parte de un adevărat show cât timp aşteaptă la coadă la sarmale sau la plăcintă cu brânză.
Sambata, 07.12.2013, 19:33
Au trecut pe sub Arcul de Triumf, în pas triumfal, într-o mare de steaguri şi-n aplauzele celor 20.000 de oameni. Au salutat, au prezentat onorul. O paradă a armelor, a uniformelor, a tehnicii şi a onoarei.
Duminica, 01.12.2013, 19:13
Concurenta Top Chef se pregătește de 1 decembrie și are un ajutor de nădejde la preparat sarmalele
Vineri, 29.11.2013, 09:59
După ce au fost împachetaţi în foi de varză, şefii de la sectorul 2 fierb acum într-o oală sub presiune. O investigaţie a reporterilor Observator a dovedit că fiecare agent comercial din sector e dator cu o sarma. Aşa că Onţanu a cerut...
Joi, 28.11.2013, 19:12
Plângere penală împotriva reporterului Antena 3, Ionuţ Cristache. Jurnalistul este acuzat de Poliţia Locală a Sectorului 2 "pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi escrocherie". Despre ce este vorba, aflaţi...
Joi, 28.11.2013, 16:19
Pomenile cu sarmale au ajuns pe noi culmi ale neobrazarii. Neculai Ontanu pune la bataie in acest an de 1 decembrie nu mai putin de 100 de mii de sarmale, cu 33 de mii mai multe fata de anul trecut. Politia Locala a Sectorului 2 este direct...
Joi, 28.11.2013, 16:05
Vlădutz, de la ”Neatza”, este atent cu telespectatorii săi și se pregătește din timp pentru a prepara rețete delicioase.
Miercuri, 13.11.2013, 11:55Liliana Petraru l-a dat gata pe Chef Hadad cu sarmalele sale
Marti, 12.11.2013, 13:43
Cea mai importantă probă a început! Acum, concurenţii nu gătesc doar pentru cei trei juraţi, ci şi pentru un invitat special: Andreea Marin.
Luni, 11.11.2013, 22:54
Andreea Marin a fost mulțumită de preparatul realizat de echipa Mirelei Ivașcu.
Luni, 11.11.2013, 12:05
Andreea Marin le-a spus concurenților o ghicitoare din care să-și dea seama despre ce preparat este vorba.
Luni, 11.11.2013, 11:50
Bulz traditional cu branza de burduf si costita afumata, sarmale in foi de vita, pastrama de oaie lasata la macerat in vin alb si slaninuta afumata udata din plin cu palinca. Toate sunt ca un magnet pentru turistii straini.
Duminica, 03.11.2013, 21:14
Iti mai aduci aminte de sarmalele delicioase gatite pe vremea copilariei tale? Este timpul sa inveti sa le pregatesti si tu.
Luni, 28.10.2013, 22:00
Dupa slujba, credinciosii s-au calcat in picioare pentru o portie. Au fost 65.000 de sarmalute pregatite la care adaugam si o sarma uriasa.
Luni, 14.10.2013, 16:18
Subtiri, uscati, iuti si extrem de gustosi! Asa sunt adevaratii carnatii de Plescoi, din care ieri s-au infruptat sute de oameni, in judetul Buzau. Si in Harghita a fost o degustare, de sarmale.
Duminica, 06.10.2013, 09:24
Helmut Duckadam a avut meci greu astazi. Nu si-a batut capul cu mingea, pe un teren de fotbal ci cu sarmale care mai de care mai gustoase.
Duminica, 01.09.2013, 19:26
A fost haos total ieri la pomeni, in Botosani! Zeci de credinciosi nu au mai avut rabdare sa se incjeie slujba de Sfantul Gheorghe. Au rupt cordonul de jandarmi ca sa ia de mancare!
Miercuri, 24.04.2013, 13:20
Mii de piteşteni s-au înghesuit să primească sărmăluţe cu mămăligă gratis. Porţiile au fost servite chiar de către primar. Aflat acasă de sărbători, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin s-a delectat şi el cu mâncarea tradiţională.
Miercuri, 26.12.2012, 15:27
Pana se face inventarul darurilor, incepe ospatul. E cate-o masa bogata in fiecare casa. Dar parca nimic nu se compara cu festinul din pensiunile de la munte. De la sarmale, la berbecut la protap. Nimic nu lipseste din meniu.
Luni, 24.12.2012, 19:41
In timp ce unii numara ingroziti orele pana la sfarsitul lumii, altii fac bani din asta. Un restaurant din Iasi a inclus in meniu sarmalute post-apocalipsa, iar in Baia Mare supravietorii sunt asteptati sa sarbatoreasca ultimele. momente, cum altfel,...
Miercuri, 19.12.2012, 19:34
Astazi, a fost agitatie in curtea Bisericii Sfantul Nicolae din Braila, unde s-au adunat sute de oameni. Slujba tinuta in zi sfanta nu a fost singurul motiv care i-a dus pe enoriasi acolo. Au contat mult si cele 1.500 de sarmale impartite de reprezentantii bisericii.
Joi, 06.12.2012, 16:47
Agitatie a fost azi si in curtea Bisericii Sfantul Nicolae din Braila. Sute de oameni s-au adunat acolo, dar nu ca sa protesteze. Si nici slujba tinuta in zi sfanta nu a fost singurul motiv care i-a dus pe enoriasi acolo. Au contat mult si cele 1500 de...
Joi, 06.12.2012, 16:24
Daca unii infuleca sarmalute, fripturi si prajituri fara numar de sarbatori, Ilie Nastase si iubita lui, Brigitte Sfat, se apuca de slabit. Cei doi tin deja o dieta, incercata in anii precedenti de celebrul tenismen, bazata pe legume, verdeturi si carne.
Marti, 04.12.2012, 17:50
Sarmalele noastre au ajuns si la straini. In Harghita, un barbat a deschis la Gheorgheni prima fabrica de sarmale secuiesti din tara. Iar nemtii si ungurii, in special, s-au "abonat" deja. Curge cu comenzi si cu bani. Cinci euro pentru o cutie cu 8 sarmale!
Marti, 04.12.2012, 14:27
Sarmalele noastre au ajuns si la straini. In Harghita, un barbat a deschis la Gheorgheni prima fabrica de sarmale secuiesti din tara. Iar nemtii si ungurii, in special, s-au "abonat" deja. Curge cu comenzi si cu bani. Cinci euro pentru o cutie cu 8...
Marti, 04.12.2012, 13:40
Zeci de bucatari s-au intrecut la Sfantu Gheorghe la Festivalul Sarmalelor. O multime de pofticiosi au gustat din preparatele traditionale si chiar au invatat cateva retete noi de la specialistii in gastronomie.
Duminica, 11.11.2012, 11:06
Zeci de bucatari s-au intalnit la Sfantu Gheorghe pentru o adevarata simfonie a carnii, in cadrul "Festivalului Sarmalelor". Gurmanzii au venit cu sutele sa guste din traditionalele pachetele de carne cu varza, dar si caltabos sau mai putin cunoscutul...
Duminica, 11.11.2012, 08:37
A doua zi de Craciun a venit cu surprize pentru pitesteni. 5.000 de sarmale si 100 de litri de tuica au fost impartiti oamenilor. Peste 1.000 de oameni au mers in piata primariei, sa guste din bucate. Nu de alta, dar bucatar a fost chiar edilul orasului.
Luni, 26.12.2011, 16:30
Romanii si-au inventat propriul Craciun! Porc sa fie!
Duminica, 25.12.2011, 00:00
Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, pare tot mai tentata sa renunte la cariera strict politica. In timp ce majoritatea colegilor de Guvern si partid se gandesc mai mult la alegerile comasate de anul viitor, acum, de Craciun, Udrea si-a gasit timp sa stea ore bune in bucatarie si sa pregateasca bucate traditionale, precum sarmale si salata boeuf.
Sambata, 24.12.2011, 00:00
Atmosfera de sarbatoare se simte cel mai bine in targurile de Craciun. In Europa, sunt deschise de aproape o luna. Iar romanii nostri fac parte din decor. Au invatat sa faca vinul fiert si carnatii dupa retete nemtesti, dar i-au convins pe turisti ca tot tuica noastra e mai buna. La Berlin, rromii argintari sunt atractia targului. O echipa a emisiunii In Premiera a strabatut Europa si a gasit povesti inedite ale romanilor care fac atmosfera in pietele de Craciun.
Sambata, 24.12.2011, 00:00