2018 va fi anul shaormei de oaie. Ministrul Petre Daea va duce carnea sa preferată în fast-food-uri şi restaurante, în speranţa că-i va convinge pe români să mănânce mai multă oaie. Şi carnea de capră este o alternativă.
Joi, 04.01.2018, 19:50
2018 va fi anul shaormei de oaie. Ministrul Petre Daea va duce carnea sa preferată în fast-food-uri şi restaurante, în speranţa că-i va convinge pe români să mănânce mai multă oaie. Şi carnea de capră este o alternativă.
Joi, 04.01.2018, 19:30
Dacă de Crăciun carnea de porc a fost vedeta din toate meniurile, de Anul Nou, are concurenţă. Carnea de oaie, promovată intens de ministrul Agriculturii, îşi găseşte tot mai des locul pe mese, în noaptea dintre ani. Chiar Petre Daea...
Joi, 28.12.2017, 19:19
Anul ăsta, românii se înfruptă din toate bucatele pregătite din carnea de porc. Însă, din 2018, mesele ar putea fi pline cu delicatese din Mangaliţa şi Bazna.
Luni, 25.12.2017, 19:25
În timp ce la oraşe este o forfotă încredibilă, în Bucovina, se pregătesc cu migală bunătăţi tradiţionale pentru marele ospăţ. În pensiuni a mirosit toată ziua a sarmale, caltaboş, cârnaţi abia scoşi din afumătoare, dar şi...
Sambata, 23.12.2017, 19:05
Pregătirile sunt în toi pentru o masă de sărbători cât mai îmbelşugată. Şi cum nu e Crăciun fără porc şi preparate din carnea lui, în Argeş a fost mare concurs pe această temă. Câştigătorul a fost un Ghiţă de peste 200 de...
Sambata, 23.12.2017, 09:27
Nu doar struţul îi fac concurenţă porcului! Mai ales că nu toată lumea preferă gustul cărnii acestei păsări enorme. Însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre carnea de vânat. Aceasta este foarte sănătoasă, fragedă şi nu pică...
Miercuri, 20.12.2017, 16:24
Anul acesta, de Crăciun, porcul are concurenţă serioasă! Din ce în ce mai mulţi români doresc să se hrănească sănătos, aşa că renunţă la preparatele tradiţionale în favoarea altora exotice. Aşa că înlocuiesc porcul cu struţul. Îi...
Miercuri, 20.12.2017, 16:22
Românii au ajuns să bată din poartă în poartă, ca să cumpere carne bio. Fermierii au clienţi fideli. La fel şi producătorii care şi-au deschis magazine în pieţe. Şi preţul e ceva mai mare.
Marti, 19.12.2017, 19:22
Într-una dintre cele mai mari pieţe din Bucureşti, cumpărătorii sunt atât de mulţi în această perioadă, încât nimeni nu mai ţine cont de igienă. Marfa stă în saci, direct pe podea.
Luni, 18.12.2017, 19:07
Carne vândută printre muncitori! A s-a descoperit într-una dintre cele mai mari hale de carne din Capitală. Motivul? Înainte de Sărbători, unii comercianţi sunt interesaţi mai mult de profit şi mai puţin de calitate. Un material realizat, în exclusivitate, de reporterii Observator!
Luni, 18.12.2017, 17:10
Carne vândută printre muncitori! Asta au descoperit reporterii Observator într-una dintre cele mai mari hale de carne din Capitală. Şi asta pentru că, înainte de Sărbători, unii comercianţi sunt interesaţi mai mult de profit şi mai puţin...
Luni, 18.12.2017, 16:29
Nici friptura nu poate lipsi de pe mese, peste câteva zile. Aşa că e agitaţie şi în gospodăriile crescătorilor de porci. Treaba merge strună în Maramureş, de exemplu, unde se pregătesc preparate din carne de mangaliţă.
Vineri, 15.12.2017, 16:41
Copii şi adulţi bolnavi hrăniţi cu mâncare expirată. S-a întâmplat din nou la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde pacienţii se plâng că au primit, de data aceasta, peşte urât mirositor şi mămăligă cu viermi. Meniul cald...
Miercuri, 13.12.2017, 19:28
Când porcul este ieftin, nu mai contează dacă a fost şi sănătos. Unii comercianţi ar pune la vânzare carne fără acte, dacă marfa este un chilipir. La cinci lei pentru un kilogram de carne, pe nimeni nu mai interesează factura, provenienţă...
Marti, 12.12.2017, 19:20
Carne de porc fără acte! Asta vând unii comercianţi în pieţe. Atâta timp cât iau marfa la un preţ bun, nu mai sunt interesaţi dacă porcul a fost şi sănătos. O echipă Observator a făcut astăzi un experiment.
Marti, 12.12.2017, 16:35
Carnea de porc și carnea în general trebuie cumpărată doar din spații autorizate, trebuie să prezinte un termen de valabilitate, dar și o listă cu ingrediente și alergeni.
Marti, 12.12.2017, 11:47
Dacă vrei să încerci o rețetă cu adevărat spectaculoasă, mai ales atunci când e vorba despre o ocazie specială sau o sărbătoare, atunci bombițele de carne cu bacon și ceapă sunt fix ce ai nevoie ca să impresionezi!
Sunt români care cheltuiesc aceşti bani pentru a avea pe masă cea mai bună carne din lume, vinuri unicat sau brânzeturi fine. Totul este completat cu ciocolată 100% naturală din Franţa care mai costă câteva sute de lei kilogramul.
Sambata, 09.12.2017, 19:22
În pragul sărbătorilor, mulţi caută să scape de lucruri mai puţin importante, pentru porcul de Crăciun. Se oferă canapele din piele, maşini, cazane de ţuică sau chiar icoane în schimbul unui grăsun.
Joi, 07.12.2017, 19:27
În perioada de iarnă, organismul nostru are nevoie de foarte multe vitamine. Le putem lua din legume, fructe,carne, fie că le consumăm crude sau preparate.
Joi, 07.12.2017, 12:11
Cele mai delicioase și spectaculoase preparate din porc, în platoul matinalilor. Pentru că sărbătorile ne bat la ușă, învață de la matinali cele mai gustoase rețete.
Miercuri, 29.11.2017, 12:20
Nu e masă de Crăciun fără carne afumată! Atenţie, însă: cârnaţii şi slănina ţinute la fum pot duce la apariţia cancerului. O spun chiar medicii, care atrag atenţia că substanţele toxice emanate din lemn sau cărbune ajung în farfurie şi apoi în sânge.
Marti, 28.11.2017, 21:09
Nu e masă de Crăciun fără carne afumată! Atenţie, însă: cârnaţii şi slănina ţinute la fum pot duce la apariţia cancerului. O spun chiar medicii, care atrag atenţia că substanţele toxice emanate din lemn sau cărbune ajung în farfurie...
Marti, 28.11.2017, 19:28
Până la decoraţiuni, se pregăteşte porcul de Crăciun. Cu o lună înainte de sărbători, în târgul de la Călugăreni, fermierii vând carne proaspătă şi chiar animale vii. Cu toate că marfa e pe alese, producătorii se plâng de vânzări...
Duminica, 26.11.2017, 19:21
Oricât de ciudat ar părea, de curând s-a descoperit un fruct ce ar putea să devină preferatul bărbaților din întreaga lume!
Vineri, 24.11.2017, 16:57
Alegem porcul românesc! Dar nu prea avem de unde. România are o producţie de aproape 4,5 milioane de porci, anul acesta, la jumătate faţă de cât ar fi necesar ca să umplem rafturile magazinelor. Aproximativ 60% din carnea de porc provine din...
Miercuri, 22.11.2017, 19:29
Carne la proţap, tocăniţe delicioase sau gustări dulci, toate gătite după secretele gospodarilor din Transilvania. Pofticioşii au luat şi la pachet, pentru acasă. Ziua Recoltei a fost bogată!
Duminica, 19.11.2017, 19:27
Ministrul Agriculturii atacă scumpirile la Consiliul Concurenţei. Preţurile pentru unt, carne şi ouă au înregistrat creşteri uriaşe şi nejustificate, în numai o lună, transmite Petre Daea.
Vineri, 17.11.2017, 21:28
Ministrul Agriculturii atacă scumpirile la Consiliul Concurenţei. Preţurile pentru unt, carne şi ouă au înregistrat creşteri uriaşe şi nejustificate, în numai o lună, transmite Petre Daea.
Vineri, 17.11.2017, 19:16
Deja unii producători au dublat preţurile faţă de anul trecut. Micii fermieri se plâng că au încercat să ţină preţurile în frâu, însă intermediarii intervin puternic. Iar până ajunge la raft, preţul pentru caserola de carne se triplează. Şi pofta de şorici este scumpă. Kilogramul a ajuns la 60 de lei.
Luni, 13.11.2017, 19:43
Deja unii producători au dublat preţurile faţă de anul trecut. Micii fermieri se plâng că au încercat să ţină preţurile în frâu, însă intermediarii intervin puternic. Iar până ajunge la raft, preţul pentru caserola de carne se...
Luni, 13.11.2017, 19:33
Benzina şi motorina se apropie de pragul de 6 lei pe litru! În câteva luni, combustibilii au ajuns să coste chiar şi cu un leu mai mult pentru un litru. În prag de iarnă, valul de scumpiri afectează toţi românii. Iar specialiştii...
Marti, 07.11.2017, 07:41
Din două grătare, unul este de import. Este declaraţia unui lider al crescătorilor de porci din România, care avertizează: am ajuns să punem în farfurie carne adusă de la mii de kilometri.
Marti, 31.10.2017, 19:26
Te-ai săturat de chiftelele obișnuite și vrei să încerci ceva cu adevărat aromat și gustos? Atunci kafta arăbesc este ideal pentru tine!
Petre Daea vrea ca românii să aleagă oaia. Printr-o nouă campanie, ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe oameni să consume carnea animalului pe care l-a declarat el însuşi "statuie vie". Astfel, celebrul dicton "nicio masă fără peşte" devine, la ideea lui Daea, nicio masă fără oaie.
Miercuri, 25.10.2017, 19:54
Petre Daea vrea ca românii să aleagă oaia. Printr-o nouă campanie, ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe oameni să consume carnea animalului pe care l-a declarat el însuşi "statuie vie". Astfel, celebrul dicton "nicio masă fără peşte"...
Miercuri, 25.10.2017, 19:41
În prima probă din bootcamp, concurenții trebuie să facă grătar. Chefii așteaptă să fie impresionați de măieștria celor 120 de bucătari.
Ingrediente 500 g muschi de porc 500 g piept de pui 2 cepe 2 ardei roșii 3 ardei galbeni 2 ardei verzi 300 g ciuperci 300 g roșii 2 ardei iuți 250 ml vin alb, demisec 200 ml ulei 250 ml sos...
Cea mai mare problemă a gospodinelor este carnea congelată. Cei mai mari dintre bucătari au dezvăluit însă secretul. Aşa poţi să o dezgheţi în doar câteva minute
Duminica, 22.10.2017, 09:24
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine cotlete de berbecuț, cartofi, ciuperci, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Berbecuț drăguț”.
Varză şi carne: este combinaţia care a adunat mii de pofticioşi în jurul ceaunelor. În Harghita, dar şi în Bacău, bucătarii s-au întrecut în reţete care mai de care mai gustoase. Iar de oaspeţi n-a dus lipsă nimeni.
Duminica, 15.10.2017, 19:36
Cornelia Diac a venit din Neamț pentru a demonstra celor trei chefi că tot preparatele tradiționale românești sunt cele mai bune din lume!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine ceafă de porc, usturoi, ulei, ardei căpia, muştar, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Ceafă răsfăţată”.
Citim etichete, dăm bani pe produse şi la final aflăm că am fost minţiţi! Asta au descoperit cei de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, după ce au dus în laborator cam toate semipreparatele din carne de pe piaţa românească.
Marti, 26.09.2017, 16:37
Citim etichete, dăm bani pe produse şi la final aflăm că am fost minţiţi! Asta au descoperit cei de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, după ce au dus în laborator cam toate semipreparatele din carne de pe piaţa românească.
Marti, 26.09.2017, 16:35
Au gătit și au luat cuțitele! Preparatele lor i-au impresionat pe Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine carne de porc, varză murată , cartofi, ceapă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Oktoberfest".
Chef Bontea nu este fanul preparatelor vegetariene. ”Ca oameni, am început să cultivam târziu. La început vânam, mâncam carene multă... și cam așa ar trebuie să funcționeze”, a declarat acesta.
Muntele e mereu suprinzător. Dar ultima descoperire parcă depăşeşte orice aşteptare. La un restaurant din Predeal, turiştii erau aşteptaţi cu mâncare expirată de jumătate de an. Carne şi peşte. Din fericire, toată mâncarea stricată a...
Sambata, 26.08.2017, 19:13