Antena Căutare

Articole despre carne

Prețul mielului, în scădere

Prețul mielului, în scădere

Mai sunt doar zile până la sărbătoarea Învierii, aşa că românii s-au pus serios pe cumpărături! De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle vopsite, cozonacii şi, bineînţeles, mielul. În locurile special amenajate pentru...

Miercuri, 24.04.2019, 16:44
Goana după mielul de Paşte nu ţine cont nici de riscuri, nici de lege. O demonstrează un experiment inedit

Goana după mielul de Paşte nu ţine cont nici de riscuri, nici de lege. O demonstrează un experiment inedit

Să vinzi un miel, tăiat şi fără niciun act de provenienţă, în mijlocul Bucureştiului, e simplu. Chiar şi sub ochii autorităţilor, care nu reacţionează nici când primesc sesizări. Iar clienţilor nu le pasă că-şi pun sănătatea în...

Marti, 23.04.2019, 19:03
Mei fără acte, vânduți la poartă

Mei fără acte, vânduți la poartă

Este primul an în care vânzarea mieilor e interzisă în pieţe, târguri sau din portbagajul maşinii. Teoretic, doar pentru că practic, animalele se vând în continuare. direct din gospodărie! Cumpărătorii nu văd niciun act medical, merg doar...

Luni, 22.04.2019, 19:18
Mielul de Paște se negociază cu samsarii. Ciobanii au fost nevoiţi să-şi dea marfa la abator

Mielul de Paște se negociază cu samsarii. Ciobanii au fost nevoiţi să-şi dea marfa la abator

Negocieri dure pentru mielul de Paşte. Anul acesta, fermierii nu sunt uşor de convins să facă. reduceri. Odată cu apariţia pestei porcine au fost închise toate târgurile de animale, iar ciobanii au fost nevoiţi să-şi dea marfa la abator....

Duminica, 21.04.2019, 19:24
Epidemia de gripă porcină abia acum îşi lasă urmele pe piaţă! Carnea de porc a ajuns la scumpiri uriaşe

Epidemia de gripă porcină abia acum îşi lasă urmele pe piaţă! Carnea de porc a ajuns la scumpiri uriaşe

Carnea de porc ajunge la preţuri uriaşe la raft din cauza epidemiei de pestă porcină. Procesatorii anunţă scumpiri şi de 25% în perioada următoare la alimentele de bază. Deja în Uniunea Europeană, mai exact în ţările din care aducem cele...

Vineri, 19.04.2019, 12:36
Ce se întâmplă în corpul tău, după o singură felie de șuncă! Efectele sunt clare

Ce se întâmplă în corpul tău, după o singură felie de șuncă! Efectele sunt clare

Mai ales când vine vorba despre micul dejun sau despre pachetul de la școală sau de la birou, sandvișurile cu mezeluri sunt cea mai simplă alegere, dacă îți e foame. Totuși, doar câteva felii au un efect cumplit asupra sănătății! Ce se întâmplă în corpul tău?

Vineri, 19.04.2019, 11:17
Scapă de grija bucătăriei! Vino la băcănie pentru preparate ca pe vremea bunicii!

Scapă de grija bucătăriei! Vino la băcănie pentru preparate ca pe vremea bunicii!

Adina Lăcătușu, reporter "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-o băcănie din București, a află de la Izabela Spătaru, manager băcănie, cu ce își umplu bucureștenii coșurile de Paște.

Joi, 18.04.2019, 11:34
Cum să mâncăm corect și sănătos, de Paști. Gianluca Mech, nutriționist: Să nu exagerați cu carnea de miel

Cum să mâncăm corect și sănătos, de Paști. Gianluca Mech, nutriționist: Să nu exagerați cu carnea de miel

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Gianluca Mech, nutriționistul vedetelor, a venit cu sfaturi legate de ce putem mânca în Postul Paștelui și la masă de Paște. Faimosul nutriționist, Gianluca Mech, a colaborat cu multe vedete printre...

Joi, 18.04.2019, 10:23
Afacerile cu struţi prind aripi. Fermierii care au pariat pe aceste păsări ies în câştig

Afacerile cu struţi prind aripi. Fermierii care au pariat pe aceste păsări ies în câştig

Carnea de struţ semămă foarte bine cu carnea de vita, atât la gust cât şi la aspect. Seamănă, dar este mult mai săracă în calorii, spun nuntriţioniştii care o recomandă diabeticilor sau celor care suferă de anemie. Fermierii câştigă...

Miercuri, 17.04.2019, 19:24
Purcei puțini și scumpi. Preţurile s-au dublat faţă de anul trecut

Purcei puțini și scumpi. Preţurile s-au dublat faţă de anul trecut

Pesta porcină a băgat spaima în fermieri, dar şi în oamenii care mai creşteau porci acasă. Ca să nu repete experienţa ultimului Crăciun, când autorităţile le-au omorât toate animalele din gospodărie, mulţi nu vor să mai cumpere porci...

Luni, 15.04.2019, 19:35
Tot mai mulţi fermieri din România mizează pe văcuţele Black Angus

Tot mai mulţi fermieri din România mizează pe văcuţele Black Angus

Ţara noastră are o nouă rasă de vaci: Angus de România. Vitele scoţiene s-au adaptat atât de bine pe păşunile româneşti, încât fermierii au ajuns să le considere autohtone.

Vineri, 12.04.2019, 19:33
Mielul de Paşti are concurenţă serioasă. Pe mesele românilor va sta în acest an friptura de ied

Mielul de Paşti are concurenţă serioasă. Pe mesele românilor va sta în acest an friptura de ied

După cel mai lung şi restrictiv post din an, la masa de Paşte, românii se pot delecta cu o friptura fragedă de ied. Este o alternativă mai sănătoasă şi mai uşor digerabilă, spun specialiştii, la carnea de miel. Deşi preţurile sunt...

Marti, 09.04.2019, 19:31
Prestigioasele publicaţii "Forbes" şi "The Economist" au decretat că veganismul este marele trend al lui 2019!

Prestigioasele publicaţii "Forbes" şi "The Economist" au decretat că veganismul este marele trend al lui 2019!

Asta după ce au analizat datele culese, în jumătate de an, în Europa, de o cunoscută aplicaţie de livrare de mâncare. Potrivit acestui studiu, au existat peste 190 de milioane de solicitări de preparate vegane, ceea ce înseamnă enorm de mult....

Marti, 09.04.2019, 16:31
Friptura de miel, scumpă de Paște

Friptura de miel, scumpă de Paște

Paştele bate la uşă, iar în pieţe au apărut deja primii vestitori ai acestuia, mieii. Carnea de miel se scumpește și anul acesta de Paște. Fermierii spun că prețul pentru un kilogram de carne de miel va ajunge chiar și la 25 de lei din...

Vineri, 05.04.2019, 19:35
A venit primăvara, se încing grătarele! Medicii ne învață cum să pregătim corect carnea, eliminând substanțele cancerigene

A venit primăvara, se încing grătarele! Medicii ne învață cum să pregătim corect carnea, eliminând substanțele cancerigene

Prepararea cărnii la temperaturi atât de înalte ne poate îmbolnăvi foarte rău. Din fericire, există variante prin care carnea poate fi pregătită fără să mai apară substanţe toxice.

Luni, 01.04.2019, 17:33
Soluții prin care carnea poate fi pregătită fără să mai apară substanţe toxice

Soluții prin care carnea poate fi pregătită fără să mai apară substanţe toxice

Nutriţioniştii spun că nu e cea mai bună idee din lume să faci grătar. Iar doctorii îi susţin. Prepararea cărnii la temperaturi atât de înalte ne poate îmbolnăvi foarte rău. Din fericire, există variante prin care carnea poate fi...

Luni, 01.04.2019, 16:19
Târg de produse tradiţionale la Odorheiul Secuiesc

Târg de produse tradiţionale la Odorheiul Secuiesc

Este târg de produse tradiţionale la Odorheiul Secuiesc. Iar pe lângă celebrele şi obişnuitele produse din carne, mare trecere au avut de această dată preparatele de post. Fie că ne referim la pateuri sau creme de ciuperci, fie că vorbim...

Sambata, 30.03.2019, 19:22
Dieta englezească de 21 de zile, eficientă și ieftină! Slăbești 20 de kilograme

Dieta englezească de 21 de zile, eficientă și ieftină! Slăbești 20 de kilograme

Dieta englezeasca de 21 de zile este una dintre cele mai eficiente: poti slabi 20 de kilograme daca urmezi pasii acestui regim strict.

Miercuri, 27.03.2019, 15:03
Concurenții primesc o masă tradițional românească. Octavian Strunilă: Puteți face grătar cu carne de porc

Concurenții primesc o masă tradițional românească. Octavian Strunilă: Puteți face grătar cu carne de porc

Octavian Strunilă le face o surpriză concurenților. Aceștia primesc o masă cu carne de porc, pentru grătar, dar și straie românești, unele pentru ei, altele pentru localnici.

Vineri, 22.03.2019, 21:00
Smiley News. Primul grătar din lume pentru puturoși

Smiley News. Primul grătar din lume pentru puturoși

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica Smiley News, de la Neatza, cum arată un grătar pentru oamenii puturoși.

Vineri, 22.03.2019, 09:41
Cumpărăm carne şi lactate ţinute în vitrine pline de rugină, praf şi chiar insecte moarte

Cumpărăm carne şi lactate ţinute în vitrine pline de rugină, praf şi chiar insecte moarte

Rugină, mucegai şi insecte moarte! Asta au găsit inspectorii ANPC în vitrinele unor hipermarketuri din ţară. Cele mai multe astfel de aparate nu au fost schimbate de la deschiderea magazinelor, iar filtrele de la sistemul de ventilaţie erau...

Vineri, 15.03.2019, 19:17
Mihai Trăistariu a renunțat la carne! Motivul pentru care a luat această decizie

Mihai Trăistariu a renunțat la carne! Motivul pentru care a luat această decizie

Mihai Trăistariu a renunțat la carne și a explicat, joi, la „Xtra Night Show”, motivul pentru care a luat această decizie.

Vineri, 15.03.2019, 01:08
Mihai Trăistariu s-a hotărât brusc să renunţe la carne! Iar motivele sunt halucinante!

Mihai Trăistariu s-a hotărât brusc să renunţe la carne! Iar motivele sunt halucinante!

Mihai Trăistariu, invitat în emisiunea Xtra Night Show, a venit să ne spună motivul pentru care a renunțat să mănânce carne.

Vineri, 15.03.2019, 00:57
Carne expirată de un an şi bucătării pline de praf şi rugină în şapte restaurante din Timişoara

Carne expirată de un an şi bucătării pline de praf şi rugină în şapte restaurante din Timişoara

Într-un singur local, erau 100 de kilograme de produse alimentare neconforme. În altul, peştele crud era ţinut cu orele la temperaturi de peste 25 de grade Celsius. Ouăle murdare, ciorba uitată lângă tencuiala căzută, carnea congelată şi...

Marti, 12.03.2019, 19:21
Rețeta zilei. Salata Șefului, un preparat simplu cu legume și carne

Rețeta zilei. Salata Șefului, un preparat simplu cu legume și carne

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine carne, sfeclă roșie, hreanmere, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Salata Șefului".

Marti, 12.03.2019, 08:37
Alertă alimentară! Focare de infecție, descoperite în magazine din România! Imagini revoltătoare - Video

Alertă alimentară! Focare de infecție, descoperite în magazine din România! Imagini revoltătoare - Video

Alerta alimentară din marile magazine a atins cote uriaşe. Unul dintre cele mai mari focare de bacterii a fost descoperit la raioanele de carne şi mezeluri. Aparatele de feliat ascund mizerie şi germeni periculoşi.

Luni, 11.03.2019, 19:42
A început cel mai aspru post din an, Postul Paștelui!

A început cel mai aspru post din an, Postul Paștelui!

A început cel mai aspru post din an, dar şi cel mai sănătos. Odată cu primăvara, românii se mută din supermarketuri în pieţe, unde tarabele sunt pline de ridichi, salată verde, spanac, urzici şi alte trufandale. Vânzările cresc în...

Luni, 11.03.2019, 19:31
Mare atenţie când cumpăraţi mezeluri feliate! Noi imagini revoltătoare dezvăluie focarele de infecţie din magazine

Mare atenţie când cumpăraţi mezeluri feliate! Noi imagini revoltătoare dezvăluie focarele de infecţie din magazine

Alerta alimentară din marile magazine a atins cote uriaşe. Inspectorii ANPC au făcut publice imaginile surprinse în marile magazine din Braşov, de unde au confiscat tone de mâncare. Unul dintre cele mai mari focare de bacterii a fost descoperit...

Luni, 11.03.2019, 19:05
Alertă alimentară! S-au vândut sute de caserole cu mici contaminaţi cu o bacterie periculoasă

Alertă alimentară! S-au vândut sute de caserole cu mici contaminaţi cu o bacterie periculoasă

Alertă alimentară. Carne de mici infectată cu salmonela a ajuns pe mesele românilor. Doar într-un singur judeţ a fost vândută o tonă şi jumătate de pastă de mici contaminată cu bacteria provenită din fecale.

Vineri, 08.03.2019, 19:06
Credicioşii din România au intrat în "săptămâna albă". Ce nu este bine să faci în această perioadă

Credicioşii din România au intrat în "săptămâna albă". Ce nu este bine să faci în această perioadă

Este săptămâna albă pentru credincioşii ortodocşi. Asta înseamnă că renunţăm la carne, dar putem mânca ouă şi brânză. Este perioada care face trecerea spre cel mai aspru şi cel mai lung post din an, cel al Paştelui. Preoţii ne recomandă să renunţăm, treptat, la ceea ce ne face plăcere.

Luni, 04.03.2019, 20:28
Credicioşii români sunt în săptămâna albă, perioadă în care se pot mânca ouă şi brânză

Credicioşii români sunt în săptămâna albă, perioadă în care se pot mânca ouă şi brânză

Este săptămâna albă pentru credincioşii ortodocşi. Asta înseamnă că renunţăm la carne, dar putem mânca ouă şi brânză. Este perioada care face trecerea spre cel mai aspru şi cel mai lung post din an, cel al Paştelui. Preoţii ne...

Luni, 04.03.2019, 19:39
Carnea de miel pentru Paște, în continuare scumpă! De ce aleg fermierii să crească prețurile

Carnea de miel pentru Paște, în continuare scumpă! De ce aleg fermierii să crească prețurile

Mielul de Paşte este ca valuta. Nu se vinde aproape deloc în pieţele noastre, în timpul anului. În schimb, în apropierea sărbătorilor, preţul se triplează pe drumul de la fermier la vânzător. Samsarii dictează tarifele, atât pe piaţa internă, cât şi la export

Miercuri, 27.02.2019, 19:39
Mielul de Paşte este ca valuta. Nu se vinde aproape deloc în pieţele noastre, în timpul anului

Mielul de Paşte este ca valuta. Nu se vinde aproape deloc în pieţele noastre, în timpul anului

Mielul de Paşte este ca valuta. Nu se vinde aproape deloc în pieţele noastre, în timpul anului. În schimb, în apropierea sărbătorilor, preţul se triplează pe drumul de la fermier la vânzător. Samsarii dictează tarifele, atât pe piaţa...

Miercuri, 27.02.2019, 19:15
Toast balcanic, o rețetă de sandwich  la cuptor cu ruladă de pui și ciuperci

Toast balcanic, o rețetă de sandwich la cuptor cu ruladă de pui și ciuperci

Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, pregătește o rețetă de sandwich  la cuptor cu ruladă de pui și ciuperci, pe gustul tuturor, denumită "Toast balcanic".

Miercuri, 27.02.2019, 08:42
Românii negociază deja pentru mielul de Paște

Românii negociază deja pentru mielul de Paște

Mai sunt puţin peste două luni până la Paşte, însă românii se pregătesc deja pentru masa de sărbătoare de pe care, fireşte, nu poate lipsi mielul. Ciobanii spun că piaţa va avea suficientă marfă şi estimează deja şi preţul -...

Marti, 26.02.2019, 08:48
Restaurantele clasice vor avea un concurent serios de acum: bucătăriile localnicilor

Restaurantele clasice vor avea un concurent serios de acum: bucătăriile localnicilor

Gazdele pricepute pot ospăta, de acum înainte, turişti în propriile case, contra cost. Tot ce trebuie să facă este să obţină statutul de punct gastronomic local. Certificatul le permite să îşi transforme casele în mici restaurante, iar...

Luni, 25.02.2019, 19:20
Fermierii români sunt încurajaţi de stat să crească porci româneşti: Bazna şi Mangaliţa

Fermierii români sunt încurajaţi de stat să crească porci româneşti: Bazna şi Mangaliţa

Crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa primesc şi în acest an ajutor de la stat. Aceste rase, aflate pe cale de dispariţie, au o carne bogată în grăsimi, însă cu mult mai puţin colesterol decât porcul obişnuit. Aşa că nu e...

Luni, 25.02.2019, 19:17
Carnea de bizon, din ce în ce mai căutată în restaurante. Cât costă şi ce beneficii are pentru sănătate

Carnea de bizon, din ce în ce mai căutată în restaurante. Cât costă şi ce beneficii are pentru sănătate

Un nou trend cucereşte gastronomia din România: carnea de bizon. Mai sănătoasă decât cea de pui şi bogată în vitamine şi minerale, este însă şi printre cele mai scumpe. În Bihor, ajunge pe mesele pretenţioşilor direct din cea mai mare...

Joi, 21.02.2019, 19:43
Carnea cu risc de pestă porcină africană adusă din Ungaria, confiscată

Carnea cu risc de pestă porcină africană adusă din Ungaria, confiscată

La trei zile de izbucnirea scandalului cărnii aduse dintr-o zonă cu pestă porcină africană din Ungaria, autorităţile spun că, de fapt, produsele nu ar fi ajuns în magazinele din România.

Luni, 18.02.2019, 16:05
Burgerii vegani, mai nesănătoși decât cei din carne! Care este motivul

Burgerii vegani, mai nesănătoși decât cei din carne! Care este motivul

Burgerii vegani sunt mai nesănătoşi decât cei făcuţi din carne, potrivit concluziei unui studiu realizat de cercetători britanici.

Joi, 14.02.2019, 16:00
Burgerii vegani sunt mai nesănătoşi decât cei făcuţi din carne!

Burgerii vegani sunt mai nesănătoşi decât cei făcuţi din carne!

Este concluzia cercetătorilor britanici care susţin că preparatul vegan conţine de două ori mai multe grăsimi saturate decât burgerii din carne. De vină ar fi cantitatea ridicată de ulei pe care o conţin.

Joi, 14.02.2019, 14:03
Un angajat are o metodă şocantă de a dezgheţa carnea care urmează să ajungă în farfuriile clienţilor

Un angajat are o metodă şocantă de a dezgheţa carnea care urmează să ajungă în farfuriile clienţilor

Imagini revoltătoare au fost filmate în curtea unui restaurant din Bistriţa! Un angajat a fost surprins când aruncă pe jos carnea de pui, ba chiar loveşte în ea cu piciorul pentru a o dezgheţa. Totul se întâmpla în timp ce clienţii...

Miercuri, 13.02.2019, 19:19
De Paşte, mieii vor fi mari

De Paşte, mieii vor fi mari

Tradiţionalul miel pentru masa de Paşte va fi mai mare şi probabil mai ieftin, spun ciobanii. Oile au fătat deja, ceea ce înseamnă că mieii vor avea la sfârşitul lunii aprilie, când este sărbătoarea creştinilor ortodocşi, şi peste 20 de...

Miercuri, 13.02.2019, 16:30
Pulpe de pui, dezghețate în stradă, de angajatul unui restaurant! Tânărul, surprins în timp ce trântea cutia cu carne de beton

Pulpe de pui, dezghețate în stradă, de angajatul unui restaurant! Tânărul, surprins în timp ce trântea cutia cu carne de beton

Un angajat al unui restaurant a fost surprins în timp ce dezgheța o cutie cu pulpe în curte, lângă un perete. Imaginile teribile au ajuns pe internet și se poate vedea cum bărbatul izbește o cutie cu pulpe de pui de o bordură pentru a le „ajuta” în procesul de dezghețare.

Marti, 12.02.2019, 20:10
Carne de pui contaminată cu insecticid în România. Autoritățile atrag atenția asupra pericolului!

Carne de pui contaminată cu insecticid în România. Autoritățile atrag atenția asupra pericolului!

În Olt, după ouăle cu insecticid, inspectorii sanitari au descoperit că și carnea găinilor de la ferma din Scornicești era contaminată. Concentrația de fipronil din carne depășește de 60 de ori limita admisă.

Duminica, 10.02.2019, 09:49
Ospăț cu preparate din carne de porc, la Satu Mare

Ospăț cu preparate din carne de porc, la Satu Mare

Val de arome la Satu Mare! Într-un decor autentic românesc, zeci de bucătari s-au întrecut în bucate tradiţionale din carne de porc. Cârnaţi, friptură, varză cu slănină.au fost absolut delicioase. Iar pofticioşii au gustat din toate.

Duminica, 10.02.2019, 09:21
Pesta porcină africană a ajuns şi în judeţul Covasna

Pesta porcină africană a ajuns şi în judeţul Covasna

Leşurile a doi porci bolnavi au fost aruncate la marginea oraşului Sfântu Gheorghe, fără să fie anunţate autorităţile. Este al treilea focar descoperit recent într-un judeţ care nu se află pe harta pestei. În Timiş şi Arad, un samsar a...

Sambata, 02.02.2019, 19:14
Uniunea Europeană trimite inspectori în Polonia, în urma scandalului cărnii de vită contaminate

Uniunea Europeană trimite inspectori în Polonia, în urma scandalului cărnii de vită contaminate

14 state europene ar fi afectate, spun oficialii de la Bruxelles, printre care şi România. Unele ţări din blocul comunitar au început deja să distrugă carnea suspectă. Doar în Franţa au fost depistate 795 de kilograme din lotul contaminat,...

Sambata, 02.02.2019, 08:21
Carnea provenită de la vaci bolnave din Polonia ar fi ajuns în 11 ţări europene, inclusiv în România, susţine Comisia Europeană

Carnea provenită de la vaci bolnave din Polonia ar fi ajuns în 11 ţări europene, inclusiv în România, susţine Comisia Europeană

Aproape trei tone de carne contaminată a exportat în UE un abator din Polonia. ANSVSA asigură, însă, că preparatele procesate nu prezintă niciun risc pentru sănătatea populaţiei.

Vineri, 01.02.2019, 00:08
Carnea provenită de la vaci bolnave din Polonia ar fi ajuns în 11 ţări europene, inclusiv în România, susţine Comisia Europeană

Carnea provenită de la vaci bolnave din Polonia ar fi ajuns în 11 ţări europene, inclusiv în România, susţine Comisia Europeană

Aproape trei tone de carne contaminată a exportat în UE un abator din Polonia. ANSVSA asigură, însă, că preparatele procesate nu prezintă niciun risc pentru sănătatea populaţiei. 20 de kilograme de carne macră au fost depistate într-un...

Joi, 31.01.2019, 19:34
x