Următoarele cinci săptămâni pun la grea încercare gospodinele, pentru că - din meniu - trebuie excluse ouăle, carnea şi lactatele! Asta nu înseamnă că va trebui să vă limitaţi doar la cartofi, fasole şi orez pregătite în fel şi fel de...
Luni, 18.11.2019, 16:23În plin post al Crăciunului, Bucureştiul s-a transformat în capitala fripturilor. Cei care au trecut pragul unui târg tradiţional au avut senzaţia că sunt în ajun de sărbătoare. Au găsit pomana porcului sfârâind deja la foc domol, iar la final şi-au astâmpărat pofta de dulce cu plăcinte.
Duminica, 17.11.2019, 23:46În plin post al Crăciunului, Bucureştiul s-a transformat în capitala fripturilor. Cei care au trecut pragul unui târg tradiţional au avut senzaţia că sunt în ajun de sărbătoare. Au găsit pomana porcului sfârâind deja la foc domol, iar la...
Duminica, 17.11.2019, 19:24Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi "Lăsata Secului" în timp ce unii au început deja să ţină Postul Crăciunului. Pentru bucătari şi gospodine, schimbarea bruscă de meniu este mai uşoară dacă se inspiră din bucătăria orientală. În restaurante, clienţii pot alege dintre zeci de astfel de preparate. Însă, anul acesta legumele sunt mai scumpe aşa că şi postul e mai costisitor.
Joi, 14.11.2019, 21:27Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi "Lăsata Secului" în timp ce unii au început deja să ţină Postul Crăciunului. Pentru bucătari şi gospodine, schimbarea bruscă de meniu este mai uşoară dacă se inspiră din bucătăria orientală
Joi, 14.11.2019, 19:32China trebuie să înlocuiască milioanele de porci ucişi de pesta porcină agricană, ceea ce urcă preţurile, afacerile şi profiturile producătorilor de carne din Europa şi America de Sud, reconfigurând pieţele mondiale ale cărnii de porc, vită şi pui la nivel mondial, transmite Reuters.
Vineri, 08.11.2019, 10:11În ultima perioadă, ies la iveală tot mai multe dovezi științifice care atestă faptul că o persoană vegetariană poate fi mai sănătoasă decât o persoană care are o alimentație bazată pe proteine animale.
Marti, 05.11.2019, 10:41Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să ne delectăm simțurile cu o delicioasă rețetă de tară cu multă carne și un aluat cu brânză și chimen, pe care a denumit-o "Tartă fermecată cu carne”.
Luni, 04.11.2019, 08:40De Crăciun, românii vor mânca tobă, lebăr ori cârnaţi numai de poftă, pentru că producătorii scumpesc din nou mezelurile tradiţionale. Faţă de sărbătorile trecute, vom plăti cu peste 30% mai mult pentru un kilogram de carne. De vină...
Vineri, 01.11.2019, 19:24Pe uliţele satelor se simte deja miros de cârnaţi, slănină şi pastramă. Micii producători au dat startul sezonului de afumături. Îi aşteaptă o lună încărcată, pentru că tot mai mulţi români tânjesc după savoarea de altădată a preparatelor de Crăciun.
Vineri, 01.11.2019, 00:03Pe uliţele satelor se simte deja miros de cârnaţi, slănină şi pastramă. Micii producători au dat startul sezonului de afumături. Îi aşteaptă o lună încărcată, pentru că tot mai mulţi români tânjesc după savoarea de altădată a...
Joi, 31.10.2019, 19:38Porcul de Crăciun îl vom cumpăra de pe internet anul acesta. Este cea mai rapidă şi la îndemână metodă dacă vrem să punem pe masa de Crăciun carne de suine. Puţini sunt producătorii care mai vând la poartă. Iar în magazine vom găsi...
Marti, 29.10.2019, 19:24Ioana Ginghină, actrița care a șocat cu anunțul divorțului de Alexandru Papadopol, își reface viața.
Luni, 28.10.2019, 21:21Lovitură cruntă pentru români, cu doar două luni înainte de Crăciun! Carnea de porc s-a scumpit și nu este exclus ca prețul să crească iar, în perioada următoare!
Miercuri, 16.10.2019, 22:58Friptura de Crăciun va ajunge anul acesta o delicatesă! Faţă de anul trecut, preţul cărnii de porc a crescut deja cu aproape 30 la sută. Iar un nou val de scumpiri va lovi în apropierea sărbătorilor de iarnă, anunţă procesatorii.
Miercuri, 16.10.2019, 19:22Pâinea şi produsele de franzelărie reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de români, anul trecut consumul mediu lunar fiind de 8 kilograme, adică 96,5 kilograme de persoană pe an.
Miercuri, 16.10.2019, 15:08Lorelei Răducanu are 25 de ani, este de profesie bucătar vegan și locuiește în București. ”La 18 ani aveam 90 de kilograme”, a dezăluit concurenta.
Luni, 14.10.2019, 20:25Avem un potenţial agricol legendar, dar importăm mâncare de şapte miliarde de euro pe an! E paradoxul românesc din care pierd şi producătorii, şi consumatorii. Importurile de alimente s-au dublat în numai patru ani. Cumpărăm din supermarketuri carne, peşte şi lactate aduse de la mii de kilometri, în timp ce fermierii români riscă să îşi piardă afacerile.
Marti, 08.10.2019, 23:41Avem un potenţial agricol legendar, dar importăm mâncare de şapte miliarde de euro pe an! E paradoxul românesc din care pierd şi producătorii, şi consumatorii. Importurile de alimente s-au dublat în numai patru ani. Cumpărăm din...
Marti, 08.10.2019, 19:27Invitat la "Chefi la Cuțite", Chef Florin Ivan a decis cine a câștigat cea de a nouă amuletă.
Luni, 07.10.2019, 21:02Invitat la "Chefi la Cuțite", Chef Florin Ivan a decis cine a câștigat cea de a nouă amuletă.
Luni, 07.10.2019, 18:06Pentru iubitorii preparatelor picante, rețeta Chili con carne cu ciocolată poate fi o variantă pentru o masă de prânz sau cină.
Marti, 01.10.2019, 21:10Aura Dajbog, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani" , în direct, dintr-o clinică din București, a aflat de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, dacă este bine sau nu să renunțăm la carne.
Marti, 01.10.2019, 10:26Aura Dajbog, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani" , în direct, dintr-o clinică din București, a aflat de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, dacă este bine sau nu să renunțăm la carne.
Marti, 01.10.2019, 09:49Lovitură grea pentru români, după ce autoritățile au decis să închidă Hala Obor! Ce descoperire scandaloasă au făcut inspectorii?
Miercuri, 25.09.2019, 21:29Este decizia radicală a inspectorilor de la Protecţia Consumatorului care au descoperit în weekend peşte stricat şi alimente ţinute în depozite cu şobolani. În timp ce clienţii fideli vor redeschiderea pieţei cât mai curând, comercianţii...
Miercuri, 25.09.2019, 19:21Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorului, într-o vizită în cea mai aglomerată piaţă din Iaşi. Ca să facă economii, unii comercianţi nu pun în funcţiune vitrinele frigorifice, ci îşi lasă marfa să se strice sub ochii...
Miercuri, 25.09.2019, 16:10John Dragnea. vedeta cameleon, show incendiar, în platoul Agenţiei VIP! Se visează prezentator, aşa că i-am pregătit cel mai dur test din televiziune!
Miercuri, 25.09.2019, 00:23Mihaela Sontică, hair stylist, din Focșani, a venit să-i dea gata pe jurații emisiunei "Chefi la Cuțite" cu mușchiuleț de porc.
Luni, 23.09.2019, 22:37Mihaela Sontică, hair stylist, din Focșani, a venit să-i dea gata pe jurații emisiunei "Chefi la Cuțite" cu mușchiuleț de porc.
Luni, 23.09.2019, 17:27Carnea la garniţă nu-i ajută doar pe gospodari să treacă iarna, ci şi pe clienţii restaurantelor să-şi facă pofta cu o masă ca pe vremea bunicii. Fie vară sau iarnă, românii caută tot mai des în meniu vestita carnea frăgezită în...
Miercuri, 18.09.2019, 19:58Ce aţi alege: o farfurie cu un preparat din carne sau una cu legume colorate? E dilema care a împărţit lumea în două. Ce e bine să pui în farfurie: carne sau doar legume? Este bine să consumi numai legume fără pic de carne? Ei bine, adepţii...
Joi, 05.09.2019, 17:57Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-o fabrică de ghiudem din comună Cumpăna, a aflat de la Marius Iosif, cum se confecţionează ghiudemul tătăresc.
Marti, 03.09.2019, 12:35Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers. Burgerul vegetal îngraşă la fel de mult ca cel care conţine carne.
Marti, 20.08.2019, 20:31Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers....
Marti, 20.08.2019, 19:37Pentru spaţiul românesc, baconul este mai mult sau mai puţin o noutate, deşi, la rândul nostru avem o multitudine de preparate din carne care pot rivaliza cu acesta. Totuşi, în occident şi, cu precădere în Statele Unite ale Americii, baconuul este un preparat de bază pentru dietele multor persoane, ajungând în punctul în care reprezintă un fenomen cultural.
Luni, 29.07.2019, 15:58Afacerile cu fazani ating profituri record în acest an. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare. La restaurantele de top din străinătate, carnea este o delicatesă care se vinde cu zeci de euro. Şi românii au început să prindă gustul unor mâncăruri rafinate, chiar dacă sunt încă puţine localuri unde bucătarii ştiu să prepare aceste mâncăruri alese.
Miercuri, 10.07.2019, 22:42Afacerile cu fazani ating profituri record în acest an. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare. La restaurantele de top din străinătate, carnea este o delicatesă care se vinde cu zeci de euro. Şi românii au început să...
Miercuri, 10.07.2019, 19:43Când spui Castelul Bran, gândul îţi zboară automat la poveştile cu vampiri. Asta i-a inspirat şi pe bucătarii restaurantului celui mai vizitat obiectiv turistic din ţară. Au creat un meniu de speriat, în care mâncărurile tradiţionale...
Vineri, 28.06.2019, 19:43Unul dintre cei mai mari hot-dogi din lume a fost pregătit în ţara fast food-ului, adică în SUA. Preparatul greu de aproape 30 de kilograme şi lung de un metru şi jumătate a fost făcut în totalitate din carne de vită.
Joi, 27.06.2019, 14:29Preparatul greu de aproape 30 de kilograme şi lung de un metru şi jumătate a fost făcut în totalitate din carne de vită. Trei bărbaţi au reuşit să care hot-dogul uriaş şi să-l urce pe grill acolo unde a stat timp de două ore. Când a fost...
Joi, 27.06.2019, 13:59În 2040, carnea pe care oamenii o consumă astăzi, nu va mai proveni de la animale sacrificate, ci va fi reprezentată de înlocuitori.
Vineri, 21.06.2019, 18:12Concluzia le aparţine mai multor cercetători din Statele Unite, după un studiu la care au participat peste 100 de voluntari. Aceştia au mâncat carne albă, roşie şi proteine vegetale. După o lună, oamenii de ştiinţă au stabilit că orice...
Miercuri, 05.06.2019, 19:39Mâncarea de la cantină poate deveni un pericol pentru sănătate. Inspectorii OPC din Constanţa au găsit imagini de coşmar în bucătăriile unor localuri din porturile Constanţa şi Agigea. Fără să stea pe gânduri, au pus lacătul pe unul...
Marti, 21.05.2019, 19:20Sorin Bontea vrea să facă chili con carne, o rețetă cu multă carne. Preparatul va fi gustat de toți membrii echipei de la Chefi la Cuțite.
Marti, 14.05.2019, 18:41BBC a realizat un reportaj cutremurător depre reciclarea resturilor de mâncare din Manila, Filipine.
Joi, 09.05.2019, 13:42Agricultura românească este aproape de o criză din cauza schimbărilor climatice. Tornada, grindina şi gerul au distrus livezile şi au pus zeci de sere la pământ. Dacă statul nu intervine, pe tarabe vom avea doar fructe şi legume din import,...
Vineri, 03.05.2019, 19:20Dacă vreţi să păstraţi tradiţia grătarului de 1 mai şi nu apreciaţi micii, carnea preparată pe cărbuni încinşi este soluţia. Fie că e vorba de ceafă de porc, de cotlet de miel ori de frigărui de pui. Nutriţioniştii spun chiar că,...
Miercuri, 01.05.2019, 16:14O combinație perfectă de ingrediente într-un preparat gustos și sățios: Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci.
Marti, 30.04.2019, 21:17Nutriționistul invitat la Neatza cu Răzvan și Dani explică cum se face corect trecerea de la post la bunătățile de pe masa de Paște.
Vineri, 26.04.2019, 09:17