V-ați săturat de piureul clasic de cartofi? Noi vă propunem o rețetă. altfel, foarte gustoasă și apetisantă, în care tot piureul este protagonistul, dar nu așa cum v-ați obișnuit.
Joi, 22.12.2016, 19:52
„În Avrig, la 1900 toamna, s-a cultivat pentru prima dată CARTOFUL!”, spune tradiția transilvăneană.
Ingrediente: 4 buc. piept de rață 200 g ficat de gâscă 1 kg cartofi 300 g zmeură 150 g unt 1 kg mere 1 l lapte 30 g miere 300 g ulei 300 g zahăr boia dulce usturoi sare...
Preparatele sunt dintre cele mai diverse, iar simplitatea de multe ori își arată eficiență. Următorii trei concurenți au adus în fața chefilor muschi de porc cu garnitură de piure de cartofi, un papricaș de pui reinventat, dar și un amestec de pepene galben, usturoi, mazăre.
Chefii au tăiat în carne vie la jurizarea celei de-a doua probe! Pireul de cartofi se pare că le-a pus mari probleme concurenţilor!
La proba a doua, preparatul pe care l-au avut concurenţii de realizat a fost un piure de cartofi
Pieptul de curcan se transeaza, se bate cu ciocanul foarte putin, dupa care se unge cu putin ulei masline, se condimenteaza cu sare, piper.
Intr-un vas se amesteca totul : pieptul de pui tocat, pesmet, fistic, ou, curcuma, scortisoara, coriandru, faina, ulei de masline.
Cu toții facem piureul de cartofi așa cum l-am învățat de la mamele sau bunicile noastre: fiebem cartofii, apoi punem unt, lapte si sare și apoi amestecăm bine, bine.
Luni, 14.03.2016, 14:54
Cu toții facem piureul de cartofi așa cum l-am învățat de la mamele sau bunicile noastre: fiebem cartofii, apoi punem unt, lapte si sare și apoi amestecăm bine, bine.
Piureul de cartofi pare o mâncare banală, însă nu e deloc așa. Pentru un gust de excepție, nu uita să adaugi în el și ingredientele care îl fac mai bun și mai sănătos
Duminica, 19.04.2015, 11:59
Aşa ceva nu v-ar fi trecut prin cap niciodată! A fost pedepsit să mănânce 4 kg de piure de cartofi! Florin Dumitrescu, cel mai tare chef al momentului, a fost un dezastru în bucătărie la începuturile carierei, iar mentorii săi l-au taxat dur...
Duminica, 12.10.2014, 10:37
Nicolai Tand, gazda emisiunii Star Chef gătește ”Piept de pui cu sirop de arțar și piure de cartofi”.
Duminica, 28.09.2014, 12:13
Ingrediente 50 g unt 35 g făină 350 ml lapte nucşoară sare piper 500 g cartofi 3 ouă 75 g parmezan 3 linguri ulei de măsline 150 g leurdă 1 ceapă 150 g smântână grasă Mod de preparare Cartofii se curăţă şi se fierb la...
Vineri, 11.04.2014, 11:59
Vladuţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă inedită: "Piure de cartofi".
Bataie generala cu piure de cartofi in platoul de la DimiNeatza. Vezi cine a iesit cel mai sifonat din confruntare.
Puiul marocan cu piure de cartofi dulci este o reteta delicioasa, cu un continut scazut de grasimi. Timp de preparare: 35 de minute. Pofta buna!
Joi, 19.04.2012, 00:00
Incearca puiul cu condimente marocane pentru un pranz exotic si aromat!
Miercuri, 18.04.2012, 00:00
Vladutza gateste: "Snitel rasfatat".
Reteta zilei de joi este una care da o nota unica banalului piureu de cartofi, prjn combinarea acestuia cu maslinele negre. Ati mai facut vreodata asa ceva?
Joi, 07.07.2011, 00:00
Asemanatoare la gust cu varza si conopida, gulia poate fi consumata cruda, fiarta sau coapta. Atunci cand cumperi gulii, alege-le pe cele mici, fiindca sunt mai dulci si nu foarte tari. Cele cu diametrul de 2-3 cm pot fi gatite intregi, cu tot cu coaja. Poti face din ele piure, le poti prepara pane sau praji ca pe cartofi.
Duminica, 26.09.2010, 00:00
Miercuri dimineata, Vladut a ales sa gateasca o reteta speciala de ficatei, care se servesc cu garnitura din piure de cartofi.
Miercuri, 14.07.2010, 00:00