Pe uliţele satelor se simte deja miros de cârnaţi, slănină şi pastramă. Micii producători au dat startul sezonului de afumături. Îi aşteaptă o lună încărcată, pentru că tot mai mulţi români tânjesc după savoarea de altădată a preparatelor de Crăciun.
Vineri, 01.11.2019, 00:03Pe uliţele satelor se simte deja miros de cârnaţi, slănină şi pastramă. Micii producători au dat startul sezonului de afumături. Îi aşteaptă o lună încărcată, pentru că tot mai mulţi români tânjesc după savoarea de altădată a...
Joi, 31.10.2019, 19:38Porcul de Crăciun îl vom cumpăra de pe internet anul acesta. Este cea mai rapidă şi la îndemână metodă dacă vrem să punem pe masa de Crăciun carne de suine. Puţini sunt producătorii care mai vând la poartă. Iar în magazine vom găsi...
Marti, 29.10.2019, 19:24Ioana Ginghină, actrița care a șocat cu anunțul divorțului de Alexandru Papadopol, își reface viața.
Luni, 28.10.2019, 21:21Lovitură cruntă pentru români, cu doar două luni înainte de Crăciun! Carnea de porc s-a scumpit și nu este exclus ca prețul să crească iar, în perioada următoare!
Miercuri, 16.10.2019, 22:58Friptura de Crăciun va ajunge anul acesta o delicatesă! Faţă de anul trecut, preţul cărnii de porc a crescut deja cu aproape 30 la sută. Iar un nou val de scumpiri va lovi în apropierea sărbătorilor de iarnă, anunţă procesatorii.
Miercuri, 16.10.2019, 19:22Pâinea şi produsele de franzelărie reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de români, anul trecut consumul mediu lunar fiind de 8 kilograme, adică 96,5 kilograme de persoană pe an.
Miercuri, 16.10.2019, 15:08Lorelei Răducanu are 25 de ani, este de profesie bucătar vegan și locuiește în București. ”La 18 ani aveam 90 de kilograme”, a dezăluit concurenta.
Luni, 14.10.2019, 20:25Avem un potenţial agricol legendar, dar importăm mâncare de şapte miliarde de euro pe an! E paradoxul românesc din care pierd şi producătorii, şi consumatorii. Importurile de alimente s-au dublat în numai patru ani. Cumpărăm din supermarketuri carne, peşte şi lactate aduse de la mii de kilometri, în timp ce fermierii români riscă să îşi piardă afacerile.
Marti, 08.10.2019, 23:41Avem un potenţial agricol legendar, dar importăm mâncare de şapte miliarde de euro pe an! E paradoxul românesc din care pierd şi producătorii, şi consumatorii. Importurile de alimente s-au dublat în numai patru ani. Cumpărăm din...
Marti, 08.10.2019, 19:27Invitat la "Chefi la Cuțite", Chef Florin Ivan a decis cine a câștigat cea de a nouă amuletă.
Luni, 07.10.2019, 21:02Invitat la "Chefi la Cuțite", Chef Florin Ivan a decis cine a câștigat cea de a nouă amuletă.
Luni, 07.10.2019, 18:06Pentru iubitorii preparatelor picante, rețeta Chili con carne cu ciocolată poate fi o variantă pentru o masă de prânz sau cină.
Marti, 01.10.2019, 21:10Aura Dajbog, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani" , în direct, dintr-o clinică din București, a aflat de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, dacă este bine sau nu să renunțăm la carne.
Marti, 01.10.2019, 10:26Aura Dajbog, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani" , în direct, dintr-o clinică din București, a aflat de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, dacă este bine sau nu să renunțăm la carne.
Marti, 01.10.2019, 09:49Lovitură grea pentru români, după ce autoritățile au decis să închidă Hala Obor! Ce descoperire scandaloasă au făcut inspectorii?
Miercuri, 25.09.2019, 21:29Este decizia radicală a inspectorilor de la Protecţia Consumatorului care au descoperit în weekend peşte stricat şi alimente ţinute în depozite cu şobolani. În timp ce clienţii fideli vor redeschiderea pieţei cât mai curând, comercianţii...
Miercuri, 25.09.2019, 19:21Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorului, într-o vizită în cea mai aglomerată piaţă din Iaşi. Ca să facă economii, unii comercianţi nu pun în funcţiune vitrinele frigorifice, ci îşi lasă marfa să se strice sub ochii...
Miercuri, 25.09.2019, 16:10John Dragnea. vedeta cameleon, show incendiar, în platoul Agenţiei VIP! Se visează prezentator, aşa că i-am pregătit cel mai dur test din televiziune!
Miercuri, 25.09.2019, 00:23Mihaela Sontică, hair stylist, din Focșani, a venit să-i dea gata pe jurații emisiunei "Chefi la Cuțite" cu mușchiuleț de porc.
Luni, 23.09.2019, 22:37Mihaela Sontică, hair stylist, din Focșani, a venit să-i dea gata pe jurații emisiunei "Chefi la Cuțite" cu mușchiuleț de porc.
Luni, 23.09.2019, 17:27Carnea la garniţă nu-i ajută doar pe gospodari să treacă iarna, ci şi pe clienţii restaurantelor să-şi facă pofta cu o masă ca pe vremea bunicii. Fie vară sau iarnă, românii caută tot mai des în meniu vestita carnea frăgezită în...
Miercuri, 18.09.2019, 19:58Ce aţi alege: o farfurie cu un preparat din carne sau una cu legume colorate? E dilema care a împărţit lumea în două. Ce e bine să pui în farfurie: carne sau doar legume? Este bine să consumi numai legume fără pic de carne? Ei bine, adepţii...
Joi, 05.09.2019, 17:57Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-o fabrică de ghiudem din comună Cumpăna, a aflat de la Marius Iosif, cum se confecţionează ghiudemul tătăresc.
Marti, 03.09.2019, 12:35Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers. Burgerul vegetal îngraşă la fel de mult ca cel care conţine carne.
Marti, 20.08.2019, 20:31Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers....
Marti, 20.08.2019, 19:37Pentru spaţiul românesc, baconul este mai mult sau mai puţin o noutate, deşi, la rândul nostru avem o multitudine de preparate din carne care pot rivaliza cu acesta. Totuşi, în occident şi, cu precădere în Statele Unite ale Americii, baconuul este un preparat de bază pentru dietele multor persoane, ajungând în punctul în care reprezintă un fenomen cultural.
Luni, 29.07.2019, 15:58Afacerile cu fazani ating profituri record în acest an. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare. La restaurantele de top din străinătate, carnea este o delicatesă care se vinde cu zeci de euro. Şi românii au început să prindă gustul unor mâncăruri rafinate, chiar dacă sunt încă puţine localuri unde bucătarii ştiu să prepare aceste mâncăruri alese.
Miercuri, 10.07.2019, 22:42Afacerile cu fazani ating profituri record în acest an. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare. La restaurantele de top din străinătate, carnea este o delicatesă care se vinde cu zeci de euro. Şi românii au început să...
Miercuri, 10.07.2019, 19:43Când spui Castelul Bran, gândul îţi zboară automat la poveştile cu vampiri. Asta i-a inspirat şi pe bucătarii restaurantului celui mai vizitat obiectiv turistic din ţară. Au creat un meniu de speriat, în care mâncărurile tradiţionale...
Vineri, 28.06.2019, 19:43Unul dintre cei mai mari hot-dogi din lume a fost pregătit în ţara fast food-ului, adică în SUA. Preparatul greu de aproape 30 de kilograme şi lung de un metru şi jumătate a fost făcut în totalitate din carne de vită.
Joi, 27.06.2019, 14:29Preparatul greu de aproape 30 de kilograme şi lung de un metru şi jumătate a fost făcut în totalitate din carne de vită. Trei bărbaţi au reuşit să care hot-dogul uriaş şi să-l urce pe grill acolo unde a stat timp de două ore. Când a fost...
Joi, 27.06.2019, 13:59În 2040, carnea pe care oamenii o consumă astăzi, nu va mai proveni de la animale sacrificate, ci va fi reprezentată de înlocuitori.
Vineri, 21.06.2019, 18:12Concluzia le aparţine mai multor cercetători din Statele Unite, după un studiu la care au participat peste 100 de voluntari. Aceştia au mâncat carne albă, roşie şi proteine vegetale. După o lună, oamenii de ştiinţă au stabilit că orice...
Miercuri, 05.06.2019, 19:39Mâncarea de la cantină poate deveni un pericol pentru sănătate. Inspectorii OPC din Constanţa au găsit imagini de coşmar în bucătăriile unor localuri din porturile Constanţa şi Agigea. Fără să stea pe gânduri, au pus lacătul pe unul...
Marti, 21.05.2019, 19:20Sorin Bontea vrea să facă chili con carne, o rețetă cu multă carne. Preparatul va fi gustat de toți membrii echipei de la Chefi la Cuțite.
Marti, 14.05.2019, 18:41BBC a realizat un reportaj cutremurător depre reciclarea resturilor de mâncare din Manila, Filipine.
Joi, 09.05.2019, 13:42Agricultura românească este aproape de o criză din cauza schimbărilor climatice. Tornada, grindina şi gerul au distrus livezile şi au pus zeci de sere la pământ. Dacă statul nu intervine, pe tarabe vom avea doar fructe şi legume din import,...
Vineri, 03.05.2019, 19:20Dacă vreţi să păstraţi tradiţia grătarului de 1 mai şi nu apreciaţi micii, carnea preparată pe cărbuni încinşi este soluţia. Fie că e vorba de ceafă de porc, de cotlet de miel ori de frigărui de pui. Nutriţioniştii spun chiar că,...
Miercuri, 01.05.2019, 16:14O combinație perfectă de ingrediente într-un preparat gustos și sățios: Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci.
Marti, 30.04.2019, 21:17Nutriționistul invitat la Neatza cu Răzvan și Dani explică cum se face corect trecerea de la post la bunătățile de pe masa de Paște.
Vineri, 26.04.2019, 09:17Mai sunt doar zile până la sărbătoarea Învierii, aşa că românii s-au pus serios pe cumpărături! De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle vopsite, cozonacii şi, bineînţeles, mielul. În locurile special amenajate pentru...
Miercuri, 24.04.2019, 16:44Să vinzi un miel, tăiat şi fără niciun act de provenienţă, în mijlocul Bucureştiului, e simplu. Chiar şi sub ochii autorităţilor, care nu reacţionează nici când primesc sesizări. Iar clienţilor nu le pasă că-şi pun sănătatea în...
Marti, 23.04.2019, 19:03Este primul an în care vânzarea mieilor e interzisă în pieţe, târguri sau din portbagajul maşinii. Teoretic, doar pentru că practic, animalele se vând în continuare. direct din gospodărie! Cumpărătorii nu văd niciun act medical, merg doar...
Luni, 22.04.2019, 19:18Negocieri dure pentru mielul de Paşte. Anul acesta, fermierii nu sunt uşor de convins să facă. reduceri. Odată cu apariţia pestei porcine au fost închise toate târgurile de animale, iar ciobanii au fost nevoiţi să-şi dea marfa la abator....
Duminica, 21.04.2019, 19:24Carnea de porc ajunge la preţuri uriaşe la raft din cauza epidemiei de pestă porcină. Procesatorii anunţă scumpiri şi de 25% în perioada următoare la alimentele de bază. Deja în Uniunea Europeană, mai exact în ţările din care aducem cele...
Vineri, 19.04.2019, 12:36Mai ales când vine vorba despre micul dejun sau despre pachetul de la școală sau de la birou, sandvișurile cu mezeluri sunt cea mai simplă alegere, dacă îți e foame. Totuși, doar câteva felii au un efect cumplit asupra sănătății! Ce se întâmplă în corpul tău?
Vineri, 19.04.2019, 11:17Adina Lăcătușu, reporter "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-o băcănie din București, a află de la Izabela Spătaru, manager băcănie, cu ce își umplu bucureștenii coșurile de Paște.
Joi, 18.04.2019, 11:34Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Gianluca Mech, nutriționistul vedetelor, a venit cu sfaturi legate de ce putem mânca în Postul Paștelui și la masă de Paște. Faimosul nutriționist, Gianluca Mech, a colaborat cu multe vedete printre...
Joi, 18.04.2019, 10:23Carnea de struţ semămă foarte bine cu carnea de vita, atât la gust cât şi la aspect. Seamănă, dar este mult mai săracă în calorii, spun nuntriţioniştii care o recomandă diabeticilor sau celor care suferă de anemie. Fermierii câştigă...
Miercuri, 17.04.2019, 19:24