Pentru că este atât de popular, pentru mulţi grătarul înseamnă plăcere, distracţie şi o modalitate rapidă de a găti carnea!
Vineri, 27.04.2018, 12:18Micii fermieri autohtoni sunt încurajaţi să îşi dezvolte afacerile. Vând carne de mânzat sută la sută românească direct marilor magazine. În program au intrat, pentru început, doar două ferme din judeţele Argeş şi Braşov.
Joi, 26.04.2018, 19:34Pentru că este atât de popular, pentru mulţi grătarul înseamnă plăcere, distracţie şi o modalitate rapidă de a găti carnea! Iată trucurile pe care trebuie să le știi înainte să pleci la picnic, în minivacanța de 1 Mai.
Miercuri, 25.04.2018, 12:46Pentru că este atât de popular, pentru mulţi grătarul înseamnă plăcere, distracţie şi o modalitate rapidă de a găti carnea!
Miercuri, 25.04.2018, 12:37Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica Smiley News, de la Neatza, cum face cumpărăturile o pisică, în Turcia.
Luni, 23.04.2018, 08:21Puiul şi porcul pierd teren în faţa delicateselor. Prepeliţa şi bibilica şi-au găsit loc pe rafturile hipermarketurilor şi în meniurile restaurantelor. Se gătesc uşor, sunt sănătoase şi piperate la preţ. Câteva zeci de lei costă un...
Sambata, 21.04.2018, 19:26In anul 2050, populația pe Glob va depăși 8 miliarde de oameni. Specialistii cred ca in viitor oamenii se vor hrani cu alimente modifificate genetic, carne in vitro, insecte.
Joi, 12.04.2018, 12:56O mâncare gustoasă și sățioasă, cu ingrediente la îndemâna oricui este musacaua de carne cu legume. Nimeni n-o va refuza!
Marti, 10.04.2018, 21:33În fața celor trei chefi ajung niște delicatese, ascunse sub cloșuri. Sunt preparate de Iulian Gheorghe, din Ploiești, măcelar de profesie și tăticul cool a două fete superbe.
Marti, 10.04.2018, 21:30Dacă vrei să faci o friptură delicioasă din pulpă de vită la cuptor, rețeta aceasta este una dintre cele ma bune! Carnea se face imediat, iar aromele sunt de-a dreptul savuroase!
Marti, 10.04.2018, 09:57Mielul nu poate să lipsească de pe masa de Paşte, aşa că vânzătorii din Drobeta Turnu Severin s-au gândit să mai reducă din preţ!
Joi, 05.04.2018, 16:31În restaurantele şi magazinele exclusiviste din Bucureşti, pregătirile de Paşte sunt în toi, iar meniurile, cu totul altfel decât cele tradiţionale.
Joi, 05.04.2018, 07:54De Paşte, şi masa se înnoieşte! În restaurantele de lux, bucătari renumiţi au reinventat preparatele de sărbătoare. Mielul, de exemplu, este marinat în vin roşu adus din Franţa.
Marti, 03.04.2018, 16:28Situaţia îngrijorătoare la Constanţa, acolo unde inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit nereguli grave într-o piaţă administrată chiar de primărie! În urma controlului cei de la OPC au găsit miei tăiaţi, într-o hală în...
Marti, 03.04.2018, 13:50Românii se pregătesc pentru cumpărăturile de Paște și caută din zor oferte la carnea de miel, fără să știe în nicio secundă la ce pericole uriașe se expun! Un detaliu îngrijorător scapă tuturor clienților, care riscă să ajungă de urgență la spital!
Luni, 02.04.2018, 16:46În goana după profit, ciobanii scot la vânzare miel necontrolat sanitar-veterinar! În plus, animalele sunt încă mici, iar carnea lor poate fi toxică pentru organism. Însă asta nu-i împiedică pe comercianţi să o vândă fără probleme.
Luni, 02.04.2018, 16:35Presaţi de fermieri, care stau cu animalele nevândute în ţarcuri, oficialii au pus rapid pe hârtie proiectul "Primul Miel", prin care oamenii vor primi câte 100 de lei pentru a-şi cumpăra un miel întreg.
Duminica, 01.04.2018, 19:57Presaţi de fermieri, care stau cu animalele nevândute în ţarcuri, oficialii au pus rapid pe hârtie proiectul "Primul Miel", prin care oamenii vor primi câte 100 de lei pentru a-şi cumpăra un miel întreg. Cei interesaţi trebuie doar să arate,...
Duminica, 01.04.2018, 19:25Carnea de miel nu este pe gustul tuturor, astfel că, în apropierea Paştelui, tot mai mulţi români sunt în căutarea unei alternative. Cei care ţin la sănătate se orientează către carnea de curcan. Cei în căutarea unor arome exotice pot...
Sambata, 31.03.2018, 19:22Stilul de viaţă sănătos pe care românii l-au abordat în ultimii ani este reflectat şi în masa de Paşte. Dacă până acum mielul era destinat exclusiv sărbătorilor pascale, carnea de curcan câştigă tot mai mult teren. E şi sănătoasă...
Sambata, 31.03.2018, 09:40Dacă prognoza meteorologilor e optimistă, calculele economiştilor ne dau fiori reci. Carnea s-a scumpit deja, iar următoarele pe listă sunt fructele şi legumele româneşti. La fel şi lactatele. Din cauza frigului, producţia de lapte a scăzut...
Sambata, 24.03.2018, 19:17Veste neaşteptată pentru amatorii de grătare. Carnea friptă creşte riscul de tensiune arterială. Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard arată că toate tipurile de carne pregătită la grătar, fie ca e vorba despre peşte, vită sau...
Joi, 22.03.2018, 16:24Captură-record a inspectorilor de la Direcţia Sanitară Veterinară din Constanţa. Numai săptămâna trecută, au confiscat şi retras de la vânzare peste cinci tone de carne şi produse din carne, două tone de produse lactate, o tonă de peşte...
Miercuri, 14.03.2018, 13:22Carnea pe care o punem în farfurie nu este plină numai de proteine, ci şi de antibiotice! În goana după profit, producătorii le administrează animalelor medicamente, chiar şi atunci când nu sunt bolnave.
Sambata, 10.03.2018, 10:40Carnea pe care o punem în farfurie nu este plină numai de proteine, ci şi de antibiotice! În goana după profit, producătorii le administrează animalelor medicamente, chiar şi atunci când nu sunt bolnave.
Sambata, 10.03.2018, 09:20Faţă de anul trecut, cumpărăturile pentru sărbători ne-ar putea costa chiar şi cu 50% în plus. Cel mai mult s-au scumpit ouăle şi lactatele. Şi pentru mielul de Paşte vom scoate mai mulţi bani din buzunar. În magazine, carnea va ajunge...
Duminica, 04.03.2018, 19:15În ultimii zece ani, alimentele pe care le punem pe masă nu au devenit neapărat mai sănătoase. Iar crenvurştii sunt cel mai bun exemplu. Un studiu realizat în perioada 2009 - 2017 arată că aceste mezeluri conţin mai multe E-uri şi de două ori mai mulţi aditivi.
Vineri, 02.03.2018, 20:41În ultimii 10 ani, alimentele pe care le punem pe masă nu au devenit neapărat mai sănătoase. Iar crenvurştii sunt cel mai bun exemplu. Un studiu realizat în perioada 2009 - 2017 arată că aceste mezeluri conţin mai multe E-uri şi de două ori...
Vineri, 02.03.2018, 19:18Imagini degustătoare au fost surprinse într-un hipermarket din Curtea de Argeş. Un şoarece se plimbă şi chiar se înfruptă din bucăţile de carne aşezate într-o vitrina frigorifică. Deranjaţi de imaginea rozătorului, clienţii i-au atras...
Miercuri, 28.02.2018, 19:38Chef bucătar ne învață cum să curătăm corect și șă gătim crabii proaspeți. Fructele de mare necesită o atenție foarte mare la preparare.
Miercuri, 28.02.2018, 10:16Un supermarket din Constanta a reuşit să îşi dezguste clienţii, după ce un şoarece a pătruns în vitrina frigorifică şi se plimbă nestingherit peste bucăţile de carne expuse la vânzare.
Marti, 27.02.2018, 20:36Carnea de miel s-ar putea scumpi, brusc, cu 20 la sută! Gerul năprasnic din ultimele zile e un real pericol şi pentru animale, iar ciobanii spun ca trebuie să investească bani în mai multă hrană, ca mieii să supravieţuiască şi să avem ce...
Luni, 26.02.2018, 19:28Carne expirată şi spaţii de depozitare pline de mizerie. Era oferta unei măcelării din Constanţa, închisă astăzi de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au descoperit nereguli grave. După control, inspectorii au retras de la...
Joi, 22.02.2018, 19:21Marina Almășan, invitată în emisiunea Refresh by Oana Turcu, vobește despre secretul corpului tras prin inel. Prezentatoarea TV spune că a început să mănânce foarte puțină carne.
Duminica, 18.02.2018, 17:24Parlamentarilor le place porcul, aşa că mănâncă mult! O dovedesc cele 1.700 de kilograme de carne cumpărate şi care le ajung doar patru luni. Asta în cazul în care mai lipsesc de la şedinţe şi nu vin nici la Plen. Iar ca să nu le cadă...
Sambata, 17.02.2018, 09:34Carnea decongelată şi peştele se alterează rapid dacă nu sunt gătite, iar şunca şi salamul trebuie să stea în ambalajul original ca să rămână proaspete. Majoritatea românilor au transformat firigderul în cămară, însă, nu ştiu că...
Sambata, 03.02.2018, 19:30O masă delicioasă pentru orice gospodină nu ține mereu de ingredientele folosite, ci și de tehnica de a găti. Nu asezonezi cât trebuie sau lași flacăra de la aragaz prea puternică, orice detaliu de acest fel poate schimba fundamental gustul mâncării. Sunt câteva greșeli pe care, din grabă, neatenție sau din simplă lipsă de cunoaștere, oricine le face.
Miercuri, 31.01.2018, 18:36Etichetele, nu gustul, vând mezelurile! Zeci de sortimente de cârnaţi, salam, pastramă sau muşchiuleţ sunt promovate ca făcute ca la mama acasă. În realitate, însă, sunt produse cu ingrediente pe care nu le găseşti în nicio bucătărie - aditivi, soia sau emulsie de şorici. Legea nu este încălcată. Dar gustul tradiţional este găsit cu greu.
Joi, 25.01.2018, 19:53Cu trei luni înainte de sfânta sărbătoare, crescătorii şi-au făcut calculele şi spun că preţul mediu al cărnii în viu nu ar trebuie să fie mai mare de 10 lei. Nimeni nu garantează însă, preţul celorlalte alimente. Dimpotrivă,...
Joi, 25.01.2018, 19:20Etichetele, nu gustul, vând mezelurile! Zeci de sortimente de cârnaţi, salam, pastramă sau muşchiuleţ sunt promovate ca făcute ca la mama acasă. În realitate, însă, sunt produse cu ingrediente pe care nu le găseşti în nicio bucătărie -...
Joi, 25.01.2018, 19:18Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o rețetă delicioasă cu multă carne tocată și legume.
Joi, 18.01.2018, 08:37Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o rețetă delicioasă cu multă carne tocată și legume.
Joi, 18.01.2018, 08:28De cele mai multe ori, lipsa de informații sau neatenția la anumite detalii ne poate face să ne îmbolnăvim singuri câinii sau pisicile!
Miercuri, 17.01.2018, 15:26La ce scumpiri sa ne asteptam la alimentele de baza, incepand cu luna martie.
Miercuri, 10.01.2018, 09:062018 va fi anul shaormei de oaie. Ministrul Petre Daea va duce carnea sa preferată în fast-food-uri şi restaurante, în speranţa că-i va convinge pe români să mănânce mai multă oaie. Şi carnea de capră este o alternativă.
Joi, 04.01.2018, 19:502018 va fi anul shaormei de oaie. Ministrul Petre Daea va duce carnea sa preferată în fast-food-uri şi restaurante, în speranţa că-i va convinge pe români să mănânce mai multă oaie. Şi carnea de capră este o alternativă.
Joi, 04.01.2018, 19:30Dacă de Crăciun carnea de porc a fost vedeta din toate meniurile, de Anul Nou, are concurenţă. Carnea de oaie, promovată intens de ministrul Agriculturii, îşi găseşte tot mai des locul pe mese, în noaptea dintre ani. Chiar Petre Daea...
Joi, 28.12.2017, 19:19Anul ăsta, românii se înfruptă din toate bucatele pregătite din carnea de porc. Însă, din 2018, mesele ar putea fi pline cu delicatese din Mangaliţa şi Bazna.
Luni, 25.12.2017, 19:25În timp ce la oraşe este o forfotă încredibilă, în Bucovina, se pregătesc cu migală bunătăţi tradiţionale pentru marele ospăţ. În pensiuni a mirosit toată ziua a sarmale, caltaboş, cârnaţi abia scoşi din afumătoare, dar şi...
Sambata, 23.12.2017, 19:05Pregătirile sunt în toi pentru o masă de sărbători cât mai îmbelşugată. Şi cum nu e Crăciun fără porc şi preparate din carnea lui, în Argeş a fost mare concurs pe această temă. Câştigătorul a fost un Ghiţă de peste 200 de...
Sambata, 23.12.2017, 09:27