- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dovleacul poate fi consumat fie copt, în diverse preparate de la supe-creme, la aperitive, feluri principale și deliciosele deserturi. Iată care sunt Top 10 cele mai bune rețete cu dovleac, dulci sau sărate, pentru gusturile toate:
1. Chec cu dovleac și nuci, aromat cu scorțișoară. Este delicios, are o textură densă și ușor umedă și o culoare deosebit de plăcută.
2. Ruladă cu aluat dospit și dovleac plăcintar. Foarte aspectuoasă și aromată, se prepară simplu, este spornică și pe placul tuturor.
3. Supă cremă de dovleac. Hrănitoare și gustoasă, este perfectă pentru masa de prânz dintr-o zi de toamnă răcoroasă. Iar dacă mai adăugăm și semințe de dovleac, deliciul este maxim!
4. Plăcinte cu dovleac și brânză sărată. Sunt gustoase, sunt sățioase și perfecte pentru a fi servite ca aperitiv, dar pot constitui cu succes baza pachetelor pentru serviciu.
5. Salată de orz cu sfeclă roșie și dovleac copt. Plină de culoare și savoare, această salată de orz cu sfeclă roșie și dovleac copt, te cucerește de la prima degustare!
6. Dovleci din aluat cu dovleac plăcintar caramelizat. Sunt foarte gustoși și aspectuoși și vor fi, cu siguranță apreciați, mai ales de cei mici.
7. Rețeta Lemon Fiction. Un delicios preparat din mousse de mascarpone cu limoncello, crumble de amaretti și dovleac caramelizat
8. Prăjitura cu mousse de dovleac și blat din fulgi de porumb cu miere. Foarte delicioasă și aromată, este genul de prăjitură care odată terminată se va cere repetată.
9. Dulceață de dovleac plăcintar aromată și frumos colorată. Te cucerește instant cu aroma și culoarea, pur și simplu deosebiteși va fi tare bună în sezonul rece, servită la mic dejun, sau inclusă în diverse deserturi.
10. Pui cu dovleac și sos de ardei copți. Un preparat deosebit, cu o combinație de gusturi delicioase, pentru o masă de prânz, sau cină.