Alertă în magazine! Cantități mari de carne provenită de la animale bolnave a ajuns pe rafturi. Autoritatea sanitară verifică acum amploarea acestei situaţii şi care este mai exact pericolul pentru sănătatea umană.
Miercuri, 30.01.2019, 16:14Două focare de pestă porcină au apărut în Arad şi Timiş. Un vânzător care face trafic cu animale fără acte veterinare a contaminat două judeţe. Individul a cumpărat porcii infectaţi din judeţul Bihor, aflat de multe luni pe harta gripei porcine. Acum, el are dosar penal şi riscă de la 6 luni la 2 ani de închisoare.
Marti, 29.01.2019, 19:50Două focare de pestă porcină au apărut în Arad şi Timiş. Un vânzător care face trafic cu animale fără acte veterinare a contaminat două judeţe. Individul a cumpărat porcii infectaţi din judeţul Bihor, aflat de multe luni pe harta gripei...
Marti, 29.01.2019, 19:27Românii au prins gustul fripturilor alese. În ultima perioadă, bucureștenii, dar și cei din provincie, au devenit extrem de pretențioși când vine vorba de mâncare.
Marti, 29.01.2019, 12:47Carnea de vită e deliciul din ziua de salariu. Un kilogram a ajuns atât de scump, încât oamenii îşi permit să cumpere doar atunci când îşi primesc banii, spun măcelarii. În ultimul an, preţurile au crescut cu 10%. Iar muşchiul de vită,...
Miercuri, 16.01.2019, 19:27Concurenţii au primit că sarcină să gătească carne sau peste în cadrul probei duel, în care fiecare este pe cont propriu.
Marti, 15.01.2019, 19:44Tone de carne veche şi mezeluri cu reţete modificate sau cu un gramaj mai mic decât cel înscris pe etichetă! Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor după ce au controlat peste o mie o sută de magazine din toată ţara.
Luni, 14.01.2019, 13:44Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor după ce au controlat peste o mie o sută de magazine din toată ţara. În aproape trei sferturi dintre acestea, produsele alimentare cu probleme erau puse la vânzare. Multe dintre ele aveau...
Luni, 14.01.2019, 13:23Dacă drumurile nu ne duc la munte, atunci sigur ne duc la cumpărături. În goana nebună, clienţii nu mai au timp să analizeze ce pun în coş sau cum arată magazinele. Avem imagini revoltătoare. Carne ţinută în lăzi insalubre, lângă...
Sambata, 29.12.2018, 19:13În gospodării se pun la punct ultimele detalii pentru masa de sărbători. Preparatele din carne de porc sunt, bineînţeles, cele mai căutate. Iar slănina afumată aproape că e de nerefuzat. Un gospodar ne-a spus care sunt secretele lui. Dar...
Sambata, 22.12.2018, 09:22Într-una dintre cele mai mari hale de carne din București, produsele care ajung pe mesele clienților sunt ținute pe jos, fără folei de protecție, la îndemâna oricui vrea să pună mâna pe ele. Autoritățile au declanșat o serie de controale după ce au văzut imaginile filmate de reporteri.
Vineri, 21.12.2018, 09:51Un producător din Cluj a adus pe piaţă mezelurile tradiţionale de salină, produse crud-uscate sută la sută naturale şi unice în România. Ineditul lor constă în procedura de maturare a cărnii. Pulpa sau cotletul de porc sunt ţinute în saramură, condimentate şi apoi lăsate la maturat într-o galerie a Salinei din Turda, scoasă din circuitul turistic.
Joi, 20.12.2018, 20:47Un producător din Cluj a adus pe piaţă mezelurile tradiţionale de salină, produse crud-uscate sută la sută naturale şi unice în România. Ineditul lor constă în procedura de maturare a cărnii. Pulpa sau cotletul de porc sunt ţinute în...
Joi, 20.12.2018, 19:35Este nebunie în pieţe, cu patru zile înainte de Ajunul Crăciunului. Iar cel mai căutat aliment este carnea de porc. Mare atenţie însă pe ce daţi banii. De graba clienţilor profită comercianţii. În hala uneia dintre cele mai mari pieţe din...
Joi, 20.12.2018, 19:18Bunătăţile din carne de curcan devin din ce în ce mai căutate la mesele de Sărbători. În hipermarketuri, găsim, în această perioadă, curcani întregi, după modelul american. Preţurile sunt accesibile, iar carnea este numai bună pentru cei care nu vor să se îngraşe după mesele îmbelşugate.
Luni, 17.12.2018, 21:46Bunătăţile din carne de curcan devin din ce în ce mai căutate la mesele de Sărbători. În hipermarketuri, găsim, în această perioadă, curcani întregi, după modelul american. Preţurile sunt accesibile, iar carnea este numai bună pentru...
Luni, 17.12.2018, 19:19Şoriciul. Un deliciu pentru români. O gustare ciudată pentru străinii care abia dacă îl încearcă. În preajma sărbătorilor, e un preparat tradiţional care, cel puţin la noi în ţară, nu lipseşte de pe masă. Nutriţioniştii trag însă un semnal de alarmă
Joi, 13.12.2018, 23:40Şoriciul. Un deliciu pentru români. O gustare ciudată pentru străinii care abia dacă îl încearcă. În preajma sărbătorilor, e un preparat tradiţional care, cel puţin la noi în ţară, nu lipseşte de pe masă. Nutriţioniştii trag însă...
Joi, 13.12.2018, 19:20Pesta porcină africană "se vinde" fără probleme pe Internet. Numai într-o zi, pe un singur site, au fost postate o mie 200 de anunţuri despre vânzarea de porci. Multe dintre ele sunt din zonele de focar, unde, legal, nu este permisă...
Miercuri, 12.12.2018, 19:19Este ideală pentru friptură, are puţin colesterol, dar şi un preţ pe măsură. Vorbim despre carnea de struţ, tot mai căutată de români, deşi se vinde cu peste 100 de lei kilogramul. Crescătorii de struţi de la noi sunt şi ei mulţumiţi....
Marti, 11.12.2018, 19:32În plină epidemie de pestă porcină, un alt pericol pândeşte. Carne infestată cu trichineloză. În Dâmboviţa, parazitul a fost găsit la mai multe animale. Cum în această perioadă sute de mii de porci sunt sacrificaţi pentru masa de Crăciun, veterinarii recomandă doar furnizorii autorizaţi.
Luni, 10.12.2018, 22:25În plină epidemie de pestă porcină, un alt pericol pândeşte. Carne infestată cu trichineloză. În Dâmboviţa, parazitul a fost găsit la mai multe animale. Cum în această perioadă sute de mii de porci sunt sacrificaţi pentru masa de...
Luni, 10.12.2018, 19:10Imagini care nu mai au nevoie de niciun comentariu au fost surprinse seara trecută, în faţa unui magazin din Baia Mare. Centrul comercial se închisese după programul normal, în cursul serii, însă şi-a redeschis porţile la ora 23, de data asta...
Joi, 06.12.2018, 07:52Ca și în anii anteriori, Târgul de Crăciun nu a început bine! Fiind într-o grabă continuă, comercianții prezenți la Târgul de Crăciun ne arată că au uitat ce înseamnă noțiunea de igienă atunci când vine vorba de produsele pe care le comercializează și pe care vizitatorii le cumpără la suprapreț.
Marti, 04.12.2018, 10:31Se spune că dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase! Asta şi pentru că, în unele dintre cele mai iubite preparate orientale, se foloseşte carnea halal. O specialitate mai puţin cunoscută. Şi despre care bucătarii spun că nu conţine toxine.
Marti, 27.11.2018, 19:40Se spune că dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase! Asta şi pentru că, în unele dintre cele mai iubite preparate orientale, se foloseşte carnea halal. O specialitate mai puţin cunoscută. Şi despre care bucătarii spun că nu...
Marti, 27.11.2018, 19:30Jurații ”Chef la Cuțite” sunt fericiți că mănâncă, în sfârșit, carne. ”Ați avut noroc. Îmi era foame”, a fost reacția lui chef Sorin Bontea.
Luni, 19.11.2018, 22:25Pieţele sunt, în continuare, pline de legume româneşti, dar marfa rămâne pe tarabe.Preţurile au crescut, aşa că puţini îşi mai permit să ţină postul ca la carte. Iar, de luna viitoare, se anunţă un nou val de scumpiri la legume, carne...
Luni, 19.11.2018, 19:23Este incendiu uriaş lângă Bucureşti, în Buftea. Una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a cărnii din ţară a luat foc. Flăcările s-au întins pe sute de metri.
Duminica, 18.11.2018, 13:28Este incendiu uriaş lângă Bucureşti, în Buftea. Una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a cărnii din ţară a luat foc. Flăcările s-au întins pe sute de metri.
Duminica, 18.11.2018, 09:52Obiceiurile bunicilor devin inspiraţia antreprenorilor. Sunt tot mai mulţi care transformă creşterea animalelor în afacere de succes. Şi pun pe mesele românilor pui de ţară, şorici pârlit în bătătură şi slănină afumată după metode...
Miercuri, 14.11.2018, 19:31Acrișoară și foarte gustoasă, este oricând bine venită la orice masă, o ciorbă de perișoare ca la bunica acasă!
Marti, 13.11.2018, 22:04Marian Popa, fermier în Teleorman, a vorbit la Neatza despre carnea de miel, dar și sărbătorile de iarnă.
Luni, 12.11.2018, 10:58Iată cum gătește un vegetarian carne. ”Nu am atins nimic! Deschid totul, aprind multe lumânări, îmi pun mănuși și...”, a spus Flavia Mihășan, vegetariana de la Neatza.
Luni, 12.11.2018, 08:21Viţelul uriaş care se coace la foc domol cântăreşte 200 de kilograme. O echipă de bucătari sârbi la muncit toată dimineaţa să-l pregătească pentru rotisorul adus tocmai din Serbia. Până va fi gata, va trece mult timp.
Sambata, 10.11.2018, 19:36Val de scumpiri, înainte de Sărbători. De Crăciun, mâncăm ieftin doar din import. Carnea, laptele şi produsele lactate autohtone se scumpesc de sărbători. Vor costa şi cu 15 la sută mai mult faţă de acum. Creşterea facturilor la energie electrică, la gaze, dar şi a costurilor cu transportul, spun producătorii, îi obligă la majorări de preţ în lanţ. Care nu se opresc anul acesta.
Vineri, 09.11.2018, 20:17O combinație inedită într-o rețetă cu inspirație din Peru: Ardei rocoto umpluți.
Luni, 05.11.2018, 21:33Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune pentru orice masă din zi o rețetă de sandwich ”Happy pig”, cu mușchiuleț de porg și un sos absolut delicios.
Joi, 01.11.2018, 08:23La restaurant, ca într-un magazin de lux. Sunt tot mai multe localuri în România care au construit o zonă specială pentru delicatese care sunt vândute clienţilor. În general, produse mai rare pe piaţa din România. Şi mult mai scumpe decât...
Joi, 25.10.2018, 19:32Un angajat al unui restaurant de acolo a fost surprins în timp ce adună bucăţi de carne de pe jos şi le aşează într-o ladă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Timiş fac anchetă acum. Patronul...
Miercuri, 24.10.2018, 13:47Încă un judeţ apare pe harta celor afectate de pesta porcină africană! Este vorba de Maramureş, unde, într-o comună, a fost confirmat un nou caz. La o zi după ce a fost cumpărat, purcelul ar fi şi murit din cauza virusului.
Marti, 23.10.2018, 16:15Porcul iberic îşi face tot mai mult loc în farfuriile românilor! Chiar dacă este mult mai scumpă, carnea de porc spaniol i-a cucerit pe gurmanzi, care ajung să plătească şi de zeci de ori mai mult pentru o friptură. Animalele sunt crescute cu ghinde şi se relaxează în bătaia soarelui întreaga zi.
Luni, 22.10.2018, 22:46Porcul iberic îşi face tot mai mult loc în farfuriile românilor! Chiar dacă este mult mai scumpă, carnea de porc spaniol i-a cucerit pe gurmanzi, care ajung să plătească şi de zeci de ori mai mult pentru o friptură. Animalele sunt crescute...
Luni, 22.10.2018, 19:33Mâncăm din ce în ce mai diversificat, dar alimentele procesate ocupă tot mai mult loc în meniurile zilnice ale românilor. Iar structura consumului caloric se apropie de recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, însă există anumite...
Sambata, 20.10.2018, 08:36Pesta porcină a mai cucerit un judeţ. Teleorman, al paisprezecelea pe harta epidemiei. Autorităţile sunt în alertă după ce leşul unui animal bolnav a fost descoperit la marginea unui sat, în apropierea fermei fiului lui Liviu Dragnea. Se tem...
Miercuri, 17.10.2018, 19:09Ziua a început în forță la emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”! Frumoasa Flavia a fost pusă la zid de către colegii săi, pentru faptul că e vegetariană! Cum au „taxat-o” băieții pe blondă?
Luni, 15.10.2018, 09:14Un nou studiu alarmant desfiinţează carnea procesată! Consumate în exces, salamul, crenvurştii, cârnaţii sau parizerul cresc riscul de cancer la sân, susţin cercetătorii. În plus, şi modul de preparate al cărnii ne poate îmbolnăvi. Friptura pe grătar poate face ravagii în organism.
Joi, 04.10.2018, 20:33În satele unde pesta porcină a ucis sute de animale, statul aduce porci santinelă, ca să verifice dacă gopodăriile au scăpat de virus. Cadoul de la stat, însă, vine prea târziu pentru masa de Crăciun. Abia după 45 de zile, fermierii îşi...
Miercuri, 03.10.2018, 19:14carne pe bancaClipe de coșmar pentru locuitorii din București, după ce în cursul serii de 1 octombrie numeroși trecători au trecut printr-o sperietură de zile mari.
Marti, 02.10.2018, 16:59Dar pentru că rasa românească nu e faimoasă pentru frăgezime, importăm tot mai multă carne de la an la an. Aducem vită chiar şi din Japonia, din regiunea Kobe, unde animalele sunt crescute cu masaj şi muzică. La noi, un kilogram dintr-o...
Miercuri, 19.09.2018, 19:37