În ediția din 18 septembrie 2022 a emisiunii Super Neatza de Weekend, Emilia Ancuța Moisescu, student-doctorand la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV, a venit în platoul Super Neatza pentru a discuta despre plantațiile de smochine din...
Duminica, 18.09.2022, 10:53Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține smochine, brânză, bacon, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Smochine umplute".
Miercuri, 01.07.2020, 08:37Curmale de Dăbuleni, smochine de Dobrogea şi kiwi de Teleorman. Sunt doar câteva dintre soiurile pe care curând le vom mânca. Schimbările climatice i-au determinat pe agricultori să caute soluţii pentru deşertul care ameninţă să cuprindă sudul ţării.
Marti, 18.02.2020, 19:53Curmale de Dăbuleni, smochine de Dobrogea şi kiwi de Teleorman. Sunt doar câteva dintre soiurile pe care curând le vom mânca. Schimbările climatice i-au determinat pe agricultori să caute soluţii pentru deşertul care ameninţă să cuprindă...
Marti, 18.02.2020, 19:34Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un delicios starter pe bază de pastrăv afumat, mere, fistic, dar şi alte ingrediente delicioase, pe care l-a denumit "Păstrăv îmbujorat".
Marti, 14.01.2020, 09:32Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține afine, mure, căpșuni, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Pavlova".
Marti, 24.12.2019, 08:24Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine smochine, struguri, ciocolată, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Smochine pictate”.
Vineri, 13.09.2019, 08:35Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine salată verde, smochine, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Coronița de la mare”.
Marti, 10.09.2019, 08:33O rețetă de-a dreptul spectaculoasă și, mai ales, delicioasă cu ocombinație irezistibilă de ingrediente cu arome de toamnă: Pulpe de rață cu găluște nemțești și sos caramel sărat.
Vineri, 06.09.2019, 12:28Toamna, românii gospodari culeg ciorchinii de kiwi din curte şi adună smochinele din livadă. Sună neobişnuit, dar verile din ce în ce mai lungi fac ca arborii cu fructe exotice să prindă rod în gospodăriile din ţara noastră. Iar oamenii...
Sambata, 31.08.2019, 19:36Puțini știu că din anumite fructe poți prepara gem fără adaos de zahăr. Încercați rețeta Gem de smochine fără zahăr și veți vedea cât este de gustoasă, dar și mai sănătoasă!
Vineri, 12.07.2019, 10:02Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit în această ediție, delicioasa rețetă Piept de rață călător, o combinație perfectă între piept de rață, spaetzle și salată.
Miercuri, 05.09.2018, 08:51Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit azi o rețetă: Smochine umplute, adică mici antreuri, sau startere pe bază de smochine cu brânzeturi, simple și delicioase.
Miercuri, 29.08.2018, 08:46Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine mere, unt, curmale, smochine, miere, fistic, peşte, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit " Tarte îmbujorate".
Joi, 24.11.2016, 08:18În sud, e vremea dulceţurilor. Cine ajunge în localitatea Şviniţa, din Mehedinţi, trebuie să guste dulceaţa de smochine şi ţuica preparate de localnici cu fructe din propriile gospodării.
Duminica, 04.09.2016, 19:22Vlădutz, bucătarul de la Neatza, propune ceva nou şi anume un preparat din carne alături de un sos cu totul și cu totul special.
Joi, 03.12.2015, 10:29Vlăduț gătește: ”Punguța cu surprize”.
Luni, 01.09.2014, 09:41Mirela Ivașcu a pregătit cheesecake sărat și aluat cu smochine și alune de pădure.
Luni, 16.12.2013, 09:40Preparatul pentru cel de-al treilea duel a fost "Clatite cu mousse de ciocolata si smochine caramelizate"
Luni, 21.10.2013, 11:15Un restaurant din Chicago are in meniu un fel de mancare alcatuit din 86 de componente individuale ce se numeste „Lamb 86”, relateaza Huffington Post.
Luni, 14.05.2012, 00:00Laptele este una dintre cele mai importante surse de calciu, dar nu este adecvata pentru vegetarieni, pentru persoanele cu intoleranta la lactoza sau pentru cele carora pur si simplu nu le place acest lichid.
Joi, 26.04.2012, 00:00Bucura-te de aroma exotica a smochinelor intr-o delicioasa prajitura, usor de preparat!
Luni, 26.03.2012, 00:00Iata un desert rapid care va fi pe gustul tuturor!
Marti, 20.03.2012, 00:00Daca esti un impatimit al smochinelor, cu siguranta iti va fi pe plac si aceasta reteta. Atat de delicioasa, incat te lingi pe degete!
Joi, 12.01.2012, 00:00O sursa importanta de energie pentru ca prin uscare fructele devin mai bogate in calorii decat cele proaspete si pline de vitamine si minerale. Procesul de uscare creste nivelul de vitamina C, beta caroten, potasiu si fier.
Joi, 24.11.2011, 00:00Cauta in comert smochine pline, usor moi, care nu sunt lovite sau cu pete. Smochinele foarte coapte se strica repede, asa ca mananca-le imediat, daca este posibil.
Marti, 01.11.2011, 00:00aceasta este o prajitura uscata cu smochine, pe care spaniolii o mananca in mod traditional cu branza.
Luni, 31.10.2011, 00:00Un desert divin. Nici nu-ti vine sa crezi ca se prepara atat de repede. Aceasta reteta poate fi preparata doar intr-un cuptor prevazut cu gril.
Duminica, 16.10.2011, 00:00Considerat a fi cel mai dulce fruct, smochina este una dintre cele mai vechi fructe cunoscute de om. Si nu este de mirare ca foarte multe secole omul ii cunoaste gustul. Pulpa sa delicioasa si dulce a fost folosita ca indulcitor cu mult inaintea descoperirii zaharurilor rafinate, fiind utilizata atat pentru mancaruri, cat si pentru deserturi.
Joi, 10.02.2011, 00:00In timp ce butonezi televizorul la emisiunile de seara sau de noapte, parca te ia putin foamea. Ce faci? Navalesti la frigider si mananci ca si cum ai lua o masa de pranz sau incerci sa iti satisfaci foamea cu snackuri mai sanatoase? Fiindca pe timp de noapte functiile organismului sunt mai lente si vei depozita grasime. Garantat.
Marti, 04.01.2011, 00:00O dupa-amiaza prevestitoare de furtuna la Capul Kaliakra. Nori plumburii, valuri ce se izbesc de stanci, cateva pasari rotindu-se deasupra fasiei de pamant ce se avanta catre adancurile marii. Undeva deasupra un smochin va infrunta singur vijelia ce va veni. Mai are doar cateva fructe bine parguite aflate intr-o linistita asteptare a mainii care le va culege. Cu ele timpul are mereu rabdare.
Sambata, 02.10.2010, 00:00Smochinele au multiple proprietati benefice pentru organismul uman - sunt nutritive, diuretice, laxative, pot fi folosite si in tratamentul bolilor de piept, emoliente. Aceste calitati sunt date de continutul lor ridicat in fier, mangan, brom, calciu, vitaminele A, B1, B2, C, PP.
Miercuri, 15.09.2010, 00:00Perceptia asupra stresului difera de la om la om. Fiecare persoana este stresata intr-o masura mai mare sau mai mica, insa motivele care determina aceasta stare sunt complexe.
Duminica, 12.09.2010, 00:00