In Maramures, oamenii sarbatoresc in mod traditional Craciunul.
Miercuri, 25.12.2013, 14:29Toate cele necesare pentru o masă completă de Crăciun se găsesc la un târg din Braşov. Brânzeturi, pălincă şi preparate pe bază de carne, comercianţii garantează pentru calitatea tuturor produselor.
Sambata, 21.12.2013, 09:41Ansamblul Kymata a venit la Neatza si a prezentat un dans traditional din Grecia.
Luni, 28.10.2013, 09:29Care sunt primele lucruri care ne vin in minte atunci cand ne gandim la Turcia? In cazul meu: cafea la ibric si baclavale. Iar daca ma concentrez mai mult: hammam-ul. Adica SPA-ul traditional turcesc.
Miercuri, 18.09.2013, 20:23In targurile traditionale, pacalelile sunt la ordinea zilei. Produsele costa dublu decat in magazine. Desi traditionale, sunt doar pentru ca asa se lauda comerciantii.
Duminica, 11.08.2013, 19:33Curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara a gazduit un eveniment inedit - primul concurs de tir cu arcul traditional. Peste o suta de arcasi din toata tara s-au intrecut ca sa castige cupa "Ioan Corvin".
Duminica, 26.05.2013, 09:40Saorma, produs traditional romanesc! Se poate - cu sprijinul autoritatilor care au si gasit numele potrivit ca preparatul oriental sa devina mioritic: ilfoveana - placinta de casa.
Miercuri, 15.05.2013, 19:19Eco.Adica priviti cu atentie produsele traditionale. Doar eticheta e romanesca. Restul e poveste. O poveste de marketing bine invatata de comercianti. Luati la bani marunti, producatorii nu stiu din ce e facuta zacusca, ce contin carnatii vanatoresti,...
Duminica, 12.05.2013, 19:18Micul cu bicarbonat nu se preda. Desi era pe cale sa-si piarda din savoare si sa devina mai putin suculent, Uniunea Europeana a cedat la mirosul micului ramanesc. Bicarbonatul va fi interzis de la 1 iunie in preparatele din carne, dar autoritatile romane spun ca nu vor aplica cerinta europenilor
Miercuri, 08.05.2013, 22:26Ce are in comun Jennifer Aniston cu batranii din satele Romaniei? Aparent nimic. Dar numai aparent. In realitate, si diva de la Hollywood si bunicii nostri folosesc aceleasi metode de a-si pastra sanatatea.
Luni, 22.04.2013, 20:12E sau nu e traditional? Aceasta este intrebarea. Iar raspunsul este E. E 102, E220 sau E251. Reteta de succes a doamenlor cu basma care vand in targurile traditionale are in ea tot mai multi aditivi. Iar marfa lor nu are nici o legatura cu...
Duminica, 17.02.2013, 19:12Bluza noastra traditionala, ia, de mare pret in traditia romaneasca, a ajuns in atentia celebritatilor de la Hollywood. Rita Wilson a purtat o astfel de tinuta la un show televizat din SUA.
Luni, 28.01.2013, 11:33Nu ne lasam de bucatele traditionale nici la Berlin. Pana pe 27 ianuarie, are loc in Germania cea de-a 78-a editie a Targului Saptamana Verde. Romania este prezenta pentru a zecea oara consecutiv la aceasta expozitie. Bucatarii s-au pregatit si anul acesta ca la carte cu carnati la topor, carnati din sunca - toate pregatite la afumator din lemn.
Duminica, 20.01.2013, 17:36Pana la dulciuri sunt mesele imbelsugate. Sorici proaspat, jar si tuica fiarta, cam asa miroase deja Revelionul in judetul Harghita. Cateva zeci de turisti au ales sa petreaca de Anul Nou intr-un cadru traditional. Nu au spus "nu", cand au fost invitati sa participe si ei la taierea porcului. Va avertizam ca urmeaza imagini care va vor face mare pofta de mancare!
Luni, 31.12.2012, 15:30La Miercurea Ciuc, un targ de produse traditionale a adunat sute de oameni, care n-au plecat cu mainile goale. Nici n-aveau cum. Producatorii au venit cu ciolan afumat, pastrama de cerb, salam, carnati.
Duminica, 18.11.2012, 13:22Paradisul gurmanzilor s-a deschis la castelul Lazarea, in cadrul Festivalului Vanatorilor din Harghita. Ajuns la a doua editie, evenimentul a adunat sute de vanatori din patru judete ale tarii. Unii dintre ei au gatit vanatul cu aceeasi pasiune cu care au stat la panda. Altii, au expus propriile trofee.
Duminica, 28.10.2012, 12:00Urmareste un material de la un targ traditional indian care a avut loc in Capitala.
Vineri, 19.10.2012, 09:42Sarbatoare mare in Cehia: faimoasa cea mai cunoscuta bere din tara a implinit 170 de ani. Producatorii sai se mandresc ca au reusit sa-i pastreze gustul traditional si, nu in ultimul rand, ca vanzarile cresc chiar si in vreme de criza.
Miercuri, 10.10.2012, 06:54A curs mustul din butoaie, aseara, la Curtea Domneasca din Piatra Neamt. Turistii si localnicii au fost invitati sa redescopere traditiile satului romanesc. Oaspetii au gustat din placintele si cozonacii preparati dupa retete traditionale si au fost...
Luni, 08.10.2012, 13:36Carti, caiete, un penar doldora de creioane si tragem fermoarul. La prima vedere, nu lipseste nimic. Traditionalul pachetel isi face tot mai greu loc in ghiozdane. Grabiti, parintii inlocuiesc de multe ori fructele si sandvisul de acasa cu merdenele....
Sambata, 15.09.2012, 09:37Marian Duta ne prezinta cum se face tuica in mod traditional!
Marti, 14.08.2012, 08:18Putini copii mai stiu azi ce e o prispa, un sopron sau cum e sa te plimbi cu caruta. Dar, pot afla intr-o excursie speciala. Hotelierii din Poiana Brasov s-au gandit la astfel de distractii, pentru cei care n-au avut bunici la tara. Chiar in satul preferat al Printului Charles, Viscri.
Miercuri, 08.08.2012, 22:42Cand specialistii se declara neputinciosi, robotii vin si fac minuni. Vorbim despre roboterapie, cea mai noua si mai eficienta metoda de tratare a copiilor suferinzi de autism sau cu grave tulburari de comportament. Cercetatorii clujeni au descoperit...
Marti, 24.04.2012, 19:43Se poarta eco si pe masa de sarbatori! Mielul traditional pierde teren in fata mielului ecologic, cu atat mai mult cu cat diferenta de pret este aproape insesizabila. Pe intai aprilie, in comuna sibiana Vurpar, mieii ecologici vor fi scosi in targ,...
Joi, 08.03.2012, 08:14Romanii se gandesc deja la masa de Paste. Printre ouale rosii si cozonacii rumeni, se vor gasi si bucatele traditionale din miel. Anul acesta, comerciantii scot la vanzare mielul ecologic.
Joi, 08.03.2012, 00:00O lampa banala poate fi transformata foarte usor intr-un obiect de decor elegant si nu ai nevoie de multe lucruri pentru a face acest lucru.
Luni, 06.02.2012, 00:00Ultima zi din an a adus confruntari si in Vaslui. Tinerii plaiesi din satul Barzesti s-au luptat si in acest an pentru suprematie. Batalia nu a fost atat de violenta ca la Ruginoasa. Tinerii s-au mascat, s-au imbracat in halate colorate, si, in loc de...
Sambata, 31.12.2011, 19:28Acesta este mirosul Craciunului: cel al cozonacilor frumos aliniati si lasati la racit in camera buna din casa bunicilor si al ceaunului cu sarmale Ceremonialul pregatirii mesei de Craciun incepe inca din ziua de 20 decembrie, cand are loc taierea porcului, in ziua de Ignat.
Vineri, 23.12.2011, 00:00Sunt zile in care ne pregatim de sarbatoare si suntem inconjurati de tot felul de bunataturi, care ne fac ochi dulci la fiecare pas, chiar daca tinem post. Cand pregatesti delicioasele sarmale, pune de-o parte cateva foi de varza si prepara aceasta savuroasa reteta... de post.
Vineri, 23.12.2011, 00:00Un cozonac perfect trebuie sa fie rumen, moale in interior si cand se taie, trebuie sa se desfaca in fasii. Daca este sfaramicios sau mult prea "gumat", atunci ai gresit undeva in prepararea lui.
Joi, 22.12.2011, 00:0068 de tinere si mai putin tinere perechi din China au ales sa se casatoreasca printr-o ceremonie colectiva in stil traditional.
Miercuri, 21.12.2011, 00:00Pentru masa festiva de Craciun poti incerca o reteta traditionala nemteasca. Aceasta prajitura plina de fructe va fi pe placul tuturor.
Joi, 15.12.2011, 00:00Papanasii moldovenesti sunt un desert delicios pe care il preparau bunicile.
Marti, 13.12.2011, 00:00Mai sunt aproape doua saptamani pana la Craciun, dar constantenii au inceput deja sa isi faca proviziile pentru sarbatori.
Sambata, 10.12.2011, 00:00Drumul Matasii il cunoastem din antichitate. De cativa ani, redescoperim si Drumul Vinului. insa cea mai noua gaselnita este drumul sarmalelor. Vorbim de un proiect turistic lansat recent de pensiunile din Buzau. Totul s-a petrecut in aroma imbietoare...
Sambata, 03.12.2011, 16:27Telespectatorii se vor bucura de muzica si arta populara, costume traditionale, invitati speciali si multa voie buna!
Miercuri, 30.11.2011, 00:00Carnati si branza ca la mama acasa. Raiul pofticiosilor s-a mutat la Constanta.
Joi, 10.11.2011, 13:46Pregatirile pentru Craciun si Revelion sunt deja in toi. Chiar daca ii mai despart o luna de sarbatorile de iarna, romanii s-au imbulzit sa profite de ofertele agentiilor de turism.
Luni, 07.11.2011, 00:00Eticheta este peste tot in jurul nostru. Este fabrica vietii noastre sociale si se schimba odata cu trecerea timpului. Cateva dintre manierele clasice au ramas inca in top, insa sunt si cateva abia intrate in cartea morala a bunelor maniere.
Miercuri, 02.11.2011, 00:00Sa nu uitam de traditie si de beneficiile pe care alimentele naturale, de la tara, le aduc sanatatii noastre. Noi avem zece motive culinare pentru care TREBUIE sa fim mandri de tara noastra.
Marti, 01.11.2011, 00:00Admirabil la japonezi este ca, in ciuda exploziei tehnologice care a avut loc pe taramul nipon in ultimele decenii, nu au renuntat la traditie, sau, dupa caz, la elementele traditionale.
Vineri, 28.10.2011, 00:00Cele mai populare preparate din lume isi regasesc gustul original in tarile in care au fost inventate. Daca esti un fan al bucatariilor cu specific, atunci merita sa calatoresti peste mari si tari pentru a regasi adevarata savoare a preparatelor culinare.
Joi, 22.09.2011, 00:00Bucataria mexicana este una dintre cele mai exotice si mai apetisante bucatarii ale lumii - o adevarata bucurie a gusturilor! Ea a fost imbogatita cu produse din Europa, aduse in principal de spanioli. Intalnirea celor doua culturi a avut ca rezultat o bucatarie stralucitoare si aromatizata.
Marti, 16.08.2011, 00:00Gradina este la fel de importanta ca si interiorul casei, deoarece in ea iti poti amenaja spatiul verde mult visat, astfel fiind o ocazie perfecta pentru a te relaxa in voie. Iar Pottery Barn stie cum sa contopeasca interiorul cu exteriorul, astfel incat nici unul din aceste spatii sa fie neglijate.
Marti, 16.08.2011, 00:00Aflata la confluenta mai multor culturi si traditii culinare, gastronomia bulgareasca este un amestec de influente slavone, grecesti si turcesti. Fiecare regiune are specialitatile ei.
Luni, 01.08.2011, 00:00Pirostrii, test, zalar (sistem prin care se atarna un ceaun deasupra focului). Odinioara, din bucatarioara de vara a taranului din Oltenia subcarpatica nu ar fi lipsit nici unul dintre aceste elemente ale instrumentarului casnic rural.
Joi, 28.07.2011, 00:00Mancarea germana e bazata in special pe o extraordinara varietate de preparate din carne de porc, vita, peste, carne de pasare - de la salamuri, carnati sau leberwurst si pana la faimoasele snitele. Nemtii consuma foarte mult peste marin sau de apa dulce.
Marti, 26.07.2011, 00:00Arta culinara israeliana prezinta asemanari cu bucataria mediteraneeano-orientala, mai ales cu gastronomia araba. Si ei au hummus, falafel, shwarma, lipii, multe specialitati din carne de oaie etc. Cu toate influentele primite de la popoarele cu care s-au interferat, bucataria evreiasca si-a conservat atent cutumele culinare.
Miercuri, 20.07.2011, 00:00Notele distinctive ale bucatariei poloneze sunt carnea, pestele, cartofii, varza si pastele, mancarurile satioase - cu sosuri, supe groase - si cerealele, precum hrisca. Sunt renumite tocanitele lor vanatoresti, numite bigos, ce contin varza, ciuperci, carne de porc, sunca si sos. Polonezii pun mare pret pe verdeturi, condimente exotice si savoar.
Marti, 19.07.2011, 00:00Bucataria araba cuprinde elemente ale bucatariilor mediteraneene si africane. Exista asemanari cu stilul grecesc si turcesc, fapt datorat colonizarilor. Urmarea - toate influentele au fost imbinate cu succes
Marti, 12.07.2011, 00:00