Mai sunt trei zile până când toamna îşi va intra oficial în drepturi! Iar unul dintre semnele care confirmă acest lucru îl reprezintă zarva din pieţe. Românii au aşteptat până când preţurile au ajuns la un nivel pe care îl consideră...
Luni, 28.08.2017, 16:36
Jumătate carne şi jumătate aditivi. Aceasta este compoziţia conservelor pe care le găsiţi în comerţ. Trei sferturi dintre conservele din magazine sunt extrem de dăunătoare organismului, chiar şi atunci când sunt consumate în cantităţi mici. Cei de la Asociaţia pentru protecţia Consumatorilor au analizat ingredientele acestor cutii pline de chimicale şi trag un semnal de alarmă, pentru a le exclude din meniu
Sambata, 11.02.2017, 20:16
Jumătate carne şi jumătate aditivi. Aceasta este compoziţia conservelor pe care le găsiţi în comerţ. Trei sferturi dintre conservele din magazine sunt extrem de dăunătoare organismului, chiar şi atunci când sunt consumate în cantităţi mici
Sambata, 11.02.2017, 19:22
Toamna este sezonul conservelor, murăturilor şi al dulceţurilor. Iar pregătirea lor presupune un adevărat ritual.
Luni, 19.09.2016, 20:14
Mâncăm soluţie de topit zăpada. Otravă la cutie. Una din cinci conserve, care se găsesc pe rafturile magazinelor din România, conţine clorură de calciu, adică acea soluţie pe care o folosim iarna pentru dezgheţarea drumurilor.
Joi, 15.09.2016, 19:29
Gospodinele au furat startul. de toamnă. Au început să dea câte o tură prin pieţe sau magazine ca să cumpere legume pentru conserve.
Marti, 16.08.2016, 19:32
Dacă astăzi ne bucurăm de tot ce ne dorim, aproape fără limită, în timpul comunismului, alimentația era rațională. Oamenii stăteau la niște cozi infernale, pentru a-și procura hrana, pe baza unei cartele. Bărăganul reprezenta un exemplu pentru întreaga ţară.
Luni, 16.05.2016, 15:50
Până acum le-ai aruncat, dar nu știai că poți face lucruri cu adevărat inedite cu ceea ce până acum ajungea la coșul de gunioi: banalele cutii de conserve.
Luni, 22.02.2016, 16:14
Gustul de altădată e din nou în actualitate. Românii importă de peste Prut vinuri, cereale, dulciuri, dar și fructe sau conserve. În ultimii trei ani, cantitatea produselor alimentare din Republica Moldova aproape s-a triplat.
Vineri, 12.02.2016, 19:53Un studiu realizat de Protecţia Consumatorilor a scos la iveală detalii şocante! 85% din conservele de carne conţin aditivi asociaţi cu cancerul la stomac
Marti, 19.01.2016, 17:24
Carnea la conservă economiseşte timpul petrecut în bucătărie. Dar face economie şi la carne. Protecţia Consumatorilor a identificat foarte multe tipuri de preparate care au la bază carne separată mecanic.
Vineri, 15.01.2016, 19:40
Mulți brazi de Crăciun vor arăta în acest an ca un raft de delicatese în Germania, țară care ia decorațiunile de Crăciun mai în serios decât orice alt loc, notează DPA.
Miercuri, 16.12.2015, 16:04
La New York s-a deschis o expoziţie de opere de artă monumentale realizate dintr-un material ieşit din comun: cutii de conserve de diferite forme şi mărimi.Conservele nu şi-au atins încă termenul de valabilitate iar la sfârşitul expoziţiei...
Vineri, 06.11.2015, 06:55
Începe marea aprovizionare, în pieţe. E aproape toamnă, în calendar, sezonul murăturilor şi conservelor. Gospodinele fac zacuscă şi pun castraveţii în saramură, pentru iarnă. Cine n-are timp de pierdut în bucătărie, găseşte totul de-a...
Duminica, 30.08.2015, 19:24
Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car. E valabil şi pentru bucătăresele adevărate. Multe au început deja cumpărăturile, în pieţe, şi pun în cămară primele conserve.
Duminica, 09.08.2015, 19:36
Gary Watkinson, un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Huddersfield, Marea Britanie, a uimit o lume întreagă cu povestea lui de viață, căci de când se știe este dependent de fasole. Astfel, indiferent că este vorba de mic dejun, prânz sau cină, el mănâncă doar conserve de fasole.
Vineri, 22.05.2015, 16:48
Tonul este considerat un aliment sănătos, însă nu şi cel care vine, de exemplu, din Oceanul Pacific, spun specialiştii. De ce?
Vineri, 20.03.2015, 00:30
Au transformat gunoiul în bani şi ţigara, în otravă! Ţigări vândute la colţ de stradă, în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi erau făcute din. gunoaie! La propriu! Deşeuri de tutun aruncate de marii producători au fost reciclate de...
Joi, 06.11.2014, 19:03
De ceva vreme, paznicul unui bloc de 11 etaje din Marea Britanie se tot întreba şi se frământa în legătură cu o încăpere, ce părea a fi o debara, aflată la mansarda clădirii.
Miercuri, 02.04.2014, 09:44
Carne de pui stricata sau cu salmonela si carne de cal in conservele de vita. Alerta europeana dupa ce un lot de conserve de carne de vita a fost retras de pe piata.
Joi, 31.10.2013, 19:13
Scandalurile alimentare par să se ţină scai de România. Autoritatea pentru Siguranţa Alimentaţiei din Marea Britanie a emis o alertă alimentară după ce testele ADN au arătat urme de carne de cal în produsele vândute drept carne de vită.
Joi, 31.10.2013, 17:29
E toamna. Oricat de greu ne e sa recunoastem. Camarile s-au umplut de borcane, iar gospodinele cauta retete noi. Sau pregatesc muraturile dupa retetele bunicii. Sunt si sanatoase si mai ieftine.
Marti, 17.09.2013, 20:31
E toamna! Oricat de greu ne e sa recunoastem. Camarile s-au umplut de borcane, iar gospodinele cauta retete noi. Sau pregatesc muraturile dupa retetele bunicii.
Marti, 17.09.2013, 19:39
O noua zi, o noua problema cu mancarea noastra! 30 de mii de consevre din carne de vita au fost oprite de la comercializare. Marfa a ramas blocata in depozite chiar la cererea producatorului.
Duminica, 17.03.2013, 19:11
Pentru doua conserve de alimente furate, o femeie din Dej risca sa ajunga dupa gratii.
Joi, 31.01.2013, 14:02
Pentru doua conserve de alimente furate, o femeie din Dej risca sa ajunga dupa gratii. Camerele de supraveghere ale unui magazin din oras au surprins-o pe doamna respectabila, imbracata bine, cu palarie pe cap care parea ca-si face linistita...
Joi, 31.01.2013, 13:10
E toamna, deci sezon de conserve. Magazinele sunt pline cu tot felul de prafuri care promit conservarea perfecta a fructelor si a legumelor. Vor arata impecabil in borcane, dar atrag atentia specialistii, nu vor fi bune si pentru sanatatea noastra....
Luni, 24.09.2012, 19:28
Ciupercile de sezon au devenit un lux. Candva nelipsite din conservele de toamna ale gospodinelor, ghebele au ajuns acum sa coste cat un kilogram de carne. Se vand in piete si cu 14 lei.
Duminica, 23.09.2012, 19:43
Sezonul conservelor a inceput cu preturi mai mari la legume. Rosiile, putine in acest an din cauza secetei, costa deja mai mult. Sunt pe terminate, asa ca au crescut si preturile. Si vor mai creste, spun producatorii. Chiar si de trei ori.
Luni, 17.09.2012, 23:01
Rosiile, putine in acest an din cauza secetei, costa deja mai mult. Sunt pe terminate, asa ca au crescut si preturile. Si vor mai creste, spun producatorii. Chiar si de trei ori.
Luni, 17.09.2012, 19:33
O micuta caracatita din Filipine se crede melc. De ce spunem asta? Pentru ca animalul trage dupa sine o conserva ruginita, de care nu s-a mai despartit inca de cand a gasit-o.
Miercuri, 02.05.2012, 00:00
De fiecare data cand mergeti la magazin sunteti supuse unei multitudini de alegeri alimentare. Pentru a avea un stil de viata sanatos, trebuie sa stiti ce alimente sa cumparati si pe care sa le evitati.
Duminica, 05.02.2012, 00:00
O bucatarie mica, indiferent cat de bine echipata este, necesita un efort deosebit in depozitarea alimentelor.
Joi, 26.01.2012, 00:00
Jumatate din consum vine din importuri, desi avem un potential urias. Piata romaneasca de conserve din legume si fructe se ridica la peste 150 de milioane de euro, conform declaratiilor facute de omul de afeceri Dan Mutu, care detine o fabrica de profil la Raureni. Vestea rea este ca 45% din consumul de conserve este din importuri, in ciuda potentialului urias pe care Romania il are.
Joi, 27.10.2011, 00:00
Indiferent ca esti bucatar pasionat (ca mine) sau ca te simti mai degraba musafir in propria bucatarie, cu totii avem nevoie de o camara bine aprovizionata. Niciodata nu stii de unde sare pofta care nu o sa-ti mai dea pace.
Joi, 29.09.2011, 00:00
Iata o veste buna pentru cei care nu vor sa-si puna in pericol dieta pentru a manca bine: sa mananci sanatos e chiar mai ieftin decat s-ar crede, potrivit unui articol Huffington Post. Economiile pot veni din reducerea portiilor de mancare sau din cumpararea a mai putine alimente cu numar mare de calorii.
Vineri, 02.09.2011, 00:00
Recolta buna a ieftinit legumele si a scazut inflatia. Fabricile de conserve nu se lasa insa convinse sa mai scada din pret si au calculele lor. Vor sa recupereze si pierderile din perioada de criza. Din toamna, pe rafturi vom gasi produse chiar mai scumpe decat acum.
Miercuri, 10.08.2011, 00:00
Daca vreti sa va faceti conserve, acum e momentul. Producatorii au expus pe tarabe cele mai bune legume, iar pretul lor a scazut pana la 40 la suta. Si painea s-ar putea ieftini, datorita productiei mari de grau inregistrate anul acesta.
Marti, 02.08.2011, 00:00
Cu totii ati auzit macar o data spunandu-se cat de sanatos este pestele, cat de plin de “grasimi bune” este el, ce minuni face fosforul pe care-l contine pentru organism, importanta celebrilor acizi grasi Omega3 si o multime de alte elemente nutritive pe care le aduce corpului vostru.
Sambata, 09.04.2011, 00:00
Adelina Pestritu a investit 300 de euro in vestimentatia celor doi catei ai sai. Le cumpara conserve cu Aloe Vera, ii imbraca in hainute de fite si ii plimba in genti de firma. Pana sa aiba copii, fosta sotie a lui Liviu Varciu se concentreaza pe...
Marti, 01.02.2011, 18:51
Sarea face parte din alimentatia noastra de zi cu zi. Cu toate astea, medicii avertizeaza ca excesul dauneaza grav sanatatii. Asa ca mai multe persoane au exclus-o deja din meniu.
Luni, 25.10.2010, 00:00
La raftul destinat pateurilor si conservelor puteti gasi si un sortiment denumit „gustare de pui”. Preparatul are un aspect perfect uniformizat, sub forma de calup, ce poate fi feliat cu usurinta.
Marti, 05.10.2010, 00:00
Painea, uleiul, zaharul, conservele si mezelurile sunt pe lista alimentelor care se vor scumpi pana la sfarsitul anului cu aproximativ 20%. In angrouri, preturile la cele mai multe produse alimentare s-au majorat deja.
Vineri, 01.10.2010, 00:00