Antena Căutare

Articole despre carne

Cârnații de Crăciun, puși deja la afumat. Ce comandă românii pentru sărbători

Cârnații de Crăciun, puși deja la afumat. Ce comandă românii pentru sărbători

Pe uliţele satelor se simte deja miros de cârnaţi, slănină şi pastramă. Micii producători au dat startul sezonului de afumături. Îi aşteaptă o lună încărcată, pentru că tot mai mulţi români tânjesc după savoarea de altădată a preparatelor de Crăciun.

Vineri, 01.11.2019, 00:03
Cârnații de Crăciun, puși deja la afumat. Ce comandă românii pentru sărbători

Cârnații de Crăciun, puși deja la afumat. Ce comandă românii pentru sărbători

Pe uliţele satelor se simte deja miros de cârnaţi, slănină şi pastramă. Micii producători au dat startul sezonului de afumături. Îi aşteaptă o lună încărcată, pentru că tot mai mulţi români tânjesc după savoarea de altădată a...

Joi, 31.10.2019, 19:38
Porci mai puțini și mai scumpi. În satele afectate de pestă, localnicii se tem să mai vândă la necunoscuţi

Porci mai puțini și mai scumpi. În satele afectate de pestă, localnicii se tem să mai vândă la necunoscuţi

Porcul de Crăciun îl vom cumpăra de pe internet anul acesta. Este cea mai rapidă şi la îndemână metodă dacă vrem să punem pe masa de Crăciun carne de suine. Puţini sunt producătorii care mai vând la poartă. Iar în magazine vom găsi...

Marti, 29.10.2019, 19:24
Răi da buni. Ioana Ginghină își reface viața: Când mâncam carne, mă ridicam de la masă și îmi era somn

Răi da buni. Ioana Ginghină își reface viața: Când mâncam carne, mă ridicam de la masă și îmi era somn

Ioana Ginghină, actrița care a șocat cu anunțul divorțului de Alexandru Papadopol, își reface viața.

Luni, 28.10.2019, 21:21
Prețul la carnea de porc, valori record! Primele semne au apărut deja! Ce anunță specialiștii pentru Crăciun

Prețul la carnea de porc, valori record! Primele semne au apărut deja! Ce anunță specialiștii pentru Crăciun

Lovitură cruntă pentru români, cu doar două luni înainte de Crăciun! Carnea de porc s-a scumpit și nu este exclus ca prețul să crească iar, în perioada următoare! 

Miercuri, 16.10.2019, 22:58
Scumpiri record la carnea de porc

Scumpiri record la carnea de porc

Friptura de Crăciun va ajunge anul acesta o delicatesă! Faţă de anul trecut, preţul cărnii de porc a crescut deja cu aproape 30 la sută. Iar un nou val de scumpiri va lovi în apropierea sărbătorilor de iarnă, anunţă procesatorii.

Miercuri, 16.10.2019, 19:22
Pâinea și mezelurile, preferatele românilor! O persoană mănâncă aproape 100 de kilograme de pâine şi 58 de carne pe an

Pâinea și mezelurile, preferatele românilor! O persoană mănâncă aproape 100 de kilograme de pâine şi 58 de carne pe an

Pâinea şi produsele de franzelărie reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de români, anul trecut consumul mediu lunar fiind de 8 kilograme, adică 96,5 kilograme de persoană pe an. 

Miercuri, 16.10.2019, 15:08
Chefi la cuțite, Lorelei Raducanu , carne, spre dezamăgirea juraților și bucuria iubitului: La 18 ani aveam 90 de kilograme

Chefi la cuțite, Lorelei Raducanu , carne, spre dezamăgirea juraților și bucuria iubitului: La 18 ani aveam 90 de kilograme

Lorelei Răducanu are 25 de ani, este de profesie bucătar vegan și locuiește în București. ”La 18 ani aveam 90 de kilograme”, a dezăluit concurenta.

Luni, 14.10.2019, 20:25
Avem un potenţial agricol legendar, dar mâncăm alimente aduse de la mii de kilometri

Avem un potenţial agricol legendar, dar mâncăm alimente aduse de la mii de kilometri

Avem un potenţial agricol legendar, dar importăm mâncare de şapte miliarde de euro pe an! E paradoxul românesc din care pierd şi producătorii, şi consumatorii. Importurile de alimente s-au dublat în numai patru ani. Cumpărăm din supermarketuri carne, peşte şi lactate aduse de la mii de kilometri, în timp ce fermierii români riscă să îşi piardă afacerile.

Marti, 08.10.2019, 23:41
Avem un potenţial agricol legendar, dar mâncăm alimente aduse de la mii de kilometri

Avem un potenţial agricol legendar, dar mâncăm alimente aduse de la mii de kilometri

Avem un potenţial agricol legendar, dar importăm mâncare de şapte miliarde de euro pe an! E paradoxul românesc din care pierd şi producătorii, şi consumatorii. Importurile de alimente s-au dublat în numai patru ani. Cumpărăm din...

Marti, 08.10.2019, 19:27
Chefi la cuţite, lupta pentru amuletă. Tema întrecerii: cereale, carne și scrotisoara. Iată care dintre chefi a fost declarat câştigător

Chefi la cuţite, lupta pentru amuletă. Tema întrecerii: cereale, carne și scrotisoara. Iată care dintre chefi a fost declarat câştigător

Invitat la "Chefi la Cuțite", Chef Florin Ivan a decis cine a câștigat cea de a nouă amuletă.

Luni, 07.10.2019, 21:02
Chefi la Cuţite, lupta pentru amuletă. Tema întrecerii: cereale, carne și scorțișoară. Iată care dintre chefi a fost declarat câştigător

Chefi la Cuţite, lupta pentru amuletă. Tema întrecerii: cereale, carne și scorțișoară. Iată care dintre chefi a fost declarat câştigător

Invitat la "Chefi la Cuțite", Chef Florin Ivan a decis cine a câștigat cea de a nouă amuletă.

Luni, 07.10.2019, 18:06
Rețeta Chilli con carne cu ciocolată. O rețetă simplă, dar delicioasă pentru iubitorii preparatelor picante

Rețeta Chilli con carne cu ciocolată. O rețetă simplă, dar delicioasă pentru iubitorii preparatelor picante

Pentru iubitorii preparatelor picante, rețeta Chili con carne cu ciocolată poate fi o variantă pentru o masă de prânz sau cină.

Marti, 01.10.2019, 21:10
Este bine sau nu să renunțăm la carne? Medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, la Neatza cu Răzvan și Dani: Este bine să fii vegan din când în când

Este bine sau nu să renunțăm la carne? Medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, la Neatza cu Răzvan și Dani: Este bine să fii vegan din când în când

Aura Dajbog, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani" , în direct, dintr-o clinică din București, a aflat de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, dacă este bine sau nu să renunțăm la carne.

Marti, 01.10.2019, 10:26
Este bine sau nu să renunțăm la carne? Medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, la Neatza cu Răzvan și Dani: Este bine să fii vegan din când în când

Este bine sau nu să renunțăm la carne? Medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, la Neatza cu Răzvan și Dani: Este bine să fii vegan din când în când

Aura Dajbog, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani" , în direct, dintr-o clinică din București, a aflat de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, dacă este bine sau nu să renunțăm la carne.

Marti, 01.10.2019, 09:49
Lovitură grea pentru români! Hala de la Obor se închide

Lovitură grea pentru români! Hala de la Obor se închide

Lovitură grea pentru români, după ce autoritățile au decis să închidă Hala Obor! Ce descoperire scandaloasă au făcut inspectorii?

Miercuri, 25.09.2019, 21:29
Hala veche de la Obor rămâne închisă şase luni!

Hala veche de la Obor rămâne închisă şase luni!

Este decizia radicală a inspectorilor de la Protecţia Consumatorului care au descoperit în weekend peşte stricat şi alimente ţinute în depozite cu şobolani. În timp ce clienţii fideli vor redeschiderea pieţei cât mai curând, comercianţii...

Miercuri, 25.09.2019, 19:21
Carne, brânză, ouă, ţinute la temperaturi necorepunzătoare şi produse fără etichetă, în cea mai aglomerată piaţă din Iaşi!

Carne, brânză, ouă, ţinute la temperaturi necorepunzătoare şi produse fără etichetă, în cea mai aglomerată piaţă din Iaşi!

Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorului, într-o vizită în cea mai aglomerată piaţă din Iaşi. Ca să facă economii, unii comercianţi nu pun în funcţiune vitrinele frigorifice, ci îşi lasă marfa să se strice sub ochii...

Miercuri, 25.09.2019, 16:10
De ce ţi-e frică nu scapi! După Bianca Rus, o altă vedetă de la noi îşi învinge cea mai mare fobie, în direct!

De ce ţi-e frică nu scapi! După Bianca Rus, o altă vedetă de la noi îşi învinge cea mai mare fobie, în direct!

John Dragnea. vedeta cameleon, show incendiar, în platoul Agenţiei VIP! Se visează prezentator, aşa că i-am pregătit cel mai dur test din televiziune!

Miercuri, 25.09.2019, 00:23
Mihaela Sontica l-a cucerit cu părul ei pe Chef Cătălin Scărlătescu

Mihaela Sontica l-a cucerit cu părul ei pe Chef Cătălin Scărlătescu

Mihaela Sontică, hair stylist, din Focșani, a venit să-i dea gata pe jurații emisiunei "Chefi la Cuțite" cu mușchiuleț de porc.

Luni, 23.09.2019, 22:37
Chefi la Cutite. Mihaela Sontica l-a cucerit cu părul ei pe Chef Cătălin Scărlătescu

Chefi la Cutite. Mihaela Sontica l-a cucerit cu părul ei pe Chef Cătălin Scărlătescu

Mihaela Sontică, hair stylist, din Focșani, a venit să-i dea gata pe jurații emisiunei "Chefi la Cuțite" cu mușchiuleț de porc.

Luni, 23.09.2019, 17:27
Carnea în untură, la modă în restaurante

Carnea în untură, la modă în restaurante

Carnea la garniţă nu-i ajută doar pe gospodari să treacă iarna, ci şi pe clienţii restaurantelor să-şi facă pofta cu o masă ca pe vremea bunicii. Fie vară sau iarnă, românii caută tot mai des în meniu vestita carnea frăgezită în...

Miercuri, 18.09.2019, 19:58
Acces Direct. Cum să slăbim sănătos într-un timp record. Adevăruri și mituri despre carne

Acces Direct. Cum să slăbim sănătos într-un timp record. Adevăruri și mituri despre carne

Ce aţi alege: o farfurie cu un preparat din carne sau una cu legume colorate? E dilema care a împărţit lumea în două. Ce e bine să pui în farfurie: carne sau doar legume? Este bine să consumi numai legume fără pic de carne? Ei bine, adepţii...

Joi, 05.09.2019, 17:57
Neatza cu Răzvan și Dani. Ghiudem tataresc, singurul produs tradițional atestat de la malul mării

Neatza cu Răzvan și Dani. Ghiudem tataresc, singurul produs tradițional atestat de la malul mării

Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-o fabrică de ghiudem din comună Cumpăna, a aflat de la Marius Iosif, cum se confecţionează ghiudemul tătăresc.

Marti, 03.09.2019, 12:35
Lași carnea pentru sănătate? Atenție! Burgerul vegetal, o bombă calorică

Lași carnea pentru sănătate? Atenție! Burgerul vegetal, o bombă calorică

Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers. Burgerul vegetal îngraşă la fel de mult ca cel care conţine carne.

Marti, 20.08.2019, 20:31
Burgerul vegetal, o bombă calorică

Burgerul vegetal, o bombă calorică

Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers....

Marti, 20.08.2019, 19:37
Demersuri împotriva uciderii animalelor: produse din carne artificială pe piața din America!

Demersuri împotriva uciderii animalelor: produse din carne artificială pe piața din America!

Pentru spaţiul românesc, baconul este mai mult sau mai puţin o noutate, deşi, la rândul nostru avem o multitudine de preparate din carne care pot rivaliza cu acesta. Totuşi, în occident şi, cu precădere în Statele Unite ale Americii, baconuul este un preparat de bază pentru dietele multor persoane, ajungând în punctul în care reprezintă un fenomen cultural.

Luni, 29.07.2019, 15:58
Afacerile cu fazani prind aripi în România. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare

Afacerile cu fazani prind aripi în România. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare

Afacerile cu fazani ating profituri record în acest an. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare. La restaurantele de top din străinătate, carnea este o delicatesă care se vinde cu zeci de euro. Şi românii au început să prindă gustul unor mâncăruri rafinate, chiar dacă sunt încă puţine localuri unde bucătarii ştiu să prepare aceste mâncăruri alese.

Miercuri, 10.07.2019, 22:42
Afacerile cu fazani prind aripi în România. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare

Afacerile cu fazani prind aripi în România. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare

Afacerile cu fazani ating profituri record în acest an. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare. La restaurantele de top din străinătate, carnea este o delicatesă care se vinde cu zeci de euro. Şi românii au început să...

Miercuri, 10.07.2019, 19:43
Legenda lui Dracula, transpusă în bucătăria restaurantelor

Legenda lui Dracula, transpusă în bucătăria restaurantelor

Când spui Castelul Bran, gândul îţi zboară automat la poveştile cu vampiri. Asta i-a inspirat şi pe bucătarii restaurantului celui mai vizitat obiectiv turistic din ţară. Au creat un meniu de speriat, în care mâncărurile tradiţionale...

Vineri, 28.06.2019, 19:43
Unul dintre cei mai mari hot-dogi din lume a fost pregătit în ţara fast food-ului, Statele Unite ale Americii

Unul dintre cei mai mari hot-dogi din lume a fost pregătit în ţara fast food-ului, Statele Unite ale Americii

Unul dintre cei mai mari hot-dogi din lume a fost pregătit în ţara fast food-ului, adică în SUA. Preparatul greu de aproape 30 de kilograme şi lung de un metru şi jumătate a fost făcut în totalitate din carne de vită.

Joi, 27.06.2019, 14:29
Unul dintre cei mai mari hot-dogi din lume a fost pregătit în ţara fast food-ului, Statele Unite ale Americii

Unul dintre cei mai mari hot-dogi din lume a fost pregătit în ţara fast food-ului, Statele Unite ale Americii

Preparatul greu de aproape 30 de kilograme şi lung de un metru şi jumătate a fost făcut în totalitate din carne de vită. Trei bărbaţi au reuşit să care hot-dogul uriaş şi să-l urce pe grill acolo unde a stat timp de două ore. Când a fost...

Joi, 27.06.2019, 13:59
În aproximativ 20 de ani, carnea de consum nu va mai proveni de la animale sacrificate!

În aproximativ 20 de ani, carnea de consum nu va mai proveni de la animale sacrificate!

În 2040, carnea pe care oamenii o consumă astăzi, nu va mai proveni de la animale sacrificate, ci va fi reprezentată de înlocuitori.

Vineri, 21.06.2019, 18:12
Carnea albă nu este nicidecum atât de sănătoasă pe cât se credea!

Carnea albă nu este nicidecum atât de sănătoasă pe cât se credea!

Concluzia le aparţine mai multor cercetători din Statele Unite, după un studiu la care au participat peste 100 de voluntari. Aceştia au mâncat carne albă, roşie şi proteine vegetale. După o lună, oamenii de ştiinţă au stabilit că orice...

Miercuri, 05.06.2019, 19:39
Inspectorii OPC din Constanţa au găsit imagini de coşmar în bucătăriile unor localuri din porturile Constanţa şi Agigea

Inspectorii OPC din Constanţa au găsit imagini de coşmar în bucătăriile unor localuri din porturile Constanţa şi Agigea

Mâncarea de la cantină poate deveni un pericol pentru sănătate. Inspectorii OPC din Constanţa au găsit imagini de coşmar în bucătăriile unor localuri din porturile Constanţa şi Agigea. Fără să stea pe gânduri, au pus lacătul pe unul...

Marti, 21.05.2019, 19:20
Carnea, ingredientul preferat de Sorin Bontea: Azi vă fac chili con carne!

Carnea, ingredientul preferat de Sorin Bontea: Azi vă fac chili con carne!

Sorin Bontea vrea să facă chili con carne, o rețetă cu multă carne. Preparatul va fi gustat de toți membrii echipei de la Chefi la Cuțite.

Marti, 14.05.2019, 18:41
Video. Carnea și resturile de mâncare adunate de la groapa de gunoi sunt regătite și date copiilor

Video. Carnea și resturile de mâncare adunate de la groapa de gunoi sunt regătite și date copiilor

BBC a realizat un reportaj cutremurător depre reciclarea resturilor de mâncare din Manila, Filipine. 

Joi, 09.05.2019, 13:42
Au apărut cireşele în pieţe, dar la preţuri care îţi taie pofta. Un kilogram costă cât patru de carne

Au apărut cireşele în pieţe, dar la preţuri care îţi taie pofta. Un kilogram costă cât patru de carne

Agricultura românească este aproape de o criză din cauza schimbărilor climatice. Tornada, grindina şi gerul au distrus livezile şi au pus zeci de sere la pământ. Dacă statul nu intervine, pe tarabe vom avea doar fructe şi legume din import,...

Vineri, 03.05.2019, 19:20
Un altfel de grătar de 1 mai

Un altfel de grătar de 1 mai

Dacă vreţi să păstraţi tradiţia grătarului de 1 mai şi nu apreciaţi micii, carnea preparată pe cărbuni încinşi este soluţia. Fie că e vorba de ceafă de porc, de cotlet de miel ori de frigărui de pui. Nutriţioniştii spun chiar că,...

Miercuri, 01.05.2019, 16:14
Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci

Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci

O combinație perfectă de ingrediente într-un preparat gustos și sățios: Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci.

Marti, 30.04.2019, 21:17
Sfatul nutriționiștilor. Trecerea de la post la bunătățile de pe masa de Paște

Sfatul nutriționiștilor. Trecerea de la post la bunătățile de pe masa de Paște

Nutriționistul invitat la Neatza cu Răzvan și Dani explică cum se face corect trecerea de la post la bunătățile de pe masa de Paște.

Vineri, 26.04.2019, 09:17
Prețul mielului, în scădere

Prețul mielului, în scădere

Mai sunt doar zile până la sărbătoarea Învierii, aşa că românii s-au pus serios pe cumpărături! De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle vopsite, cozonacii şi, bineînţeles, mielul. În locurile special amenajate pentru...

Miercuri, 24.04.2019, 16:44
Goana după mielul de Paşte nu ţine cont nici de riscuri, nici de lege. O demonstrează un experiment inedit

Goana după mielul de Paşte nu ţine cont nici de riscuri, nici de lege. O demonstrează un experiment inedit

Să vinzi un miel, tăiat şi fără niciun act de provenienţă, în mijlocul Bucureştiului, e simplu. Chiar şi sub ochii autorităţilor, care nu reacţionează nici când primesc sesizări. Iar clienţilor nu le pasă că-şi pun sănătatea în...

Marti, 23.04.2019, 19:03
Mei fără acte, vânduți la poartă

Mei fără acte, vânduți la poartă

Este primul an în care vânzarea mieilor e interzisă în pieţe, târguri sau din portbagajul maşinii. Teoretic, doar pentru că practic, animalele se vând în continuare. direct din gospodărie! Cumpărătorii nu văd niciun act medical, merg doar...

Luni, 22.04.2019, 19:18
Mielul de Paște se negociază cu samsarii. Ciobanii au fost nevoiţi să-şi dea marfa la abator

Mielul de Paște se negociază cu samsarii. Ciobanii au fost nevoiţi să-şi dea marfa la abator

Negocieri dure pentru mielul de Paşte. Anul acesta, fermierii nu sunt uşor de convins să facă. reduceri. Odată cu apariţia pestei porcine au fost închise toate târgurile de animale, iar ciobanii au fost nevoiţi să-şi dea marfa la abator....

Duminica, 21.04.2019, 19:24
Epidemia de gripă porcină abia acum îşi lasă urmele pe piaţă! Carnea de porc a ajuns la scumpiri uriaşe

Epidemia de gripă porcină abia acum îşi lasă urmele pe piaţă! Carnea de porc a ajuns la scumpiri uriaşe

Carnea de porc ajunge la preţuri uriaşe la raft din cauza epidemiei de pestă porcină. Procesatorii anunţă scumpiri şi de 25% în perioada următoare la alimentele de bază. Deja în Uniunea Europeană, mai exact în ţările din care aducem cele...

Vineri, 19.04.2019, 12:36
Ce se întâmplă în corpul tău, după o singură felie de șuncă! Efectele sunt clare

Ce se întâmplă în corpul tău, după o singură felie de șuncă! Efectele sunt clare

Mai ales când vine vorba despre micul dejun sau despre pachetul de la școală sau de la birou, sandvișurile cu mezeluri sunt cea mai simplă alegere, dacă îți e foame. Totuși, doar câteva felii au un efect cumplit asupra sănătății! Ce se întâmplă în corpul tău?

Vineri, 19.04.2019, 11:17
Scapă de grija bucătăriei! Vino la băcănie pentru preparate ca pe vremea bunicii!

Scapă de grija bucătăriei! Vino la băcănie pentru preparate ca pe vremea bunicii!

Adina Lăcătușu, reporter "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-o băcănie din București, a află de la Izabela Spătaru, manager băcănie, cu ce își umplu bucureștenii coșurile de Paște.

Joi, 18.04.2019, 11:34
Cum să mâncăm corect și sănătos, de Paști. Gianluca Mech, nutriționist: Să nu exagerați cu carnea de miel

Cum să mâncăm corect și sănătos, de Paști. Gianluca Mech, nutriționist: Să nu exagerați cu carnea de miel

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Gianluca Mech, nutriționistul vedetelor, a venit cu sfaturi legate de ce putem mânca în Postul Paștelui și la masă de Paște. Faimosul nutriționist, Gianluca Mech, a colaborat cu multe vedete printre...

Joi, 18.04.2019, 10:23
Afacerile cu struţi prind aripi. Fermierii care au pariat pe aceste păsări ies în câştig

Afacerile cu struţi prind aripi. Fermierii care au pariat pe aceste păsări ies în câştig

Carnea de struţ semămă foarte bine cu carnea de vita, atât la gust cât şi la aspect. Seamănă, dar este mult mai săracă în calorii, spun nuntriţioniştii care o recomandă diabeticilor sau celor care suferă de anemie. Fermierii câştigă...

Miercuri, 17.04.2019, 19:24

Ultimele știri

x