Antena Căutare

Articole despre horeca

(P) Ellipse Restaurant by Ramada Plaza Craiova devine prima locație gastronomică din Oltenia certificată August Escoffier

(P) Ellipse Restaurant by Ramada Plaza Craiova devine prima locație gastronomică din Oltenia certificată August Escoffier

Anul acesta, Restaurantul Ellipse a fost nominalizat pentru acordarea Plachetei Auguste Escoffier International de către prestigiosul Ghid Escoffier al Industriei Ospitalității, aducând în prim-plan echipa profesionistă a Hotelului.

Joi, 07.03.2024, 15:14
De ce nu trebuie să ceri gheață pentru băuturi, atunci când mergi la restaurant sau hotel. Un fost chelner a dezvăluit totul

De ce nu trebuie să ceri gheață pentru băuturi, atunci când mergi la restaurant sau hotel. Un fost chelner a dezvăluit totul

Un tânăr care a lucrat în industria ospitalității a dezvăluit de ce clienții nu trebuie să ceară gheață la băuturi, iar dezvăluirile sale au stârnit un val puternic de reacții.

Joi, 04.01.2024, 17:30
„Un început frumos.” Cum a încheiat Sânziana Negru anul 2023

„Un început frumos.” Cum a încheiat Sânziana Negru anul 2023

Sânziana Negru și Laura Giurcanu au câștigat America Express, sezonul 6. După această experiență viața lor s-a schimbat și au demarat noi proiecte.

Luni, 01.01.2024, 14:03
Super Neatza, 12 octombrie 2023. Tendințele momentului în domeniul HoReCa

Super Neatza, 12 octombrie 2023. Tendințele momentului în domeniul HoReCa

Ediția din 12 octombrie 2023 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani. Alex Cîrțu, antreprenor din domeniul HoReCa, ne spune care sunt tendințele în acest sector în 2023.

Joi, 12.10.2023, 09:30
Super Neatza, 6 iulie 2023. Obiceiurile de consum ale românilor în 2023

Super Neatza, 6 iulie 2023. Obiceiurile de consum ale românilor în 2023

Ediția din 6 iulie 2023 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani. Sorin Barbu, antreprenor din domeniul HoReCa, spune care sunt obiceiurile de consum ale românilor în 2023.

Joi, 06.07.2023, 09:17
Neatza cu Răzvan și Dani, 22 iunie. Sfaturi utile pentru a începe o afacere în domeniul HoReCa. Ce tendințe există pe piață

Neatza cu Răzvan și Dani, 22 iunie. Sfaturi utile pentru a începe o afacere în domeniul HoReCa. Ce tendințe există pe piață

În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din data de 22 iunie 2023, Dani Oțil l-a avut ca invitat special pe Răzvan Crișan, Cofondator & CEO al grupului Kane. Alături de acesta, matinalul a vorbit despre business și antreprenoriat.

Miercuri, 28.06.2023, 11:07
(P) Ambalajele necesare pentru HoReCa, disponibile la Snick Ambalaje

(P) Ambalajele necesare pentru HoReCa, disponibile la Snick Ambalaje

Cei din HoReCa au nevoie de o serie de consumabile din gama de ambalaje. Acestea sunt de unică folosință și au un rol multiplu.

Luni, 21.03.2022, 11:59
(P) Aparatele sous vide, echipamente HoReCa pentru cele mai gustoase fripturi!

(P) Aparatele sous vide, echipamente HoReCa pentru cele mai gustoase fripturi!

În ciuda tendințelor vegetariene și vegane apărute în bucătărie în ultimii ani, majoritatea românilor preferă în continuare carnea și preparatele pe bază de carne, iar acest lucru se regăsește și în profitul obținut de restaurantele care servesc astfel de produse.

Joi, 13.01.2022, 12:02
(P) eJobs: Salariile din HoReCa, mai mari cu 20%. Candidații rămân sceptici

(P) eJobs: Salariile din HoReCa, mai mari cu 20%. Candidații rămân sceptici

Deficitul de personal din sezonul estival e acoperit prin importul de forță de muncă.

Miercuri, 04.08.2021, 10:22
eJobs: Angajatorii din HoReCa sunt în căutare de candidați, dar întâmpină obstacole. Ce spun recrutorii

eJobs: Angajatorii din HoReCa sunt în căutare de candidați, dar întâmpină obstacole. Ce spun recrutorii

Angajatorii din HoReCa au reînceput lupta pentru candidați. Ofertele din străinătate, dar și trecerea pe care mulți au făcut-o în ultimul an spre alte domenii sunt principalele obstacole cu care se confruntă recrutorii.

Joi, 17.06.2021, 15:21
(P) Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltul

(P) Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltul

Când suntem #UnulPentruAltul înseamnă că suntem deschiși, solidari și mai puternici împreună. Restaurantul ZEXE își deschide ușile și ne invită la o discuție sinceră despre deciziile grele din această perioadă dificilă.

Joi, 08.04.2021, 16:36
Antena TV Group lanseazã EatZZ, o platformă în sprijinul HoReCa, sub sloganul “Unul pentru altul”

Antena TV Group lanseazã EatZZ, o platformă în sprijinul HoReCa, sub sloganul “Unul pentru altul”

În poate cea mai grea perioadă pe care a traversat-o vreodată domeniul HoReCa, Antena TV Group lansează EatZZ, o nouă platformă menită să creeze un spirit de comunitate.

Luni, 05.04.2021, 13:38
Ce eforturi depun antreprenorii din industria HoReCa în urma pandemiei?

Ce eforturi depun antreprenorii din industria HoReCa în urma pandemiei?

De regulă, primăvara era un moment îndelung așteptat nu doar de către antreprenorii din industria HoReCa, ci și de către angajații acestora.

Joi, 24.12.2020, 15:15
Industria ospitalității cere ajutor

Industria ospitalității cere ajutor

Vorbim despre Horeca şi încercările patronilor de a-şi salva afacerile, grav afectate de pandemie. În lupta cu evitarea falimentului, oamenii primesc o gură de aer: s-a dat startul la înscrierile pentru ajutoarele de stat nerambursabile. Cum...

Vineri, 23.10.2020, 16:33
Protest al industriei HORECA, de teama falimentului

Protest al industriei HORECA, de teama falimentului

De ziua internaţională a mâncării, bucătarii din Baia Mare ar fi făcut fel de fel de preparate sofisticate pentru clienţi. Acum însă, au agăţat şorţurile în cui şi au ieşit în stradă să protesteze. Decizia guvernanţilor de a le...

Vineri, 16.10.2020, 07:50
Restaurantele, din nou cu ușile închise. Mugur Mihăescu, extrem de nemulțumit de această decizie

Restaurantele, din nou cu ușile închise. Mugur Mihăescu, extrem de nemulțumit de această decizie

Cu altă ocazie am fi zis, nu-i nimic să plouă, ne adăpostim într-o cafenea, unde mai pomeneşti că poate fi şi romantic. Doar că, de data asta, doar la terasa cafenelei ne putem aşeza. Mugur Mihăescu ne vorbește, în direct, la Observator,...

Joi, 08.10.2020, 12:40
Proteste în toată țara. Sute de angajaţi pe drumuri, patroni în pragul falimentului

Proteste în toată țara. Sute de angajaţi pe drumuri, patroni în pragul falimentului

Sute de angajaţi şi patronii acestora s-au unit într-un protest în mai multe oraşe din ţara. Spun că decizia este nedreaptă şi mii de oameni vor ajunge pe drumuri, iar patronii vorbesc deja despre faliment. Unde mai punem că toţi au facturi...

Joi, 08.10.2020, 08:08
Pandemia îngheață planurile pentru Sărbătorile de iarnă

Pandemia îngheață planurile pentru Sărbătorile de iarnă

Restricțiile impuse de autorități dau mari bătăi de cap celor din domeniul HORECA și ne schimbă planurile pentru Revelion. Unii hotelieri se gândesc deja să transforme sălile de ședințe în restaurante pentru a putea avea cât mai mulți...

Miercuri, 16.09.2020, 16:37
Restaurantele ar putea fi redeschise. De la ce dată

Restaurantele ar putea fi redeschise. De la ce dată

Spaţiile interioare din restaurante ar putea fi redeschise în perioada următoare, spune Ludovic Orban. Premierul este de acord ca restaurantele să fie redeschise, mai ales că se încheie sezonul estival, iar terasele se vor închide. De asemenea,...

Marti, 25.08.2020, 08:54
Sute de angajaţi din restaurante şi hoteluri din toată ţara şi-au strigat nemulţumirea în stradă

Sute de angajaţi din restaurante şi hoteluri din toată ţara şi-au strigat nemulţumirea în stradă

O oră clienţii n-au mai fost pe primul loc în industria ospitalităţii. Sute de angajaţi din restaurante şi hoteluri din toată ţara, speriaţi că îşi vor pierde locurile de muncă, şi-au strigat nemulţumirea în stradă. Cer redeschiderea...

Miercuri, 19.08.2020, 19:27
Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Când se vor relaxa măsurile, în România. „Este vorba despre sănătatea publică”

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Când se vor relaxa măsurile, în România. „Este vorba despre sănătatea publică”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în România măsurile nu se vor relaxa decât atunci când țara va intra într-o „descreștere consistentă” a numărului de cazuri de COVID-19.

Miercuri, 19.08.2020, 18:40
Se vor deschide restaurantele și în interior? Industria Horeca protesteaza impotriva masurilor impuse de Guvern

Se vor deschide restaurantele și în interior? Industria Horeca protesteaza impotriva masurilor impuse de Guvern

Industria Horeca a intrat la terapie intensivă. O spun la unison patronii de restaurante. Din cauza restricţiilor aduse de pandemie, veniturile lor au scăzut cu 70% anul acesta faţă de anul trecut.

Miercuri, 19.08.2020, 08:30
Industria Horeca protestează împotriva măsurilor impuse de Guvern

Industria Horeca protestează împotriva măsurilor impuse de Guvern

Industria Horeca a intrat la terapie intensivă. O spun la unison patronii de restaurante. Din cauza restricţiilor aduse de pandemie, veniturile lor au scăzut cu 70% anul acesta faţă de anul trecut. Oamenii din industrie estimează că multe...

Miercuri, 19.08.2020, 07:59
Turismul se internează la ATI

Turismul se internează la ATI

Cu turismul în moarte clinică şi români cu buzunare mai goale, pandemia a lovit în tot ce înseamnă industria ospitalităţii. În prima lună de vară, numărul turiştilor a fost de patru ori mai mic decât în iunie 2019 şi multe hoteluri şi...

Joi, 06.08.2020, 19:38
Patronii teraselor respectă regulile doar cât timp sunt controlaţi. Ce se întrâmplă într-un local, după plecarea polițiștilor - Video

Patronii teraselor respectă regulile doar cât timp sunt controlaţi. Ce se întrâmplă într-un local, după plecarea polițiștilor - Video

Patronii teraselor mimează respectarea regulilor, atâta timp cât sunt controlaţi. Iar poliţiştii fac muncă în zadar. Premierul arată cu degetul chiar spre cei care ar trebui să aplice legea şi spune că patronii teraselor primesc ponturi despre când vor fi controlaţi chiar de la echipele din teren.

Luni, 20.07.2020, 20:13
Patronii teraselor mimează respectarea regulilor, atâta timp cât sunt controlaţi

Patronii teraselor mimează respectarea regulilor, atâta timp cât sunt controlaţi

Îşi fură singuri căciula. Patronii teraselor mimează respectarea regulilor, atâta timp cât sunt controlaţi. Iar poliţiştii fac muncă în zadar. Premierul arată cu degetul chiar spre cei care ar trebui să aplice legea şi spune că patronii...

Luni, 20.07.2020, 19:25
Se lucrează de zor în staţiunea Băile Felix, în plin sezon estival

Se lucrează de zor în staţiunea Băile Felix, în plin sezon estival

Afectaţi de restricţii, hotelierii încearcă să-şi atragă turiştii cu fel şi fel de oferte. Lucrătorii din zona Horeca spun că vânzările din turism vor reveni abia peste 2 ani la nivelul celor de anul trecut.

Vineri, 17.07.2020, 07:46
Redeschiderea restaurantelor, amânată din nou. Premierul Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: ”Trebuie să găsim un set de reguli!”

Redeschiderea restaurantelor, amânată din nou. Premierul Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: ”Trebuie să găsim un set de reguli!”

Redeschiderea restaurantelor a fost amânată din nou, în ciuda faptului că președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România susținea că acestea își vor deschide porțile în câteva zile. 

Vineri, 03.07.2020, 19:52
Premierul Ludovic Orban amână deschiderea restaurantelor

Premierul Ludovic Orban amână deschiderea restaurantelor

Soarta restaurantelor rămâne o necunoscută, atât pentru clienţi, cât şi pentru managerii care discută săptămânal cu Guvernul. Dacă ieri reprezentanţii Horeca spuneau că săptămâna viitoare se vor deschide localurile, astăzi, premierul...

Vineri, 03.07.2020, 19:29
Nota de plată pentru relaxare. Mii de terase închise pentru că nu au respectat regulile. Restaurantele rămân în continuare cu lacăt pe ușă

Nota de plată pentru relaxare. Mii de terase închise pentru că nu au respectat regulile. Restaurantele rămân în continuare cu lacăt pe ușă

Guvernul continuă să menţină închise restaurantele şi, mai mult, intenţionează să aplice măsuri drastice teraselor şi cluburilor care nu respectă regulile de protecţie! Din cauza coronavirusului, cinci mii de localuri s-au închis, iar mii de oameni au fost trimişi acasă, în şomaj.

Miercuri, 01.07.2020, 13:02
Nota de plată pentru relaxare

Nota de plată pentru relaxare

Guvernul continuă să menţină închise restaurantele şi, mai mult, intenţionează să aplice măsuri drastice teraselor şi cluburilor care nu respectă regulile de protecţie! Din cauza coronavirusului, cinci mii de localuri s-au închis, iar mii...

Miercuri, 01.07.2020, 12:16
Vor primi românii vouchere de 50 de euro pentru o masă caldă la restaurante? Propunerea a fost înaintată către Ludovic Orban

Vor primi românii vouchere de 50 de euro pentru o masă caldă la restaurante? Propunerea a fost înaintată către Ludovic Orban

Este posibil ca românii să primească tichete de masă caldă care vor putea fi folosite doar în restaurante, cantine, zona HoReCa. Distribuirea de vouchere către toți cetățenii este posibil să fie în jur de de 50 de euro.

Marti, 19.05.2020, 21:59
Turism blocat, pierderi pe toată linia

Turism blocat, pierderi pe toată linia

O industrie blocată înseamnă pierderi pe toată linia. Într-o singură lună, industria HORECA şi sectoarele conexe pierd în jur de un miliard de euro. Procesatorii de carne, furnizorii de băuturi alcoolice şi răcoritoare precum şi cei de...

Marti, 12.05.2020, 19:32
Turismul românesc a intrat la apă!

Turismul românesc a intrat la apă!

De aproape două luni, în loc să numere clienţii, hotelierii numără pierderile. Intr-o singură lună, industria Horeca şi sectoarele conexe, pierd 1 miliard de euro. În lipsa unor explicaţii şi decizii clare din partea Guvernului, unii...

Joi, 07.05.2020, 19:21
Un cuplu din Bucureşti s-a relocat în Sibiu, acolo unde a început să facă, manual, farfurii şi alte obiecte de decor

Un cuplu din Bucureşti s-a relocat în Sibiu, acolo unde a început să facă, manual, farfurii şi alte obiecte de decor

Doi tineri din Bucureşti, soţ şi soţie, au dat aglomeraţia din Capitală pe traiul liniştit din Transilvania! Reţeta a fost de succes pentru că după ce s-au mutat la Sibiu au pus încet bazele unei afaceri de succes. Şi-au creat propriul...

Luni, 22.04.2019, 16:28
De ce prefera companiile romanesti sa angajeze tot mai multi straini

De ce prefera companiile romanesti sa angajeze tot mai multi straini

Romania nu stie exact cati locuitori are. Despre numarul de angajati, cu atat mai putin. In principiu, sunt aproximativ sase milioane de romani ocupati, adica oameni care lucreaza in baza unui contract oficial. Alte cateva milioane, imposibil de inregistrat, muncesc la negru. Someri avem in jur de 690.000. Tot date oficiale.

Luni, 05.11.2012, 15:18

Ultimele știri

x