Carnea de porc este sfântă de Crăciun, doar că nu toată lumea se simte bine după ce mănâncă friptură, cârnaţi şi sarmale! Însă, dacă porcul nu este autohton, ci vietnamez, situaţia se schimbă radical.
Marti, 20.12.2016, 17:04
Cu doar o săptămână înaintea Crăciunului, românii se înghesuie printre galantare. Porcul şi produsele din carne de porc sunt cele mai căutate. Iar febra cumpărăturilor îi face pe români să nu mai ţină cont de nişte reguli de aur...
Duminica, 18.12.2016, 19:22
Sigur, tradiţionala ţuică fiartă rămâne în continuare o bună metodă anti-frig. Sunt pline târgurile de aşa ceva şi dacă tot bei ţuică fiartă, e bine să pui şi-o friptură de porc pe lângă. La un târg din judeţul Sibiu, aşa au...
Duminica, 18.12.2016, 19:15
Crăciunul nu înseamnă doar magie şi miros de brad şi scorţişoară. Românii au început operaţiunea "masa de sărbători". Ca în fiecare an, carnea de porc este cea mai căutată. Fripturile, caltaboşul sau cârnaţii sunt preparatele fără...
Duminica, 18.12.2016, 19:10
E în gospodăria unui bărbat din Mehedinţi. Timp de doi ani, porcul de peste doi metri lungime a mâncat în fiecare zi cam trei tipuri de tărâţe, boabe, dar şi câteva pâini întregi. Animalul e mândria familiei, care niciodată, de când se...
Sambata, 17.12.2016, 19:17
Înaintea Moşului, în casele românilor de pretutindeni ajunge Ghiţă. Odată sacrificat, porcul a fost rapid transformat în bucate tradiţionale. Şoriciul, cârnaţii preparaţi de gospodine în casă, toba şi lebărul au luat deja drumul...
Sambata, 17.12.2016, 19:15
În piaţa din localitatea Domneşti a fost forfotă mare astăzi. Nu pentru că s-au înghesuit cumpărătorii la tarabe să cumpere de carne de porc crescut la curte ci din cauza controalelor efectuate de către Direcţia Sanitar-Veterinară....
Sambata, 17.12.2016, 19:10
Cluj Napoca este în această săptămână locul unde simţi in aer cele mai încăntătoare mirosuri. Carne la grătar, gulaş dar şi miresme de prăjituri.toate pe strada bunătăţilor. Bucătari iscusiţi pregătesc de zor tot felul de...
Vineri, 16.12.2016, 13:54
Porcul eco, de la ţară, nu e atât de sănătos pe cât pare. Sunt focare de trichineloză în opt judeţe din ţară. Şi aproape 30 de oameni au ajuns deja la spital. Trichineloza provoacă grave probleme digestive, dar poate fi prevenită extrem...
Joi, 15.12.2016, 19:24
Atenţie mare când vă cumpăraţi carnea de porc! Nici să nu vă gândiţi să o mâncaţi, până când nu o testaţi pentru trichinelozei. Mai mulţi oameni au ajuns deja în spital. Din fericire, nu vorbim despre cazuri grave.
Joi, 15.12.2016, 16:28
Mai sunt doar 10 zile până la Crăciun, aşa că românii ştiu că nu mai au mult timp la dispoziţie pentru pregătirile de Crăciun! Şi cum nu există sărbători fără preparate din carne de porc, oamenii au început să caute cele mai bune...
Joi, 15.12.2016, 16:27
Daniela Crudu și-a lăsat mască fanii după ce aceștia au aflat un detaliu neștiut din viața brunetei!
Miercuri, 14.12.2016, 11:32
În timp ce multe femei au probleme cu silueta și nu știu ce să mai facă pentru a scăpa de kilogramele în plus, gurile rele spun că Daniela Crudu a ajuns de partea cealaltă a baricadei.
Miercuri, 14.12.2016, 10:15
Puiul gătit prea puțin nu are doar gust și textură ciudate, ci îți poate pune în pericol sănătatea, paralizia fiind una dintre cele mai grave consecințe ale cărnii gătite impropriu
Marti, 13.12.2016, 14:35
Cel mai scump ingredient de pe masa de Crăciun nu este carnea de porc, ci miezul de nucă. În ultimii cinci ani, preţul unui kilogram aproape s-a dublat, iar în perioada sărbătorilor comercianţii au crescut preţul chiar şi cu 10 lei.
Luni, 12.12.2016, 20:11
Uitată mult timp, rasa de porc mangaliţa a ajuns să fie preferata românilor, mai ales în perioada sărbătorilor. Specialiştii spun că este cea mai sănătoasă carne de porc
Vineri, 09.12.2016, 19:33
Flavia Mihășan este vegetariană de mai mulți ani. Iată cum a reacționat aceasta când a văzut produse tradiționale românești din carne.
Macroul, herigul şi păstrăvul sunt printre cele mai căutate specii. Însă foarte puţin din peştele găsit în magazine este proaspăt. Doar 25 la sută. Restul sunt produse congelate, care odată ajunse pe mesele noastre, ne pot afecta sănătatea.
Marti, 06.12.2016, 20:06
Este eficientă în a construi masă musculară şi forţă pentru că are un conţinut mai ridicat de creatină decât orice alt aliment Creatină este sursă de energie a muşchilor
Marti, 06.12.2016, 11:12
Cu 3 săptămâni înainte de Crăciun, orăşenii au început să alerge după carne de porc. O parte iau cârnaţii gata făcuţi din magazine. Alţii, direct de la crescători.
Vineri, 02.12.2016, 19:26
Mai este aproape o lună până la Crăciun, însă atât crescătorii, cât şi marile magazine primesc deja cereri pentru carnea de porc. Însă, atenţie! Specialiştii îi avertizează pe cumpărători că trebuie să fie foarte vigilenţi atunci...
Vineri, 25.11.2016, 19:25
Fost guvernator al Californiei, culturist şi actor, Arnold Schwarzenegger îndreaptă toate armele împotriva. împotriva încălzirii globale. Parte a unei campanii care va rula în Statele Unite, Europa dar şi în China, clipul a fost postat chiar...
Marti, 22.11.2016, 19:49
Carne cu puroi, la vânzare într-un supermarket din Bucureşti! Zeci de oameni au cumpărat din lotul infestat! Imaginile dezgustătoare au fost trimise pe adresa [email protected] de către un telespectator Antena Stars, care a cumpărat o bucată de 2...
Marti, 22.11.2016, 15:42
Inspectorii sanitar veterinari au descoperit alimente contaminate cu bacteriile E coli în mai multe magazine şi abatoare din ţară. Cele mai multe provin din China, India sau Turcia. Mai mult, anul trecut au fost exportate şi din ţara noastră...
Marti, 22.11.2016, 08:16
La oraş, colindele şi târgurile de Crăciun dau startul sărbătorilor de iarnă. La ţară, pregătirile încep cu mult înainte. Tot în Sibiu, dar în comuna Racoviţa, Daniel Limbăşan se pregăteşte de Crăciun cu bunătăţi din carne de...
Sambata, 19.11.2016, 19:21
Peste zece milioane de oameni vor muri, potrivit estimărilor, până în anul 2050, din cauza cărnii consumate!
Marti, 15.11.2016, 19:58
Mâncăm carne plină cu antibiotice şi, când ne îmbolnăvim, ne mirăm că nimeni nu ne mai poate scăpa. Fără să ne dăm seama aproape în fiecare zi, înghiţim tratamente pentru boli pe care nu le avem. Asta din cauză că la noi animalele...
Marti, 15.11.2016, 19:21
Îmbrânceli şi îmbulzeală de neimaginat la inaugurarea unui supermarket din Prahova. Sute de oameni s-au luptat pentru a prinde maşini de tocat la ofertă.
Joi, 03.11.2016, 13:19
Un viţel la proţap şi un gulaş delicios au fost principalele atracţii pentru oaspeţi, la Festivalul Vinului 'Simfonii de toamnă' din Tîrgu-Mureş. Pofticioşii au făcut coadă în faţa bucatelor îmbietoare, care au fost acompaniate,...
Sambata, 22.10.2016, 08:33
Instructorul de fitness, Florin Neby, a prezentat la Neatza, alături de Flavia, Amalia şi Miruna, un antrenament care te scăpa de nesuferitele kilograme în plus.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care contine muşchiuleţ, dulceaţă de ceapă, ciuperci, pesmet, parmezan, unt,găluşte, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Medalion Vesel".
Cântăreața Sylvia a decis acum un an și jumătate să nu mai mănânce carne.
Duminica, 16.10.2016, 15:23
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat delicios care conține vrăbioară, sfeclă roșie, spanac, cartofi dulci, păstârnac, pere, dar și alte ingrediente delicioase, denumit ”Friptură veselă”.
Carne, orez, ardei, varză murată, mărar şi ciolan. Sunt ingredientele unor sărmăluţe româneşti. Un veritabil gurmand ştie însă că cele mai bune sarmale pot avea o mulţime de secrete. Vizitatorii Festivalului Sarmalelor din Praid nu le-au...
Sambata, 24.09.2016, 19:28
Simona Trașcă este gata să dea startul afacerii pentru care a muncit în ultima perioadă. Invitată în cadrul emisiunii "Un Show Păcătos", blondina şi-a demonstrat calităţile de măcelar!
Miercuri, 21.09.2016, 07:43
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine file păstrăv afumat, file pocl, sfeclă roşie, ceapă roşie, cartofi roşii dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Pescarul fericit".
Poate vă întrebaţi care este secretul tinereţii lui Jean de la Craiova, care are 46 de ani, dar arată ca la 30. Ei bine, se pare că artistul a devenit peste noapte vegetarian. Chiar dacă mai mănâncă uneori şi peşte.
Vineri, 16.09.2016, 01:03
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conține carne, ouă, faina, lapte dar și alte ingrediente delicioase, denumit "Colţunaşi fermecaţi".
Anunţ şocant de la Ministerul Agriculturii! Inspectorii Autorităţii Sanitar Veterinare au descoperit bacteria e.coli în mai multe probe de carne şi brânză, luate din magazine, restaurante şi abatoare din 14 judeţe.
Vineri, 09.09.2016, 19:28
Controalele făcute de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) la mai mulţi agenţi economici din ţară au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în 14 probe din carne de oaie, vită, pastă de mici sau lapte puse la vânzare în restaurante, magazine, abatoare sau ferme din ţară, arată oficialii ANSVSA.
Joi, 08.09.2016, 17:01
La fel de mult ca sarea, ne plac şi grătarele. Însă cele cu carne de porc ar putea deveni un lux. Preţul a explodat din cauza consumului din această vară. Dacă de la abator kilogramul de carne pleacă, în medie, cu şase lei, în galantare...
Marti, 30.08.2016, 19:38
E alertă în Reşiţa şi nu numai! Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Caraş-Severin au depistat E.coli la un lot de carne de mici, vândut într-un supermarket din Reşiţa. Din păcate, cele 12 caserole...
Vineri, 12.08.2016, 13:22
O bombă biologică, între case! Două tone de carne stricată au fost găsite de autorităţi într-un abator din Codlea. Era atât de alterată, că inspectorii DSV nu au putut să ia probe ADN.
Marti, 26.07.2016, 16:56
Alertă de la Autoritatea Sanitar-Veterinară: ouăle au ajuns atentat la sănătatea publică! Oficialii ne anunţă negru pe alb că pe piaţă există ouă şi carne de pasăre accesibile, dar şi periculoase pentru noi toţi. Deşi avem reguli şi...
Miercuri, 13.07.2016, 19:30
Chef Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu oferă câteva detalii despre gătirea homarilor. Carnea lor este una foarte specială.
O bombă chimică la pachet a descoperit o familie din Hunedoara, după ce a cumpărat carne de pui. Teoretic, mai sănătoasă. Practic însă, oamenii au văzut că la întuneric, carnea e fosforescentă.
Vineri, 03.06.2016, 19:28
Reporterii Observator au testat la un laborator din Capitală mai multe sortimente de piept de pui, cârnaţi şi peşte. Rezultatele arată pierderi chiar şi de peste 50 la sută, în urma preparării.
Vineri, 27.05.2016, 22:21
Reporterii Observator au testat la un laborator din Capitală mai multe sortimente de piept de pui, cârnaţi şi peşte. Rezultatele arată pierderi chiar şi de peste 50 la sută, în urma preparării.
Vineri, 27.05.2016, 19:19
Vrei să prepari o friptură cu adevărat savuroasă? Atunci încearcă și tu această rețetă simplă și rapid de făcut.
Vineri, 27.05.2016, 16:22
Vrei să prepari o friptură cu adevărat savuroasă? Atunci încearcă și tu această rețetă simplă și rapid de făcut.