Vladut a pregatit la emisiunea Neatza cu Razvan si Dani o reteta de cartofi taranesti de post, o masa excelenta pentru aceasta perioada.
Vineri, 01.04.2011, 00:00
Rosiile sunt printre cele mai populare alimente disponibile tot timpul anului. Evident ca sunt mai gustoase atunci cand sunt in plin sezon, insa acum se gasesc rosii in magazine tot timpul anului, iar o salata pe baza de rosii va avea mereu succes. Pofta buna!
Vineri, 01.04.2011, 00:00
Loboda este un aliment foarte sanatos si potrivit din plin pentru supe si ciorbe de primavara, dar si pentru perioada de Post. Vladut a prezentat la Neata o astfel de reteta, de ciorba de loboda.
Joi, 31.03.2011, 00:00
Un burger vegetarian fara soia? Nimic mai simplu: se pot folosi ciuperci, exact ca in reteta de astazi. Pofta buna!
Miercuri, 30.03.2011, 00:00
Prima reteta de post a zilei aduce in prim-plan ceapa, intr-o supa cu accente asiatice, pe baza de ingrediente speciale. Este o supa bogata in mangan si vitamina C. Pofta buna!
Luni, 28.03.2011, 00:00
Reteta zilei de sambata aduce in prim-plan o combinatie speciala de ingrediente: rucola cu nucile, acestea din urma sub forma de crutoane crocante. Pofta buna!
Sambata, 26.03.2011, 00:00
Lintea este un aliment care castiga din ce in ce mai multa popularitate in perioadele de post, alaturi de clasica soia.
Vineri, 25.03.2011, 00:00
In perioada postului musacaua traditionala cu carne poate fi inlocuita usor de una vegetariana, pe baza de cartofi, soia si ciuperci.
Miercuri, 23.03.2011, 00:00
Orzul este o cereala foarte sanatoasa care poate fi savurata si in supe, nu doar sub forma de cereale la micul dejun sau in diferite produse de panificatie. O supa pe baza de orz si ciuperci poate fi o alegere cu pretentii pentru o supa de post.
Miercuri, 23.03.2011, 00:00
Vitaminele A, C si K sunt "vedetele" acestei retete de post care combina sparanghelul, ardeii, rosiile si multe alte ingrediente cu pastele integrale fara ou pentru un rezultat final delicios si hranitor.
Marti, 22.03.2011, 00:00
Prima reteta de post a saptamanii aduce in prim-plan lintea verde, folosita intr-o salata inedita, alaturi de ardei gras copt sau nuci. Pofta buna!
Luni, 21.03.2011, 00:00
Tofu este un ingredient versatil si usor de gatit, adaptandu-se usor la multe arome, fiind delicios cu diverse sosuri si marinate. Este un subtitut hranitor al carnii pentru vegetarieni sau in perioada postului, poate fi prajit, fiert sau folosit in salate.
Luni, 21.03.2011, 00:00
Reteta de post a zilei combina gustul dulce al morcovilor cu cel delicat al laptelui de cocos - intr-o supa excelenta pentru masa de pranz sau masa de seara.
Duminica, 20.03.2011, 00:00
Supele crema sunt mereu delicioase daca se aleg atent ingredientele si se asezoneaza la fix, adaugand, uneori, o mica nota personala de final care poate da o aroma si mai speciala.
Vineri, 18.03.2011, 00:00
Reteta de post a zilei aduce in prim plan boabele de soia si feniculul, o verdeata cu un gust deosebit, folosita insa prea putin in salate. Pofta buna!
Vineri, 18.03.2011, 00:00
Reteta de post a zilei aduce in prim plan pastele, folosite insa intr-o salata calda, mediteraneeana, alaturi de sparanghel, in principal, dar si de alte legume. Este o reteta plina de mangan, vitamina C si vitamina K.
Miercuri, 16.03.2011, 00:00
In zilele de post poti avea impresia ca nu prea ai ce gati, insa daca indraznesti sa amesteci ingredientele intr-un mod mai inedit, sa descoperi retete noi si gustoase, poti sa te hranesti gustos si sanatos numai cu legume si fructe.
Vineri, 11.03.2011, 00:00
Nicolai a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" depe Euforia TV o reteta de tocanita de vita - excelenta pentru cei care nu tin post si care au nevoie de un fel de mancare consistent in aceasta perioada friguroasa.
Marti, 21.12.2010, 00:00
Chiar daca e post, nu ar fi rau sa dati o fuga pe la targurile cu produse traditionale. Ceea ce gasiti acolo nu are corespondent in magazine si, uneori, sunt mai bune decat cele facute la mama acasa. Colegii de la Felicia ne fac cateva sugestii.
Miercuri, 15.12.2010, 00:00
Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia tv a ajuns si in Serbia, acolo unde invatam cum se prepara un fel de mancare vegetarian al acestei tari: sarmalute vegetale din frunze de sfecla.
Luni, 29.11.2010, 00:00
Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia.
Vineri, 26.11.2010, 00:00
Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia.
Miercuri, 24.11.2010, 00:00
Conopida este o leguma savuroasa, iar prajita in putin unt si ulei de masline, alaturi de un aromat sos de patrunjel, poate deveni vedeta zilei si te poate determina sa realizezi ca postul este o ocazie, in care sa incerci si retete inedite. In plus, o portie nu are decat 408 calorii!
Marti, 23.11.2010, 00:00
Unul dintre cele mai vechi simboluri ale crestinismului este pestele, fiind cunoscut ca "pestele lui Iisus". Exista o legenda conform careia un crestin a desenat un peste din profil, iar alti crestini l-au completat cu un ochi in mijloc, dovedindu-si astfel credinta.
Vineri, 12.11.2010, 00:00
Cand faci o reteta cremoasa, ouale sunt cele care leaga, confera o bogatie de gust si fac reteta mai hranitoare. Cu toate acestea, fie nu ai oua in casa, tii post sau pur si simplu ai vrea sa nu le folosesti, Martha Stewart iti propune trei metode prin care poti sa le inlocuiesti.
Marti, 29.06.2010, 00:00