Google România prezintă listele cu cele mai populare căutări realizate în acest an, printre acestea fiind Euro 2016, dar şi ”reţeta cocovan”, adaptarea fonetică a reţetei franţuzeşti ”Coq au vin”, ”Cum se programează PC să se oprească” şi ”Cum se face mămăliga pentru momeală”. În topul mondial, realizat de Google, cele mai căutate au fost Pokemon Go, iPhone7 şi Donald Trump.
Miercuri, 14.12.2016, 15:03Ionela este extrem de afectată după ce un coleg de echipă a făcut remarci răutăcioase: ”Mă autosabotez. Voi prepara mămăligă cu portocale!”
Marti, 25.10.2016, 22:10De ceva timp, gospodinele din România caută din ce în ce mai des o reţetă simplă, delicioasă, ce conţine produse tradiţionale. Iată cum se prepară "Taci şi înghite"!
Marti, 18.10.2016, 08:14Ingrediente: 800 gr păstrav 400 gr hribi 150 gr unt 400 ml smântână sare piper pătrunjel verde frunze de busuioc 500 făină de porumb Mod de preparare Păstrăvul, după ce se...
Miercuri, 05.10.2016, 18:59Nu poţi să spui bucătătrie tradiţională românească fără să spui mămăligă. E galbenă, e bună şi rece, şi caldă şi se cam potriveşte cu orice fel de mâncare. Însă bătrâna mămăligă are o reputaţie proastă. Multă lume o...
Joi, 11.08.2016, 20:19Tradiționalele sarmale sunt la ordinea zilei în meniul românilor. Cu mămăliguță, smântână și ardei iute, sunt adevărate delicii culinare, cărora n-ai cum să le reziști.
Luni, 09.05.2016, 14:58Sarmalute cu hribe si pasat, servite cu costita de porc afumata pe un pat de mamaliga cu rosii uscate (balmos) si smantana cu marar.
Luni, 21.03.2016, 15:34O britanică a consumat zilnic câte o porție de mămăligă condimentată cu sare și puțin piper. Aceasta susține că a dat jos kilogramele în plus într-un timp scurt datorită acestui preparat
Sambata, 20.02.2016, 09:48Mămăliga caldă pe pleoape chiar poate face minuni. Și nu ne referim doar la consumul ei, ci la eficiența cataplasmelor. În caz de lipom, se face un tratament cu cataplasme cu mămăligă tare.
Vineri, 19.02.2016, 15:09În timp ce unele voci susțin cu vehemență faptul că mămăliga îngrașă, o femeie care a consumat în fiecare zi, timp de nu mai puțin de trei săptămâni, acest preparat a reușit să slăbească câteva kilograme.
Miercuri, 06.01.2016, 10:08Constantin Enceanu și Maria Cârneci au intrat în jocul echipei de la ”Neatza”. Ruleta din mămăligă ține cu invitații!
Marti, 01.12.2015, 10:24Nutriţionistul Cristian Mărgărit analizează una din cele mai delicioase preparate specifice bucătăriei tradiționale romaneşti: mămăliguța cu brânză şi smântână
Sambata, 14.11.2015, 23:01Nutriţionistul Cristian Mărgărit analizează una din cele mai delicioase preparate specifice bucătăriei tradiționale romaneşti: mămăliguța cu brânză şi smântână
Luni, 26.10.2015, 12:36Se spune că mămăliga îngraşă, însă nutriţioniştii garantează că este vorba doar despre un mit. Aceasta mâncare românească are o mulţime de beneficii pentru organismul nostru.
Vineri, 16.10.2015, 13:57Întrecere culinară de zile mari în bucătăria lui Vlădutz. Flavia Mihășan și Amalia Ștefania și-au demonstrat calitățile de femei casnice prin prepararea unei mâncări autohtone, mămăligă.
Joi, 10.09.2015, 10:57E oficial. Cea mai mare mămăligă din lume a fost făcută la noi în ţară, în Harghita, localitatea Valea Rece. De sâmbătă seara au început oamenii să muncească la ea. Iar ieri a fost gata.
Luni, 31.08.2015, 13:29Gustoasă și foarte sănătoasă, mămăliga este folosită din bătrâni pe post de medicament. Pentru unii poate părea surprinzător, dar deliciosul preparat nu e folosit doar lângă sarmale.
Duminica, 23.08.2015, 18:30Mămăliga este un preparat românesc care se poate mânca în foarte multe combinaţii. Cui nu îi place mămăliga cu unt, brânză şi smântână, mămăliga cu varză călită sau cu sarmale?
Joi, 12.02.2015, 08:55Concurenta, care ne-a uimit cu devotamentul său din competiția Iadului Bucătarilor, a reușit să ne dea o lecție de istorie gastronomică
Miercuri, 22.10.2014, 23:04Preparatul tradiţional românesc a fost degustat de unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, la nunta lui George Clooney cu Amal Alamuddin. Bill Murray, Matt Damon sau Emily Blunt sunt doar câţiva dintre cei care au participat la petrecerea găzduită într-un fost palat din secolul al XVI-lea.
Duminica, 28.09.2014, 21:54Preparatul tradiţional românesc a fost degustat de unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood.Bill Murray, Matt Damon sau Emily Blunt sunt doar câţiva dintre cei care au participat la petrecerea găzduită într-un fost palat din secolul al...
Duminica, 28.09.2014, 19:43Mămăliga este un aliment foarte des întâlnit pe mesele românilor. Totuşi, se spune că ar reprezenta mâncarea săracului. Însă, benefiiciile acestui aliment sunt surprinzătoare. Astfel, chiar nutriţioniştii...
Luni, 11.08.2014, 12:32Invitată la Star Chef,Matilda Pascal Cojocărița a gătit pentru ”Mămăligă în pături”
Sambata, 19.07.2014, 18:11Au ajuns pe Tărâmul Făgăduinţei şi ne-au făcut de toată reclama. O familie de romi din Craiova s-a gândit că, dacă tot a trecut Oceanul, să nu fie chiar degeaba. Odată cu ei, au dus în America şi "bunele maniere" de acasă.
Joi, 17.07.2014, 12:46Nu este deloc complicat să tai un tort, dar dacă eşti perfecţionist şi vrei ca feliile să arate ca în revistele de gastronomie trebuie să apelezi la o metodă de tăiere ieşită din comun.
Miercuri, 11.06.2014, 12:03Celebra cântăreaţă de muzică populară, Ionela Bran, ne împărtăşeşte reţeta ei de bulz ţărănesc.
Marti, 29.04.2014, 15:15O rețetă delicioasă cu ton.
Luni, 10.03.2014, 17:24Atunci când vrei să mănânci românește, alexandra Citirigă îți recomandă această rețetă.
Luni, 10.03.2014, 16:37Care este BRANDUL României? Tradiţia, Continuitatea, Frumuseţea, Umorul sau Personalităţile? Jurnaliştii Antena3 au început "marea competiţie" pentru a vă convinge să VOTAŢI Brandul României reprezentat de ei. Antena 3 propune publicului...
Duminica, 01.12.2013, 21:09Flavia Mihăşan, Anca Martin şi Roxana Ionescu pregătesc o mămăliguţa tradiţional românească.
Duminica, 01.12.2013, 13:49Jurații Top Chef compară mămăliga pe care a făcut-o Daniel Grosu cu o scoică Saint-Jacques
Luni, 11.11.2013, 11:45Oamenii de la sate mancau multe lucruri pe care azi tot mai putini romani le mai mananca: stir, podbal, frunze de sfecla, hrisca, mei.
Joi, 11.04.2013, 19:45Un bucatar-sef nu trebuie sa fie doar un maestru al artei culinare, ci si un show-man desavarsit. Acest lucru l-a inteles foarte bine un bucatar filipinez. "Stapanul ingredientelor" transforma gatitul intr-un adevarat spectacol.
Vineri, 08.02.2013, 23:17In schimb, in pensiunile din Arieseni, turistii vor ciocni la noapte un pahar de. tuica. Gazdele au umplut deja mesele. Sarmalutele abia ce-au fost luate de pe foc iar mamaliguta sfaraie in ceaun.
Luni, 31.12.2012, 13:13Mii de piteşteni s-au înghesuit să primească sărmăluţe cu mămăligă gratis. Porţiile au fost servite chiar de către primar. Aflat acasă de sărbători, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin s-a delectat şi el cu mâncarea tradiţională.
Miercuri, 26.12.2012, 15:27Reteta cea mai dorita de telespectatorii Top Chef dupa ultima editie a emisiunii a fost cea a lui Nico Lontras. Acesta nu a ramas rece la dorintele lor si ne-a trimis reteta
Vineri, 14.12.2012, 09:31Aurelia Moscu a preparat, in episodul 5 Top Chef, un "file de crap cu mamaliga aromatizata". Sa aflam si noi reteta sa.
Marti, 04.12.2012, 13:25Cerasela Lungu a pregatit pentru juratii Top Chef un "duet de crap aromatizat, insotit de legume si mamaliguta cu bacon". Iata reteta dansei.
Marti, 04.12.2012, 12:33Ciobanasul Razvan ne prezinta, la Neatza, vasta lui turma de oi.
Sambata, 01.12.2012, 12:49Joseph Hadad, unul dintre cei trei jurati ai celui mai taios show de cooking din Romania, „Top Chef”, a vorbit la „Neatza cu Razvan si Dani” despre prima sa experienta culinara in Romania, tara pe care o considera adevarata lui casa. Traditionala mamaliguta cu branza a fost prima mancare romaneasca savurata de Joseph Hadad.
Vineri, 02.11.2012, 10:29Joseph Hadad, unul dintre cei trei jurati ai celui mai taios show de cooking din Romania, „Top Chef”, a vorbit la „Neatza cu Razvan si Dani” despre prima sa experienta culinara in Romania, tara pe care o considera adevarata lui casa. Traditionala mamaliguta cu branza a fost prima mancare romaneasca savurata de Joseph Hadad.
Vineri, 02.11.2012, 09:42Cei mai buni bucatari romani au realizat o mamaliga-record, la Cluj-Napoca, in cadrul Campionatului de Gatit in Aer Liber. Felul pregatit a cantarit nici mai mult, nici mai putin de ... 400 de kilograme! Bucatarii intentioneaza sa isi inregistreze performanta drept record national.
Luni, 10.09.2012, 16:06Spectacol a fost si la Cluj-Napoca. Nu cu capre ci cu. mamaliga. Una de 400 de kilograme. Totul in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Cu branza si jumari, oamenii au plecat de-acolo cu burtile pline. Nici n-aveau cum altfel....
Luni, 10.09.2012, 13:35Malaiul, apa si sarea par a fi ingredientele perfecte pentru un brand national reusit. De sute de ani in ceaunele romanilor, mamaliga ne reprezinta cu succes tara in lume si a ajuns pe mesele vedetelor de la Hollywood si in paginile unor publicatii prestigioase precum New York Times si National Geographic.
Sambata, 21.04.2012, 00:00Moment amuzant cu solistul Alex Velea la Neatza.
Luni, 16.04.2012, 08:50Invitat in Comuna Neatza, solistul si samuraiul Alex Velea a facut o demonstratie de talent si maiestrie in taierea...mamaligii!
Luni, 16.04.2012, 00:00Un nou brand romanesc face inconjurul lumii. Mamaliga a fost ridicata la rang de marca nationala de catre faimoasa revista National Geographic. O lume intreaga va invata ce deliciu se ascunde intr-un ceaun de mamaliga.
Miercuri, 11.04.2012, 19:27Tara mamaligii, popor de mamaligari! Ne-am pus eticheta chiar noi, mai ales ca orice roman stie ce inseamna un ceaun de mamaliga aburind. Iar acum au aflat-o si strainii. Prestigioasa publicatie National Geographic a dedicat numarul din aprilie...
Miercuri, 11.04.2012, 16:38Un nou brand romanesc face inconjurul lumii. Mamaliga a fost ridicata la rang de marca nationala de catre faimoasa revista National Geographic. O lume intreaga va invata ce deliciu se ascunde intr-un ceaun de mamaliga.
Miercuri, 11.04.2012, 00:00Pentru vinerea aceasta, retea de post a zilei va fi una delicioasa si nu prea grasa: lasagna din mamaliga si vinete. Pofta buna!
Vineri, 24.02.2012, 00:00