Pentru că nicio o mâncare nu este completă dacă nu i se adaugă un plus de verdeață pentru prospețime și aromă, am realizat un top cu cele mai apreciate verdețuri aromatice în bucătăria românească și modul lor de folosire.
Marti, 26.01.2021, 09:15După atâtea excese culinare, avem nevoie să mâncăm şi sănătos. Cum altfel decât pregătind o salată sau o mâncare cu legume şi verdeţuri proaspete, direct de la producătorii noştri. Preţurile sunt şi ele pentru orice buzunar: pornesc...
Miercuri, 22.04.2020, 16:35După ce săptămâna trecută, sute de oameni s-au înghesuit în Piață Obor la cumpărături, autoritățile a înființat mai multe piețe volante.
Miercuri, 15.04.2020, 11:15Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a venit cu sfaturi utile pe timp de pandemie.
Miercuri, 15.04.2020, 10:30Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a venit cu sfaturi utile pe timp de pandemie.
Miercuri, 15.04.2020, 10:21Pe timp de pandemie, producătorii de verdețuri și legume de sezon livrează cumpărăturile acasă.
Miercuri, 08.04.2020, 11:25Pe timp de pandemie, producătorii de verdețuri și legume de sezon livrează acasă la cumpături.
Miercuri, 08.04.2020, 10:44Fermele ecologice din țară livrează la domiciliu verdețuri și legume tuturor persoanelor care se află în izolare.
Joi, 26.03.2020, 11:46Pieţele din Capitală s-au umplut de la primele ore ale zilei. Comercianţii abia aşteaptă să vândă verdeţurile abia culese. Vremea bună i-a ajutat să ajungă cu marfa mai devreme, pe tarabe.
Sambata, 07.03.2020, 19:22Dacă anul trecut, în această perioadă, agricultorii își încălzeau solariile pentru ca legumele să reziste, până acum, în această iarnă, nu au pornit căldura. Deja, numai pe timpul nopții, aici, în solar, este mai cald decât afară cu...
Marti, 14.01.2020, 16:41Mai nou, restaurantele îşi schimbă săptămânal meniurile! Asta datorită şefilor, care vor să profite de toate ingredientele de sezon. Iar acum, primăvara, folosesc verdeţuri din plin. Majoritatea clienţilor se bucură că pot mânca şi mai...
Joi, 11.04.2019, 16:29A început cel mai aspru post din an, dar şi cel mai sănătos. Odată cu primăvara, românii se mută din supermarketuri în pieţe, unde tarabele sunt pline de ridichi, salată verde, spanac, urzici şi alte trufandale. Vânzările cresc în...
Luni, 11.03.2019, 19:31După o iarnă cu grăsimi şi mâncare semipreparată cât cuprinde, piaţa din cartier s-a umplut de verdeţuri, ori din producţie locală ori din import. Alimentaţia sănătoasă este foarte importantă, altfel avem ghinionul să prindem prima...
Duminica, 10.03.2019, 09:50Pieţele sunt pline de verdeţuri, însă marfa riscă să rămână pe tarabe. Asta din cauza preţurilor care au explodat după vremea schimbătoare. Un kilogram de urzici costă şi 25 de lei. Mai ieftină este "ceapa Dragnea".
Miercuri, 07.03.2018, 19:41Pieţele sunt pline de verdeţuri, însă marfa riscă să rămână pe tarabe. Asta din cauza preţurilor care au explodat după vremea schimbătoare. Un kilogram de urzici costă şi 25 de lei. Mai ieftină este "ceapa Dragnea".
Miercuri, 07.03.2018, 19:21Dacă ții post sau pur și simplu nu ți-e poftă să consumi carne, atunci rețeta de conopidă la tigaie cu usturoi, lămâie și verdețuri este rețeta perfectă pentru tine!
Marti, 06.03.2018, 13:59Raluca Dumitru gătește o rețetă de post, conopidă la tigaie cu usturoi, lămâie și verdețuri. Cu doar câteva ingrediente, rețeta se poate face rapid!
Marti, 06.03.2018, 11:41Nicoleta Luciu a reușit să slăbească 13 kilograme într-o lună, printr-o metodă inedită. Vedeta, mamă a patru copii, mănâncă doar verdețuri.
Sambata, 29.04.2017, 07:48Nicoleta Luciu a reușit să slăbească 13 kilograme într-o lună, printr-o metodă inedită. Vedeta, mamă a patru copii, mănâncă doar verdețuri.
Vineri, 28.04.2017, 22:34Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine lobodă, salată verde,ștevie, spanac, ceapă verde, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Grădina mea”.
Miercuri, 19.04.2017, 09:06Verdeţurile de primăvară fortifică organismul, ajută la eliminarea toxinelor acumulate în perioada iernii şi reduc nivelul colesterolului.
Miercuri, 12.04.2017, 10:27Pieţele din Capitală au înverzit. Salata, ceapa verde, leurda şi ştevia au umplut tarabele, spre bucuria celor care preferă mesele sănătoase, cu verdeţuri româneşti.
Sambata, 18.03.2017, 19:40Verdeţurile româneşti şi-au făcut deja apariţia pe tarabe. Oferta de salata şi ceapă verde, spanac şi ridichi de la micii producători este mare. La fel şi preţurile. Pentru o salată bogată din legume de sezon pofticioşii trebuie să...
Luni, 20.02.2017, 19:30Supa este un lichid savuros, care se prepară de circa 5000 de ani din combinaţii infinite de ingrediente, de la cartoful cel modest până la cel mai exotic peşte, din tot soiul de legume şi din toate felurile de carne.
Luni, 04.04.2016, 15:26Dacă sunteţi adepţii unui stil de viaţă sănătos, nu evitaţi verdeţurile de primăvară. Proaspete, ieftine şi uşor de preparat, urzicile, leurda, ştevia, untişorul sau spanacul sunt o excelentă sursă de minerale, vitamine şi nutrienţi...
Duminica, 06.03.2016, 19:39Urzicile, ștevia, spanacul, loboda sau leurda au reale puteri terapeutice asupra organismului privat de câteva luni de soare și hrană vie, explică nutriționistul Lygia Alexandrescu
Duminica, 28.02.2016, 10:04Vine vara și vă temeți că nu vă veți mai simți confortabil în rochițele vaporoase (din pricina celor câteva kilograme în plus)? Ei bine, nu disperați, bunicele noastre, în tinerețea lor, aveau leac pentru asta.
Vineri, 01.05.2015, 00:09Primăvara este sezonul perfect pentru a schimba regimul alimentar, pentru că în această perioadă apar pe piaţă cele mai bune verdeţuri şi legume proaspete.
Marti, 17.03.2015, 12:40Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănătoase sunt verdeţurile, pe care orice persoană trebuie să le aibă în casă, deoarece reprezintă adevărate surse de sănătate
Luni, 09.03.2015, 16:01Primăvara este sezonul în care începem să consumăm tot mai multe fructe şi legume, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi muguri de primăvară.
Marti, 03.03.2015, 08:37Primăvara este sezonul în care începem să consumăm tot mai multe fructe şi legume, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi muguri de primăvară.
Marti, 03.03.2015, 08:05Spionii români se menţin sănătoşi cu ajutorul şteviei. Cel puţin asta scrie într-un anunţ al SIE care vrea să cumpere medicamente şi produse farmaceutice pe baza de plante în valoare de 1,9 milioane de lei. Pe lista de cumpărături se...
Miercuri, 17.04.2013, 08:55Vladutz gateste: "Chiftelute cu verdeturi"
Luni, 02.04.2012, 08:05Vladut gateste "Musaca cu piept de pui si verdeturi".
Miercuri, 28.03.2012, 08:45Vladut gateste "Tagliatele cu verdeturi".
Marti, 27.03.2012, 08:22Ultimele cercetari realizate de oamenii de stiinta britanici au demonstrat ca functia cognitiva a creierului incepe sa se deterioreze mai devreme decat se credea, adica in jurul varstei de 45 de ani, relateaza Huffington Post.
Vineri, 16.03.2012, 00:00Dupa ce a stabilit pana acum trei recorduri mondiale, cu cel mai lung cercel din lume, recordul de "aruncare in aer a unei colectii de bijuterii", iar anul acesta i-a mai fost omologat cel mai lung martisior din lume, designerul de bijuterii Adrian Haiduc isi doreste sa mai obtina inca doua astfel de distincții in viitorul apropiat.
Joi, 17.11.2011, 00:00Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase. Afla in partea a doua a seriei dedicata borsurilor doua retete inedite: cu macris si cu stevie. Pofta buna!
Luni, 23.05.2011, 00:00Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase.
Vineri, 13.05.2011, 00:00O calatorie in jurul lumii ne-ar releva sute, mii de legume diferite, fiecare cu gusturile, dimensiunile si culorile sale diferite. Fiecare are aroma si textura unice si poate fi folosita la prepararea mancarurilor in numeroase moduri.
Vineri, 29.04.2011, 00:00Doar cateva zile petrecute in sanul familiei alaturi de friptura de miel, oua fierte, salata boeuf, cozonaci si pasca, iti pot da ulterior destule batai de cap. Din pacate, mancarea traditionala romaneasca este greu de digerat si nu tocmai sanatoasa. De aceea ai nevoie de un mic tratament care sa iti redea echilibrul dupa un asemenea dezmat culinar.
Marti, 26.04.2011, 00:00Unele verdeturi cresc la fel de bine in casa, ca si in gradina: salata, ceapa, spanac sau ridichi.
Vineri, 01.04.2011, 00:00Danseaza, face sport, yoga, asa ca nu e de mirare ca kilogramele stau departe de ea. Insa Laura Cosoi recunoaste ca mai are un secret pentru care celulita a ocolit-o.
Joi, 31.03.2011, 00:00Detoxifierea organismului este un proces benefic atat pentru fizic, cat si pentru minte. Ajuta la eliminarea toxinelor, creste imunitatea si regleaza tranzitul intestinal. Iar primavara este anotimpul ideal sa apelam la o astfel de cura de sanatate.
Luni, 28.03.2011, 00:00Vladutz gateste: "Fasolica de primavara cu verdeturi" fasole alba boabe morcovi telina patrunjel radacina suc de rosii pasta de ardei dulce ardei capia marra leustean patrunjel ulei masline Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Miercuri, 16.03.2011, 08:05Partea buna a sosirii primaverii este faptul ca, in aceasta perioada, sanatatea se vinde la tarabe. La kilogram sau legatura - verdeturile de sezon.
Miercuri, 16.03.2011, 00:00Se spune ca cine mananca legume si fructe e mai sanatos. Dar mitul e pe cale sa se spulbere. Peste 90% din verdeturile de pe tarabele din pietele romanesti sunt iradiate, spun specialistii si, automat, un pericol real pentru sanatate.
Marti, 08.03.2011, 19:32Vladut continua prepararea de feluri de mancare pe bazade paste, iar astazi a pregatit ravioli in sos de verdeturi.
Luni, 25.10.2010, 00:00Vladutz gateste: " Tagliolini cu verdeturi" Preparare: Se fierb pastele, conform indicatiilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare si cateva picaturi de ulei ca sa nu se lipeasca. Atentie,pastele proaspete se fierb mai repede, si orice fel de...
Marti, 12.10.2010, 08:30Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza.
Marti, 24.08.2010, 00:00