E piața plină de dovlecei și fasole verde și nu știți cum să profitați din plin de gustul lor? Nimic mai simplu și ușor decât o Zacuscă de fasole verde cu dovlecei cu care vă veți răsfăța papilele în sezonul rece.
Reţeta zilei! Vlăduț ne gătește o rețeta „Prima zacuscă”, o rețetă proprie de zacuscă, unde a înlocuit ceapa cu nuci.
Doi în unu într-o singură farfurie: „Mâncare de morcovi cu dovlecei și clătite pufoase”.
Zacuscă cu ghebe ca la mama acasă, murături doar cu sare şi oţet, dar şi cele mai guastoase plăcinte de post! Tarabele târgurilor sunt doldora de bunătăţi de casă, extrem de sănătoase în post. Veniţi din toate colţurile ţării,...
Sambata, 03.03.2018, 19:16
S-au dus vremurile în care meniul din Postul Paştelui cuprindea numai sarmale de post, tocăniţe de legume, cartofi prăjiţi, zacuscă şi salată de vinete fără maioneză! Ce rețete delicioase fac acum românii?
Ce-i drept, fără prea mult chef de cursuri. Şi-au adus cu ei şi geamantanele doldora de bunătăţi de acasă. Numai bune cât să se înfrupte în nopţile lungi de dinaintea sesiunii.
Joi, 11.01.2018, 14:01
Dacă ai simţit viaţa de student și ai stat la cămin, atunci vei înţelele această melodie. Dacă nu, atunci ascult-o, s-ar putea să-ţi folosească. Cuza, Emi și Cucu au făcut un cover funny după celebra piesa - "Un trandafir crește la firida mea".
Vineri, 29.12.2017, 10:33
Băieții talentați de la „Noaptea târziu” au interpretat o altă super piesă, intitulată sugestiv „O zacuscă de la maică-mea”!
Joi, 28.12.2017, 22:33
Echipa ”Noaptea târziu” interpretează piesa ”O zacuscă de la maică-mea”
Joi, 28.12.2017, 20:36
Florin Ristei primește din partea Dianei Munteanu un cadou. Mama prezentatoarei i-a trimis artistului două borcane de zacuscă, dar și pâine făcută în casă
Florin Ristei primește din partea Dianei Munteanu un cadou. Mama prezentatoarei i-a trimis artistului două borcane de zacuscă, dar și pâine făcută în casă
Vedetele din România au dat cărțile pe față. Au dezvăluit dacă primeau pachet de acasă și dacă știau cum să-și economisească banii primiți de la părinți.
Dacă până să intre la facultate ar fi plătit oricât pentru o masă cu prietenii în oraş, odată intraţi în mediul universitar cursanţii noştri ar a orice pentru o porţie "a la carte" de la mama!
Începând cu acest an, data de 10 octombrie va fi cunoscută și ca fiind „Ziua națională a produselor românești”! Ziua națională a produselor agroalimentare românești a fost instituită prin legea 168/2017, ce oferă diferitelor autorități publice centrale și locale, dar și celorllate instituții ale statului sau societății civile șansa de a organiza programe și manifestări al căror scop este acela de a promova produse agroalimentare românești. Articolul 2 al legii menționează că, în sensul prezentei legi, ''prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României''. Astfel, în perioada 10-15 octombrie vor avea loc evenimente în toată țara, menite să atragă încrederea consumatorului în produsele tradiționale românești. La București, un târg de produse agroalimentare românești va avea loc în Parcul Herăstrău, unde mai bine de 100 de producători autohtoni din diferite regiuni ale țării vor îmbia publicul cu produse care mai de care mai gustoase. Aceștia vor aduce, spre vânzare, preparate din carne — cârnați, virșli, salam, untură, jumări din carne de porc, slănină, jambon din porc Mangalița și Bazna, produse de panificație și patiserie (cozonac secuiesc, plăcinte, turtă dulce, prăjituri, tort, doboș, ruladă de ciocolată, saleuri, cozonac etc), brânzeturi și produse lactate (sana, iaurt, kefir, cașcaval, brânză topită, brânză de oaie și de bivoliță, cașcaval afumat și neafumat, smântână, telemea etc). Pe lângă produsele agroalimentare românești, producătorii vor aduce și flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor realizate de meșteșugari și meșteri populari precum ceramică de Horezu sau Corund, ii din borangic, ii de Breaza, opinci, costume populare oltenești, obiecte decorative din lemn, icoane, păpuși, linguri.
Marti, 10.10.2017, 16:50
Mereu sexy, mereu o apariţie care te lasă fără cuvinte şi. o gospodină desăvărşită! Anna Lesko s-a lăsat de preparatele sofisticate şi găteşte ceva specific toamnei! Artista a gătit zacuscă.
Vineri, 06.10.2017, 10:14
A venit toamna şi odată cu ea, gospodinele se întrec în a prepara cea mai bună zacuscă, cele mai aromate compoturi şi murături. Totodată, e şi sezonul vinetelor care pot fi conservate peste iarnă la borcan sau în congelator, astfel încât în sezonul rece să ai posibilitatea de a-i surprinde pe cei dragi cu cea mai bună salată de vinete!
Eşti student în România anului 2017 dacă... (completează tu, cititorule! - n.r.) borcanele cu zacuscă de la mama de acasă şi pateul de ficat reprezintă o parte din mâncarea ta de bază, dacă experimentezi pe viu viaţa la cămin şi iei parte la baieramurile cu prea multă băutură şi prea multă dezinvoltură, dacă cel puţin o dată ai făcut chetă printre colegi să-ţi iei bere şi cafea şi nu numai. Dacă o restanţă nu te sperie şi un examen de licenţă nu-ţi dau prea mulţi fiori pe şira spinării.
Luni, 02.10.2017, 08:00
O zacuscă de 800 de kilograme, sute de plăcinte moldoveneşti şi zeci de ceaune cu pomana porcului. A fost oferta târgurilor din acest weekend în parcurile din Capitală. Cei mai buni producători din ţară au gătit şi au vândut bucate...
Duminica, 01.10.2017, 19:17
Ploile acide şi seceta au distrus hectare întregi cu ardei kapia şi gogoşari, aşa că legumicultorii şi-au lăsat recolta pe câmpuri. La piaţă, ajung legumele din solar, care ţin însă cumpărătorii la distanţă.
Sambata, 16.09.2017, 19:56
A venit toamna, anotimpul în care gospodinele sunt ocupate și preocupate de compoturi, dulcețuri, zacuscă și tocană.
Vrei cămara plină de zacuscă pentru la iarnă, atunci prepară zacusca delicioasă după reţeta moldovenească, una foarte ieftină şi uşor de făcut! I se mai spune şi "zacusca săracului", pentru că... nu ai nevoie de prea multe ingrediente!
a1.ro ţi-a pregătit pentru astăzi o reţetă delicioasă, de sezon, care face concurenţă clasicei zacuscă.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine vinete, roșii, ulei, ardei iute, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Zacuscă premium”.
Românul este român şi dincolo de graniţă, iar dorinţele unora sunt greu de realizat, mai ales când vine vorba despre transportul unei delicioase porţii de sorici peste hotare. În Statele Unite. Vă gândiţi la ce ne gândim şi noi, nu?
Luna lui gustar ne răsfaţă cu arome de poveste. Legumele s-au copt, aşa că e timpul să umplem cămara cu zacuscă românească, fiartă domol la foc de lemne. Gospodine din toată ţara au început deja să pună la conservă gustul bogat al...
Duminica, 20.08.2017, 19:22
Se apropie sfârşitul verii iar multe dintre gospodine muncesc deja. Trebuie să facă tot felul de bunătăţi pentru iarnă. Legumele s-au copt, aşa că primul preparat pregătit este zacusca! Făcută cu legume coapte pe grătar şi fiartă în...
Duminica, 20.08.2017, 17:21
Preselecţiile de la X Factor sunt în plină desfăşurare, iar juraţii retrăiesc momente inedite din sezoanele trecute. Printre sute de concurenţi, jurizări nelipsite de glume şi înţepături inevitabile la masa celor trei "magnifici", farmecul lui Horia Brenciu răsare cu fiecare ocazie.
Olga Verbițchi este una dintre cele mai apreciate prezențe din competiția "X Factor" şi una dintre cele mai energice persoane pe care le-am văzut vreodată. Deşi, la prima vedere, nu pare, Pitica este mereu pusă pe glume şi parcă nu oboseşte niciodată.
Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a povestit cum i-a fost mâncat borcanul de zacuscă, în direct la TV, de un prezentator celebru
Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a povestit cum i-a fost mâncat borcanul de zacuscă, în direct la tv, de un prezentator celebru.
Mii de porţii de zacuscă şi concerte de muzică populară. De asta au avut parte arădenii, la festivalul toamnei, organizat în acest sfârşit de săptămână. Voluntarii au fost cei care au copt sute de kilograme de legume, pe care le-au fiert...
Luni, 03.10.2016, 13:33
Pe 1 octombrie s-a dat startul noului an universitar, iar studenții trebuie să fie pregătiți pentru cursurile facultăților la care sunt înscrişi. După cum se știe, viața de student este una foarte frumoasă, dar implică și anumite probleme.
Luni, 03.10.2016, 08:42
O doamnă a venit la “Chefi la cuţite” cu preparatul mamei sale, crezând că îl va da pe spate pe Scarlatescu. Nimic mai greşit, însă…
A venit toamna, iar gospodinele se întrec în rețete și bunătăți pentru iarnă. Pentru astăzi, vă recomandăm o reţetă delicioasă, de post, de zacuscă cu ciuperci. Se serveşte rece, cu murături. Poate fi servită și ca garnitură pentru friptură. E foarte simplu de preparat, iar musafirii vor fi de-a dreptul impresionați de măiestria ta culinară.
În Galaţi, oamenii se pregătesc deja pentru. iarnă. O fac tot în aer liber, la grătare. Zeci de familii au ieşit la iarbă verde cu sacii plini de vinete şi ardei. Legumele coapte pe grătar au un gust aparte, spun ei.
Sambata, 03.09.2016, 19:32
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă specială de zacuscă.
E weekend. E dezlegare la peşte. E coadă la pescării. Chiar dacă peştele e scump şi mai mult din import, oamenii cumpără cât să-şi facă pofta. Mulţumiţi sunt cei care ajung la păstrăvării. Peştele proaspăt pescuit e numai bun de pus...
Duminica, 29.11.2015, 19:16
Mulţi români care iau zacusca gata făcută din magazine. Dar oricum ar fi, nu se compară cu cea preparată după reţeta bunicii. Fără conservaţi, aspirină sau fără tot felul de minuni pentru păstrare. Are un singur secret. I se acordă...
Miercuri, 23.09.2015, 20:21
Luna septembrie este una aglomerată pentru gospodinele care se pregătesc pentru iarnă, dar şi pentru cei care au făcut o afacere din asta. Producătorii îşi umplu din timp cămările cu toate bunătăţile.
Sambata, 05.09.2015, 19:31
Pâine caldă cu zacuscă proaspătă sau cu dulceaţă. Zeamă acră cu carne, fasole şi sarmale. Mici, cârnăciori de casă şi peşte rumenit pe grătar.
Duminica, 09.08.2015, 19:41
Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car. E valabil şi pentru bucătăresele adevărate. Multe au început deja cumpărăturile, în pieţe, şi pun în cămară primele conserve.
Duminica, 09.08.2015, 19:36
Zacusca, brânza de burduf sau eugenia românească sunt vedete internaţionale. Bunătăţile mioritice se află în oferta celor mai mari magazine online din lume. Aşa că oricine doreşte să guste bucatele din grădina Carpaţilor, dă un clik şi...
Duminica, 29.03.2015, 19:25
Matinalii au primit un coș cu zacusca și dulceață prin Urgent Curier și Cargus!
Pâinea de casă, chiar e de casă. Salamul bio e chiar bio. Zacusca e făcută şi ea după reţeta bunicii. De luna viitoare, am putea găsi pe rafturile magazinelor produse asemănătoare cu cele din cămara bunicii.
Luni, 20.10.2014, 19:33
Autorizarea unui producător este anevoioasă, costă mult şi se reînnoieşte permanent. O scuză numai bună pentru ilegalităţi şi vânzători care nu au depus niciun efort pentru marfa pe care o vând.
Sambata, 18.10.2014, 19:25
Nici nu s-a terminat bine vara şi gospodarii s-au apucat deja de preparat bunătăţile toamnei. Zacusca şi murăturile stau la loc de cinste pe rafturi alături de legumele de sezon. Pe cât de gustoase sunt preparatele, pe atât de straşnic e...
Duminica, 31.08.2014, 19:23
Toamna bate la uşă, aşa că în bucătăriile din toată ţara gospodinele pregătesc deja borcanele pentru cămara de iarnă. În Braşov, reţeta e alta. Cea mai gustoasă zacuscă, vinetele şi ardeii se prepară la iarbă verde.
Vineri, 22.08.2014, 13:32
Cu ocazia zilei nationale a Turciei, Vladutz a gatit ceva traditional: zacusca turceasca. Vezi cum poti prepara reteta
Marti, 29.10.2013, 09:41
Vladut gateste: "Zacusca turceasca".
Componentii trupei Phaser au venit in platoul de la "Neatza" pentru a vorbi despre noul lor material
Marti, 08.10.2013, 12:35